Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 59
    Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    1. Amerikanet perkufizohen nga nje tradite anglo-protestante. Ata jane nje komb i mirefillte
    une them se tradita aglo-protestante eshte gabim qe ne fillim, se qe ne fillim ska patur vetem aggleze, ka patur dhe hollandeze, dhe gjermane, dhe italiane dhe indiane, katolike, orthodokse, mbase dhe islamike etc etc. dhe mendoj se cdo njeri i kulture tjeter qe vete e ndryshon pak kete, se e bashkezon me nje pjese te kultures/filosofise se tij sic ndryshon ai vete ato te tijat. si komb une mendoj se eshte ndertuar nga emigrante, te cilet jane integruar e integrohen akoma dhe ne fund te fundit jane amerikane pastaj jane italiane, irlandeze, shqiptare, kineze. te pakten mbas gjenerates se 2-3te. megjithese nuk mund te shikohet si komb i mirefillte, me kuptimin sic jane kombet e tjera, une mendoj se eshte. ishalla ishin te gjitha kombet si amerika , me mire se sa te nxirrnin syte e njeri-tjetrit.

sa per multikulturalizmin une mendoj se si ka bere keq asnjeriu, te mirat jane shume me teper se te keqiat. une mendoj se mund ta shikosh si nje te plote qe behet duke marre me te mirat e shume copave te tjera. thene trashe. . kur mbyll syte e mendjen e ecen kot, nuk ndryshon e nuk pershtatesh atehere perfundon keq. amerika gjithmone ka marre me te mirat e te gjitheve ndaj eshte atje ku eshte. menyra e si i ka marre mbase ska shume rendesi. mire do qe ta benin te gjithe, po ja qe sbehet ne praktike, vetem ne teori.

te gjitha keto jane nga ato qe kam lexuar e shikoj perdite, skam jetuar ndonjehere ndaj sorry,po mund te flas vetem teorikisht . peace.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Bernard Shou eshte shprehur se amerikanet jane fshatare te pagedhendur dhe amerikani eshte nentedhjete e nente perqind idiot. Ky eshte nje perfundim qe mund te kundershtohet por eshte i vertete.
    o me dy molle moj te godita
    o me vrave o te vrafte pika
    E nuk te rashe per te vrare

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Klajdi03, po ti ke ndonje koment tendin, apo Bernard Shou eshte Zoti per ty ?

Marsela,
    Amerika nuk shfrytezon trurin e huaj, eshte truri i huaj qe vjen vete ketu sepse ne disa vende e vrasin sepse nuk duhet te mendoj ne nje menyre te caktuar, dhe ne vende te tjera nuk shfrytezohet nga vet shteti i tij. Dikur cdo shtet pushtoheshe, vriteshin njerezit etj etj, Amerika mund te kryej nje lloj 'pushtimi' ekonomik, por nuk eshte duke krijuar varre masive gjekundi, nuk eshte duke vrare e prere sic kane bere Evropjanet apo Arabet. Amerika u ngrit nga njerez te medhenj, per nje komb te madh, qe te mbroj te drejtat e njerezve dhe lirine. Dikush mund te thote se vete kur deklarami i pavarsise thote se "All men are created equal" ne ate kohe zezaket vriteshin e priheshin dhe skallveroheshin, apo sot me ushtaret rrebel dhe me Irakianet... por ama mos harrojm se ku ishte bota para se te vinte Amerika. Mos harrojm se cfar bente Perandoria Osmane, se cmund te bente Hitleri, se cmund te bente imperializmi Anglez, Spanjoll, Portugez, Italian etj etj.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Per mendimin tim Amerikanet jan American ne rradh te pare, dhe politika tyra ka qene gjithmone shfrytzimi i popujve te tjere, dhe prandaj kan arritur aty ku jane sot.

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Cyclotomic flet me nje respekt e dashuri te madhe me duket per Ameriken endoshta ke te drejte ta besh kete se po i ha bukenpor dil dhe shiko pak me syrin qe shohin njerzit nga jasht..
    Ameriken se gjykoj per mbledhjen e trurit!i lumte qe di ta shfrytzoje paaftesine e shume vendeve per ta vetshfrytezuar po desha te dal te ajo qe smund ta quash popullin amerikan superior ata ngresh ne maja kur dihet se nje pjese e madhe e kerkuesve e shkenctarve nuk jane me prejardhje amerikane po kan gjetur mbeshtetjen e kane punuar aty ku ka qene qetesia,kushtet e cdo gje e pershtatshme e krijuar nga PARAJA.e kjo para nga vjen,nga shfrytezimi...
    ti permend raste masakrash e skllaverimesh kur e di po aq mire sa un se amerika ne cdo kohe ka ngritur e rrezuar ke ika dashur qejfi!edhe aty ku ska nderhyre te jesh isigurte se si ka interesuar gje!spo hyj ne histori se do zgjatesha shume...
    nuk dua te ul ameriken apo amerikanet,tek e fundit se kam ate te drejte..njerzit jan kudo njelloj,po ka politika qe jane te drejta ose te gabuara e per kte dua qe cdokush te gjykoje drejte!
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

Cyclotomic nqs Bernard Show eshte zoti im atere me patjeter Petrarca duhet te jete zoti tend. Momentalisht nuk kam ndonje koment timin por megjithate ndihem shume i lehtesuar pas postimit tend sepse me te vertete e kam kuptuar se cilet jane amerikanet duke u bazuar ne ato konkluzionet e tua qe shpjegove me lart qe nga deklarimi i pavaresise, skllaverimi e deri tek hitleri. Postimi tend eshte vetem per historine e amerikes dhe nuk tregon se cilet jane amerikanet, megjithate ti ke bere punen tende ku mund te krasohet me ato veprat voluminoze qe vertiten reth e rotull por ne fund nuk thone asgje.

Me repsekt,
    Klajdo
    o me dy molle moj te godita
    o me vrave o te vrafte pika
    E nuk te rashe per te vrare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Ypsilanti Twp, MIēigan, SH.B.A.
    Postime
    226
    Hėh?!
    Kush janė Amerikanėt?
    Mund tė pėrdoren disa pėrkufizime qė shtjellojnė pyetjen nė fjalė.
    Por, pėr mendimin tim ajo qė mbetet mė konēize do tė ishte kjo.
    Amerikanėt janė njė grumbull njerėzish qė pėr hir tė parasė i kanė mohuar identitetin vehtes e janė bėrė kurrkushi.
    Njė tjetėr pėrkufizim do tė qe kėshtu:
    Amerikan ėshtė ai qė nuk bėn gjė tjetėr pos harxhimit tė jetės duke u munduar tė bėhet si dikush tjetėr. Dhe, kur mendojnė se janė bėrė dikush (ndėrkohė qė vazhdojnė tė mbeten pikėrisht e kundėrta, kurrkush) kėrkojnė nga tė tjerėt tė bėhen edhe ata dikush (lexo-kurrkush). E kėshtu, nuk ke se si tė mos shkulėsh leshtė e kokės kur dėgjon artistin Gjon Bellushi tek deklaron se babai i tij ishte shqiptar. Mbetet qė ai tė gjejė atė qė i ka qirė nėnėn ( pasi babėn e paska gjet qė ka qenė shqiptar por nuk po gjen dot atė tjetrin qė paska dalė 'amerikan'
    Pėr vehte, unė do mundohesha medoemos qė tė bėhesha amerikan, po tė isha, tė themi njė evgjit, arixhi, shule, gollo a ēdo lloj tjetėr etniciteti nga Shqipėria- jo shqiptar. Por, duke i pėrkitur njėrit nga kombet mė tė lashta, origjinale me kulturė e gjuhė tė vetėn, historinė, qytetėrimin, madje donator i figurave tė shquara botėrore si Skėnderbeu, Nėnė Tereza, Arkitekt Sinani, Memmet Ali Pasha, Karl Gega etj... unė nuk di pse do tė kėrkoja tė merrja identitet tjetėr kombėtar ashtu siē janė munduar njerėz tė ndryshėm psh nė Shqipėri ku vllenjtė i kanė kėnduar me tė madhe Shqipėrisė, apo shkrimtarė si Sterjo Spasse maqedon, llazar Siliq serb si poet nė shqip e kėshtu edhe ndoshta poeti Millosh Gjergj Nikolla. Pėr mua kėto njerėz janė tė pa vlerė pasi nuk e kanė gjetur vetetn tek vetvetja e janė munduar me mish e shpirt ta gjejnė tek ne, shqiptarėt. Prapėseparapė, kėtyre u mbetet njėfarė vlere sepse janė bėrė puthadoras tė njė kulture tjetėr si jona, me taban. Ama, tė lashė halet ku dhjesin zezakėt e mezi pret e lufton tė bėhesh bashkėkombasi i tij, mė mirė futja vetes, se tė shkulėsh leshtė e kokės ėshtė pak.
    Dalim pak tek amerikanėt pėrsėri.
    Njė mori njerėzish qė edhe sikur tė qe e vėrtetė qė u ngjiz nga anglezėt, vetė fakti qė lufta (po ta quajmė luftė) pėr pavarėsi nga anglezėt ėshtė njė absurditet sa edhe vetė pėrdorimi i gjuhės sė kėtij armiku pėr komunikim. Tė shkruash e tė flasėsh anglisht jashtė Anglisė nuk ėshtė edhe aq budallallėk. Ama, edhe tė kėndosh??? Imagjino sikur populli qė jeton nė ishullin-shtet Fiji diku nė oqeanin paqėsor tė kėndon labēe a me ēifteli dhe nė shqip. Pastaj, gallata modhe tė shikosh filipinezėt tek grinden me kėto fixhijanėt e ishullit se ata nuk e flasin shqipen bukur. T'i akuzojnė se e flasin si nga Gostivari, ndėrsa Zezakėt sikur tė qenė nga Peqini. Le pastaj por kur tė mundohet ndonjė prespar tė bėhet Fixhijan e deportojnė sepse shau si nga anėt e tij 'Oj tėmėn. o' Imagjino, futesh nė deparatamentin e nėnshtetėsisė fixhiane e lexon parrullėn e madhe nė hyrje:
    O fol shqip, O vdis!Kėshtu ngjet me anglishten nė Immigration and Naturalization Service -Speak English or Die!
    Pėr tė gjitha trojet Shqiptare nėn njė tėrėsi Shtetėrore Shqiptare, t'i shkrijmė ēdo energji!

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Against all odds,me gjen plotesisht dakort me ate qe shkruajte me siper.
    Po ashtu dua te bie ne disa pika dakort edhe Pellazgun .
    Vertet ketu koha eshte para,thone amerikanet ,po mes kesaj mizerje dollaresh qe kane nderruarr jo vetem amerikanet vendas por me shume ne emigrantet,qe e kane shendrruar dollarin ne idhull,shpeshere dalin njerez qe sakrifikojne,lavdine ,pasurine dhe vihen ne sherbim te interesave te atdheut.
    Nje i tille ishte lojtari profesionist i ekipit te futbollit american Arizona Cardinals Pat Tillman.Ai injoroi kontraten 1 vjecare qe do afronte 3.7 milione dollare,dhe u fut ne forcat ushtarake amerikane ne Afganistan.Dhe aty nenshkroi nje tjeter kontrate ,ate te VDEKJES.
    Nje sakrifice qe pjesa me e madhe e patrioteve te forumit tone do e shihte me dylbi e jo ta bente realitet nje veprim te tille.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga Klajdi03
    Cyclotomic nqs Bernard Show eshte zoti im atere me patjeter Petrarca duhet te jete zoti tend. Momentalisht nuk kam ndonje koment timin por megjithate ndihem shume i lehtesuar pas postimit tend sepse me te vertete e kam kuptuar se cilet jane amerikanet duke u bazuar ne ato konkluzionet e tua qe shpjegove me lart qe nga deklarimi i pavaresise, skllaverimi e deri tek hitleri. Postimi tend eshte vetem per historine e amerikes dhe nuk tregon se cilet jane amerikanet, megjithate ti ke bere punen tende ku mund te krasohet me ato veprat voluminoze qe vertiten reth e rotull por ne fund nuk thone asgje.

Me repsekt,
    Klajdo
    Petrarca nuk eshte Zoti im. Eshte nje shprehje qe me pelqen dhe kaq. Por nuk zgjidh ndonje pune per mua. Un nuk dhashe koment timin akoma, dhashe nje pergjigje dikujt, megjithate te paska prekur shume shkrimi im...me sa duket. Un skam per te dhene pergjigje per kete teme, sepse nuk jam ne gjendje ta shpjegoj shkurt dhe sakt me dy rrjeshta. Nuk jam ne gjendje ti permbledh me dy fjale.
    Kete pune do ja lej JFK-ave te forumit.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Amerikanet? Koloni irlandeze, angleze, spanjolle dhe franceze qe kane eksterminuar dhe asimiluar amerikano-nativet (indianet), ndertuar vendin e tyre mbi gjakun e sklleverve afrikane dhe pastaj kane ndertuar demokracine e pare moderne ne bote, (pas luftes civile, qe ka qene casti vendimtar i te ardhmes amerikane nepermjet dominimit te Yank-eve mbi konfederaten e rednecksave te jugut.)
    Mund te duket si kontradikte, krimet mbi popullaten vendase dhe sklleverve dhe lindja e demokracise me moderne ne bote, por pa shtypur tjetrin s'mund te ngrihesh dot vete. Esht teoria e mbijeteses kjo.
    Ma merr mendja qe edhe gjermanet, nqs Hitleri do te kishte pasur sukses ne planin e marrjes se tokave nga Rusia per mireqenjen e popullit gjerman, do ndertonin nje demokraci te perkryer pas disa dekadave.
    E kam then gjithmone qe demokracia lind nga mireqenja...s'ka demokraci me bark bosh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ryder : 02-05-2004 mė 14:58

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. INSIG del serrisht ne shitje
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 12:47
  2. Topi, Fahriu dhe gazetaret..
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:14
  3. Pse nuk marrin pushime amerikanet
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 21:33
  4. Ahmet Zogu dhe “lufta” nė emigracion me Mit’hat Frashėrin
    Nga rudo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •