Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Interesante Alba.
    Personalisht besoj ses kur njeriu vdes, apo edhe disa momente me pare (disa njerez te pakten) kane muindesi te shohin njerezit e tyre qe kane nderruar jete, pra te shohin shpirtera pertej mundesive te rendoomta.

Nuk jam aspak dakort me doktorin, packa se e respektoj ate profesion. Atehere si shpjegohet qe nga mungesa e ushqimeve dhe nga 'vetevrasja' ky person ishte krejt normal gjithe kete kohen e fundit, por ama 'lajthiti' vetem pak momente para se te nderronte jete??? Pastaj ti Alba nuk je e para qe tregon nje gje te tille; fenomene te tilla kane ndodhur plot.
    Po 'vdekjen klinike' si e shpjegon ti doktor, kur njeriut i pushon zemra per disa minuta rresht, shume me shume se cmund te toleroje trupi per te jetuar (mungesa e oksigjenit ne tru, etj.) dhe kthehet prap ne jete. Edhe raste te tilla ka plot, shume prej tyre ne spitale para doktoreve.
    Kam njohur nje burre (eshte rreth 38 vjet tani) i cili na ka treguar per nje rast te vdekjes kilinik. Kur ishte i vogel ai pati nje rast te tille: doktoret kujtuan se ishte i vdekur ky njeri. Kur ardhi ne jete ky tregoi se cfare kishte pare, dhe akoma e mbante mend shume mire; kishte njere qe fluturonte mbi dhomen e spitalit dhe shikonte nga larg doktoret dhe trupin e tij te shtrire. Ndihej teper i lumtur qe ishte ne ate gjendje, dhe me vone kishte pare nje drite te fuqishme, e cila me pas u shnderrua ne nje grua dhe tha qe ishte Shen Maria. Ajo i kishte thene qe e donte fort dhe i kishte thene ketij cunit qe duhet te kthehej prap atje, duke trguar trupin e tij. Ky ne ato momemnte kishte thene se nuk deshte te kthehej me atje, por aq mbante mend dhe me pas ishte 'zgjuar', pra rikthyer ne jete. Une kam punuar me kete njeri dhe ishte mese normal, dhe eshte amerikan dhe nuk ka ndonje tendence te shpike gjera apo te besoje ne superscticione apo gjera te ngjashme.

Jo cdo gje qe shkenca nuk mundet ta shpjegoje eshte halucinancion apo jo-ekzistente o doktor dhe ju te tjeret , packa se dhe vete shkencen e studioj dhe respektoj shume.

Tung.

Heartless Maska e White_Angel
    Anėtarėsuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    eshte e vertet qe disa njerez shohin disa vegime te njerezve qe ikane dashur me shume ne jete para se te vdesin.Eshte si puna e femijeve te vegjel qe te gjitha buzeqeshjet,gugatjet dhe qarjet kur jane me dite ose em muaj i bejne sipas menyren qe ata shohin.Thone qe kur femija qesh ne gjume (flas kur eshte teper i vogel) meleqete(keshtu i qyajne engjejt e femijve) u tregojne se ka njerez qe i duan si nena ,babi gjysherit e keshtu me rradhe. po e njeta gje ndodh edhe kur qajne u tregojne se ne jete do kene shume disfata dhe te papritura te hidhura. E njeta gje ndodh dhe me te moshuarit une vete punoj ne nje institucion pleqsh dhe perdite shof ngjarje nga me te ndryshme.

Respekte White_Angel
    O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!

Dikush tha se keto gjera jane te pashpjegueshme , jo as pak , keto jane gjera natyrore qe shpjegohen shume mire nga psikologet , dhe ska perse te kemi frike .Per mendimin tim ne radhe te pare e moshuara si duket i kisht mbetur shume merak ,per arsye personale , qe ajo u mplak kaq shpet sa dhe me prindrit e saj akoma ne kete moshe i kujton shume ...

Kjo eshte si puna e revitjes , dhe ndoth ne disa njeres per disa arsye ...Fantasia ben te mundur te shfaqen fenomene te tilla qe jane natyrore .

Frojdi (psikolog ) perdorte te tilla teknika per te mesuar sekrete ne te pavetedishmen e njerzve , qe ti shkatronte fiksimet e keqe " qe slene njeriun rehat te kete nje jete normale

Besoj se cdo gje ne kete jete qe do perballohemi me te , e mire apo e keqe , ka arsye dhe shpjegohet , qe keshtu te gjitha cudite sduhet te na trembin se jane gjera natyrore , qe fshehin shume arsye . Ky eshte mendimi im.
    C'do gje eshte nje gje , dhe asgjeja eshte nje gje !

DYNJAJA pa FUND....

GuEsS...? Maska e Leandra
    Anėtarėsuar
    24-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    185
    Kur je duke vdekur, dikush te del perpara qe te te marri, kete ma ka then gjithmone gjyshja ime.
    P.sh Kur po vdiste gjyshi im, po shikonte nga dritarja dhe u thonte femijeve(mamit dhe dajave) se po shihte vellain e tij te vdekur tek dritarja qe kishte ardhur ta mirrte me vete, dhe brenda minutave vdiq.

Burrit te nje shoqe times i ra infrakt ne zemer, dhe kishte pare gjyshen e tij te vdekur dhe fliste me te dhe i kishte thene te kthehej prapa se nuk kishte ardhur koha akoma atij te linte boten e gjalle. Pasi doktoret e qujajten te vdekur, ai erdhi perseri ne jete.

Cun i dajes pasi i plagos rende dhe pritej qe vdiste, dhe dhomen e spitalit para prinderve te tij ai filloi te fliste me njeri te veshur me te bardha qe vetem ai e shihte, ku nder te tjera Ai i tha qe ...kesaj radhe ishte i falur, dhe s'ishte akoma koha e tij... Cuditerisht nuk vdiq.
    Une me ty pata fillu
    vec ta bej tjetrin xheloz,
    e tash me ty jam dashuru,
    ...kjo pune me ben nervoz....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2004
    Vendndodhja
    Japoni Gunma ken
    Postime
    6

car sbon vaki

une per vete nuk besoj shume nga keto gjera , por sic thoni ju ma mbushet mendjen!!!!!!!!!!!

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Ne Shqipetaret jemi popull shume supersticioz ne pergjithesi dhe kerkojme me shume nga cduhet te gjejme kuptimin dhe interpretimin e dickaje qe eshte jashte fuqive tona, qofte ky racional apo jo

Le te perpiqemi mos te jemi kaq te ceket....

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Si ndodhi masakra e Tivarit me1 prill 1945
    Nga CEZARND nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 12-04-2013, 14:57
  3. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  4. T’kanė ngelur edhe pesė minuta!
    Nga Mjellma nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 23:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •