Close
Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 203
    ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Po ti i paske futur kembet tek Iraku gje ?
    Edhe una te isha 1 irakian do feel teper strongly per aktet brutale qe po bejne ato amerikane.Une se i futa po shoh qe cfare po ndodh nuk eshte e drejte,po ashtu ajo futje me ben mua te kuptoj qe edhe una te isha ne poziten e tyre...do isha teper angry,duke mbajtur mend qe isha kundra kesaj lufte qe ne fillim.

1) Mbjell urrejtje nga pala Muslimane per Krishtere dhe anasjelltas.
    ne cdo komente qe kam bere, shkrimi im nuk eshte influencuar fare nga feja,pasi nuk jam e tille qe te gjykoj njerezit nga ajo!Un kete akt e kam pare thjeshte si ; ushtaret amerikan perdorin force anti njerezore kundra Irakianeve,nuk mendoj qe Jesusi apo allahu ka te beje me kete! NQFS forumistat e bejne kete pune athere eshte paragjykimi i tyre,po ashtu cdo njeri eshte i lire per mendimin e tija.
    2) Sic thashe me siper eshte biased(meqe ke qef anglisht)
    Un kete teme e hapa pasi i strongly believe qe ca po bejne ato ushtare eshte ligjerisht/moralisht gabim,edhe nuk shoh asnje ana/sides/biased ketu.
    3) Fotografite qe sillni i shofim gjithandej. Ma merr mendja se ska nevoje te shofim gjera te tilla ne forum. E kontrollon gje moshen ti qe futet ne forum ?
    Sma merr mendja. Edhe pse keto fotografi gjenden gjithandej, them se eshte pak si teper ti postojm ketu.
    Mos harro qe disa nga keto foto ishin nxjerur ne faqet e internetit,ku ca do lloj moshe do i shikonte.Po ashtu mund te them qe nqfse Administratoret do mendonin qe keto foto ishin aq disturbin ato do i kishin hequr me kohe.Po ashtu mund te them qe ato 3fotot e tua te fundid mendoj qe jane me disturbing se ato qe kam postuar una ose disa te tjere.
    E di qe ato fotot i ke pare diku tjeter,patjeter pasi mos harro qe keto lajme/debate qe vijne ne kete pjese te forumit nuk eshte se forumistat i krijojne vete kuptohet qe diku i marin,por ato i sjellin ketu per te debatuar mbi ate lajm ose ate ngjarje,sic ke bere ti vete ne disa tema qe ke hapur ne Forum!

Irakianet tani qe u hoq koka e Sadamit dolen ne kundersulm, se deri dje po pesonin 100 here me teper tortura... por ja qe eshte politika e ndyre e ske cti besh.
    sesa vuanin ato nuk kishte te drejte 1 USA qe te c'lironte ato,pasi po te ishte puna keshtu meqene ngrihet cdo shtet edhe iken edhe c'liron shtetin fqinj.Kot kjo bote nuk ka UN/EU qe te pakten mendoj qe aty flet bota ejo vetem 1 rrace ose 2(anglezi Blair edhe amerikani Bush)

Meqe qenke kaq e afte te vesh veten ne kepucet e irakianeve, a mund ta vesh veten tek nena e ati djalit qe ju pre koka dhe e pa gjith bota ?
    pak ashum mundem ta vej,sic u shpreha mesiper me vjen shum keq per ate qenje nejrezore qe u vra ne ate menyre,po ashtu per ate shpirt nene qe e ka pare,edhe kurre nuk do ja doja asnje nene ate vdekje femije,POR mos harro qe lufta keto ka,edhe sidomos an unjustified war!Ajo nene nuk ka pse te mallkoje Irakianin per ate akt,por presidentin e shtetit te saj qe e dergoj djalin e saja ne ate lufte!
    Po ashtu mos harro qe mijra nena kane pare vrasjet e femive te tyre nga ushtaret amrikane,raporti i fundit nga Amnesty international.Por 1 nene Irakiane nuk eshte = me 1 nene Amerikane!Pasi ushtari amerikan po ben punen e tija,nena qekur e ka puthur ne balle qe i ka thene rruge te mbare per ne Iraq e ka ditur qe ne lufte po iken edhe mbase djaloshi nuk i vjen gjalle,kurse nena Irakiane po kalonte me vajzen 6vjecare kur 1 second shikon vajzen duke buzeqeshurm,edhe mbas pak vajza eshte ne gjak edhe e vdekur!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bunny : 12-05-2004 më 12:37
    How can she fall, if there is no one there to catch her

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-03-2003
    Vendndodhja
    Oakland, CA
    Postime
    738
    Ej po ky amerikani qe i kan pre koken nuk quhet, e kupto ti cyclo apo jo? Quhen vetem ato gjonat qe bejn amerikanet, kurse ca bojn irakenet ska problem se ata "vetem sa po mbrojn atdheun e tyre nga cizmja e rende e pushtesit". Pra vidh, pre, zvarrit, linco, digj, masakro, jane ne rregull irakenet.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga bunny
    Edhe una te isha 1 irakian do feel teper strongly per aktet brutale qe po bejne ato amerikane.Une se i futa po shoh qe cfare po ndodh nuk eshte e drejte,po ashtu ajo futje me ben mua te kuptoj qe edhe una te isha ne poziten e tyre...do isha teper angry,duke mbajtur mend qe isha kundra kesaj lufte qe ne fillim.
    Shume dakort deri diku.. po persa i perket metodave Hitleriane dhe justifikimi i tyre me duket pak si teper. Te thuash te isha si ata etj etj... se kuptoj. Dmth sic e thashe dhe po e theksoj, BIN LADENI PERGJIGJET PER TE GJITH MUSLIMANET?
    Se spo e ben gjith popullsia kete pune, qe eshte goxha pupllsi, dhe te ngriheshe sikur 10 %, jo Amerika, po gjith bota te shkonte aty do ja kishte mbathur me vrap, ose do kishte perdorur metoda ekstreme si bomba atomike.... qe jane kundra konventave(shif temen qe kam hapur me poshte). Prandaj mos me trego per nje grup rrebelash se nuk ja vlen me fol, sic nuk ja vlen me fol per keta gango nga Amerika qe bejne ato gjera.

ne cdo komente qe kam bere, shkrimi im nuk eshte influencuar fare nga feja,pasi nuk jam e tille qe te gjykoj njerezit nga ajo!Un kete akt e kam pare thjeshte si ; ushtaret amerikan perdorin force anti njerezore kundra Irakianeve,nuk mendoj qe Jesusi apo allahu ka te beje me kete! NQFS forumistat e bejne kete pune athere eshte paragjykimi i tyre,po ashtu cdo njeri eshte i lire per mendimin e tija.
    Un nuk thashe qe ti je e influencuar nga feja.... thashe qe do sjelli gjera te tilla ndermjet antareve. Shembullin e ke tek ai avokati mbrojtes qe sapo i replikova siper qe mezi pret rastin.

Un kete teme e hapa pasi i strongly believe qe ca po bejne ato ushtare eshte ligjerisht/moralisht gabim,edhe nuk shoh asnje ana/sides/biased ketu.
    Shume mire.... mbase nje analize si ajo e Ryeder, do mjaftonte them une... nuk kemi nevoje per efekte speciale.
    Mos harro qe disa nga keto foto ishin nxjerur ne faqet e internetit,ku ca do lloj moshe do i shikonte.Po ashtu mund te them qe nqfse Administratoret do mendonin qe keto foto ishin aq disturbin ato do i kishin hequr me kohe.Po ashtu mund te them qe ato 3fotot e tua te fundid mendoj qe jane me disturbing se ato qe kam postuar una ose disa te tjere.
    Fotot ti kam postu me tregu qe nuk po shkojm gjekundi, dhe se un mendoj se do kete akoma me keq ne te ardhmen, qofte nga krahu Amerikan e qofte nga organizatat e Bin Ladenit.

E di qe ato fotot i ke pare diku tjeter,patjeter pasi mos harro qe keto lajme/debate qe vijne ne kete pjese te forumit nuk eshte se forumistat i krijojne vete kuptohet qe diku i marin,por ato i sjellin ketu per te debatuar mbi ate lajm ose ate ngjarje,sic ke bere ti vete ne disa tema qe ke hapur ne Forum!
    un nuk shof debate po shof nje nga ato tre pikat qe te shkruajta me siper. Mbjellje urrejtje.

sesa vuanin ato nuk kishte te drejte 1 USA qe te c'lironte ato,pasi po te ishte puna keshtu meqene ngrihet cdo shtet edhe iken edhe c'liron shtetin fqinj.Kot kjo bote nuk ka UN/EU qe te pakten mendoj qe aty flet bota ejo vetem 1 rrace ose 2(anglezi Blair edhe amerikani Bush)
    E di ti ceshte UN? dhe ceshte EU? Nuk jane njesoj.... ki mendjen se te ndodhte nje 11 Shtator ne EU, sma merr mendja se do kishte me Irak aty. O jane rracista Evropjanet o seshte njeri. Sa per UN, Toro me duket a R2T kane hapur nje teme ku flitet per rryshfetet e marra nga Koffe Anan me shoke dhe vjedhja e programit "oil for food" nga UN, Franca dhe Rusia(gje qe shpjegon dhe kundervenien e tyre per luften). Plus... po ta mendosh me thelle, kot Bin Ladeni nuk do qe te heqi qafe dhe ato... pasi ato jane pjesmarres ne krime kundra popullsise Irakene(Muslimane).

pak ashum mundem ta vej,sic u shpreha mesiper me vjen shum keq per ate qenje nejrezore qe u vra ne ate menyre,po ashtu per ate shpirt nene qe e ka pare,edhe kurre nuk do ja doja asnje nene ate vdekje femije,POR mos harro qe lufta keto ka,edhe sidomos an unjustified war!Ajo nene nuk ka pse te mallkoje Irakianin per ate akt,por presidentin e shtetit te saj qe e dergoj djalin e saja ne ate lufte!
    Po ashtu mos harro qe mijra nena kane pare vrasjet e femive te tyre nga ushtaret amrikane,raporti i fundit nga Amnesty international.Por 1 nene Irakiane nuk eshte = me 1 nene Amerikane!Pasi ushtari amerikan po ben punen e tija,nena qekur e ka puthur ne balle qe i ka thene rruge te mbare per ne Iraq e ka ditur qe ne lufte po iken edhe mbase djaloshi nuk i vjen gjalle,kurse nena Irakiane po kalonte me vajzen 6vjecare kur 1 second shikon vajzen duke buzeqeshurm,edhe mbas pak vajza eshte ne gjak edhe e vdekur!
    Ku e di ti qe ai qe vrau ishte Irakian? Ai mund te kete qene nje Pakistanez i ardhur nga Amerika, mbase dhe gjenerata e 3. Pse flet me kaq siguri ? Eshte nje gje te vritesh padashje ne lufte, nga plumbat qorre, dhe eshte tjeter gje te vrasesh/djegesh/perdhunosh trupat me apo pa jete... dhe ti presesh koken direkt live. Jane krahasime qe smund te behen. Meqe ti do ta besh ate krahasim atehere ajo nena ne Irak do kete ku ta varrosi e ta qaj te birin, ndersa kjo Amerikane nuk ma merr mendja se ka per ta pare me trupin. Car ti shofi i her.
    Torturat ne burg jane nje turp gjithashtu.... por ja qe ketu po i denon gjith bota... ndersa aty nuk po denon gje njeri...edhe sikur kjo lufte eshte e padrejte, prap gjera te tilla duhet te denohen...... mirepo ne ne TV shofim vetem shtazarine qe po ushqen dhe ate te ushtrive "keqdashese perendimore" kundra popullsise.

Ne Izrael gjithashtu kane filluar ti vrasin trupat palestinezet edhe i masakrojn e nuk i japin mbrapsht.

Thjesht kjo eshte nje dhune qe nqs deri me pare limitoheshe ne guerrile, tani ka filluar te zhvillohet me gjeste teper ekstreme, qe si rrjedhoje do sjellin dhe nje ekstremizem dhe nje percarje akoma me te madhe te dy boterave.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 12-05-2004 më 14:10
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Jasht teme.

Ju lutem tju permbani temes dhe te leni menjane sulmet personale.
    Ketu kane te drejte edhe te tjeret te debatojne.
    Ne qofte se shihni sulme personale ose ofendime jeni te lutur ti raportoni dhe jo te replikoni vend e pa vend.
    Ne kete menyre evitojme diskutime te kota dhe tema nuk humb interes.
    Faleminderit dhe shpresoj ne mirekuptim nga ana juaj.

Dhe jo shkrime ne anglisht sepse do detyrohemi ti fshijme dhe ju humbni kohen tuaj duke i shkruajtur.
    Diskutim te mbare.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Shume dakort deri diku.. po persa i perket metodave Hitleriane dhe justifikimi i tyre me duket pak si teper. Te thuash te isha si ata etj etj... se kuptoj. Dmth sic e thashe dhe po e theksoj, BIN LADENI PERGJIGJET PER TE GJITH MUSLIMANET?
    Se spo e ben gjith popullsia kete pune, qe eshte goxha pupllsi, dhe te ngriheshe sikur 10 %, jo Amerika, po gjith bota te shkonte aty do ja kishte mbathur me vrap, ose do kishte perdorur metoda ekstreme si bomba atomike.... qe jane kundra konventave(shif temen qe kam hapur me poshte). Prandaj mos me trego per nje grup rrebelash se nuk ja vlen me fol, sic nuk ja vlen me fol per keta gango nga Amerika qe bejne ato gjera.
    nuk te kuptova mire sorry.po ashtu nuk e kuptoj cka te beje medotat hitleriane,kur una nuk fola fare me ate..kshq te lutem me lexo mire ose mos em cito fare.Sa per pergjigjen myslmane bin ladeni,mesa kuptoj una je ti ai qe po i nda njerezit me fe...pasi una as qe permenda fe ne shkrimin qe citova...edhe ti ja ku e ke permendur.Te keshilloj te shikoshe shkrimet e tua edhe te shikoshe inflencen qe kane ato ndaj feve!

Fotot ti kam postu me tregu qe nuk po shkojm gjekundi, dhe se un mendoj se do kete akoma me keq ne te ardhmen, qofte nga krahu Amerikan e qofte nga organizatat e Bin Ladenit.
    una nuk e hapa kete teme qe ne forumistat ketu ti japim 1 pergjigje keti problemi,aspak kjo teme u hap qe te debatojme...kuptohet ato qe jane ne gjendje te debatojne kan debatuar ato qe nuk jane ato kan share...e kan fyer!

E di ti ceshte UN? dhe ceshte EU? Nuk jane njesoj.... ki mendjen se te ndodhte nje 11 Shtator ne EU, sma merr mendja se do kishte me Irak aty. O jane rracista Evropjanet o seshte njeri. Sa per UN, Toro me duket a R2T kane hapur nje teme ku flitet per rryshfetet e marra nga Koffe Anan me shoke dhe vjedhja e programit "oil for food" nga UN, Franca dhe Rusia(gje qe shpjegon dhe kundervenien e tyre per luften). Plus... po ta mendosh me thelle, kot Bin Ladeni nuk do qe te heqi qafe dhe ato... pasi ato jane pjesmarres ne krime kundra popullsise Irakene(Muslimane).
    EU/UN ju a di ndryshimin e tyre...por te pakten ato flasin per shimicen e shteteve sesa vetem 2 out of the whole world.si me thene nuk ka si te jete right about this war only two people out of the whole wide world!

Ku e di ti qe ai qe vrau ishte Irakian? Ai mund te kete qene nje Pakistanez i ardhur nga Amerika, mbase dhe gjenerata e 3. Pse flet me kaq siguri ? Eshte nje gje te vritesh padashje ne lufte, nga plumbat qorre, dhe eshte tjeter gje te vrasesh/djegesh/perdhunosh trupat me apo pa jete... dhe ti presesh koken direkt live. Jane krahasime qe smund te behen. Meqe ti do ta besh ate krahasim atehere ajo nena ne Irak do kete ku ta varrosi e ta qaj te birin, ndersa kjo Amerikane nuk ma merr mendja se ka per ta pare me trupin. Car ti shofi i her.
    Torturat ne burg jane nje turp gjithashtu.... por ja qe ketu po i denon gjith bota... ndersa aty nuk po denon gje njeri...edhe sikur kjo lufte eshte e padrejte, prap gjera te tilla duhet te denohen...... mirepo ne ne TV shofim vetem shtazarine qe po ushqen dhe ate te ushtrive "keqdashese perendimore" kundra popullsise.
    po sa trupa irakian kan ikur si era....pffff...edhe ato nena irakiane nuk kane kur ti qajne femite e tyre...
    ato tortura i denon bota,pasi ishte ajo bote qe po uleriste qe mos shko ne ate lufte,por 2leadert nuk degjuan...ato e dinin qe sapo te benin 1 gabim te vockel bota gati do ishte te reagonte pasi bota nuk u degjua.Ai Irakian qe thua ti mund te ishte edhe shqipetare...por te futeshim aq thelle pse nuk thua ti duhet ti kishim pyetur andeja nga fisi se mos na del 1/2 anglez...
    une nuk mendoj qe keto tema te tilla mund te influencojne tek njerzit aq shume sa e ekzagjero ti.Cdo njeri eshte i lire per mendimin/opinion e tija se nga influencohet ajo nuk eshte problemi im.
    Mos harro qe TV nuk ka dhene vetem te keqijat e asaj lufte ka dhene edhe te mirat...ka dhene buzeqeshjet e Irakianeve kur u rrezua busti i Sadamit,plot te mira ka dhene.Por keto kohet e fundit pesha e atyreve te mirave ka ikur pasi keto te keqjat po peshojne aq shum saqe po thyen peshoren!
    How can she fall, if there is no one there to catch her

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Or zonje spo i kupton shkrimet e mia. O nuk eshte politika per ty ose nuk do ti kuptosh. Ti kujton se un kam inat personal me ty kur flas. Nga feja smund ta ndash dot problemin, se po ta ndaje them se do ishte zgjidhur si nje kontrate biznesi lufta, ose si nje marreveshje ndermjet njerezve objejektiv.

Po te them qe nese vetem 10 % e atyre njerezve ngrihen kundra Amerikes, meqe e urrekan kaq shume, aty jo Amerika te shkoj, po gjith trupat e botes do ta kene te veshtire te fitojn pa nja 100 te vrare cdo dite, pa patur nje replikim te luftes boterore. Pra ku dua te dale? Qe keto qe po na thua se "ata jane shume angry".... ata=nje grup fondamentalistesh. Ata = si delet qe ndjekin nga pas Nanon dhe Berishen ne Shqiperi verberisht. Ja kush jane ata.

pra ata = shkaku i problemeve ne ate vend post-Sadam.

Sa per Shqiptaret ja u kam thene nje here, Kosovaret do ishin akoma tek liqeni Artificial po mos kishte nderhyre SHBA. Sma merr mendja se ka burre nene ti thote jo kesaj gjeje... por ja qe ka burra nene qe jane objektiv, idealist, me bindje fetare qe duan dhe te bejn politike. Pune e tyre.... por jo te shkelesh me kembe cka bere Amerika per vendin tone.

Harrojm shume shpejt historine ne, e kemi si ves kete gje, ose e transformojm si te tekena.

Shko meso pak histori dhe shif ca emisione rreth luftrave qe te mesosh pak me teper rreth luftrave dhe historise. Kjo sdo te thote te kthehemi aty ku kena qene, por as te katapultohemi ne idealet me te larta, dhe te perdorim mendimin e lire, te fituara nga shoqeria perendimore. Gje qe ne ato vende nuk ekziston.

interesante se si kundra luftes dhe zbatues te perpikte te mendimit te lire ne Evrope, jane gjith kelyshat e partive komuniste qe ishin ne plan te dyte deri para fillimit te luftes.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Gentoo Maska e Orbital
    Anëtarësuar
    12-05-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    32
    Citim Postuar më parë nga bunny

c'mendoni rreth kesaj fotoje,eshte me te vertet e drejte trajtimet anti njerezore qe po ushtrojne forcat amerikane kundra te burgoseve ne Iraq??
    Po ndjekin keto ushtare gjurmet e Sadamit??Nuk ishin keto trupa qe ta lironin kete shtet nga keto akte brutale,por ja qe tani vone u tregua teper e qarte qe ato po e lironin me te vertet!
    me te verte te ben te mendoshe cfare ndryshimi ka Amerika me Sadamin.

Nuk e di nese dikujt i ka ra mundesia me e pa klipin me te ri kur ushtarit amerikan i hiqet koka nga terroristat fundamentalistat me c'njerezor arap. Jam prek per se tepermi kur ne shekulllin 21 i hiqet koka robit te luftes. Cka eshte me e keqja qe duke kenduar me strofa muslimane i hiqet koka inxhinierit amerikan. Me kete gjest barbar ata e ulin poshte fene e vete muslimane, dhe e ben qe bota mos ta simpatizoj ate fe.

Sot kam pa klipin me barbar e me te eger ne keto vitet e fundit.

Zoti e bekofte Ameriken dhe gjithe Shqiptaret kudo qe jane.
    Amerika dikur ndali shkijet te bejne asi lloj gjeste barbare, tash fundamentalistat barbar musliman bejne gjeste edhe me te ashpera.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Ryder
    Per here te pare qe deri diku,keshtu si u gatua kjo corbe,duhet te bie dakort ne pjesen me te madhe te postit tend.
    Fatkeqsisht vrasja e Nick Berg,nuk renqeth me njeri.
    Fatkeqsisht vagabonteria e ushtareve amerikane me te burgosurit irakiane u shperblye me shtazerine e carcafeve te zinj,qe me kujtuan ato kokat qe prisnin dikur Sulltanet e Stambollit.
    Ehhhhhhhhhhh,pleqte e mocem thone"C'te mbjellesh do korresh".keshtu pra edhe amerikanet po korrin urrejtjen e shkaktuar nga nje grup ushtaresh qe treguan ordineri ushtarake.
    Mos prisni qe dikush te kerkoj falje,apo te psheretij per koken fatkeqe te Bergut,ai ishte vetem fillimi i katraures.
    Nje gje eshte e sigurt se pellgjet e gjakut qe jane hapur duan kohe te thahen.Aktet brutale ne burgjet irakiane,beri carcafzinjte te dalin nga shpellat ku fshiheshin dhe te tundit flamujt e hakmarrjes.
    Keshtu sic po vine punet kjo bote po shkon me vrap drejt vdekjes,drejt gremines .Mjere ne qe i perkasim kesaj epoke.

PS Cyklo,mos prish nervat e tua per ti shpjeguar 16-vjecareve ato qe veshtire ne ate qe quhet politike jane veshtire per tu shpjeguar.
    Kjo eshte ana e keqe e demokracise ,kur u jepet e drejta te flasin lirshem e pa frike edhe ata qe u perkasin lisharseve te parqeve.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Kolomb fakti esht (sic e kam then 100 here) qe un skam folur ktu me tifozllek as ndaj Amerikes as ndaj Irakut.
    Kam then qe urrejtja ndaj Amerikes nga vendet arabe vjen nga politika te gabuara qe ka ndermarre USA ndaj ketyre vendeve ne te kaluaren...kam then qe lufta nuk ishte zgjidhja per te shuar kete urrejtje por vec per ta shtuar e per te keqesuar situaten...kam then edhe qe disa te marrin per fondamentalist (edhe te mos jesh mysliman) vec per kritikat qe ben njeriu ndaj nje politike te caktuar. (megjithse duhet te them qe kush i ka kushtuar vemendje fjaleve te mia sma ka then ket...)
    Jam munduar ta analizoj ceshtjen nga ana politike dhe jo duke marre krimet e luftes nje nga nje e duke marre zjarr pas tyre shaj njerin shaj tjetrin. Politika behet me tru jo me vrull gjaknxehtesie. Edhe per fotot e keqtrajtimit te irakeneve thash qe krimet dhe shkeljet e luftes nuk jane prone e Amerikes, po e anes se zeze njerezore.
    Lufta esht lufte, s'ka lufte te paster, njeriu merret me arsyet dhe pasojat jo me c'do viktime te luftes qe sheh ne televizor. Ktu duket edhe propaganda se ata qindra qe vriten pa telekamera perpara si bejne pershtypje askujt. Njerezit flasin per ate qe duket, kur esht ajo qe s'duket vendos fatin e njerezve.

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

Pse nuk duhet te jemi te ndergjegjshem , dhe te flasim me llogjike ?

Eshe e vertet se fontamentalistet apo grupet teroriste ne Avganistan , Irak apo kudo ne bote kan bere terrore e krime nga me te ndryshmet , dhe pikerisht kan marr kete emer"Terrorist " . Terroristet nuk njihen ligjerisht si organizat legale , ato bejn terrore , dhe te tille ke pothuajse ne te gjithe boten .
    Kujtoni pak terroristat me nam ne bote .

Po Ushtaret Amerikan me keto krime qe bene ne Irak , ku perfaqsuan shtetin Amerikan dhe ku shkuan gjoja per ti dhene liri atij populli , cfar mund ti quajm ?

Per ju e kam fjalen qe mbroni keto krime te ushtrise Amerikane .

A mundet t'i ngjisni nje emer ketyre qe perfaqesuan demokracin e lirin per ti dhen te drejtat atij populli te varfer ku i cili eshte shtyp me vite nga diktatori Sadam .

Ku eshte e drejta !?

Ku mund ta kerkoj ai popull ate te drejte , ku Amerika ben ligjin vet ne bote dhe nuk do te dije per partneret e saj , ku bota me keto ngjarjet e fundit ka filluar ta urrej .
    A mendoni se bota po ndahet dhe eshte ne nje fillim te luftes se trete boterore ?

Me pelqeu nje shrim i poetit LLemadeo ku sa me poshte vijon :

Sic po shihet Amerika eshte nje shtet i zhvilluar dhe i mekembur ekonomikisht...

Pasi mbaroje lufta e ftohte gjysem shekullore...dhe "perandoria" komuniste u vetshkatrrua perbrenda per vete politikat e saja antinjerzore, me te cilat krijoje miliona njerz te varfer, me miliarda plage te ndryshme, deri dhe burgjesh e pushkatimesh politike... Pra nje sitem i deshtuar pra u shemb dhe po duket mjerimi i atyre vendeve gjithandej deri dhe ne Shqiperi...

Pas asje shembje te komunizmit, tani i ka ardhur koha Amrikes qe te tregoje "muskujt" deri dhe dhembet me militarizimin e ekonomise se vet, duke ndezur luftra dhe duke shkatrruar nje here e pergjithmone HRMONINE BOTRORE!

Bota, per shkakun e agresiviteteit Amerikan po ndahet ne dy bote: "Ne boten Orientale dhe ate Perendimore", ku avash avash dhe bota perndimore po percahet dhe Amerika ne se ece me ata hapa do te mbese e vetme...

Ashtu sic mbeti e vetme ne Irak, ku perkrahsi me i madh Europian po i del Shqiperia me ata ushtare te varfer qe familjet e tyre i kane pa drita dhe pa uje ne shqiperi, ndersa vete ata ushtare nuk jane te siguruar per jeten e tyre ne asnje aspekt, ne se u ndodh gje atje...

Amerika ka gabuar dhe po gabon, gabime per te cilat do ta detyrojne shume shpejt te kerkojne falje jo vetem sic kerkoj Bushi per ato "orgji" qe bene ushtaret e vet ne Irak, kunder te burgosurve, kunder njerzve te cilet i trajtojne si te ishin kafshe, gje qe nuk eshte arritur as te shihet dhe as te deklarohet nga viktimat e luftes ne Kosove, qe Serbet te kene bere masakra te tilla me burrat kosovare, duke i xhveshur lakriq e duke i dhunuar ne menyrat me te ndyra qe jane pare ne historite e luftrave...

Edhe per shume masakra te tjere qe koha po i zbardh cdo dite, do te detyrohen te kerkojne falje Amerikanet!

Asgje me shume nuk beri Sllobodani apo Hitleri pervec se urdheruan ushtaret e vet qe te masakrojne njerz te pa fajshem, te perdhunojne gra e burra e ke te mundnin...E pse nuk u dashka ai president qe ti nenshtrohet gjykimit nderkombtar?

Amerika ndihmoj per clirimin e Kosoves sepse ishte larja e nje turoi qe po bente si Amerika por dhe Europa shume vone mbasi u masakruan 2 milion Kosovar dhe u debuan nga Kosova...atehere nderhyne, vetem kur gjaku skuqi ballkanin dhe Europen...

Vetem kur pane se nje diktator si Milloshevici ua injoroj fuqine politike, ekonomike, ushtarake etj, Europes dhe Amerikes, vetem ai egoizem i detyroj te nderhyjne dhe pse shume vone...pra shume me shume kishte egoizem forcash se sa nje veper humane...

Pasi Humanizem do te ishte ne se Kosova do te shpallej e pamvarur me nje here!

Ata nderhyne pasi hengren shume darka lluksoze me Sllobodanin ne Dejton e gjetiu...dhe pas darkave ai nisi bombardomet ne gjithe ballkanin...

Pra shume vone, kur turpi i politikes botrore mbuloje rruzullin dhe tymi i luftes ne ballkan e kthej Europen dhe boten ne situaten e luftes se dyte botrore, fiks 50 vjet mbrapsht!

E megjithe ate populli Shqipetar i eshte mirnjohes Amerikes!

Por mos te harrojme se Kosova nuk eshte e pamvarur akoma, dhe eshte ajo Amerike dhe kjo Europe qe po luajne me te drejten e popujve per pamvarsi, se pse nuk po e njohin pamvarsine e Kosoves, por po e provokojne ate popull me zvarritje deri ne humbjen e durimit dhe ne ndezje te reja...

Ahe pse Amerika luajti nje rol ne nderhyrjen e vonuar pas pergjakjes se madhe ne Kosove...Shqipetaret nuk kane pse i servilosen, kur Presidenti i saj, urdheron luftra barbare, per te pushtuar vende dhe popuj, per interesa shfrytezimi, si dhe per shkakun pse ata jane te nje besimi mjaft te njohur dhe mjaft te respektaur nga ata popuj, pra si Musliman!

Askush nuk ka te drejte qe ti i imponohet tjetrit dhe aq me pak nje populli, per ta detyruar qe te heqe dore nga besimi i vet, apo per ti imponuar norma te reja ne menyren e te besuarit, si dhe per te guxuar qe ti shembe me bombardime vendet e shenjta, deri dhe vendet historike!

E aq me pak ndaj atyre vendeve ku ka filluar se pari historine zhvillimi i jetes njerzore, pra ne ORIENT, atje ku u orjentua gjithe bota per dituri, per njerezi dhe deri per ate komunikim hyjnore qe paten Profetet si bij te atyre vendeve me perendine ku shkruan profecite hyjnore te Bibkes dhe Kuranit!

Nuk kemi degjuar deri me sot qe te kete dale ndonje profet qe ka shkruar ne Bibel apo Kuran as nga Amerika as nga Europa...pra perse na u dahska qe ato vende si Atdheu i atyre mesazheve madheshtore ku orientohet e falet gjithe njerzimi te ndezen e te pergjaken cdo dite???

Apo vetem pse familja Bush e ka ne shpirt shkattrimin e atyre vendeve dhe vrasjen e atyre popujve, vetem pse ata jane Islame dhe nuk i nenshtrohen shfrytezimit te pa drejte te pasurive nentoksore nga Amerika ??

Ne si Shqipetare nuk duhet te jemi me te dashur me Ameriken apo me Bushin me shume se sa jane vete qytetaret Amerikane, te cilet edhe brenda ne Hollivud e ndezen demostraten masive deri dhe me perleshje neper rruge kunder Bushit, kunder luftes ne Irak, ashtu sic i dolen dhe Spanjollet, Hondurasit e te tjere, kunder... duke terhequr trupat dhe duke mos e pranuar ate lufte si nje lufte te drejte, por duke e dencuar si nje lufte barbare qe po prish harmonine botrore...

Sot ne bote nuk ekziston me harmonia dhe mirkuptimi midis njerzve si me pare. Ne Aeroporte, ne vende publike, te dy palet njerzore si njerzit nga Orienti dhe njerzit nga perendimi e shikojne njeri tjeterin shtrember me nje armiqesi qe u kuptohet ne fytyra, nje pjese tjeter e racizmit modern ku kerkon ti diskriminoje ata njerz ne emer te levizjeve te lira, ne emer te ashtu quajtjes se luftes kunder terrorit...ku i kontrollojne arabet duke i xhveshur...ndersa te bardhet kalojne si kur te ishin "engjuj" ...por terror me te madh se mijra bomba me avjone luftarak mbi ato vende nuk ka ku te shkoje...

Pa llogaritur rrezikun e njerzve qe kane humbur familiaret e vet ne ato lufta qe jane te gatshem te vdesin kudo dhe ne cdo rrethane ne shenje proteste kunder atyre qe ua vrane...duke hedhur dhe vehten ne ere si kamikace...

Duhet te dijem dhe nje gje te thjeshte por te pa kuptueshme ashtu sic duhet, nga te gjithe njerzit kudo ne bote:

"Servilizmi eshte semundja me e rrezikshme e njerzimit sot per sot, semundje e cila ka ushqyer dhe po ushqen injorantet duke i hymnizuar pa snje lloj merite dhe duke i hypur ne pushtet, ku ata jane bere diktatore apo udheheqes pseudodemokrat... ku pastaj verberisht njerzit pranojne shtypjen e tyre"!

Shume popuj te perndimit e kane kuptuar rrezikun e asaj semundje te rende...dhe kane vite qe jane distancuar duke i mbajtur ne shenjester politikanet me kritika te ashpra jo vetem ne shtyp, medjat vizive etj, por dhe ne paraqitjen e tyre publike ku jo vetem nuk i duartrokasin sipas stilit shqiptar...por ua ngjeshin surratit me veze e domate dhe protestojne masivisht kunder tyre...

Ndersa ne Shiperi vazhdon mjerimi i servilve ku ne te gjitha zyrat e shtetit vendosin fotografine e presidentit te Shqiperise sikur eshte "mesia"...e duartrokitet Fatos Nano sikur te ishte "Muhameti"...
    Semundje Shqipetare qe i mbajne njerzit peng dhe i mesojne verberisht qe te jene servile deri dhe ne krijimet letrare ne se mund te quhen te tilla...

Pra semundjes se servilizmit e sidomos tek Shqipetaret i duhet gjete ilaci shpejt sa nuk eshte vone, ndryshe do te infektohen dhe gjeneratat e reja, te cilat bejne shume mire qe i injorojne politikanet, apo vendet qe bejne luftra barbare sic po Ben Amerika nen drejtimin e nje diktaori...

Celsi i luftes kunder semundjes se servilizmit eshte:
    " Qe njerzit humane, te drejte dhe te ndershem, te cilet jane menjanuar nga injoranca shpesh...te vijne ne pushtet, por ata do te vijen vetem kur te miratohet nje ligje botror per ti vizituar ata qe pretendojne te merren me politike, ne anen mendore, psiqike duke ua bere cdo analize, ku te verteteohet se ata nuk jane ne shpirt, ne mendime, ne ide diktator dhe nuk e kane te zhvilluar ndjenjen e urrejtjes apo te krimit...pra shkurt, nuk jane psikopat, te cmendur qe duan te shohin vetem njerz te vrare, gjak, apo njerz duke vdekur urie, semundjesh etj...!

Atehere fillon bota te ece per se mbari, nen drejtimin e njerzve humane qe do te dijne ti prijne politikes botrore dhe harmonise botrore, aq shume te shkatrruar nga politikanet e sotem...ndryshe do te kete vetem perseritje te ngjarjeve, ku do te kete prape politikan injorant qe vijne ne pushtet, per te shtypur e vrare njerz.

Ashtu do te kete prap edhe servile pa fund, qe i ushqejne dhe i mbajne lart me hymne te pa meritueshme, ata politikane apo vende...me fjalime, artikuj, vargje tifoze etj, etj...!

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kronologjia e ngjarjeve të Shqipërisë drejt NATO
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 09:31
  2. Vilktimizimi i ushtarëve shqiptar në ish Armatën Jugoslave
    Nga sibishi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-12-2008, 14:55
  3. Dëshmitë e Bedri Spahiut për historinë
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 02:00
  4. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Perfundoi gjykimi në Hagë i Limajt, Balajt dhe Musliut
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 470
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 18:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •