Edhe una te isha 1 irakian do feel teper strongly per aktet brutale qe po bejne ato amerikane.Une se i futa po shoh qe cfare po ndodh nuk eshte e drejte,po ashtu ajo futje me ben mua te kuptoj qe edhe una te isha ne poziten e tyre...do isha teper angry,duke mbajtur mend qe isha kundra kesaj lufte qe ne fillim.Postuar më parë nga Cyclotomic
ne cdo komente qe kam bere, shkrimi im nuk eshte influencuar fare nga feja,pasi nuk jam e tille qe te gjykoj njerezit nga ajo!Un kete akt e kam pare thjeshte si ; ushtaret amerikan perdorin force anti njerezore kundra Irakianeve,nuk mendoj qe Jesusi apo allahu ka te beje me kete! NQFS forumistat e bejne kete pune athere eshte paragjykimi i tyre,po ashtu cdo njeri eshte i lire per mendimin e tija.1) Mbjell urrejtje nga pala Muslimane per Krishtere dhe anasjelltas.
Un kete teme e hapa pasi i strongly believe qe ca po bejne ato ushtare eshte ligjerisht/moralisht gabim,edhe nuk shoh asnje ana/sides/biased ketu.2) Sic thashe me siper eshte biased(meqe ke qef anglisht)
Mos harro qe disa nga keto foto ishin nxjerur ne faqet e internetit,ku ca do lloj moshe do i shikonte.Po ashtu mund te them qe nqfse Administratoret do mendonin qe keto foto ishin aq disturbin ato do i kishin hequr me kohe.Po ashtu mund te them qe ato 3fotot e tua te fundid mendoj qe jane me disturbing se ato qe kam postuar una ose disa te tjere.3) Fotografite qe sillni i shofim gjithandej. Ma merr mendja se ska nevoje te shofim gjera te tilla ne forum. E kontrollon gje moshen ti qe futet ne forum ?
Sma merr mendja. Edhe pse keto fotografi gjenden gjithandej, them se eshte pak si teper ti postojm ketu.
E di qe ato fotot i ke pare diku tjeter,patjeter pasi mos harro qe keto lajme/debate qe vijne ne kete pjese te forumit nuk eshte se forumistat i krijojne vete kuptohet qe diku i marin,por ato i sjellin ketu per te debatuar mbi ate lajm ose ate ngjarje,sic ke bere ti vete ne disa tema qe ke hapur ne Forum!
sesa vuanin ato nuk kishte te drejte 1 USA qe te c'lironte ato,pasi po te ishte puna keshtu meqene ngrihet cdo shtet edhe iken edhe c'liron shtetin fqinj.Kot kjo bote nuk ka UN/EU qe te pakten mendoj qe aty flet bota ejo vetem 1 rrace ose 2(anglezi Blair edhe amerikani Bush)Irakianet tani qe u hoq koka e Sadamit dolen ne kundersulm, se deri dje po pesonin 100 here me teper tortura... por ja qe eshte politika e ndyre e ske cti besh.
pak ashum mundem ta vej,sic u shpreha mesiper me vjen shum keq per ate qenje nejrezore qe u vra ne ate menyre,po ashtu per ate shpirt nene qe e ka pare,edhe kurre nuk do ja doja asnje nene ate vdekje femije,POR mos harro qe lufta keto ka,edhe sidomos an unjustified war!Ajo nene nuk ka pse te mallkoje Irakianin per ate akt,por presidentin e shtetit te saj qe e dergoj djalin e saja ne ate lufte!Meqe qenke kaq e afte te vesh veten ne kepucet e irakianeve, a mund ta vesh veten tek nena e ati djalit qe ju pre koka dhe e pa gjith bota ?
Po ashtu mos harro qe mijra nena kane pare vrasjet e femive te tyre nga ushtaret amrikane,raporti i fundit nga Amnesty international.Por 1 nene Irakiane nuk eshte = me 1 nene Amerikane!Pasi ushtari amerikan po ben punen e tija,nena qekur e ka puthur ne balle qe i ka thene rruge te mbare per ne Iraq e ka ditur qe ne lufte po iken edhe mbase djaloshi nuk i vjen gjalle,kurse nena Irakiane po kalonte me vajzen 6vjecare kur 1 second shikon vajzen duke buzeqeshurm,edhe mbas pak vajza eshte ne gjak edhe e vdekur!
Krijoni Kontakt