Close

Rezultati i Sondazhit: A besoni nė Zot?

Votues
873. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

698 79.95%
  • Jo

120 13.75%
  • Nuk e di

55 6.30%
Faqja 56 prej 73 FillimFillim ... 646545556575866 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 551 deri 560 prej 729
    Larguar Maska e Noellag
    Anėtarėsuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Hahaha sa here ju gozhdoj ne bisede, lind akuza e ofendimit.

Noellag, pyetjet qe mi ke drejtuar, i pergjegj dhe i kam pergjegjur ne tema tjera (fetare), ketu nuk po e bej kete gje per te mos anashkaluar temen. Ne kaurret nuk u permbahemi ligjeve qe leshohen nga figura perrallore, ligjeve te njerezve u permbahemi.

Chino , leri fjalet "Ju gozhdoj" se jane ndjesi superioriteti. Nuk me fyen mua por te tjeret qe besojne , pasi une kam shprehur mendimin tim ne kete teme. Ti mund te ndihesh superior , ne fakt nuk je i tille duke folur si njeriu qe di te gjitha . Mund te flasesh me argumentet duke respektuar mendimet e te tjereve dhe te mos kalosh te terma personale ekstreme. S'mund te pretendosh qe ti je ligji i botes njerezore dhe cdo fjale e jotja eshte ligj qe mund te fyeje kedo qe beson ne zot
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Po, kete desha te doja te kisha pas deshiruar te thoja.

Pajtohesh?
    hahahaha, epo e sheh qe ajo "ndjekja e rregullave t gjuhes" te humbet ndonjehere nga deshira e madhe per te kundershtuar

Nuk pajtohem gjithsesi, e jo sepse dua te dal kunder teje, por sepse nuk me bind.
    Te thuash qe secili besim bazohet ne ateizem, perkthehet: cdo besim bazohet ne nje mos-besim. Nderkohe qe sipas meje mos-besimi (ateizmi) eshte thjesht antonim i besimit, e jo baza e saja.

La vita non si spiega, si VIVE!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Jo me chino jo. Pse i merr gjerat si te leverdis ty? Une te thashe qe nuk me intereson ca mendojne fetaret e besimeve te tjera, e jo ca mendon Zoti.
    Hahahahaa pra sipas teje besimtari beson ate qe s'thote Zoti.
    Ku te shkoj me teper se kaq ne bisede me ty?

Nese je i krishter, Zoti ne trajten e tij si Allah, te sheh si ateist. Nese je musliman, Zoti ne trajten e tij si Hy te sheh si ateist. Pra jo vec sipas mendimit te besimtarit, por sipas mendimit te Zotit je ateist.

Ja ku e ke : Sille nga te duash ti muhabetin per te dale ne definicionet e tua, por pyetja eshte e qarte! Besoni ne Zot? Nuk eshte e nevojshme t'a lidhesh me zbatimin 100% te asaj qe eshte e shkruar ne bibel apo ne kuran apo pse myslimanet i quajne te krishteret pa Zot, nje person qe beson ne ekzistencen e nje qenie te mbinatyrshme, beson ne Zot, pak rendesi ka se c'mendojne te tjeret!
    Kjo do te vlente, sikur feja perkatese, Zoti perkates te thoshte: Nuk ka nevoje te besohet ne cdo gje qe them une, por te besohet ne cilendo qe them une.

Kush i rrotullon gjerat si i konvenojne: Ti apo Kleadoni?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    hahahaha, epo e sheh qe ajo "ndjekja e rregullave t gjuhes" te humbet ndonjehere nga deshira e madhe per te kundershtuar

Nuk pajtohem gjithsesi, e jo sepse dua te dal kunder teje, por sepse nuk me bind.
    Te thuash qe secili besim bazohet ne ateizem, perkthehet: cdo besim bazohet ne nje mos-besim. Nderkohe qe sipas meje mos-besimi (ateizmi) eshte thjesht antonim i besimit, e jo baza e saja.
    Mos u tall o burre, se qe te kam bindur shihet nga Hena.

Si nuk u binde? E do pjesen e puzzles se logjikes qe te mungon per te kuptuar? Ja prite: Ne momentin kur thua besoj ne Allahun, ke thene nuk besoj ne Hyjin. Ne momentin kur thua besoj ne Hyjin, ke thene nuk besoj ne Allahun.

Ne secilen alternative per nje "Zot" je ateist.
    Ergo: Secili besim bazon ne ateizem.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Kush eshte kokeforte tani?? C'ma lidh me trajtat e shquara e te pashquara, mos gjej justifikime kot! Nese ti i drejtohesh dikujt i thua Zoti Kaurr , e nuk i thua Zot kaurr, ndaj mos e lidh fare me kete gje.
    Pyet ne forumin e gjuhes, dhe kupton! Sipas teje fjala Zot nuk u perdorka ne trajten e shquar fare. Oh my ... self.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Noellag Lexo Postimin
    Chino , leri fjalet "Ju gozhdoj" se jane ndjesi superioriteti. Nuk me fyen mua por te tjeret qe besojne , pasi une kam shprehur mendimin tim ne kete teme. Ti mund te ndihesh superior , ne fakt nuk je i tille duke folur si njeriu qe di te gjitha . Mund te flasesh me argumentet duke respektuar mendimet e te tjereve dhe te mos kalosh te terma personale ekstreme. S'mund te pretendosh qe ti je ligji i botes njerezore dhe cdo fjale e jotja eshte ligj qe mund te fyeje kedo qe beson ne zot
    E vertete. Per kete arsye s'e kam thene kete gje asnjehere.
    Amo kur jam drejt, jam drejt, dhe pike e madhe e shtypit. Ose perndryshe ju gozhdojne te qenurit drejte me argumente ne koke secilit nje nga nje. Sidomos kur kokat jane te buta!!

Hahahahaa pra sipas teje besimtari beson ate qe s'thote Zoti.
    Ku te shkoj me teper se kaq ne bisede me ty?

Nese je i krishter, Zoti ne trajten e tij si Allah, te sheh si ateist. Nese je musliman, Zoti ne trajten e tij si Hy te sheh si ateist. Pra jo vec sipas mendimit te besimtarit, por sipas mendimit te Zotit je ateist.

Kjo do te vlente, sikur feja perkatese, Zoti perkates te thoshte: Nuk ka nevoje te besohet ne cdo gje qe them une, por te besohet ne cilendo qe them une.

Kush i rrotullon gjerat si i konvenojne: Ti apo Kleadoni?
    Eh c'me gjeti mua me ty JO!!!!!!!!!!! T'a shpjegova me fjale shume te qarta, ti mos u nis ca thone besimtaret ekstremiste. Nisu nga baza, ajo qe thote Zoti eshte: Besoni ne mua! Prandaj, per mua, edhe per shume besimtar te tjere kjo fjali do te thote: rendesi ka te besosh ne nje Zot e nuk ka rendesi nese ky Zot eshte i te krishtereve apo eshte i myslimaneve, thelbi: ekziston nje Zot i vetem per te gjithe!!
    Ne Kuran Zoti nuk flet per besimet e tjera, por flet per ato qe nuk besojne fare ne te, edhe pikerisht ketyre te fundit i referohet kur thote qe perpiquni ti ktheni ne besimtar, perndryshe evitojini .... e jo per ato qe besojne ne Zot por jane besimtar te nje feje tjeter. S'ka dallim feje, ka dallim besimtar apo jo!!

Kshuqe, si konkluzion, ai qe i rrotullon gjerat je TI e jo une

Mos u tall o burre, se qe te kam bindur shihet nga Hena.

Si nuk u binde? E do pjesen e puzzles se logjikes qe te mungon per te kuptuar? Ja prite: Ne momentin kur thua besoj ne Allahun, ke thene nuk besoj ne Hyjin. Ne momentin kur thua besoj ne Hyjin, ke thene nuk besoj ne Allahun.

Ne secilen alternative per nje "Zot" je ateist.
    Ergo: Secili besim bazon ne ateizem.
    Pyet ne forumin e gjuhes, dhe kupton! Sipas teje fjala Zot nuk u perdorka ne trajten e shquar fare. Oh my ... self.
    hahaha, te flasesh me ty duhet te hash nje furre me buke!!
    Nuk jam duke u tallur e nuk jam burre
    Rrofsh qe me vertetove qe nga hena u shifka keq fare, meqe ske pare gje hic haha.
    Une s'perdor as fjalen Allah e as fjalen Hyjni, perdor fjalen Zot! Kshuqe besoj ne Zot, qe sic te kam shkruar e rishkruar per mua eshte i njejti, nje dhe vetem nje per te gjithe besimtaret, qofshin mysliman, katolik, hebre, ortodoks etj.

Ne te shquaren perdoret, une thashe ne te pashquaren ka kuptim tjeter, kshuqe oh my God! se me lodhe!!! lexo dy here para se te replikosht

p.s po riperserismi te njejtat gjera nga nje ore, kshuqe mendoj qe duhet ti japim fund se ti je bindur me ate qe po te them une, por s'te le "hunda" qe t'a pranosh (cik se je mashkull e cik se je kaurr )

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Eh c'me gjeti mua me ty JO!!!!!!!!!!! T'a shpjegova me fjale shume te qarta, ti mos u nis ca thone besimtaret ekstremiste. Nisu nga baza, ajo qe thote Zoti eshte: Besoni ne mua! Prandaj, per mua, edhe per shume besimtar te tjere kjo fjali do te thote: rendesi ka te besosh ne nje Zot e nuk ka rendesi nese ky Zot eshte i te krishtereve apo eshte i myslimaneve, thelbi: ekziston nje Zot i vetem per te gjithe!!
    Ne Kuran Zoti nuk flet per besimet e tjera, por flet per ato qe nuk besojne fare ne te, edhe pikerisht ketyre te fundit i referohet kur thote qe perpiquni ti ktheni ne besimtar, perndryshe evitojini .... e jo per ato qe besojne ne Zot por jane besimtar te nje feje tjeter. S'ka dallim feje, ka dallim besimtar apo jo!!

Kshuqe, si konkluzion, ai qe i rrotullon gjerat je TI e jo une
    Hahahahahaha
    E Zoti pra sipas teje thote: Beso ne mua, jo ne Zotin tjeter.
    Allahu thote: Beso ne mua, jo ne Zotin tjeter (Hyjin).
    Allahu dhe Hyji e pranuakan se ka zotera paralele.

Phaaaaaa cka s'degjova ne kete forum!

Po m'duket po e shoh si po rrotullohet Muhamedi ne varr nga gjithe ky mekatim i yti.
    Po e shoh se si Gabrieli po e nxen forteren ne Ferr ne te cilen do te piqesh per kete mekatim kapital.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    hahaha, te flasesh me ty duhet te hash nje furre me buke!!
    Nuk jam duke u tallur e nuk jam burre
    Rrofsh qe me vertetove qe nga hena u shifka keq fare, meqe ske pare gje hic haha.
    Une s'perdor as fjalen Allah e as fjalen Hyjni, perdor fjalen Zot! Kshuqe besoj ne Zot, qe sic te kam shkruar e rishkruar per mua eshte i njejti, nje dhe vetem nje per te gjithe besimtaret, qofshin mysliman, katolik, hebre, ortodoks etj.

Ne te shquaren perdoret, une thashe ne te pashquaren ka kuptim tjeter, kshuqe oh my God! se me lodhe!!! lexo dy here para se te replikosht

p.s po riperserismi te njejtat gjera nga nje ore, kshuqe mendoj qe duhet ti japim fund se ti je bindur me ate qe po te them une, por s'te le "hunda" qe t'a pranosh (cik se je mashkull e cik se je kaurr )
    Nuk te le te ikesh.
    Po e perdore thjeshte fjalen Zot, pa u referuar as ne Bibel, as ne Kuran, atehere je ateisti maksimal, pra ateist per 6 miliarde njerez dhe 2 zotera. Je kaurr si une! Oh oooh, edhe me keq te doli.

Faqja 56 prej 73 FillimFillim ... 646545556575866 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė ju shtyu qė tė besoni tek Zoti?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 19-09-2014, 20:49
  2. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  3. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovės?
    Nga ILMGAP nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  4. Pėrse nuk besoni nė "zot"?
    Nga Albo nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:11
  5. A besoni nė bestytni...?
    Nga master2006 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •