Close
Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 186
    i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Citim Postuar më parë nga 100@korcare!
    Bpll se u lodhen njerezit me premtimtimet por kurre si sbatojne ....kot eshte gjithcka ......uroj qe te legalizohen se shpejti

Korcare ligji do te behet,por po pritet qe te mbaroje sigurimi i kufirit.Doli si formulim ne menyre qe ti tregoje atyre qe hyjne ne kohet e fundit qe nuk perfitojne dot pasi duhet para jan/2007.Qellimet jane te erreta,nuk kam ndermend te bej ligjerate ketu un,por kjo miresi qe duket ne plan te pare ka gjera te tjera mbrapa gjithsesi i uroj te gjitheve atyre qe nuk kane doc ti marirn se shpejti.

i/e regjistruar Maska e SnoW~DroP
    Anëtarësuar
    05-05-2004
    Postime
    432
    Shpresoni per nga 2009 mbase behet gje

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Snow pa dokumenta ti?
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar Maska e shtegetar
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Postime
    97
    Pershendetje te gjith ,doja te dija a ka ndonje thashethem te ri ketej nga mehalla per ato dokumentat amerikane ...kam degjuar se bush ka nenshkruar bilen per legalizimin e emigrantve ,nuk e dij sa esht e vertet..... sepse nje shoqa ime amerikane me ka then ta selebration kete dit ,kam pyetur dhe avokaten por keta jan vetem te marin parat .
    Ndryshuar për herë të fundit nga shtegetar : 16-07-2007 më 00:27
    I arratisur e i syrgjynosur

i rraskapitur e i sakatosur

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    193
    Ligji per Comprehensive Immigration Reform [CIR] nuk u kalua ne senat pasi mori me pak se 60 votat e nevojshme per te kaluar ne voten perfundimtare.

Forcat pro-reformiste ne senate kane filluar levizet per te kaluar pjese te ndryshme te reformes se emigracionit qe ne fillim ishin perfshire ne CIR. Kete jave, Sen. Durbin pritet e propozje amendamendin DREAM ACT ti bashkangjitet reformes per ligjin e mbrojtjes qe po diskutohet kete jave ne senat. DREAM ACT legalizon te gjithe femijet e emigranteve illegale te cilet kane ardhur ketu ne meyre illegale [ose legale dhe kane qendruar pas skadimit te vizes] para moshes 16 vjecare, kane mbaruar te pakten shkollen e mesme, dhe kane mbi 5 vjet ne USA. Ky ligj pritet te kalohet dhe ka mbeshtetjen e 65-70 senatoreve.

Ne shtator, Sen. Feinstein [CA] pritet te prezantoj Agriculture Bill qe do legalizoj illegalet qe punojne ne industrine e agrikultures. Mendohet qe jane rreth 3 millione ilegale qe mund te perfitojne nga ky act.

Kalimi i ketyre dy ligjeve do lehtesonte kalimin e nje ligji do perqendrohej vetem ne statusin e ilegaleve qe nuk do perfitojne nga Dream ACT ose AgriCulture.

Anëtarësuar
    05-05-2004
    Postime
    432
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    Snow pa dokumenta ti?
    Zemerore,po te isha nga ato lule qe cajne oqeanet e detet pa dokumente,do isha me vullnet e do isha bere moderatore ose chatiste si fjala vjen ti LOL
    Se duhet durim e vullnet per keto gjera bij e lokes

Ky ligji po te miratohej do nderpriste bashkimet familjare me prinderit dhe vellezerit dhe motrat.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    193
    Citim Postuar më parë nga SnoW~DroP

Ky ligji po te miratohej do nderpriste bashkimet familjare me prinderit dhe vellezerit dhe motrat.

Kjo nuk eshte e vertete. CIR do te ndryshonte formulen e emigracionit, duke perfshire nje sistem te ri bazuar mbi piket. Sipas ketij sistemi, njerezit me me shume edukim, me njohje primare te gjuhes anglishte, eksperience pune etj etj do tu jepej perparsi gjate procesimit perpara kandidateve te tjere. Por, kandidatet qe do te perfitonin fale sistemit te pikeve, do te perbenin vetem 30% te quotave vjetore te emigracionit. Pjesa tjeter, 70%, do te vazhdonte te perbehej nga aplikantet per bashkime familjare etj etj.

Amerika ka nevoje per individe me potencial intelektual qe ta ndihmojne te qendroje kompetitive ne kete ekonomi globale, dhe jo per fshataret e korces [bie fjala ] qe vijne ketej me bashkime familjare. Pjesa tjeter e forces se punes {low skilled applicants] do te perfshiheshin ne Guest Worker Program, program i cili do jepte 400-500 mije viza dy vjecare.

Ky ligj do ishte nje fillim i mire dhe ishte fatekeqesi qe nuk kaloi. Ne perpjekje per te kenaq te gjithe, ata ben shume armiq dhe kja solli deshtimin.

Anëtarësuar
    05-05-2004
    Postime
    432
    conman ato qe thua ti jane te sakta.Me aq sa kam lexuar une,dhe e vetmja pjese qe me interesonte ka qene sjellja e familjareve ketu.Ata donin te nderprisnin zinbxhirin e greencards nepermjet sjelljes se familjes ketu.Do te perqendrohej vetem tek bashkshortet dhe femijet nen 21 vjec.Per prinderit do jepeshin viza te vazhdueshme,kurse vellain/motren do ishte e pamundur ta sillje.Dihet qe per keta te fundit afatat e procedurave jane 5-7 vjet,po ata donin ti eleminonin fare.Ndoshta nuk jam e sakte,po keto kam lexuar lart e poshte neper internet.

Natyrisht,shume mire do te ishte te ndiqej nje formule emigrimi si ajo e canadas,ku jo cdo kush kualifikohej.

p.s thua te ken miq korcaret ne Portsmouth?

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Un jam me dokumenta, skam ndonje problem .. Nejse..

E di qe do nderprisnin bashkimet familjare po ta miratonin :S
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    193
    Citim Postuar më parë nga SnoW~DroP

p.s thua te ken miq korcaret ne Portsmouth?

oh ya....Definitely : Korcaret gollovar kane qene ne shqiperi, si gollovar po futen dhe ne amerike

Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrantët, rrezik kombëtar për Greqinë?...
    Nga DYDRINAS në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  3. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  4. Emigrantët dhe diplomacia “Nano”
    Nga NEOLTI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-06-2005, 14:30
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •