Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778

Angli, ridënohet supertrafikanti laçian

Faqja 13 - AKTUALITET Maj 1, 2004

ISHTE DENUAR ME 11 VJET PER TRAFIK PROSTITUCIONI

Angli, ridënohet Luan Plakiçi
    Apeli i rrit dënimin trafikantit në 23 vjet burg

Nga Londra Muhamed Veliu

ANGLI

Stili i të jetuarit si një "playboy" i vërtetë, mes femrave të trafikuara, shampanjës, veshjeve firmato dhe drejtimit të një "Ferrarri Spider" të zi, do të zëvendësohen me qëndrimin mbyllur në qeli për më shumë se 17 orë, për plot 23 vjet. Luan Plakicit (emri i vërtetë Artur Kroni), supertrafikanti shqiptar i cili trafikoi, shfrytëzoi dhe trajtoi barbarisht shtatë vajza Lindore për prostitucion në Veri të Londrës, i është dyfishuar dënimi, nga 11 vjet (dënimi i fundvitit të kaluar) në 23 vjet burgim. Të enjten paradite, tre gjykatës të lartë britanikë e kanë cilësuar dënimin prej njëmbëdjetë vjetësh burg, të dhënë Plakicit nga gjykatësi Robert Winstanley dhjetorin e shkuar, si të butë, duke e çuar vendimin në një rast rekord në historinë e gjykatës angleze për vepra të tilla penale. Në Royal Courts of Justice (Gjykatën mbretërore të drejtësisë), përballë 26-vjeçarit i cili mësohet të jetë nga Laçi, janë ulur oficerët e operacionit "Sapphire Unit", të cilët së bashku me prokurorinë londineze kanë apeluar vendimin e gjykatës së shkallës së parë, duke e cilësuar atë "si jo të drejtë". Apeli i policisë londineze ka rezultuar i suksesshëm.

Ridënimi

Gjykatësi i Gjykatës së Apelit, Lord Justice Latham, ia ka shtuar masën e dënimit trafikantit shqiptar me 13 vite të tjera burgim. Tani, ai do të qëndrojë i izoluar në qelitë angleze për plot 23 vjet. Pasi kanë rënë dakord me kërkesën e kryeprokurorit anglez Lord Goldsmith QC, i cili ka thënë se "dënimi i dhënë Plakiçit disa muaj më parë nuk ishte i drejtë", Lord Justice Latham, i ulur në gjykatën e apelit, së bashku me Mrs. Justice Cox dhe gjykatësin Judge Peter Beaumont, kanë deklaruar se "një 16-vjeçare i ishte shitur nga Plakiçi, për 7 mijë paund, një shfrytëzuesi tjetër në qytetin Brighton dhe më pas është detyruar nga ai për të ripaguar shumën e blerjes, duke punuar si prostitutë që të fitonte mesatarisht 600 deri në një mijë stërlina në natë. Kjo provë e vërtetuar tashmë nga hetimi, tregon se në princip të aktivietit të tij kriminal, Luan Plakiçi kishte trafikimin ndërkombëtar të grave për prostitucion në Britaninë e Madhe. E ndërsa supertrafikanti është shokuar nga ky ridënim, detektivi anglez Gerry McDonalds, që bëri arrestimin e tij, është shprehur se "ridënimi i këtij trafikanti është një rezultat i shkëlqyer për të gjithë ne që u përfshimë në këtë hetim. Ne ishim të habitur nga dënimi i dhënë më pare, që ishte relativisht i ulët, pasi ai ishte cilësuar nga media britanike si trafikanti më i suksesshëm i të gjitha kohrave dhe që gjatë dy viteve arriti të fitonte 2 milionë paund".

Sekuestrimet

Serioziteti i hetuesve britanikë dhe devotshmëria për t'u shkur gjërave deri në fund, ka bërë që e gjithë pasuria e Luan Plakiçit t'i nështrohet sekuestrimit. Një javë më parë një gjykatë londineze ka marrë në shqyrtim kërkesën e policisë për kryerjen e sekuestrimeve të pronave të tij. Sipas grupit hetimor, mësohet se Luan Plakiçi, gjatë periudhës 2000-2002, nga shitja dhe shfrytëzimi i vajzave Lindore për prostitucion ka arritur të fitojë 2 milionë stërlina (katër miliardë lekë të vjetra), të cilat i ka transferuar në dy llogari bankare, njëra në SHBA dhe një tjetër në Greqi. Po ashtu, ai ka ndërtuar një vilë në Shqipëri, që mendohet të jetë në qytetin e Laçit. Kështu ka deklaruar prokuroria londineze në seancën e 23 prillit, ku janë shqyrtuar hapat e mëtejshëm të sekuestove.

Plakiçi, shqiptari që "bëri histori"

Luan Plakiçi ka arritur vetëm rekorde gjatë qëndrimit të tij në Angli. Ndryshimi i dënimit të tij, nga Gjykata e Apelit, nga 11 në 23 vjet burg, ka shënuar rastin e vetëm në historinë e drejtësisë angleze. Ndërkohë që është dënimi më i rëndë i dhënë nga një gjykatë angleze për veprën penale të trafikimit të femrave për prostitucion. Plakiçi (Artur Kroni) shënon jo vetëm në Angli, por edhe në Europë rastin e vetem, kur një shqiptar është dënuar me burgimin më të gjatë për trafik prostitucioni. Në të njëjtën kohë, Plakiçi shënon edhe rastin e vetëm të trafikantëve shqiptarë në Europë, që gjatë një procesi gjyqësor të hapur ka treguar emrat e bashkëpunëtorëve të tij.

mes jetes e vdekjes Maska e kristal
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176
    I nderuar forumnist e te nderuar bashkeatdhetare nuk e di se perse akoma duhet te merremi me historine plakici,me faqen e zeze shqipetare ku te nderuarit ne fjale i pelqejne temat e zeza shqipetare qe per nje motiv apo tjeter nuk dihet arsyeja,e perse i nderuari forumnist merr guximin te na shkruaje per njerez qe nuk ja vlen qe tua permendesh edhe emrin jo jo ti vesh ne faqen e pare te shtypit te dites se ne na duhet te merremi me gjera me madhore,e dicka me pozitive ne dobi te interesave te cdo shqipetari,boll me se jemoi lodhur ne shpirt e nuk durojme me me keto gjema.

ju pershendes

kristal
    Edhe pak gjak aortal.

Jeta eshte 1 Enderr...... Maska e stalion
    Anëtarësuar
    10-03-2004
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    74
    apsolutisht ke shume te drejt ti kristal,sepse njeres si puna atij na moren qaf. biles pak e kane denuar, por gjithsesi me vjen jashtzakonisht shume keq per familjen e tij qe po vuan.

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    [QUOTE=kristal]I nderuar forumnist e te nderuar bashkeatdhetare nuk e di se perse akoma duhet te merremi me historine plakici,me faqen e zeze shqipetare ku te nderuarit ne fjale i pelqejne temat e zeza shqipetare qe per nje motiv apo tjeter nuk dihet arsyeja,e perse i nderuari forumnist merr guximin te na shkruaje per njerez qe nuk ja vlen qe tua permendesh edhe emrin jo jo ti vesh ne faqen e pare te shtypit te dites se ne na duhet te merremi me gjera me madhore,e dicka me pozitive ne dobi te interesave te cdo shqipetari,boll me se jemoi lodhur ne shpirt e nuk durojme me me keto gjema.

ju pershendes

kristal[/QUOT

Kristal
    Nuk me pelqen aspak te merrem me te tille figura te kalbura si Plakici &co, por nje ngjarje e tille per mua si gazetar perben lajm. Kjo eshte arsyeja perse u ula dhe shkruajta kete shkrim, sic kam gjetur kohe te shkruaj sot nje shkrim per problemet e nje shqiptari i fejuar me nje angleze, me dy djem binjake, i cili rrezikon te deportohet ne shqiperi.
    Ti dhe te tjeret qe nuk ju pelqejne te tilla shkrime atehere jeni te lire te mos merrni guximin dhe ti lexoni aq me teper te humbni kohe ti komentoni ne kete forum. Te garantoj se une do te vahzdoj te trajtoj te tilla ngjarje pasi ja vlen te trajtohen.Jane pjese e komunitetit tone.
    Persa i perket marrjes me gjera madhore, ti dhe kushdo tjeter jeni i lire te merreni me to.
    Une e kam gjetur punen time te shkruaj per ngjarjet e mira dhe te keqija te komunitetit tone sic e kam bere ne te kaluaren dhe do ta bej pa me te voglen medyshje ne te ardhemen.
    Nese ke bindje te tjera nga une qe jam i sigurte qe ke, mund ti shpaloses ne gazeten tuaj "Albania" e cila ka marre goxha mision te madh te kryej por qe nuk po e shikojme ende ne stendat e shtypit nderkombetar.
    Ju uroj sukesese, dhe do te keni sukses vetem atehere kur te mos i shikoni gjerat bardhe e zi, me urrejtje e cinizem, fanatizem apo ku ta di une se cfare tjeter.

mes jetes e vdekjes Maska e kristal
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176
    I nderuar anetare nuk kame deshire te sterholloj muhabete me try se mesa shoh e je ne adrese te gabuar dhe po me flet tjeter per tjeter nejse,mua me ben shume pershtypje nje shkrime i tille pasi nuk e lexoj vetem une qe nuk ka se si ta pelqej por e lexojne te gjithe shqipetaret duke i bere corap.

Me sa kame pare ty te pelqejne lamet e zeza i nderuar nuk e di se je i pasionuar per gjera te tilla apo dikush ben te munder te te intereferoje deri atje ku nuki dilet me.

I nderuar anetare une shkruaj nga usa sa per dijeni dhe per sa ke shkruar me poshte mund tua shpjegosh te tjereve gjithesesi.

ju pershendes.

vladimir hasani
    Edhe pak gjak aortal.

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Citim Postuar më parë nga kristal
    I nderuar anetare nuk kame deshire te sterholloj muhabete me try se mesa shoh e je ne adrese te gabuar dhe po me flet tjeter per tjeter nejse,mua me ben shume pershtypje nje shkrime i tille pasi nuk e lexoj vetem une qe nuk ka se si ta pelqej por e lexojne te gjithe shqipetaret duke i bere corap.

Me sa kame pare ty te pelqejne lamet e zeza i nderuar nuk e di se je i pasionuar per gjera te tilla apo dikush ben te munder te te intereferoje deri atje ku nuki dilet me.

I nderuar anetare une shkruaj nga usa sa per dijeni dhe per sa ke shkruar me poshte mund tua shpjegosh te tjereve gjithesesi.

ju pershendes.

vladimir hasani

Kamuflazhi qe kerkon ti veshesh vehtes nuk me duket i pershtatshem ta konsumosh me mua pasi njihemi fort mire.
    Nuk kam ndermend te humb kohe me njerez si ju.
    Zgjidhja eshte e qarte.
    Askushi nuk ndikon ne ato qe une shkruaj, ato ngjarje qe perbejne lajm qofshin lajmet e zeza apo te bardha une jam i detyruar ti shkruaj. ti i ke pare mire edhe me dhjetra shkrime per hallet e emigranteve shqiptaren ne UK, apo aktivitete te tjera kulturore si koncerete, krijime akedemishe fondacionesh shqiptare etj.
    Nese do lexoni shkrimet e mija OK, nese jo nuk ka problem se autorin e ketij shkrimim e lexojne 20.000 veta qe blejne kete gazete perdite ne Shqiperi dhe plot 70.000 veta te tjere per cdo dite ne iternet.
    Une i mirepres kritikat e lexuesve te mij dhe i qaj shume te vlefshme, por jo ato qe jane tendecioze nga njerez qe ndoshta lidhjet e tyre me Plakicerit e tjere jane te ngushta as qe i llogaris fare. Thjesh i quaj humbje kohe sic te thashe ne fillim te ketij mesazhi. Fakti qe shruaj shpejt ne kompjutes me ben qe mos te pertoj te kthej pergjgje. Jo per ndonje gje, per kulture dhe mos ti jap shkak anetareve te tjere ti marrin per grantid ato qe zoterote na thua.

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    [QUOTE=Shijaksi-London]

Nuk me pelqen aspak te merrem me te tille figura te kalbura si Plakici &co, por nje ngjarje e tille per mua si gazetar perben lajm. Kjo eshte arsyeja perse u ula dhe shkruajta kete shkrim, sic kam gjetur kohe te shkruaj sot nje shkrim per problemet e nje shqiptari i fejuar me nje angleze, me dy djem binjake, i cili rrezikon te deportohet ne shqiperi.
    [QUOTE]

I nderuar z. gazetar

Cdo njeri ka qefet e veta, dhe ti mos u dekurajo se dikush nuk e gjen temen tende interesante. Personalisht e lexova temen me shume interes dhe nuk e shof fare si nje pjese te zeze apo te verdhe te historise tone. Keto jane tematika te dites, qe njeriu pavarsisht se nuk mund ti pelqeje nuk duhet ti injoroje me "nuk duam te shohim histori te tilla". Pavarsisht nese vendos ta perballosh realitetin apo jo, realiteti eshte ai qe eshte dhe nese gazetari e bie apo jo ne forum kjo nuk ndryshon aspak realitetin. Personalisht mendoj se gjeten samar ti bien kur nuk jane te afte ti bien gomarit.

Gjithashtu e respektoj dhe nderoj cdo njeri qe eshte i afte te bej pare dhe te jete i suskeshem ne cfardolloj menyre qofte ajo, pa asnje perjashtim. Secili nga ne ben pare me ate qe eshte me i afte dhe me i zoti te beje. Nese dikush ka zemren, guximin dhe menyren ti beje me prostitucion, bravo i qofte. Nuk e quaj asnjehere si pjese e zeze e historise tone. Nuk eshte profesion qe mund ta beje kushdo.

me respekt
    r2t
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •