Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 49
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga asopaj Lexo Postimin
    Gostivari_usa

Falemnderit per komunikimin dhe per energjin qe ke per te biseduar e folur per besimin.
    Edhe pse u duk se e ke me shume me "sefedinin" shkrimin tend te fundit, une do te jap pak pergjigje. Sepse jetoj ne nje mes mysliman dhe i di ideologjit e tyre, qe jane jo me shume se sa nje verberi njerezore nga djalli.

Shoku im, nese don te dishe, une dikur jam rritur ne nje familje me tradite myslimane.
    Me kalimin e viteve po ndegjoja per fe te ndryshme, dhe per te mos e zgjatur shume, i mora tri nga me te medhajat: Krishterimin, Myslimanizmin, dhe Budizmin.

Po krahasoja udheheqesit e ketyre besimeve. Dhe me beri pershtypje se as Muhamedi e as Buda nuk ben ato pohime qe beri Jezusi.

Muhamedi nuk ishte i sigurt se ku do shkonte pas vdekjes, ne parajs apo ne ferr, kurse Jezusi tha: ``Unė jam udha, e vėrteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati pėrveēse nėpėrmjet meje''.

Te krahasosh Jezusin me nje udheheqes tjeter fetar eshte jo logjike.
    Te them vetem provo te besh nje krahasim mes Jezusit dhe Muhamedit se si ishin jetet e tyre dhe pastaj me thuaj se cili eshte me i drejt dhe me i mire.

Si mendon ti, sikur une te bej nje liber duke marrur shkrime nga libra te tjere fetar, dhe te them se kjo eshte fjala e Zotit, a do pajtoheshe me ate liber?

Ja pak pyetje:
    Sa kurana perdorin myslimanet? (e di qe jane dy, nje me kopertin me te kuqe dhe nje me ngjyr te gjelbert!)

Ku mbeti fleta (e kuranit) qe e hengri dhia? (allahu duhet ta kishte ruajtur fjalen e vet apo jo?!)

Pse ekziston ky dallim mes myslimaneve:
    * Myslimanėt Sunni pretedojnė se ndjekin kryesisht Fjalėn e Perėndise nė Ku'ran si dhe traditat qė kanė tė bėjnė me Muhameditn dhe jo drejtuesit njerėzor. (Sunnt pėrbėjnė mbi 80% tė myslimanėve nė tė gjithė botėn).
    * Myslimanėt Shiitė besojnė se Muhamedi e emėroi dhėndrin e tij, Aliun, qė ta pasonte atė si drejtues i myslimanėve besnikė. Ata besojnė se drejtuesit e ligjshėm tė islamit ishin pasardhės tė Aliut. (Shiitėt pėrbėjnė rreth 15% tė myslimanėve nė tė gjithė botėn).

A eshte i ndar allahu?

E thash edhe ne shkrimin e me hershem se ai qe mundohet me e hedh posht biblen e hedh posht egzistencen e Zotit.
    Kush eshte munduar (seriozisht) me e hedh posht krishterimin, eshte ber vet i krishter!

Cdo te mire.
    asopaj

P.S. sa i perket asaj se a jam apo s'jam i sinqert dua te te them se ka 500 vite qe jam i sinqert! hahahaha
    Ne rregull asopaj , pasi ke marre mundin te me pergjigjesh , besoj se eshte e udhes te marrish pergjigje edhe nga une.
    Personalisht , kur thua qe edhe vet ke qene musliman dhe se ke krahasuar tre fete me te medha ne bote dhe se te ka terhekur krishterimi , per mua kjo eshte genjeshter. Une vij nga ato vise ne te cilen jeton ti dhe te garantoj qe nqs nje musliman ndron fene e tij , per ate njeri ekzistojne vetem dy sqarime , behet fjale per idiot ose behet fjale per idiot.
    Gostivari me rrethine ka 120.000 banore dhe kurre ne jeten time nuk kam degjuar qe nje musliman u konvertuar ne kristijan. Per mua keto nofkat qe i perdorni , paraqesin taktike te deshtuar te missionareve kristijan te cilen duan ta paraqesin veten si ish besimtare musliman dhe tani te konvertuar ne fene "e drejte" krishterimin duke menduar se ne kete menyre do te fitojne ca pika.
    I thash edhe atij "sefedinit" te rejshem , qe nese dikush deshiron te di se nga buron Kurani , duhet te studjoj shkencen jo deri ne ate derexhe sa te behet shkencetar por deri ne ate nivel ku njeri mund te pohoj se ka njohurit baze mbi shkencat e ndryshme.
    Zotri sefedin i rejshem dhe zotri asopaj me sqaroni mua pse ne Biblen tuaj te shpallur nga Perendija ke gabime , pse Bibla e juaj lakuriqin e quan Zog kur e gjith bota e ka marrur vesht se lakuriqi eshte gjitar.
    Me sqaroni mua si erdhi ne Kuran informata se hekuri si metal eshte i huaj , nuk i takon sistemit diellor, E dini juve se kaptina 57 ne Kuran quhet kaptina e hekurit dhe ne ajetin 27 Allahu na tregon qe ka sjellur hakurin nga qielli ?!!!
    Merni pak librat e kimise dhe fizikes , lexoni pak dhe me tregoni kur eshte zbuluar fakti qe sistemi diellor nuk ka pasur fuqi te prodhoj hekur dhe se hekuri ne toke ka ardhur nga jashta sistemit tone. Dhe me tregoni nga e dinte profeti kete informate , kush ja tregoi , pse kjo informate nuk eshte ne Bibel etj etj .
    Juve as qe keni marrur guximin ti pergjigjeni pyetjes sime , ua thash edhe me pare mundohuni te tregoheni te sinqerte me veten tuaj. pyetni veten tuaj , pse Bibla ka gabime , pse ky liber qe ne e quajme te ardhur nga Perendija lakuriqin e quan zog , pse ben gabim bibla kur pohon se Toka u krijua para Diellit , behuni te sinqerte dhe pergjigjuni ketyre pyetjeve.
    Pastaj , beni pyetje per Kuranin , pyetni veten si ka mundesi qe ky liber te cilen neve e mohojme ka ne mbrendi shum argumenta shkencore qe sot shkenca moderne i verteton dhe mundohuni ti jepni vetes pergjigje te sinqerta.
    Sa per Kuranin qe thua se ekzistojne dy , njeri me kopertine te kuqe dhe tjetri me kopertine te gjelbert , ato jane vetem perkthime dhe nese i hap te dy do te shikojsh se anash kane tekstin arabik qe eshte i njejte ne te dyja perkthimet.
    Sa i perket krahasimit , ne muslimanet nuk i krahasojme profetet e Allahut , te gjithe jane te barabarte , te gjithe kane qene te derguar ne mision nga Allahu. Misionet e tyre ndoshta ndryshojne , por burimi i misioneve te tyre mbetet i njejte , dhe ai burim eshte Allahu. Neve besojme krijuesin , juve besoni profetin Isa (Jezusin), i cili edhe ai u krijua nga Allahu , por juve i tejkaloni kufijte duke e barazuar Jezusin me Perendine.
    Fjala e Kuranit qe e hengri dhia ?!!! Pash zotin mos je ne ender a jo . Fillimisht te te sqaroj punen e dhise , kishte nje grup besimtaresh musliman te cilet kur e lexonin Kuranin nuk e gjenin dot denimin me gurrezim per nejrezit qe bejne maredhenie seksuale jasht martese , andaj ata besimtare te dalur nga feja e vertete islame , syte e tyre i kthyhen nga Bibla e juaj dhe aty i gjeten fjalet qe sipas te cilave Perendija paska urdheruar qe njerezit qe bejne meradhenie jashmartesore te denohen me gurrezim.
    Keta njerez duke pare se keto fjale mungojne ne Kuran dhe duke u bazuar ne Bibel thane ose trilluan , shpifen , genjyen etj etj duke thene se Perendija i kishte shpallur ato vargje por nje dhi i kishte henger.
    Njerezit qe i thane keto shpifje , kishin tru tamam sa dhia dhe njerezit qe i besojne keto shpifje kane tru sa gjysma e dhise .

Dhe si perfundim , thua se njerezit qe mundohen ta hedhin posht krishterimin perfundojne ne krishterim , pas zotin pse kjo nuk ndodh me mua , pse une nuk behem dot i krishter ?!!

Me respekt Gostivari_usa

IAmTheOneJesusLoves Maska e Sefedin
    Anėtarėsuar
    03-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    30
    I nderuar Gostivari_usa,

Pershendetje!

Faleminderit qe je mundu me jape disa shpjegime lidhur me Kuranin, por, sic duket, me shume ke nxjerre disa supozime tua lidhur me emrin 'sefedin' qe, sado e cuditshme qe eshte, ti ketu thjesht ke shprehe nje supozim a) te parendesishem per temen, b) te pavertete. Une as qe e kam permende ndokund qe jam musliman. Aspak. Por ti ke konkludar, ne mendjen tende, se nisur nga emri, une detyrimisht duhet te jem musliman.
    Shpresoj se nuk gjykon keshtu ne shume gjera!

Sidoqofte, ti aspak nuk u mundove te japesh cfaredo shpregimi per ate qe une kam postuar, e cila eshte thjesht evidence (duke te thene emrin e librit dhe autorit, si dhe referencen kuranore per krahasim) por ti e ke anashkaluar plotesisht ate. Ne vend te kesaj, ti ke zgjedhe te "mbrosh" Kuranin me konkludime te tuat, te cilat, sipas teje nuk kane nevoje per ndonje shqyrtim. Pastaj, ti se pari mohon Biblen dhe e quan te pasakte dhe jo te vertete, kurse vec nja 4 rreshta me poshte ti perpiqesh te perdoresh Biblen si standard per percaktimin e se vertetes! Ketu do te te thoja une ty qe te jesh i sinqerte ne pergjigjet dhe menyren e pergjigjeve te tua.

Evidenca historike flet se ka ngjashmeri teper te madhe te shkrimeve kuranore me shkrimet Talmudike hebreje, e nese kjo bie ndesh me ato gjera qe ti kane thene, kjo eshte nje ceshtje tjeter, por eshte mire t'i shikosh gjerat sipas evidences se dhene.

Kur te na shpjegosh ti punen e doreshkrimeve kuranore dhe shkrimeve talmudike hebreje
    pastaj mund te flasim pak me shume mbi Biblen dhe autencitetin e saj.

me respekt,
    Sefedini
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sefedin : 20-10-2007 mė 18:12
    I pari qė mbron ēėshtjen e vet duket sikur ka tė drejtė; por pastaj vjen tjetri dhe e shqyrton.
    [Fj. e Urta 18:17]

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    nganjehere eshte me mire te rrish kot se sa te flasesh kot.

i/e regjistruar Maska e asopaj
    Anėtarėsuar
    15-07-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    55

Respekt per veten dhe per te tjeret!

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ne rregull asopaj , pasi ke marre mundin te me pergjigjesh , besoj se eshte e udhes te marrish pergjigje edhe nga une.
    Personalisht , kur thua qe edhe vet ke qene musliman dhe se ke krahasuar tre fete me te medha ne bote dhe se te ka terhekur krishterimi , per mua kjo eshte genjeshter. Une vij nga ato vise ne te cilen jeton ti dhe te garantoj qe nqs nje musliman ndron fene e tij , per ate njeri ekzistojne vetem dy sqarime , behet fjale per idiot ose behet fjale per idiot.

Njerezit qe i thane keto shpifje , kishin tru tamam sa dhia dhe njerezit qe i besojne keto shpifje kane tru sa gjysma e dhise .

Me respekt Gostivari_usa
    Zoteri i nderuar Gostivari usa,

Do me pelqente qe te jesh pak me i arsyeshem ne shkrimet tua! Perpiqu te jesh vetja dhe te mos gjykosh te tjeret dhe ti injorosh te tjeret. Tregohu pak me i arsimuar dhe me i kulturuar kur i komenton dikujt.

Ne radh te pare ti po me quan mua genjeshtar! Pra ti e ditke me mire jeten time se sa une! (allah allah, cfare nuk ndegjon njeriu ne ditete sotme!) Por nuk mbaron ketu kultura jote, ti vazhdon dhe e quan nje te krishter (qe ka qen mysliman) idiot! Falemnderit per respektin dhe vleresimin.

Une nuk ka nevoj te te tregoj se kush eshte ber i krishter nga myslimanizmi. Edhe sikut te te jap deshmit e jeteve te njerezve, ti nuk do i pranosh.
    Cdo te mire,
    asopaj

P.S. Nuk te kuptoj se perse flet per nofkat e te krishtereve! "asopaj" d.m.th. "a" eshte germa e pare e emrit tim, dhe "sopaj" eshte mbiemri im. Dhe ka plote Hashima e Kadria qe jane te krishter! Emri nuk tregon besimin tend, por zemra se ku beson.
    "Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro

Anėtarėsuar
    03-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    30
    Personalisht , kur thua qe edhe vet ke qene musliman dhe se ke krahasuar tre fete me te medha ne bote dhe se te ka terhekur krishterimi , per mua kjo eshte genjeshter.
    Zoteri gostivari_usa,

Do te te bej nje pasqyrim te shpejte te asaj qe ke shkruar me heret.
    Nga citati me lart...Nese kjo 'per ty' eshte genjeshter, nuk do te thote se me te vertete eshte genjeshter. Nese vleresimi yt bazohet ne dicka te rreme, sigurisht se cfaredo gje tjeter do te jete "genjeshter" per ty.
    Une vij nga ato vise ne te cilen jeton ti dhe te garantoj qe nqs nje musliman ndron fene e tij , per ate njeri ekzistojne vetem dy sqarime , behet fjale per idiot ose behet fjale per idiot.
    Gostivari me rrethine ka 120.000 banore dhe kurre ne jeten time nuk kam degjuar qe nje musliman u konvertuar ne kristijan.
    1) Ofendon ma asnje hezitim, sa pasur aspak respekt per tjetrin.
    2) Une di per qytete qe kane edhe me shume se 120.000 banore me rrethine dhe te shumte jane ata qe jane 'konvertuar' ne krishtere. Por kjo mosnjohuri jotja ndoshta ka te beje me moshen tende.
    Juve as qe keni marrur guximin ti pergjigjeni pyetjes sime , ua thash edhe me pare mundohuni te tregoheni te sinqerte me veten tuaj.
    Po ti a u qase ne kete teme per t'u mundu me shpjegu pak burimet e teksteve kuranore, apo per te shmangur kete ceshtje duke bere pyetje e pyetje, vec sa per te thene dicka...?
    Sa per Kuranin qe thua se ekzistojne dy , njeri me kopertine te kuqe dhe tjetri me kopertine te gjelbert , ato jane vetem perkthime dhe nese i hap te dy do te shikojsh se anash kane tekstin arabik qe eshte i njejte ne te dyja perkthimet.
    A mund te me pergjigjesh (shume shkurt te lutem) se cili nga keto dy perkthime eshte me i sakte se tjetri?

deri heren tjeter,
    Sefedini
    I pari qė mbron ēėshtjen e vet duket sikur ka tė drejtė; por pastaj vjen tjetri dhe e shqyrton.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga Sefedin Lexo Postimin
    Zoteri gostivari_usa,

Do te te bej nje pasqyrim te shpejte te asaj qe ke shkruar me heret.
    Nga citati me lart...Nese kjo 'per ty' eshte genjeshter, nuk do te thote se me te vertete eshte genjeshter. Nese vleresimi yt bazohet ne dicka te rreme, sigurisht se cfaredo gje tjeter do te jete "genjeshter" per ty.

1) Ofendon ma asnje hezitim, sa pasur aspak respekt per tjetrin.
    2) Une di per qytete qe kane edhe me shume se 120.000 banore me rrethine dhe te shumte jane ata qe jane 'konvertuar' ne krishtere. Por kjo mosnjohuri jotja ndoshta ka te beje me moshen tende.

Po ti a u qase ne kete teme per t'u mundu me shpjegu pak burimet e teksteve kuranore, apo per te shmangur kete ceshtje duke bere pyetje e pyetje, vec sa per te thene dicka...?

A mund te me pergjigjesh (shume shkurt te lutem) se cili nga keto dy perkthime eshte me i sakte se tjetri?

deri heren tjeter,
    Sefedini
    sikur thmija vogel, tikujton se hajm bari ne ,pal - se sefedi seki emrin leri genjeshtrat.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pse ziheni kot,kurani ka vjedhur shume gjera nga bibla,e dine te gjithe.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    03-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    30

Talking

nganjehere eshte me mire te rrish kot se sa te flasesh kot.
    Pejani, ky citat me larte eshte plotesisht i vlefshem per ty.

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga billy the kid Lexo Postimin
    kurani i madheruar nuk ka asnje shkronje te ndryshuar qe nga krijimi i tija!! kurse Bibla ndryshon sipas stinvet te vitit sikur politikanet e korruptuar!!

Everlasting Princess Maska e princcesha
    Anėtarėsuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Citim Postuar mė parė nga billy the kid Lexo Postimin
    Ah sa interesant une p.sh. nuk e dija..
    po te kisha dhene nje keshill, lexoje temen" A eshte Kurani kopje e Bibles", dhe do kuptojsh shume gjera, qe bile bile qe jane te kapshme edhe per krer si ty...
    "Deshiro per te tjeret, ate qe deshiron per veten" ---- Muhamedi a.s----

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Kurani si liber
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-03-2006, 15:51
  3. Burimet e Kur'anit
    Nga fjollat nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 04-01-2006, 06:31
  4. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47
  5. Vargjet e hequra nga Kurani
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-02-2004, 11:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •