Me vjen keq Matrix, qe ti per te saten here keqperdor mendimin tim, dhe periqesh te thuash( ngaqe nuk kupton) ate qe nuk kam shkrojtur. Nuk kam nderment te gjykoj se perse ti vepron keshtu, por ajo qe duhet thene eshte se, nuk eshte zgjuarsi te nenkutosh ne nje shkrim , ate qe nuk shkruhet.Postuar më parë nga Matrix
Se pari une jam duke folur per HYRJE ne jete te perejtshme, dhe jo per te JETUAR jeten e perjetshme. Te mos jesh ne gjendje qe te dallosh thelbin e nje shkrimi , mendoj se eshte me mire te mos japesh pergjigje, jo se nuk ke te drejte, por..
Ti ke vendosur nje liste, permes te cilave pepriqesh te sfidosh shkrimin tim, por vetem pak zgjuarsi dhe vemendje ( biblike) tregon se ti je jashte teme. Fjalet drejtuar te riut Pasanik , nuk jane te mijat , por jane te Krishtit. Eshte JEzusi ai qe i vendosi "keto kater gjera" para te riut pasanik, si e vetemja menyre per te hyre ne jete te perjetshme. Nese ti nuk je dakort me ato "kater gjera" dhe i kundershton ato, nuk ke kundershtuar deshmuesin, por Krishtin.
LE te vijme para faktit.
Si mendon ti: Keto "kater gjera" qe Jezusi i tha te riut pasanik per ti vepruar, ishin apo nuk sihin fondamentle per ate?
si mendon ti: NEse i riu pasanik do ti kishte vepruar keto kater porosi te Jezusit, a do te kishte hyre ai ne jete te perjetshme?
Si mendon ti: i riu pasanik nuk hyri ne jete te perejtshem dhe u largua prej JEzusit, pikerisht sepse ai nuk i pranoi keto "kater gjera" te thena nga Jezusi, apo ishte dicka tjeter?
Ja pra vetem pak shpjegim verteton katerciperisht se, "keto kater porosi te Jezusit, qe ti periqesh ti kethesh kunder deshmuesit, jane fondamentale per cdo te krishtere, i cili kerkon te hyje ne jete te perjetshme. Por qe nje i krishtere ti deshmoje ato, me pare ai duhet ti kete PRANUAR dhe VEPRUR vete ne jeten e tij. Pa prove nuk ka deshmi, prandaj dhe ti Matrix se bashku me Albon cuditeni dhe i quani "skollasticka".
Ne shembullin tend qe ti ke sjelle pak me siper, do te te thosha: JETA e PERDITSHME nuk kufizohet ne nje liste gjerash, por te ARDHURIT ne kete jete, behet e mundur vetem nga nje numur i kufizuar GJERASH. Besoj se e kupton ( numrin e kufizuar) se si njeriu vjen ne jete.
Perseri te them: perpiqu te mos pergjigjesh per ato gjera qe ti nuk i kupton, kjo vlen edhe per Albon.
Deshmuesi.
Krijoni Kontakt