Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 59
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar mė parė nga R2T
    Nje nga fotot me qesharake te publikuara ndonjehere. Nuk e kuptoj se pse hidhesh kaq shume perpjete nga inati. Nga ajo foto,pothuajse kane perfituar te gjithe. Ushtari ka perfituar, se i ka dale emri dhe fytyra ne internet+hiqet si i forte, klamani eshte gezuar se ushtari do e kete paguar $2-3 per te mbajtur shenimin, ne perfitojme se qeshim me budallekun e fotos, e vetmja qe humbet eshte motra e atij kalamanit qe nuk u thurr vertet po vazhdon ti kete akoma te mberthyera breket e hekurta.

Bota o Indrit, me daljen tende ne skene kaloi 30 shekuj para, se nepermjet fjales tende te prere do jemi ne gjendje te vendosim ne cast e me nje fjale si ti karakterizojme gjithe popujt e botes, ne rastin konkret Amerikanet? Amerikanet te gjithe pa perjashtim imorale. Pavaresisht se ka Shqiptare qe jane Amerikane, ka Irakene qe jane Amerikane, Afganistaneze Amerikane e pothuajse cdo lloj mbeturine apo elite tjeter qe kerkon ti. Dhe sigurisht qe veprimet e nje Amerikani apo 20-30 Amerikaneve simbolizojne plotesisht aktet e gjithe pjeses dermuse te Amerikes.

E, thote mire Kolombi, popull si ju vec Enveri ju ben derman.

Qesharake te duket eee? Po mire more po sikur dikush te ta jape ne dore ty ate foto si te duket? Po ta dije se cfarte shkruan do qeshje apo cdo beje?
    Qesharake !!!!

ti i dashur nuk ke as llogjiken me te vogel qe ta kuptosh kete foto.
    Fotoja nuk do ndonje art te madh, nje imoral amerikan ashtu si shumica e tyre ka dashur te luaje me femijet Irakiane duke shkruar ate parrulle dhe duke perfituar se keto femije nuk e dine Ag\nglishten, dhe hajde bej demostrate thote.
    sa per 20 amerikane mos ma permend me te lutem pasi e bete boze kete, Ai eshte ushtar i dashur nga me te miret qe ka kurva amerike, nga me te miret pasi ky ushtar do ju sjellte gjoja demokracine e lirine irakianeve nga diktatori husejn e tani? Prape une mendoj se eshte me i miri pasi pjesa tjeter do jene pederaste fare.

Dhe perfundimisht me lini rehat ti bashke me Kolombin se sju a kam shume qefin.
    Une thashe mendimin tim dhe kjo foto e verteton ate cka thashe se jeni ju interesaxhi te copes se bukes sju kam faj une.
    Dikush thote:"Shpesh here tik taku i monedhes ben qe te mbyllet zeri i drejtesise.
    Byeeeeee
    Injoranca nuk zhduket me top

Perjashtuar Maska e Phoenix
    Anėtarėsuar
    02-05-2004
    Vendndodhja
    On Holodeck
    Postime
    4
    [QUOTE=INDRITI]
    Qesharake te duket eee? Po mire more po sikur dikush te ta jape ne dore ty ate foto si te duket? Po ta dije se cfarte shkruan do qeshje apo cdo beje?
    Qesharake !!!!
    Ne ate foto kam dale une Indrit,ketu tek cepi i rruges. E bera per humor dashamires,ndaj ketyre dy djemve te kesaj komshies time nga Afganistani, qe eshte zonje grua ne te vertete,e qe shpesh here rrime deri naten vone e diskutojme per problemet e atij rajoni,ne forme shoqerore, pasi te shoqit i kam gjetur pune ne nje firme peshkimi qe e ka nje miku im,e co ku nganjehere ate e mbajne me orare te zgjatura,sidomos kur marrin furnizimin e Scottish Salmon ,te fresket nga Loch Ness.
    Bejme shaka te tilla shpesh here me ata dy djemte e vegjel sepse e kane gojen e ndyre,jane fare te pa edukuar ,por edhe qe nuk e flasin mire anglishten sepse sapo kane mberritur, per ti shpetuar rreprezaljeve nga mbeturinat e bandave talibane e hordhive te Bin Ladinit.
    Nuk arrij te kuptoj se si ka mberritur deri ne doren tende kaq shpejt kjo foto,por kam dyshimin se mos ma ka bo me te futme ai cuni i dajes,se ai shoqerohet me nje Siriane qe punon per BBC,e sic duket i eshte duk funny si ide.

sa per 20 amerikane mos ma permend me te lutem pasi e bete boze kete, Ai eshte ushtar i dashur nga me te miret qe ka kurva amerike, nga me te miret pasi ky ushtar do ju sjellte gjoja demokracine e lirine irakianeve nga diktatori husejn e tani? Prape une mendoj se eshte me i miri pasi pjesa tjeter do jene pederaste fare.
    Indrit,ti me sa duket je bere mjeshter per te diskutuar te tilla ceshtje nga Biblioteka e xhamise se NY,por kam pershtypjen se nese do ti shoqeroje se paku per nje jave patrullat e djemve e vajzave te reja amerikane e britanike neper rruget e Irakut,per rregull e qetesi,per te ruajtur punetoret amerikane,italiane e belge qe ndertojne shkolla e spitale,per te ruajtur jeten e punonjesve vullnetare te shoqatave bamirese qe operojne atje,e te shikoje me syte e tu se si qajne ata djem e vajza kur nje bombe e vene ne ane te rruges me pabesi fanatike i merr jeten shokut prane,do ta justifikoje edhe ne nje fare menyre ashpersine spontane te ketyre amerikaneve.
    Nese do te mbetej ne dore te ushtarit te thjeshte,ta kesh te garantuar i mencuri indrit,se shume pak rrebele do te ishin te gjalle tashme ne Najaf e Falluja,por eshte politika amerikane e ajo perndimore ne pergjithesi qe nuk i lejon keta bij te thjeshte nenash,qe i u ka ardhur ne maje te hundes nga poshterija bukeshkelese e zorraxhive te al qadr-it,per ti vene traktorin ....

Une thashe mendimin tim dhe kjo foto e verteton ate cka thashe se jeni ju interesaxhi te copes se bukes sju kam faj une.
    Po andej nga Islamabadi si duket moti Indrit? Shi edhe andej ehh?
    Kam degju se sistemin e bursave nuk i ka te keq Pakistani. Te paguajne me flori ne dore c'do fund 15 ditshi atje,ne diten e ujitjes se palmave. Apo mos je tashme si exchange student ne Addiss Abeba. Per informatike ehh? Kam degjuar se tendat e studenteve i kane me lekure gamilje ato,100% lesh. Lum si ju qe i kini mencat e studenteve nen toke,fresku i madh,te kenaqet shpirti sidomos ate diten e caktuar te muajit,kur eshte dita e pules me bollgur. vetem se c'kane disa ligje te keqija ata PETAGOGET ne Adiss Abeba kam degjuar,te rrafin me kamzhik nese te ze dora keshtu si pa dashje,ndonje kofshe pule te lene menjane.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Phoenix : 04-05-2004 mė 08:54

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Amerikanet jane refugjatet qe kane emigruar ne amerike.jane keto qe kane ndertuar ameriken dhe jo se amerika eshte vete e ndertuar meriten e kane keto emigrante kur secili prej tyre ka dhne kontrubutin e tyre per kete vend.Jane nejrez qe ika kp semundja e materializmit dhe individualizmit.Jane ato qe duan te nderotojne demokraci kur vete se dine cdo te thote demokraci dhe kur vete brenda shtetit te tyre skane parime morale drejtesi dhe shpesh here gjenden ne kaos dhe problem socilae nga me te ndryshmet.

Jane njere te cilet shikojne dhe besojne magjine e mediave dhe hipnotizohen me keto media qe jane ne duart e lobeve te cilet kurrre svenosin interesta e pergjithshme mbi interesin personal.Ato duan mbi gjithcka vetet e tyre dhe njerzit ose rracene tyre.

Jane ato qe komandojne politiken e saj dhe eshte kjo politike qe i komandon njerzit en amerike .Shpresojme qe amerikat te ndergjsohen per sa i perket problemeve te tyre kombetare dhe nderkombetare dhe te udhezohen ne ate qe eshte shpetim per to ne kete bote dhe boten tjeter.

Nje nga shkaqet e luftrave nga perandorive te koherave ishte dhe supermacia e ideologjise se tyre e cila shpesh here ishte ideologji e kote dhe mbushur me hipokrizi dhe padrejtesi dhe paargumnta bindese.

Shpresoj qe ato te reagojne ndaj padrejtesive dhe labirntheve qe bush-tra po i fut ato ne kete shekull .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arrnubi : 04-05-2004 mė 09:31

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Post Amerikanet

Citim Postuar mė parė nga INDRITI
    Qesharake te duket eee? Po mire more po sikur dikush te ta jape ne dore ty ate foto si te duket? Po ta dije se cfarte shkruan do qeshje apo cdo beje? ...........
    Une thashe mendimin tim dhe kjo foto e verteton ate cka thashe....
    Neqoftese kjo foto dhe te tjera si kjo jane te pafalsifikuara,atehere eshte per te ardhur keq qe veprime te tilla jane kryer,dhe pa dyshim ato jane te denueshme.
    Por ti duhet te dish qe e gjithe ushtria amerikane dhe kombi amerikan i denojne abuzime te tilla te forces,dhe qe keto veprime ,edhe ne se vertete jane kryer nuk perfaqesojne sjelljen tipike te ushtarit Amerikan,Britanik apo Shqiptar ne Irak apo gjetke,te cilet jane per tu admiruar per heroizmin e tyre.Kane lene grate e femijet,motra e vellezer dhe shkojne ne nje vend tjeter duke ju bindur thirrjes se idealit te lirise.
    Sa per Kolombin me vjen keq por nuk mund te te leme rehat kaq kollaj.Lexo me poshte:

Ne ato dite te zise se kombit
    Kur te kuqte perhapnin friken
    Pata fatin e Kolombit
    Dhe zbulova Ameriken

Ne ato dite te feminise
    Zemren fort kur ma lenduan
    M'erdh nje zane Amerikane
    Bukurine dot s'ja pershkruan

Shume gjera me kallzoi
    Qe nuk jane per veshet tuaj
    Shpirtin shpejt ma embelsoi
    Plot me fjale qe s'mund ti shkruaj

Iken vitet ,jete ti ktheve
    Miku i fundit u largua
    Amerike ti s'me zhgenjeve
    Edhe ti e dashur grua

Amerike vend i lirise
    Krenari e njerrezimit
    vend bujar i bardhesise
    vllazerise dhe guximit

Author:Wittstar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Ypsilanti Twp, MIēigan, SH.B.A.
    Postime
    226
    Shiko, ajo puna e Tillman!
    Ėshtė mjaft naive tė mendosh se Pat tillman iku nė Afganistan se qe patriot i madh. Fakti qė ai la lesht atje nuk e bėn atė tė lavdishėm. Pėrkundrazi, ai del njė k... kanari si puna e atij trapit tonė (ndjesė pastė) Ervin Dervishit. Tė paktėn ky yni shkoi tė marri noj lek kurse Tillman shkoi pėr famė, dhe e mori nga Bushi qė tall lesht me trapa ma tė mėdhenj se vehtja.
    Meqė vjen fjala kėshtu, tani shikohet mė qartė se kurrė ndonjėherė se cilėt janė Amerikanėt. Janė trapat qė ua ka hedhur edhe trapi mė i madh i tė gjitha kohėrave, George W Bush.
    Tani, o burra dhe ju e bėhuni bashkėkombas tė tyre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pellazgu : 09-05-2004 mė 05:57
    Pėr tė gjitha trojet Shqiptare nėn njė tėrėsi Shtetėrore Shqiptare, t'i shkrijmė ēdo energji!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Ypsilanti Twp, MIēigan, SH.B.A.
    Postime
    226
    O ti Wittstar!
    Qė nuk ia pėrshkruake dot bukurinė asaj zanės amerikane. Kur paska dalė kjo zanė amerikane se gjallė nė nė botė s'e kam ditė? Kam 15 vjet nė Amerikė e s'e kam zbuluar ende njė zanė. Ti mor djalė, qė na paske ikur fėmijė (siē shkruan nė vjershėn tėnde) nga Shqipėria, do tė kishe bėrė mirė qė atė "zanėn" ta kishe kėrkuar nė Shqipėri, ashtu siē ke ardhur e ke gjetur forumin shqiptar pėr tė zbrazur zemrėn.
    Mė vjen mirė qė tė paktėn nuk ke mėrguar plotėsisht si shqiptar! Por, kam njė kėshillė vėllazėrore:
    Pa njohur vetveten, kulturėn tėnde, bukurinė tėnde, popullin tėnde pra, pa u bėrė shqiptar i mirė mos u mundo tė bėhesh mė katolik se papa nė dhe tė huaj. pėr popullin e huaj, aq mė pak nė Amerikė.
    Faleminderit pėr mirėkuptimin!
    Pėr tė gjitha trojet Shqiptare nėn njė tėrėsi Shtetėrore Shqiptare, t'i shkrijmė ēdo energji!

Citim Postuar mė parė nga Pellazgu
    Shiko, ajo puna e Tillman!
    Ėshtė mjaft naive tė mendosh se Pat tillman iku nė Afganistan se qe patriot i madh. Fakti qė ai la lesht atje nuk e bėn atė tė lavdishėm. Pėrkundrazi, ai del njė k... kanari si puna e atij trapit tonė (ndjesė pastė) Ervin Dervishit. Tė paktėn ky yni shkoi tė marri noj lek kurse Tillman shkoi pėr famė, dhe e mori nga Bushi qė tall lesht me trapa ma tė mėdhenj se vehtja.
    Meqė vjen fjala kėshtu, tani shikohet mė qartė se kurrė ndonjėherė se cilėt janė Amerikanėt. Janė trapat qė ua ka hedhur edhe trapi mė i madh i tė gjitha kohėrave, George W Bush.
    Tani, o burra dhe ju e bėhuni bashkėkombas tė tyre.
    Ku e gjen te drejten ti te shash dike tjeter dhe se cfare ka dashur ai dhe cfare ka shpresuar ai prej dickaje?
    Eshte nje nga arsyet pse shqiperia e vogel eshte neperkembur gjithmone. Ne shajme njeri tjetrin...i dime te gjitha arsyet e te gjithe botes...vetem "Unaaa" (thote shumica e shqiptareve) kam te drejte...Lere te vdekurin rehat! Mos perdor me kete gjuhe te foluri se eshte shume jo-humane!

Dhe sa shume konfident ne gjykimin e nje presidenti. Bravo! Bushi qenka budalla?! Meqe e thua ti...ah po...edhe mund te jete!! Jam dakort edhe une tani...m'u mbush mendja...he he

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    Ju falenderoj per mendimet por le te diskutojme tezat interesante te Huntigton.
    Ai thote qe:

1. Amerikanet perkufizohen nga nje tradite anglo-protestante. Ata jane nje komb i mirefillte
    2. Ndjenja tyre kombetare rrezikohet per shkak te emigracionit, sidomos atij Latino-Amerikan, dhe prezences te multi-kulturalizmit. Shkurt nqs gjendja vazhdon sic eshte Amerika mund te ndahet ne nje jug Spanjisht foles dhe ne nje veri Anglishtfoles. Pra mund te kthehet ne nje tip Kanadaje.

Cilat jane mendimet tuaja qofte per ekzistencen apo jo te nje kombi Amerikan, qofte per piken e dyte. A ekziston nje dicka qe mund te quhet nacionalizem Amerikan? Nqs po atehere eshte hera e pare nje 'perandori-komb' ekizton (me perjashtim te Kines)
    amerikanet per mendimin tim nuk jane nje komb

arsyeja eshte e tjeshte sepse amerika u krijua nga emigrantet evropiane qe shkuan atje per te gjetur liri dhe te drejta qe nuk i gjenin dot ne evrope, liri politike , fetare, etj etj etj, kur amerikanet e pare zbarkuan ne amerike atje kishte nje komb dhe ku komb ishte kombi indian ose lelurekuqte sic quhen indianet edhe sot e kesaj dite, kete gje pra ekzistencen e indianeve te amerikes e beri fakt edhe ish presidenti amerikan bill klinton i cili eshte presidenti i pare amerikan ne historine e amerikes qe priti ne nje ceremoni zyrtare perfaqesuesit e 500 fiseve indiane qe kane shpetuar nga zhdukja dhe rracizmi i te bardheve ose emigranteve evropiane qe kane zbarkuar ne token e indianeve te amerikes se veriut, kjo eshte arsyeja qe amerika nuk ka te drejten te quhet komb nese nuk ju njeh me kushtetute te drejten e pronesise indianeve te cilet i gjeten atje kur zbarkuan rreth 4 shekuj me pare

amerika eshte nje vend kozmopolit, dhe kjo e ben ameriken nje vend unik ku gjen shume rraca , kultura, gjuhe, tradita, etj, por kjo nuk eshte vlere e amerikes kjo eshte vlere e emigranteve qe zbarkojne ne amerike, per shkak te lehtesirave qe i jep shteti amerikan emigranteve , sepse vet amerika eshte themeluar me emigrante,

per mendimin tim amerika mund te quhet shtet ,por jo komb, kombi dhe shteti jane dy gjera te ndryshme,

komb jane kurdet (kurdistani) por kurdet nuk kane shtet, komb jane cecenet(cecenistan) por cecenet nuk kane shtet, etj etj etj
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 17-07-2004 mė 11:26

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga arun
    per mendimin tim amerika mund te quhet shtet ,por jo komb, kombi dhe shteti jane dy gjera te ndryshme,
    Te qenit apo jo komb vertetohet lehte me observim. Psh une kam jetuar me vite ne US dhe ne Kanada dhe dalloj ndryshim si nata me diten. Kjo qe thua ti i pershtatet Kanadase por jo Amerikes. US ka "Eterit e Kombit", ka nje Kushtetute qe e adhurojne, nje lufte civile qe kushtoi 600 mije jete qe forcoi me teper indentitetin kombetar, nje ide se ata e kane nje destinacion te vene nga fati per shperndarjen e demokraci/kapitalizem etj etj. Kushdo qe ndodhet ne US e sheh qe klasa Anglo-Saksone protestante eshte ajo qe sundon. Vetem 1 president katolik kane pasur dhe ate e vrane. Pra per mejtimin tim ajo qe thote S.Huntigton qendron. Amerika tani ndodhet para 2 zgjidhjesh...ose te behet Canada, ose te ndaloje emigracionin ne menyre qe ti jape kohe vetes te Amerikanizoje Latinot.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. INSIG del serrisht ne shitje
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 12:47
  2. Topi, Fahriu dhe gazetaret..
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:14
  3. Pse nuk marrin pushime amerikanet
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 21:33
  4. Ahmet Zogu dhe “lufta” nė emigracion me Mit’hat Frashėrin
    Nga rudo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •