une them se tradita aglo-protestante eshte gabim qe ne fillim, se qe ne fillim ska patur vetem aggleze, ka patur dhe hollandeze, dhe gjermane, dhe italiane dhe indiane, katolike, orthodokse, mbase dhe islamike etc etc. dhe mendoj se cdo njeri i kulture tjeter qe vete e ndryshon pak kete, se e bashkezon me nje pjese te kultures/filosofise se tij sic ndryshon ai vete ato te tijat. si komb une mendoj se eshte ndertuar nga emigrante, te cilet jane integruar e integrohen akoma dhe ne fund te fundit jane amerikane pastaj jane italiane, irlandeze, shqiptare, kineze. te pakten mbas gjenerates se 2-3te. megjithese nuk mund te shikohet si komb i mirefillte, me kuptimin sic jane kombet e tjera, une mendoj se eshte. ishalla ishin te gjitha kombet si amerika , me mire se sa te nxirrnin syte e njeri-tjetrit.1. Amerikanet perkufizohen nga nje tradite anglo-protestante. Ata jane nje komb i mirefillte
sa per multikulturalizmin une mendoj se si ka bere keq asnjeriu, te mirat jane shume me teper se te keqiat. une mendoj se mund ta shikosh si nje te plote qe behet duke marre me te mirat e shume copave te tjera. thene trashe.. kur mbyll syte e mendjen e ecen kot, nuk ndryshon e nuk pershtatesh atehere perfundon keq. amerika gjithmone ka marre me te mirat e te gjitheve ndaj eshte atje ku eshte. menyra e si i ka marre mbase ska shume rendesi. mire do qe ta benin te gjithe, po ja qe sbehet ne praktike, vetem ne teori.
te gjitha keto jane nga ato qe kam lexuar e shikoj perdite, skam jetuar ndonjehere ndaj sorry,po mund te flas vetem teorikisht. peace.
Krijoni Kontakt