Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 49 prej 49
    i/e regjistruar Maska e asopaj
    Anėtarėsuar
    15-07-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    55

Perralla me mbret

Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Shqipetaret e kane zakon te flasin shume e te lexojne pak. Po lexoni more njehere postimin tim.Ju qe po thuani se Kur'ani ka burime te ndryshme lexoni postimin tim te melartem dhe nese keni ndonje gje per te kundershtuar vetem thuani. Kuptoni njehere e mire se Kur'ani nuk ka burime. Eshte liber unikat. Lexoni po them edhe njehere postimin tim dhe jepni komentin tuaj(edhe pse ma merr mendja se nuk ka me pas komente nga jomuslimanet sepse ato qe kam thene une jane mese te verteta)
    Perralla me mbret!!
    Pstimimet e tua permbajne te pa verteta absolute siē eshte kjo:
    Nuk e di sa keni degjuar ju, mirpo te krishteret frikesohen te lexojne Kur'anin.
    Myslimatet e kan frike biblen, dhe i ikin asaj se mendojn se allahu i gjuan me "pushke", pra i ke ngaterru drejtimet se kujt i referohesh se kan frike per kuranin.

Per te lexuar komentet tua, duhet me e korigju "firmen" tende:
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Une nuk mund te komunikoj me nje person qe jeton me imagjinate!
    Ti perdor imagjinaten tende duke imagjinuar se :
    Bibla ashtu si Kur'ani eshte shkruar mbas vdekjes se Muhamedit dhe mbas shkuarjes se Isajes ne nje bote tjeter, hahahaha, No Coment!
    Te lutem fshij keto postime tuat se na turperove me paditurin tende.

Vazhdoni ne rrugen e allahut, ju uroj cdo te mire.

asopaj
    "Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kush eshte autori i Kuranit dhe sa vjet pas Muhamedit eshte botuar?
    Ku (cili) eshte botimi i pare dhe se a ekziston? Nga cili vit daton Kurani me i vjeter?
    Behunui serioz dhe mos shkruani perralla.
    Per ty nga Gostivari, a sheh se cka shkruan? lexo postimet me lart dhe llogjiko nese i krahason. Eshte fjala per postimet e tua( per konvertimet). Ty njeri spo te thote ti besojsh Bibles( as une nuk i besoj), por eshte fjala per perrallat hebreje te cilat modifikohen dhe ndryshohen, nje here ne Bibel e pastaj ne Kuran. Lexo Torah, pastaj flasim. Kurani eshte liber perrallash qe eshte dashur me dhjetra hadithe te shkruhen per ti sqaruar. A thue Zoti eshte aq i paqarte dhe i pa afte qe nuk dinte me mire ti sqaronte gjerat? Une pedofilve asesi nuk u besoj.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2004
    Postime
    8
    Autor i vetem i kuranit dhe ska tjeter eshte Allahu, Kurani ka historikun e vet te zbritjes nga Allahu tek Muhamedi as permes Xhebrailit melakut qe sjell shpallje, Kurani eshte zbrit perafesisht per 23 vjet. Duke fillu ne moshen 40 vjeqare te Muhamedit as deri pak para vdekjes 63 vjeq. Pra kurani nuk eshte zbrit pernjeher si nje permbledhje por ne nje periudh kohore prej 23 vjetesh ajet per ajet (nen), shkrimi i kuranit eshte ber permes gojes se te Muhameti as tek shkrusi i kuranit qe sme kujtohet emri i ti, kur them permes gojes se te derguarit kuptoj qe kurani seshte fjal e Muhamedit as por eshte fjale e paster e Allahut, pas vdekjes se Muhamedit as eshte ber permbledhja e kuranit, eshte formu nje komisjon nuk e di sa antaresh, detyrim ka qen sjellja e tre kopjeve te cdo ajeti, nga njerez te besushem, dhe vertetimi i tyre nga komisjoni qe ka qen i perbeme nga Hafiz( njohes te kuranit permendesh) renditja e kuranit dmth e ajeteve dhe e sureve te kuranit, nuk eshte bere prej komisjonit keto kan qen te renditura nga Allahu, pra menjeher pas zbritjes Allahu i ka tregu Muhamedit as edhe vendin e ati ajeti ne cilen sure te kuranit duhet vendos.
    Me rrespekt Shpendi
    Magjister i shkencave juridike
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shpendibe : 27-10-2007 mė 16:45

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    iliria te kam konsideruar njeri me kultur dhe qe nuk mirret me thashetheme po tash e ke treguat te kunderten
    ti po i beson ato qe mesia4ever ka shkruajtur dhe te gjitha pa arsye dhe genjeshtra
    se di si mundesh vetem te shkruash diqka pa i shiku a eshte bash qashtu apo e thu vetem pse te pelqen tye

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga asopaj Lexo Postimin
    Sic po e shohe or trim me flet, ti ter jeten paske me e qu me lakuriqin e nates, hahahaha! Sa injoranta dhe ijnorues qe jeni!!
    Shiko edhe nje here titullin e temes, e nese nuk din te lexosh, ateher kerko per nje shkolle aty afer teje ku banon, edhe pse mesimi ka filluar para dy muajsh, nuk mund te jet vone!
    Ne kete teme nuk eshte kerkuar per diskutim gjerat e bibles, por burimet e kuranit, i cili nuk eshte me shume se sa nje vjedhje e ideve te librave te tjere, e me shume nga bibla.
    Me jep
    burimet e kuranit
    burimet e kuranit
    murimet e kuranit
    burimet e kuranit
    burimet e kuranit
    burimet e kuranit
    Kjo eshte tema.
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Ku (cili) eshte botimi i pare dhe se a ekziston? Nga cili vit daton Kurani me i vjeter?
    Per ty nga Gostivari, a sheh se cka shkruan? lexo postimet me lart dhe llogjiko nese i krahason. Eshte fjala per postimet e tua( per konvertimet). Ty njeri spo te thote ti besojsh Bibles( as une nuk i besoj), por eshte fjala per perrallat hebreje te cilat modifikohen dhe ndryshohen, nje here ne Bibel e pastaj ne Kuran. Lexo Torah, pastaj flasim. Kurani eshte liber perrallash qe eshte dashur me dhjetra hadithe te shkruhen per ti sqaruar. A thue Zoti eshte aq i paqarte dhe i pa afte qe nuk dinte me mire ti sqaronte gjerat? Une pedofilve asesi nuk u besoj.
    Po une kete jam duke bere more Asopaj, jam duke te sqaruar burimet e Kuranit, qe nuk je duke kuptuar asgje nga ajo qe te shkruaj ty.
    Ti dhe Serafimi , akuzoni se Kurani burimet e veta i ka tek Bibla! Une ju them se si mundet qe Kurani ti ket burimet e veta tek Bibla kur nuk i ka ne mbrendi gabimet qe i ka Bibla?!!
    Andaj te mar si shembull lakuriqin , ku bibla ben gabim absolut kur e quan zog. Asopaj lexo biologjin dhe do te shikojsh se lakuriqi eshte gjitar. Andaj nese bezohemi ne Bibel del qe perendija ben gabime. Dhe me trego a eshte e mundur qe perendija te bej gabime , ose a do te quheshte Perendi nese do te bente gabime ?!!! Ma merr mendja qe pergjigja jote do te jete "jo, perendija nuk ben gabime" por prap e them qe kur lexon Biblen gabimet i gjen shum shpejt.
    Pra duke pasur parqasysh gabimet qe gjenden ne Bibel ,nuk ka kuptom te thuhet qe Kurani qe eshte i paster nga gabimet , buron nga Bibla!!!
    Eshte absurd te thueht kjo.

Tani ti kerkon ti dish burimet e Kuranit. Per nje persson si puna jote qe nuk ka njohuri te mjaftuara mbi Kuranin, fillimisht duhet te kuptojsh periudhen se kurr eshte shpallur Kurani dhe nivelin kulturor dhe shkencor te asaj kohe.
    Pra , ti si person duhet menyren se si kane jetuar ato njerez.
    Cfar dime neve per ate shoqeri ?!!
    Dime qe ,nen:

1. Civilizimi i tyre ka qene ne nje shkalle jasht zakonisht te ulet ne krahasim me civilizimet tjera, si psh. ate Bizantin , Romak dhe Persian.
    2. Besimi i tyre ka qene i bazuar ne idhujtari.
    3. Shkenca dhe arti nuk kane qene te zhvilluara.
    4. Jeta shoqerore ka qene jashtzakonisht primititive etj etj. ( me jeten shoqerore nenkuptoj, normat morale tradita dhe kanunet qe kane mbizoteruar ne ate kohe ne siudhesen Arabike)

Pra duke pasur parasysh keto te dhena qe kemi mbi shoqerine e atehershme qe ka jetuar ne siujdhesen arabike dhe duke pasur parasysh te dhenat qe gjenden ne Kuran eshte shum lehte per nje njeri qe llogjikon te vij deri tek perfundimi se ku jane burimet e Kuranit.

Ne Kuran ka te dhena kolosale , maramendase , jasht zakonisht te sakta nga pikepamja shkencore qe nga ana tjeter kane qene sekret deri ne ditet e shkences moderne.
    Parashtrohet pyetja prej nga kane ardhur ato te dhena ne Kuran ?!! Nga Bibla ?!! Jo, nuk ka shance te kene ardhur nga Bibla, pasi Bibla eshte e mbushur me gabime te cilat edhe nje gjimnazist eshte ne gjendje ti gjej.
    Disa te tjere pohojne se ato te dhena paskan ardhur nga shkenca greke dhe romake dhe ajo persiane. Perseri as kjo teze nuk mban , ngase pohimet qe behen ne Kuran dhe te dhenat shkencore ( te gabuara te asaj kohe ) kundershtojne njara tjetren.
    Ne ate kohe eshte menduar se universi ka ekzistuar dhe do te ekzistoj pergjithmone. Ndersa ne Kuran thuhet per here te pare ne historine njerezore se Zoti e krijoi gjithesine me force dhe eshte duke e zgjeruar.
    Kete shembull qe permenda eshte vetem nje nga shum shembujt qe shkenca i ka vertetuar ne ditet e sotme dhe ne Kuran jane thene ne nje kohe kur askush nuk i ka besuar.

Pra duke pasur parasysh se ne Kuran kemi te dhena shkencore qe asnje civilizim ne ate kohe nuk ka pasur dituri per ekzistencen e tyre dhe duke pasur parasysh se keto pohime jane zbuluar 1400 vite pas shpalljes se Kuranit , me trego ti Asopaj , si mendon nga burojne keta te dhena maramendase qe njerezimit iu deshten 1400 pas shpalljes se Kuranit ti zbulojne ?!!!

Per ty "iliria e pare" , dua te te bej me dije se Kurani nuk eshte perpilim nga mendja njerezore. Nuk diskutohet eshte shkruar nga dora njerezore, jo nga a.s. Muhamedi , por nga njerezit besnik rreth tij qe kane ditur shkrim dhe lexim.
    Kurani eshte i transmetuar a.s. Muhamedit nga Zoti , krijuesi i universit.
    Ndersa per ato tregimet qe ti i quan pralla doja te te pyesja ty se si e sqaron ti fakten se ata "prallat" e shpallura 1400 ne pare ne mes te shkretires se siujdheses Arabike ne mbrendi permbajne te dhena shkencore qe ne ate kohe askush nuk ka pasur idene se ekzistojne ?!!

Me Respekt Gostivari_usa
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 27-10-2007 mė 20:29

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga asopaj Lexo Postimin
    Perralla me mbret!!
    Pstimimet e tua permbajne te pa verteta absolute siē eshte kjo:
    Nuk e di sa keni degjuar ju, mirpo te krishteret frikesohen te lexojne Kur'anin.
    Myslimatet e kan frike biblen, dhe i ikin asaj se mendojn se allahu i gjuan me "pushke", pra i ke ngaterru drejtimet se kujt i referohesh se kan frike per kuranin.

Per te lexuar komentet tua, duhet me e korigju "firmen" tende:
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Une nuk mund te komunikoj me nje person qe jeton me imagjinate!
    Ti perdor imagjinaten tende duke imagjinuar se :
    Bibla ashtu si Kur'ani eshte shkruar mbas vdekjes se Muhamedit dhe mbas shkuarjes se Isajes ne nje bote tjeter, hahahaha, No Coment!
    Te lutem fshij keto postime tuat se na turperove me paditurin tende.

Vazhdoni ne rrugen e allahut, ju uroj cdo te mire.

asopaj

Per sa i perket: "Nuk e di sa keni degjuar ju, mirpo te krishteret frikesohen te lexojne Kur'anin" kjo eshte mese e vertet. Une te tregova rastin tim me shokun tim evengjelist. Une kam ne shtepi Biblen dhe Kur'anin madje shume musliman tjere qe i njoh une, ne shtepi mbajne keto dy libra. Mirpo rralle ndonje musliman, apo me mire te them asnje musliman nuk e miraton Biblen. Une kam shoke te krishtere mirpo ende nuk me ka thene ndonjeri prej tyre se i mbaj dy librat ne shtepi. Po ju e keni lexuar ndonjehere Kur'anin? Jam i sigurt 100% se nuk e ke lexuar. Po ta kishe lexuar nuk do te debatoje kunder islamit. Jo more jo, se muslmanet nuk kane frike se do te bien ne kurthen e trillimeve te Bibles. Kete kuptoje. Muslimanet qe e kane lexuar Kur'anin nuk mundet askush ti binde qe te konvertohen. Ata edhe po ti lexojne edhe 1000 here biblen nuk lekunden nga besimi i tyre. E te krishteret frikesohen t'a lexojne. Kete po e them prape. Shume prej muslimaneve qe i njoh une personalisht i kane lexuar te dy librat, dhe normal qe Biblen e kane hedhur posht. Po them se Biblen e kane hedhur poshte sepse Bibla zotin e ben me nje fuqi te kufizuar, me familje etj. Pra mos ja fut kot po lexo me shume e fol apo shkruaj me pak.

Per sa i perket: "Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten". A e din ti se pari kush e ka thene kete fjale?! Po shihet se nuk qenke fare ne dijeni. Pse pra po thua gjera te cilat te ju bejne juve me "te menqur" sesa qe jeni. Nese keni vendosur te na tregoni intelegjencen apo diturine tuaj ketu keni deshtuar, edhe ate plotesisht. Futu ne google dhe shiqo e kujt eshte kjo fjale se pari. Po e shoh se nuk paske lidhje as me analize te fjaleve.
    Imagjinata eshte ajo qe e ka ndryshuar boten. Imagjinata pa diturin nuk ben. Ashtu siq nuk ben dituria po imagjinaten. Pastaj dituria arrihet duke mesuar-lexuar ndersa imagjinata lind nga dituria. Imagjinata pa diturine nuk ka funksion. Mirpo dituria pa imagjinaten nuk e shpie boten ne ndryshim. Po e perseris se eshte imagjinata ajo qe e ka ndryshuar boten. Nga imagjinata jane bere zbulimet e shumta si telefoni, aeroplani, televizioni etj. Pra imagjinata eshte pertej diturise. Ndersa imagjinata e juaj nuk mund te funksionoje. Kjo po shihet gjate postimeve tuaja. Ti sipas asaj qe ke postuar paske lexuar shume pak per te konkluduar. Se pari lexo dhe me pas konkludo apo thuaj ate qe mendon.

Per sa i perket: "Bibla ashtu si Kur'ani eshte shkruar mbas vdekjes se Muhamedit dhe mbas shkuarjes se Isajes ne nje bote tjeter", hahahaha, No Coment!. Po e shtoj edhe une nje hahaha. Qka ka more ketu per te qeshur!!!!!!!!!! Me te vertet me ke bere per te qeshur nga postimi yt. Po shihet se nuk paske lexuar sa duhet definitivisht. Po e shtoj edhe nje No coment! Me te vertet me ke bere pa koment me postimin tend. Nuk besoj se vetem mua por edhe anetaret e tjere te forumit i ke bere per te qeshur me komentet tuaja.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    dua te shtoj edhe nje fakt : si ka pasur mundesi qe muhamedi a.s te dije per detet e oqeanet kur ai ka jetuar ne mes te shkretetires
    ne nje ajete kur'anor thuhet qe ujerat e dy deteve nuk bashkohen ne mes veti
    si ka pasur mundesi ta dij kur ka jetuar ne shkretetir .
    mbas 1400 vjete ky ajet eshte vertetuar

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Kur'ani-ku po bazoheni ju ekspert teologjise se Kur'ani eshte liber i perrallave. Apo mos ndoshta ende lexon perralla? Apo te ka marre malli per nje perralle?! A e ke lexuar ju Kur'anin qe po flisni perralla ketu? Por eshte e vertet se disave ketu Kur'ani ju duket sikur nje perralle. Jam i sigurt se nuk e ke lexuar Kur'anin, ne baze te perralles se postuar. Shume intersant gjithqka po nderlidhet me perralla. Ka disa njerez qe lexojne shume perralla dhe me pas qdo gje tjeter qe e kane lexuar pas perrallave eshte nje perrale me shume per ata. Kjo po me duket se eshte edhe tek ju. Asnje shkencetar nuk e ka hudhur poshte Kur'anin, kjo eshte mese e vertet.
    "A thue Zoti eshte aq i paqarte dhe i pa afte qe nuk dinte me mire ti sqaronte gjera"t. Jo more qfar. Zoti eshte i menqur po aq sa jemi une dhe ti. Zoti ka fuqi po aq sa kemi une dhe ti. Keshtu si duket po e konsideroni ju zotin. Po flas ne baze te asaj qe keni postuar. Allahu eshte zot i vetem, nuk ka zot tjeter perveq Tij. Ai eshte fuqiplote, i gjithemeshirshem, i gjithedijshem.
    Mire le t'a beje nje pyetje ty: Ne qfare po bazohesh se Zoti eshte i paqart? Me thuaj ne qfare. Jam i sigurt se tani do te fillosh te hulumtosh ne baze te qkafit e ke bere kete pyetje.

Po si deshe ti. A mos deshe t'a shohesh zotin. Pasi te hulumtosh dhe te gjesh "paqartesite e Kur'anit" vlen kjo: Zoti ne Kur'an nuk tregon paqartesi. Ne jemi vetem krijesa te tij, fuqia jone nuk mund te krahasohet me fuqine e Allahut. Per kete ne nuk kuptojme disa gjera rreth Kur'anit-te cilat dikur do te jene plotesisht te kuptueshme. Mirpo ne jemi vetem krijesa te Allahut, ne jemi sherbetore te Tij, ne jemi te roberuarit e Tij per te ditur te gjitha rreth mrekullise qe na rrethon.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Goldanitus : 27-10-2007 mė 20:47

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    dua te shtoj edhe nje fakt : si ka pasur mundesi qe muhamedi a.s te dije per detet e oqeanet kur ai ka jetuar ne mes te shkretetires
    ne nje ajete kur'anor thuhet qe ujerat e dy deteve nuk bashkohen ne mes veti
    si ka pasur mundesi ta dij kur ka jetuar ne shkretetir .
    mbas 1400 vjete ky ajet eshte vertetuar
    Po ashtu eshte xhamia. Nje detar(emri i te cilit nuk po me kujtohet) e ka lexuar Kur'anin, por jo me shume vemendje. Dhe nje dite ai ka pare dy dete te ngjitura njera me tjetren, ujerat e te cilave nuk perzihen, peshiqt e te cilave nuk perzihen. Dhe ka thene ja se qka kam zbuluar. Kam bere nje zbulim te ri. Mirpo i ka shkuar ndermend se kete ne nje liber kishte lexuar per kete "fenomen". Kur e kishte rishikuar Kur'anin e ka vertetuar kete gje. Me pas kam degjuar se eshte konvertuar ne musliman.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Kurani si liber
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-03-2006, 15:51
  3. Burimet e Kur'anit
    Nga fjollat nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 04-01-2006, 06:31
  4. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47
  5. Vargjet e hequra nga Kurani
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-02-2004, 11:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •