Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 186
    Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga Lunesta
    ... Nese do isha ilegal ne USA une patjeter do te kisha deshiruar te legalizohesha sepse do shihja interesin tim, por thelle perbrenda do ishte egoizmi personal jo llogjika e kthjellet qe do te me bente te mendoja keshtu....
    po pra, dhe ne rastin tend meqe je fatlume te kesh dokumentat (sic jam edhe une) nuk do te thote qe te harrosh se nga cvend vjen, dhe se pse kane ardhur ketu edhe ata pa dokumenta, ashtu sic ke ardhur edhe ti.

Tjeter gje eshte te jesh parimor (ne kete rast sic the vete, kur ste preket interesi) tjeter gje tia perplasesh surratit ketyre bashkatdhetareve tane te paligjshem 'parimin' tend ne ate menyre; e njejta gje mund te ishte thene ndryshe ...

P.S. edhe sic paska thene Pili ne te njejten kohe qe shkroja une kete , it doesn't hurt to be humble, se nuk dihet si ta sjell jeta pastaj dhe s'te vjen mire kur te tjeret ti perplasin 'parimet' surratit ne te njejten menyre edhe ty.

P.S. S. Nari - Ca do me thene packallom o? lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga diikush : 28-03-2006 më 19:36

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Sic e thashe me lart, se mu dhane dokumentat 'ne pjatance' pa ardhur ketu e morra dhe mundimin te vije ne USA, perndryshe kurre sdo te kisha levizur nga Tirana, sepse e dija qe do vija pa dokumenta dhe po ti tekej shtetit te huaj mund te me ngrinte per leckash se e ka ate te drejte. E dija qe pa dokumenta je i humbur dhe nuk do doja kurre ta ulja dinjitetin personal neper zyra emigracioni pafund e pashprese. Te tjeret kane bere llogari te tjera, por mos te fajesojne ameriken per padrejtesi sepse ne castin qe e tejkalon vizen ke shkelur ligjin. Mos me kerko ti mua qe te llogjikoj nen optiken e 'vellezerve tane emigrante shqiptare' se patjeter qe argumentimi im do jet tendencioz per shqiptaret, por llogjiko ne parim. Pastaj une shkas mora jo nga emigrantet tane te cilet si permenda fare por nga keto manifestimet e fundit te ilegaleve. Ne LA paturp fare dolen me mijera hispanike ilegale te ndergjegjshem qe kane shkelur cdo ligj dhe me mijera flamure meksikane kerkonin me force legalizim. Ka nje tipar te qarte ofendues ne kete lloj shpalosjeje mendimi qe cdo amerikan e merr si insult. Ai qe del haptazi me flamur te huaj ne nje toke te huaj nuk eshte fare humble por eshte arrogant. Si do ndiheshe ti po te dilnim nje 500 000 mije kineze ilegale te sheshi skenderbe me flamurin kinez dhe te kerkonin me force qe qeveria shqiptare ta harronte thyerjen e ligjit e ti bente shqiptare?

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Sic e thashe me lart, se mu dhane dokumentat 'ne pjatance' pa ardhur ketu e morra dhe mundimin te vije ne USA, perndryshe kurre sdo te kisha levizur nga Tirana, sepse e dija qe do vija pa dokumenta dhe po ti tekej shtetit te huaj mund te me ngrinte per leckash se e ka ate te drejte. E dija qe pa dokumenta je i humbur dhe nuk do doja kurre ta ulja dinjitetin personal neper zyra emigracioni pafund e pashprese. Te tjeret kane bere llogari te tjera, por mos te fajesojne ameriken per padrejtesi sepse ne castin qe e tejkalon vizen ke shkelur ligjin. Mos me kerko ti mua qe te llogjikoj nen optiken e 'vellezerve tane emigrante shqiptare' se patjeter qe argumentimi im do jet tendencioz per shqiptaret, por llogjiko ne parim. Pastaj une shkas mora jo nga emigrantet tane te cilet si permenda fare por nga keto manifestimet e fundit te ilegaleve. Ne LA paturp fare dolen me mijera hispanike ilegale te ndergjegjshem qe kane shkelur cdo ligj dhe me mijera flamure meksikane kerkonin me force legalizim. Ka nje tipar te qarte ofendues ne kete lloj shpalosjeje mendimi qe cdo amerikan e merr si insult. Ai qe del haptazi me flamur te huaj ne nje toke te huaj nuk eshte fare humble por eshte arrogant. Si do ndiheshe ti po te dilnim nje 500 000 mije kineze ilegale te sheshi skenderbe me flamurin kinez dhe te kerkonin me force qe qeveria shqiptare ta harronte thyerjen e ligjit e ti bente shqiptare?

O shqipe!
    E pare e punes je Shqipetare edhe demostartat e tyre nuk duhet te te duken fare "insult" sepse nuk je Amerikane. NJe pashaporte e dreqosur nuk te ndryshon gjakun, edhe sa per "dinjitet personal" ti nuk paske fare sepse nuk po e di se cfare kopacesh po leshon nga goja. Kot nuk thote nje fjale e urte "Dhi e zgjebosur e bishtin perpjete". Pikerisht njerez si puna jote i ka cuar edhe i con Shqipetaret me dekada mbrapa. Ti qenke rrot e goc, se po na prish fjalorin. Po te mos jemi per njeri tjetrin ne, kush do jete? Apo do na gjenden prane Shqipetaret e Amerikanizuar? Sa per ligjin, mos na fillo me politike. Ndiqi pak me mire lajmet edhe gazetat qe te kuptosh thelbin e atyre demostarave. Eshte e drejte e tyre. Nqs U.S. Govn't ka aq fuqi qe te mbaje vendin pa ata, atehere hallall nqs i perzen edhe nuk i legalizon. Po nuk kane b**** amerikanet te punojne ne Mc Donalds, apo pjata-lares neper restorante.
    Dhe sa per komentin tend injorant :
    E dija qe pa dokumenta je i humbur dhe humb dinjitetin personal
    - Ja ku e humbe dinjitetin ti dhe do me vinte shume keq per cdo shqipetar qe shoqerohet apo te njef ty personalisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dara : 28-03-2006 më 20:02

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Me vjen keq qe flet ne ate menyre. Ne asnje moment nuk te kam gjykuar ty dhe as i jam referuar personit tend dpd, por kam folur per ceshtjen. Nejse ky eshte problemi i yt (dhe i shume shqiptareve te tjere qe e personalizojne cdo debat). E dyta se jam nga shqiperia sdo te thot te mbaj me hater shqiptaret ne dem te llogjikes sime. E treta mos i nxirr dhe ndrysha fjalet e mija nga konteksti sic ke bere me siper me fjalet me rreth. E katerta, MC Donald ka ekzistuat edhe para se te vinin meksikanet. Po atehere kush ka punuar sipas teje aty, UFO-t? E pesta, une Ameriken e konsideroj si vendin tim (perpos Shqiperise) sepse kam 13 vjet ketu dhe nuk dua qe amerika te behet pre e presionit antiligjor. E kam nisur nga poshte dhe kam arritur aty ku kam komfort. Dhe e fundit ik meso si te debatosh ne menyre te kulturuar o shqiptar puro. Mendimin tend mund ta japesh edhe PA OFENDUAR te tjeret, mos e harro kete gje.

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Ne Amerike jo 13 vjet por 33 te kem ndenjur, perseri Shqipetare jam dhe do mbetem. Nqs une me komentin tim te ofendova ty personalisht, me komentin tend ke ofenduar 11 e kusur milion Shqipetare qe gjenden rrugeve te botes, ke ofenduar ceshtjen.
    Me fjale te tjera: Ne te dyja nuk biem dakort ne lidhje me kete gje dhe per aq sa kohe sa mendimet tona do ndeshen, paragjykimi eshte i pa-evitueshem. Ti mendon si Amerikane (individi/demokraci) per nje ceshtje te pergjitheshme (komuniteti/komunizem). Dy koncepte keto qe bien shume ne kundershtim. Si rrjedhoje te sygjeroj qe perpara se te flasesh per nje ceshtje: "Gjej vetveten se kujt pale i perket" .
    NJerez me dy fytyra i mjaftojne plot politikanet Shqipetaret, do te ishte e tepert te haseshim edhe me forumista te tille.
    Persa i perket te mesuarit te debatuarit: ncncnc "Amerikanet shqyhen si te gojes per debat (ironike kjo), ne Shqipetaret jemi me shume per drrurin".

Ri-shkruhemi se me filloi mesimi!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dara : 28-03-2006 më 20:31

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Un e shof ket gje nji fitore te madhe per ata njerez qe kan vujt me letrat! Mbas 11 Shtatorit te gjith u ra fati i keq qe ishin ne proces sepse Amerika i ngushtoj letrat dhe numrin e imigranteve!
    Me ne fund do fitojn ata njerez te ndershem qe me verte e meritojn Ameriken se deri sot pjesa me e madhe e fitojn njerzit e keqe dhe te lige sepse ata kan fat!

Per Meksikant qe do marin letrat mos e shifni si dicka negative sepse Meksikanet gezoen dhe me $5 ne ore dhe jo letrat qe i kan si pashaport per ne parajse! Amerika i legalizoj Meksikanet vetem per ekonomine dhe jo se i do aq shume! Keta Meksikanet e mbajn gjalle ekonomine e Californias/Texas/Florida/New York...sepse bejn punet qe Amerikanet nuk i prekin dhe qeveria ka interes...keta qe do legalizoen do paguajn taksa dhe do shkolloen dicka qe qeveria e ka interes me te madhe sesa ti leri pa letra ne rruge!

Te pakten 7% e 11 milione ilegale jan nga Evropa dhe disa perqind e ketyre nuk do ishte cudi qe te jen Shqiptare dhe eshte mir qe te gjith perfituan sepse ket ligj mund ta kishin ber vetem per Meksikanet dhe ti linin te tjeret me gidht ne goje!

Nga ky bill Amerika do blindoj kufirin dhe emigracioni Hispanic dhe per Ameriken eshte dicka pozitive sepse 80% e ketyre 11 milione jan Hispanics!

Edhe nji gjo kisha me then se e zgjata shume...Amerikaneve as nuk u ca koka se fituan letrat imigrantet apo jo ata jan ne bote me vete...sigurisht qe ligji duhet respektuar por me ket reform Amerika-Imigrantet-dhe njerzia fitoj dhe asnjeri nuk humbi!
    Ndryshuar për herë të fundit nga niku-nyc : 28-03-2006 më 20:44

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225

Wink

Citim Postuar më parë nga niku-nyc
    Un e shof ket gje nji fitore te madhe per ata njerez qe kan vujt me letrat! Mbas 11 Shtatorit te gjith u ra fati i keq qe ishin ne proces sepse Amerika i ngushtoj letrat dhe numrin e imigranteve!
    Me ne fund do fitojn ata njerez te ndershem qe me verte e meritojn Ameriken se deri sot pjesa me e madhe e fitojn njerzit e keqe dhe te lige sepse ata kan fat!

Per Meksikant qe do marin letrat mos e shifni si dicka negative sepse Meksikanet gezoen dhe me $5 ne ore dhe jo letrat qe i kan si pashaport per ne parajse! Amerika i legalizoj Meksikanet vetem per ekonomine dhe jo se i do aq shume! Keta Meksikanet e mbajn gjalle ekonomine e Californias/Texas/Florida/New York...sepse bejn punet qe Amerikanet nuk i prekin dhe qeveria ka interes...keta qe do legalizoen do paguajn taksa dhe do shkolloen dicka qe qeveria e ka interes me te madhe sesa ti leri pa letra ne rruge!

Te pakten 7% e 11 milione ilegale jan nga Evropa dhe disa perqind e ketyre nuk do ishte cudi qe te jen Shqiptare dhe eshte mir qe te gjith perfituan sepse ket ligj mund ta kishin ber vetem per Meksikanet dhe ti linin te tjeret me gidht ne goje!

Nga ky bill Amerika do blindoj kufirin dhe emigracioni Hispanic dhe per Ameriken eshte dicka pozitive sepse 80% e ketyre 11 milione jan Hispanics!

Edhe nji gjo kisha me then se e zgjata shume...Amerikaneve as nuk u ca koka se fituan letrat imigrantet apo jo ata jan ne bote me vete...sigurisht qe ligji duhet respektuar por me ket reform Amerika-Imigrantet-dhe njerzia fitoj dhe asnjeri nuk humbi!
    e verte kjo qe the
    Partizoni

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225

Wink

Me vjen keq qe flet ne ate menyre. Ne asnje moment nuk te kam gjykuar ty dhe as i jam referuar personit tend dpd, por kam folur per ceshtjen. Nejse ky eshte problemi i yt (dhe i shume shqiptareve te tjere qe e personalizojne cdo debat). E dyta se jam nga shqiperia sdo te thot te mbaj me hater shqiptaret ne dem te llogjikes sime. E treta mos i nxirr dhe ndrysha fjalet e mija nga konteksti sic ke bere me siper me fjalet me rreth. E katerta, MC Donald ka ekzistuat edhe para se te vinin meksikanet. Po atehere kush ka punuar sipas teje aty, UFO-t? E pesta, une Ameriken e konsideroj si vendin tim (perpos Shqiperise) sepse kam 13 vjet ketu dhe nuk dua qe amerika te behet pre e presionit antiligjor. E kam nisur nga poshte dhe kam arritur aty ku kam komfort. Dhe e fundit ik meso si te debatosh ne menyre te kulturuar o shqiptar puro. Mendimin tend mund ta japesh edhe PA OFENDUAR te tjeret, mos e harro kete gje.

o debi?? femer ke 13 ne us edhe te duket vetja amerikane ik moj s ele nom nese spranon shqipon ik mos fol ktu me femer de>>> le nom
    sa per ty ca pune ben me 10 dollar ora besoj kur te arish te tjer flasim be

pak me lart me falni per fjalorin po mi ngriti nervat kjo deb

brenda nje kohe te shkurter fillojn dekumentat

edhe s aper ty lunesta deku us i kam para se ty ajde shnet
    Partizoni

123456.... Maska e FsHaTaRi
    Anëtarësuar
    20-07-2002
    Vendndodhja
    Hollywood Profesioni : SuperStar
    Postime
    483
    Une dhashe mendimin tim. Besoj fort tek forca e ligjit si themeli i forte i cdo shoqerie te shendoshe. Per vete po mos te kisha dokumenta nuk do te kisha ardhur kurre ne USA po do te kisha ndenjur ne vendin tim sado keq te ishte. Sepse po shkove ne vendin e tjetrit e ben ai ligjin dhe ti si mysafir duhet ti bindesh te pelqen apo ste pelqen. Nese do isha ilegal ne USA une patjeter do te kisha deshiruar te legalizohesha sepse do shihja interesin tim, por thelle perbrenda do ishte egoizmi personal jo llogjika e kthjellet qe do te me bente te mendoja keshtu.

Shani sa te doni tani.

TANCREDO FOR PRESIDENT
    Ato qen vetem komlimenta ,se ti meriton me shume se aq ehh moj cupk grua plak ca je ty te flet goja para mendjes ,kshu qe mblidh kallaballekun kur shkruan te pakten ne keto gjera serioze .Bye dhe ishalla ti marin ato dy copa letre qe ke dhe flasim .

Dikush ajo eshte fjal qe perdoren vetem per vajzat e bukura
    B

Jeto I Lire Ose Vdise Maska e KUCOVARI*
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    Ku Ka Tyme E Ku Del Zjare Atje Ku Daullja Ben Bam
    Postime
    17
    Senati u tregua i dobet dhe ju nenshtrua presionit te emigranteve sot duke aprovuar nje dispozite qe i lejon ilegaleve te aplikojne per g.card ne te ardhmen. Republikanet po luajne me zjarrin, pasi per konstituencine republikane imigracioni ilegal eshte shqetesimi nr 1, dhe me kete bill qe kaluan votuesit e djathte do zemerohen se tepermi. USA eshte shtet i ligjit dhe nuk duhet te legalizoje kurre dike qe ka shkelur ligjin per tu futur ne USA. Aq emigrante sa i duhen per punet me te uleta amerika mund ti marri duke i dhene guest worker visas punetoreve qe vijne nga amer. latine, por kurrsesi ti legalizoje. Sme duket se kjo pune mbaron me kaq. Por per sa kohe te kemi ne Kongres bufa si E. Kennedy amerika ka per tu bere meksike.
    nuk kam deshire te replikoje me ty zonjushe,por do ishte me mire te mendoheshe nje here para se te flisje brockulla.Ti nuk e di c'do te thote vuajtje,ti nuk e di c'do te thote te punoshe ne guzhine ne ndertim dhe ne pastrim ne te njejten dite, tre pune dhe 2 ore gjume dhe e gjitha kjo per te ndihmuar familjet qe kemi ne shqiperi qe po e mbyllin muajin 4000leke te reja ose vetem me nje perkrahje sociale.Dhe pse mos te behen me dokumenta keta emigrante qe po bejne kaq punera te rendomta, qe zonjusha juaj as qe do ti shkonte ne mendje te punonte ndonje here,sepse eshte mesuar qe gjerat ti gjeje gati nga mami dhe babi.Dhe tani na na ngre zerin per politiken amerikane dhe ligjet e saj se e paskan gabime qe emigrantet te legalizohen.A nuk do ishte me mire qe te qetesoheshe dhe te mendohesh nje here para se te flisje,lere cigaren e mariuanes se te paska dhene efekte ansore .Mos u mundo qe ku do qe ti flet, me ate intelektin tende ti keshe te gjithe njerezit kunder.Diku thua qe ti paskan dhene dokumentat ne pjatance zonjushes tuaj mos valle ke punuar per................se vetem atyre zonjushave u japin me pjatance te arte dokumentat amerikane,me fal po me keto qe ke shkruar tregon vertet se kush je,sa tru,dhe dinjitet ke.Replikat me ty zonjushe do te ishte vetem humbje kohe.

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrantët, rrezik kombëtar për Greqinë?...
    Nga DYDRINAS në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  3. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  4. Emigrantët dhe diplomacia “Nano”
    Nga NEOLTI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-06-2005, 14:30
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •