Close
Faqja 2 prej 19 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 186
    Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu
    si mund ta bej ate gje ,mund te me thosh please
    Kontakto shkolla te ndryshme qe pranojne studenta nderkombetare, specifikisht International Students Advisor's Office, ose dicka te ngjashme me kete, dhe ata te adresojne dhe t ejapin formulare te nevojshem. Sillu mire me ta se kane ne dore shume te te ndihmojne kur je me status studenti nderkombetar

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Ishalla i legalizojne o Vishnu se ngelen njerezit duke marre nga 5 diploma ne fusha krejt te ndryshme vetem qe te rrine ne Amerike.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Lool Kuqalashe... sikur po te ushqejne me zor.
    Be yourself and you will always be in fashion.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Une kam lind me pashaporte amerikane mi, por po qaj hallnë e te tjereve Gjithe shqiptaret qe njof kane nja 15 vite neper kolegje vetem se s'duan te kthehen ne Shqiperi. lol.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Hajde vullnet hajde, doktorat dhe avokatet i len tek maje e themres.
    Be yourself and you will always be in fashion.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga diikush
    Kontakto shkolla te ndryshme qe pranojne studenta nderkombetare, specifikisht International Students Advisor's Office, ose dicka te ngjashme me kete, dhe ata te adresojne dhe t ejapin formulare te nevojshem. Sillu mire me ta se kane ne dore shume te te ndihmojne kur je me status studenti nderkombetar
    flm dikushi do e provoje njehere ate gje qe thua po su be ska gje do e mare nga prindrit thjesht un i dua sa me para se me duen te punoj se pa social ketu ske asgje me shum per driver e dua nese dini ndonje gje e teper me thoni flm

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    ...thjesht un i dua sa me para se me duen te punoj se pa social ketu ske asgje me shum per driver e dua nese dini ndonje gje e teper me thoni flm
    se harrova, nese ke me pak se nje vit qe je futur ne Amerike per heren e fundit, natyrisht gjithmone eshte opsioni i azilit...

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga diikush
    se harrova, nese ke me pak se nje vit qe je futur ne Amerike per heren e fundit, natyrisht gjithmone eshte opsioni i azilit...

hem un ketu kam gati 7 muaj n usa chicago dihet dhe sumund te bej azil politik se i pres nga prindrite dekumentat te me dalin dhe po bera azil i hape pun vetes asgje me teper nese ty dikush fllm per pergjigjet je njish po un me shum i desha te filloja nje pun se srihet ne shtepi vetem flm cuna dhe vajza po degjuat gje dhe dini gje qe japin social sec vetem me vize turistike ju lutem me thoni se kush ri dhe gjashte muaj pa dekumenta pfff thnx cuna vajza

Heartless Maska e White_Angel
    Anëtarësuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    hem un ketu kam gati 7 muaj n usa chicago dihet dhe sumund te bej azil politik se i pres nga prindrite dekumentat te me dalin dhe po bera azil i hape pun vetes asgje me teper nese ty dikush fllm per pergjigjet je njish po un me shum i desha te filloja nje pun se srihet ne shtepi vetem flm cuna dhe vajza po degjuat gje dhe dini gje qe japin social sec vetem me vize turistike ju lutem me thoni se kush ri dhe gjashte muaj pa dekumenta pfff thnx cuna vajza

Nese ti Mario pret bashkim familjar nga prinderit ath duro. " I duruari i fituari" , mos i hap pune vetes me te tjera gjera. Ketu ne usa cdo dite e po rendohen punet persa i perket dokumentave. Kane njerez qe kane fituar azilin politik qe nga 1997 dhe akoma nuk ju ka ardhur green cart ( sepse sipas ligjit te fundit qe vuri Bill Clinton) vetem 10.000 nr ne vit do jepen green carts , so sa veta jane ne usa qe kane fituar green cart perfshi ketu edhe shqipetaret. Edhe bashkimet familjare qe kane qene per tre muaj tani vonojne deri ne 1 vit. Por ama mbasi te vjen aprovimi i bashkimit familjare ( qe do te vi se askush nuk eshte refuzuar) , te vjen bashke me aprovimin I-94 , dhe me pas ke te drejten e aplikimit per SS. E cila te vjen per 10 dite( biznes day.)

p.s. edhe dicka : per te gjithe ata qe kane kerkuar azil politik ne Usa dhe nuk e kane fituar nuk kane te drejten e azilit politik ne Kanada. Ky ligj eshte ven ditet e fundit ne nje bashkepunim Amerike-Canada. Te gjithe file e azilanteve qe kane kerkuar ketu azil , kalojne tek Canada , duke perfshire , emer , mbiemer, Shenjat e gishtave etj etj........
    Dhe kush ka marre depertim nga usa dhe eshte akoma neper rruge , problemi qendron qe zyra e emigracionit eshte e lidhur me policine rrugore ( pra nese dikush kapet per speed limit , apo cfaredo lloj rastesie , dhe qe ben pjese tek listat e depertimit , te kete kujdes sepse e ka emrin "WARNING" )
    Vetem nje jave me pare ne Mich jane kapur 4 veta , njeri madje kishte shkuar te pagonte nje gjob makine .

White_Angel
    Ndryshuar për herë të fundit nga White_Angel : 20-02-2005 më 19:29
    O Zot per vete sdua gjë jo...por për prindërit nje dhëndër të bukur!

Perjashtuar Maska e Hit`Em-Up
    Anëtarësuar
    29-12-2004
    Postime
    33
    Cdo gje merr kohe por mos hum durimin ti MArio sic tha edhe white angeli.
    Por ky ligji e funit per canadane terrs fare.
    Paci fat

Faqja 2 prej 19 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrantët, rrezik kombëtar për Greqinë?...
    Nga DYDRINAS në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  3. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  4. Emigrantët dhe diplomacia “Nano”
    Nga NEOLTI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-06-2005, 14:30
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •