Ceka i elbasanit trembet nga Mafia te ciles i sherben qe kur ishte ne gjimnaz..
shekulli
----------
Kryetari i PAD-sė tha se kėrcėnimet kishin lidhje me grabitjen e njė prone tė bėrė me pėrkrahjen e njė ministri
Ceka: Njė ministėr nga Vlora, i pėrzier nė kėrcėnimin tim
Darina Tanushi
TIRANĖ – Presidenti i PAD-sė Neritan Ceka ka shpjeguar dje, pėr “Shekullin” se kėrcėnimet qė i janė bėrė atij pak ditė mė parė, kanė patur lidhje me njė grabitje prone, qė u ėshtė bėrė disa qytetarėve tė Elbasanit, pėr tė cilėn ai nuk ka pėrgjegjėsi. Ceka akuzoi se nė kėtė ngjarje ka dorė njė nga ministrat e qeverisė “Nano”, me origjinė vlonjate.
Zoti Ceka, me ēfarė kanė lidhje kėrcėnimet qė ju janė bėrė juve dhe familjes suaj kėto ditė?
Nė fakt ėshtė njė ngjarje qė nuk ka tė bėjė me mua fare. Ėshtė njė konflikt i lindur nga njė grabitje prone qė u ėshtė bėrė disa qytetarėve elbasanas, rreth njė vit pėrpara dhe grabitėsit qė kanė pėrkrahjen e njėrit prej ministrave tė qeverisė “Nano”, pėrveē qė kanė marrė pasuri, kanė hapur edhe fjalėn qė unė jam pjesėtar nė kėtė grabitje, qė jam shoku i tyre. Natyrisht kjo ka ngjallur reaksion nga ana e familjeve qė janė prekur nga kjo padrejtėsi dhe kanė bėrė njė kėrcėnim qė pėr mua ėshtė krejtėsisht i padrejtė, pa asnjė logjikė, por qė justifikohet nė kushtet e njė dėshpėrimi kur shohin qė tė gjithė qeveritarėt janė kundėr kėtyre. E kam sqaruar zotin Nano qė nė dhjetor pėr kėtė ēėshtje. Ai ka urdhėruar prishjen e kontratės qė prek pasurinė e familjeve elbasanase dhe kjo madje ka qenė edhe njė nga kushtet e pjesėmarrjes sė AD-sė nė koalicion, pėr tė kėrkuar njė transparencė veēanėrisht tė ministrave tė zotit Nano. Kėta ministra duket qė janė mė tė fortė se zoti Nano, vazhdojnė e mbajnė pronėn, sfidojnė qytetarėt e Elbasanit dhe pėrveē tė tjerash nxisin edhe konflikte tė tjera absurde.
Konkretisht, ēfarė lidhje keni ju me kėta persona dhe ēfarė u ėshtė marrė atyre?
Natyrisht qė si deputet i Elbasanit jam pėrpjekur t’i ndihmoj nė tė gjitha kėto raporte, qoftė me ministrin e Mbrojtjes qė e kishte kėtė pronė, qoftė edhe me zotin Nano, por duket qė ndihma ime ėshtė e pamundur nė kushtet kur ka njė aleancė midis krimit dhe politikės.
Ky ishte njė dyqan nė katin e parė tė njė ndėrtese qė i pėrkiste ushtrisė, por trualli i pėrkiste kėtyre familjeve. Faktikisht u takonte kėtyre familjeve, qoftė ta merrnin me qira ose ta privatizonin, por ndėrhyrja e ministrit qė thashė bėri qė tė shkeleshin kėto rregulla elementare dhe ta marrin persona qė s’kanė tė bėjnė fare mė kėtė pronė. Pėrveē tė tjerave krijojnė edhe lidhje false pėr ta ēorientuar qoftė opinionin publik tė Elbasanit, qoftė edhe vetė kryeministrin. Kuptohet qė PS-ja i ka humbur zgjedhjet nė Elbasan nė qoftė se pushteti bazohet nė persona tė tillė, natyrisht qė jo zgjedhjet lokale, por edhe zgjedhjet e pėrgjithshme mund t’i humbin fare mirė.
Ēfarė lloj kėrcėnimesh u janė bėrė?
Kėrcėnimet janė kėrcėnime me jetė. Ėshtė kėrcėnuar familja ime, jam kėrcėnuar unė, janė kėrcėnuar fėmijėt e mi.
Ju nga ana juaj ēfarė masash keni marrė?
Masat i ka marrė policia, por nuk ėshtė ēėshtje e masave. Unė jam i pastėr nė kėtė drejtim. Ajo qė mė shqetėson ėshtė raporti qė ka pushteti me krimin. Kjo tregon qė jemi nė njė udhėkryq. Pėr mua ėshtė njė skandal i mirėfilltė kur kryeministri nuk ka fuqi tė pėrballojė njė grup njerėzish qė kanė lidhje tė dyshimta.
Cili ėshtė ky ministėr?
Do ta mėsoni shumė shpejt, ėshtė njė nga vlonjatėt qė ka Nano nė qeveri.
24/04/2004
shekulli
Krijoni Kontakt