Close
Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 186
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar më parë nga sonnyinter
    nje gje me ka pelqyer qe demonstratat kan qene shume paqesore dhe te mirorganizuara. Deri dhe Lou Dobbsi i famshem e pranoi qe mitingjet po manifestonin qetesi dhe shume flamuj amerikane, mgjth meksikanet po na i mbakan ca flamuj me koke poshte. (lol) nejse. Bravo u qofte meksikaneve. Punet sduken keq. Mrem bile Bill Frist deklaroi qe nuk ehste ne diskutim ceshtja e perndekjes penale per ata qe strehojne ilegale, pra republikanet qe tani po e nxjerrin jashte loje perfundimisht projektligjin e House of Reps. Po zbuten konservativet dita-dites. Ishalla mos afron ora e dasmes.
    Mexicanet ne fakt mire e kane. Kane edhe senatoret e vet qe po mundohen ti shtyjne keto ligjet ne kongres. Po si tja bejme ne shqiptaret qe as per njerezit tone nuk bejme dot. I ngelet hatri njerezve pse u desh atyre te luftonin punet e emigracionit ne rruge legale dhe ketyre po u bie lehte. C'lehte? Shumica e ketyre te shkreteve kane kohe pa shkuar ne shtepi dhe pa pare njerezit e tyre dhe te gjitha gjerat i bejne me frike. Une them ti bejne dhe ti bejne sa me shpejt. Urime te gjitheve!!!
    Ignore List: Den Bossi

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225

Wink

Citim Postuar më parë nga Gio
    Mexicanet ne fakt mire e kane. Kane edhe senatoret e vet qe po mundohen ti shtyjne keto ligjet ne kongres. Po si tja bejme ne shqiptaret qe as per njerezit tone nuk bejme dot. I ngelet hatri njerezve pse u desh atyre te luftonin punet e emigracionit ne rruge legale dhe ketyre po u bie lehte. C'lehte? Shumica e ketyre te shkreteve kane kohe pa shkuar ne shtepi dhe pa pare njerezit e tyre dhe te gjitha gjerat i bejne me frike. Une them ti bejne dhe ti bejne sa me shpejt. Urime te gjitheve!!!

bravo :P
    sot u takova me nje burr gati 45vjec ne chicago edhe po benim muabet bla bla edhe kur erdhi emigracioni ne mes ja beri po pse un mezi i mora te tjeret pse ti marin falas ja bera ati mir ti vajte e pe familjen por te tjer kan vite pa par prindr edhe ka edhe te tjer qe njo i ka vdek e mami ose babi edhe skan mundesin te ven ky tani si ???i bukur ma bente sdu me dit ne fund tha si kam vuajt un ashtu te vuajn te tere ;P

zoti me emigrantet shqiptar do zoti amin
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    QUEENS, NYC
    Postime
    160
    Po jo mer ja ta marrim rastin tim. Ka 7 vjet qe jam ne Amerike. Ligjin nuk e kam thyer asnjehere. Qe para se te me kaloje visa studentore aplikova per azil. me kane dhene urdher per deportim i here, dhe e rihapa ceshtjen, cdo gje sipas regullores se emigracionit. aktualisht jam ne gjyqe, ma kthyn prej federalit dosjen prap ne lokale. Pra nuk kam dale asnjehere jashte statusit. Per aq kohe sa kam pasur leje pune, i kam paguar taksat. E kush ka fytyre te me thote mua e sa tjereve si puna ime qe po doli ligji i marrim letrat "lehte" dhe "pa djerse". Shpirti jone e din si i kemi dhene mijera $$ per avokate te qelbur, po skemi pasur kismetin ti marrim qe ne fillim si disa. Po shqiptareve per llafe sja kalon kush jo. Lere qe sthone noji llaf te mire, po mrapa shpine thone : he mer vete e ka fajin ky, spagoi avokatin apo sditi te flasi ne gjyq. Cti besh, kur u ndane kshu na rane.
    interist

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Edhe ne fakt, te gjithe keta qe do ti marrin letrat tani, nuk do ta kene aq te lehte. Prape nga hundet do te paguajne te gjithe. Nuk eshte e lehte te kesh per te paguar taksa per 5 vjet. Asnjeri s'do te kete gje falas. Dhe te gjithe te tjeret qe kane hequr dhe u eshte deshur te paguajne, per veten e tyre e kane pasur, nuk eshte se i kane mbajtur ne krahe keta te tjeret.
    Ignore List: Den Bossi

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Po jo mer ja ta marrim rastin tim. Ka 7 vjet qe jam ne Amerike. Ligjin nuk e kam thyer asnjehere. Qe para se te me kaloje visa studentore aplikova per azil. me kane dhene urdher per deportim i here, dhe e rihapa ceshtjen, cdo gje sipas regullores se emigracionit. aktualisht jam ne gjyqe, ma kthyn prej federalit dosjen prap ne lokale. Pra nuk kam dale asnjehere jashte statusit. Per aq kohe sa kam pasur leje pune, i kam paguar taksat. E kush ka fytyre te me thote mua e sa tjereve si puna ime qe po doli ligji i marrim letrat "lehte" dhe "pa djerse". Shpirti jone e din si i kemi dhene mijera $$ per avokate te qelbur, po skemi pasur kismetin ti marrim qe ne fillim si disa. Po shqiptareve per llafe sja kalon kush jo. Lere qe sthone noji llaf te mire, po mrapa shpine thone : he mer vete e ka fajin ky, spagoi avokatin apo sditi te flasi ne gjyq. Cti besh, kur u ndane kshu na rane.

Uroj ti moresh letrat sa ma shpejt o birazer. As hasmin mos e pafsha pa letra ne Amerike

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225

ke fol fjal me vend plako bravo
    Partizoni

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Me vjen keq, jo ne kuptimin e meshires, por sepse e di vertet se si ndihesh. Kam qene ne poziten tende para 2 vjetesh, dhe e di qe nuk eshte e lehte. Prandaj te uroj , ashtu si te gjithe shqipetareve te tjere pa dokumenta, qe me ne fund te merrni ato per te cilat kemi ardhur te gjithe. Te uroj shume fat, dhe mos u merzit, sepse sic thone te mocmit: "Me mire do behet se me keq ska ku veje"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    QUEENS, NYC
    Postime
    160
    U lumt goja ne juve qe e leshut nga nji llaf te mire. Vallaj e kom mledh menjen dhe un spo e vras shume se funi funit gjeja me e keqe qe mund te ndodhe ehste te shkoj prap ne token time. Mgjth, dhe po erdhi ajo dite, do me ndihmoje pilivesa, o alamet goce.
    interist

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    U lumt goja ne juve qe e leshut nga nji llaf te mire. Vallaj e kom mledh menjen dhe un spo e vras shume se funi funit gjeja me e keqe qe mund te ndodhe ehste te shkoj prap ne token time. Mgjth, dhe po erdhi ajo dite, do me ndihmoje pilivesa, o alamet goce.

Per menimin tim kot i je fut azilit o birazer, te ishe martu qysh ne fillim kishe pashaporten tani, po nejse ca o bo nuk cbohet mo. Pse nuk gje naj goce tani, mos u marto me verte bojeni me marrveshje, jepi ca leke ene maro pune, te kushto shum ma pak se me u mor me ato avokate qe jane si kurv*a.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    QUEENS, NYC
    Postime
    160
    ti vlla se ke keq si koncept, po kjo rrug o e rrezikshme. pikspari, ka shum veta qe e kan ngron se INS ka ra ne pike se ehst scam, bile dhe ne gazete kam lexu disa here. Ose femra del noji K-urve tamam qe te kerkon pare pa pushim me kercnimin qi shkon tregon ne polici. pranej kshu. Dihet ajo se ka shum qe e kan bere dhe su ka dale keq, po une ama se bej dot.
    interist

Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrantët, rrezik kombëtar për Greqinë?...
    Nga DYDRINAS në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  3. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  4. Emigrantët dhe diplomacia “Nano”
    Nga NEOLTI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-06-2005, 14:30
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •