Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 170
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    Deshmues,

Si mund te kufizohet Jeta ne nje liste gjerash?

Eshte njesoj sikur te thuash, qe te jetosh jeten e perditeshme duhet te besh keto gjera:
    1. Zgjohu ne mengjes
    2. Laj dhembet
    3. Ha buke
    4. Shko ne pune
    5. Kthehu nga puna
    6. Clodhu
    7. Shko te flesh

Kur jeta e perditeshme nuk kufizohet ne nje liste gjerash, si u kufizoka Jeta e Perjeteshme?

Krishti eshte JETE, e di c'do me thene JETE?

Sa i mjere eshte kristianizmi skolastik!

Nje liste gjerash qe te jesh i krishter...
    Me vjen keq Matrix, qe ti per te saten here keqperdor mendimin tim, dhe periqesh te thuash( ngaqe nuk kupton) ate qe nuk kam shkrojtur. Nuk kam nderment te gjykoj se perse ti vepron keshtu, por ajo qe duhet thene eshte se, nuk eshte zgjuarsi te nenkutosh ne nje shkrim , ate qe nuk shkruhet.
    Se pari une jam duke folur per HYRJE ne jete te perejtshme, dhe jo per te JETUAR jeten e perjetshme. Te mos jesh ne gjendje qe te dallosh thelbin e nje shkrimi , mendoj se eshte me mire te mos japesh pergjigje, jo se nuk ke te drejte, por..
    Ti ke vendosur nje liste, permes te cilave pepriqesh te sfidosh shkrimin tim, por vetem pak zgjuarsi dhe vemendje ( biblike) tregon se ti je jashte teme. Fjalet drejtuar te riut Pasanik , nuk jane te mijat , por jane te Krishtit. Eshte JEzusi ai qe i vendosi "keto kater gjera" para te riut pasanik, si e vetemja menyre per te hyre ne jete te perjetshme. Nese ti nuk je dakort me ato "kater gjera" dhe i kundershton ato, nuk ke kundershtuar deshmuesin, por Krishtin.
    LE te vijme para faktit.
    Si mendon ti: Keto "kater gjera" qe Jezusi i tha te riut pasanik per ti vepruar, ishin apo nuk sihin fondamentle per ate?
    si mendon ti: NEse i riu pasanik do ti kishte vepruar keto kater porosi te Jezusit, a do te kishte hyre ai ne jete te perjetshme?
    Si mendon ti: i riu pasanik nuk hyri ne jete te perejtshem dhe u largua prej JEzusit, pikerisht sepse ai nuk i pranoi keto "kater gjera" te thena nga Jezusi, apo ishte dicka tjeter?
    Ja pra vetem pak shpjegim verteton katerciperisht se, "keto kater porosi te Jezusit, qe ti periqesh ti kethesh kunder deshmuesit, jane fondamentale per cdo te krishtere, i cili kerkon te hyje ne jete te perjetshme. Por qe nje i krishtere ti deshmoje ato, me pare ai duhet ti kete PRANUAR dhe VEPRUR vete ne jeten e tij. Pa prove nuk ka deshmi, prandaj dhe ti Matrix se bashku me Albon cuditeni dhe i quani "skollasticka".
    Ne shembullin tend qe ti ke sjelle pak me siper, do te te thosha: JETA e PERDITSHME nuk kufizohet ne nje liste gjerash, por te ARDHURIT ne kete jete, behet e mundur vetem nga nje numur i kufizuar GJERASH. Besoj se e kupton ( numrin e kufizuar) se si njeriu vjen ne jete.
    Perseri te them: perpiqu te mos pergjigjesh per ato gjera qe ti nuk i kupton, kjo vlen edhe per Albon.
    Deshmuesi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 24-05-2004 më 22:39

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Albo
    E ke shprehur shume bukur Matrix ndryshimin thelbesor midis perkufizimeve te Shpetimit ne Kishen tradicionale apostolike dhe ne Kishen Ungjillore apo protestante ne te cilen deshmuesi ben pjese. Une do te shtoja nje tjeter obzervim qe shkon pak me larg se perkufizimi "skolastik" (shkollor) i deshmuesit.

Une mendoj se perkufizimi i Shpetimit ne Kishat jo-tradicionale eshte doktrinalisht ne kundershtim me mesimet e apostujve dhe eterve te Kishes. Nuk behet fjale vetem per dallime te vogla, jane dallime rrenjesore qe ne thelb te tyre kane menyren se si i krishteri i afrohet Zotit. Individualizmi protestano/Biblik qe predikojne shume sekte protestane si menyra e afrimitetit ndaj Zotit, eshte ne kundershtim te plote me esencen e mbare besimit te krishtere: "Perendia mes nesh" eshte zevendesuar me fjalet "Perendia me mua".

Ata besimtare qe do te njohin shpetim, jane ata qe do te shkojne mbrapa ne kohe per te jetuar ne jeten e ameshuar ne prani te Atit, Birit, Shpirtit te Shenjte dhe gjithe Shenjtoreve te Kishes se Shenjte. Nese per njerezit ne toke shpresat jane varur tek evolucioni i njeriut me kohen, per besimtaret e krishtere Shpetimi eshte rruga drejt bashkimit me Atin, rruga drejt jetes. Femija i humbur qe rikthehet ne familjen e Tij. (kujtoni parabolen e babait dhe dy djemve)

Evolucioni i besimit te besimtareve te krishtere nuk shkon para ne kohe, shkon mbrapa ne kohe.
    Albo meqnese ti flet per shpetim , me thuaj, je apo jo i shpetuar, dhe ku je i bindur per kete? Te kam pyetur dhe heren tjeter, por nuk kam mare pergjigje. Megjithate edhe mund te mos pergjgijesh. Edhe ti Matrix nese deshrion, te drejtoj te njejten pyetje.
    Miqesisht deshmuesi.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi
    Te kam pyetur dhe heren tjeter, por nuk kam mare pergjigje. Megjithate edhe mund te mos pergjgijesh.
    Ke qene ndonjehere i zene ne faj kur ke qene femije Deshmuesi dhe e di dhe vete se je zene ne faj, pasi ajo qe bere ishte ne kundershtim me ato qe te kishin mesuar nga 100 here prinderit? Ke patur frike e turp te shkosh ne shtepi e tu dalesh prinderve perpara ? Besoj se cdo femije i rritur me nje nene e nje babe e ka perjetuar nje moment te tille ne jeten e tij.

Nje shok femijerie ne rruge te pyet:
    - Perse rri ketu e nuk shkon ne shtepi?
    Dhe pasi ia shpjegon situaten, ai te ben ate pyetjen e pafajshme feminore:
    - Ke frike se te rreh babi po vajte ne shtepi?
    Por ti e di shume mire qe nuk eshte frika nga nje shpulle apo nje shkelm, eshte ndjenja e brendshme se ke gabuar dhe u ke sjell turp gjithe familjes. Pyetja qe natyrshem te lodh perbrenda eshte:

- Do te me falin prinderit per ate qe bera apo ajo?
    - Sado qe te mundohesh ti japesh nje pergjigje kesaj pyetjeje ne ato momente, asnjehere nuk mund te parashikosh reagimin e prinderve.
    - Cfare ngelet per te bere?
    E vetmia gje qe femija ben eshte rikthimi ne shtepi kokeulur ku pranon gabimin, betohesh qe nuk do ta perseritesh me dhe kerkon faljen e prinderve, me shprese se ata do ta falin dhe do te rifitojne besimin e humbur tek femija e tyre.

Morali i gjithe kesaj qe shkruajta Deshmues eshte nje nga mesimet me te vyera te jetes familjare:
    a. Asnjehere mos e ver ne dyshim dashurine dhe zemergjeresine e prinderve pasi askush nuk te do njesoj si ata.
    b. Perulesia dhe Pendimi jane virtytet me te cmuara njerezore.

Ti me lart me pyet deshmues nese une jam i shpetuar. Une te them sinqerisht se asnjehere nuk ia kam bere kete pyetje vetes, per arsyen e thjeshte se une besoj se SHPETIMI eshte DHURATA e ATIT per BIRIN e PENDUAR qe i afrohet Atij me PERULESI. Pyetja qe ti ben, nje besimtar i krishtere asnjehere nuk duhet tia beje vetes pasi ajo bie ndesh me besimin e tij. Besimi i nje te Krishteri e ben ate te perulur perpara Perendise. Perulesia nuk shprehet duke shpallur "une jam i shpetuar", pasi Shpetimi nuk erdhi ne kete bote per merite te njerezve, erdhi fale MESHIRES se PERENDISE. Nuk u takon njerezve te kesaj bote te shpallin shpetimin e tyre, i takon Atit te shperbleje femijet e tij te humbur qe e bashkuan serrisht me te.

Lutju Perendise per faljen e mekateve dhe per Shpetim dhe Perendia do ti degjoje lutjet e tua! Vetem keshtu deshmon besim prej sherbetori dhe nuk ben gabimin e vendosjes se vetes ne rolin e Zotit.

Dallimi kryesor midis meje dhe teje deshmuesi eshte pikerisht ajo qe une e kam persitur shpesh here ne kete forum:

UNE SHPETIMIN E KERKOJ BRENDA KISHES SE SHENJTE DHE APOSTOLIKE PASI AJO ESHTE FAMILJA E ATIT, BIRIT DHE SHPIRTIT TE SHENJTE. Ti e kerkon shpetimin, besimin dhe gjithcka te krishtere ne menyre individuale prandaj edhe ben edhe pyetjen e mesiperme e cila eshte pytja e gabuar. Pyetja qe duhet te besh eshte:

A e nderon Atin jeta ime ne toke?

Zoti te pranofte ne familjen e Tij.
    Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Le ta bejme te qarte se ne Kishe besohet se procesi i Shpetimit eshte marre e ka filluar diten e pagezimit.

Aq i madh eshte Hiri i marre ne pagezim saqe shpesh shenjtoret e Kishes kane udhezuar shprestaret qe ata duhet te gezohen jashte mase. Te dish te gezohesh sepse je i shpetuar, e sepse asgje s'te pengon qe te behesh ai per te cilin edhe je krijuar, eshte nje VEPER perulesie e madhe, pavaresisht se mund te verejme ne vetet tona peshen e madhe te natyres se rene.

Nje here dy murgje te rene shpirterisht ne ne zemerleshim e monotoni, po diskutonin perjashte me nate, tek pane Shen Serafimin e Sarovit, qe lutej naten, i rrethuar gjithe drite hyjnore, edhe fjalet shpirterore ngushellimtare te tij per ate se nuk ka arsye me per te qene te vrazhde e zemerleshuar sepse Krishti ka vdekur per ne edhe e liga eshte mundur, duhet te na gezojne jashte mase e ta na shpien drejt nje jete me pendese.

Jo vetem fjalet, por edhe menyra e prezenca e Shen Serafimit i beri murgjit qe te cliroheshin menjehere nga ai tundim.

Kisha nuk predikon turrivarje e hipokrizi, por pendese e lote qe vijne nga dashuria e perulesia, nga te kuptuarit e te qenit mekatar..., e kjo gje, "cuditerisht", sjell gezim - jo te botes.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi
    JETA e PERDITSHME nuk kufizohet ne nje liste gjerash, por te ARDHURIT ne kete jete, behet e mundur vetem nga nje numur i kufizuar GJERASH. Besoj se e kupton ( numrin e kufizuar) se si njeriu vjen ne jete.
    Perseri te them: perpiqu te mos pergjigjesh per ato gjera qe ti nuk i kupton, kjo vlen edhe per Albon.
    Deshmuesi.
    Pa me thuaj pak se cilat jane keto gjera te kufizuara qe me sollen mua ne kete jete?

Nqs ti i referohesh vetem aktit seksual, te them se je teresisht gabim.

Eshte njesoj sikur te thuash qe te punoje televizori, duhet thjesht te shtypesh butonin e ndezjes. Duke hedhur poshte keshtu gjithe punen qe eshte bere per shpikjen, dizenjimin, ndertimin, blerjen e televizorit e shume te si tjera si keto...

E dyta, Jeta e Perjeteshme fillon te jetohet qe ne kete jete dhe nuk eshte dicka qe fillon pas vdekjes. Kjo Jete, ashtu si jeta e mishit, mund te shkaterrohet nqs njeriu nuk merr Buken e Perditeshme.

Persa i perket pyetjes standarte protestante qe me ben:

Pergjigjia eshte:
    Jam shpetuar kur mora brenda meje Jeten, Hirin Hyjnor ne Pagezim, po rritem ne Shpetim, ne kete Jete Hyjnore duke e perthithur Ate ne qenien time, duke u restauruar Ikona e Krishtit tek une, dhe do shpetohem ne Diten e Fundit nqs qendroj ne kete Shpetim, ne kete Jete Hyjnore!

Por kjo Jete Hyjnore nuk e eshte e pavarur nga jeta njerezore, pra qenia ime njerezore nuk ka karakter pasiv, vezhgues, por natyra njerezore bashkohet me Hirin hyjnor per te ecur drejt Perendinjeriut Unipersonal!

Eshte thjesht vazhdimi i asaj c'ka NUK ndodhi ne Eden!

Zemra ime eshte toka ku u mboll Fara diten e pagezimit. Krishti rrit tek une kete Fare, qe s'eshte tjeter vecse Jeta e Tij.

Ne rast se zemra ime ngurtesohet, kjo Fare do thahet e nuk do jape fryt.
    Por nqs kjo toke laget serisht nga lotet e pendimit, Fara qe eshte aty do filloje serisht te rritet e te jape fryt.

Ajo c'ka Zoti yne deshiron, nuk jane ca robote te shpetuar, por shume me teper: PERENDINJEREZ!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 25-05-2004 më 07:44
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Albo ne te gjithe shkrimin tend ti pohon se, nuk ka asnje veper , me ane te se ciles i krishteri meriton shpetimin. Gjithshka eshte prej Hirit, dhe jepet permes beses ne Krishtin. Ti dhe te gjithe ju deri tani jeni duke kundershtuar shpetimin pa vepra, te cilin une predikoj. Nuk e di por jam konfuz me shkrimet tuaja, pasi tjeter gje thoni diku dhe tjeter gje me pas.
    Sa per femijen dhe familjen, une te kam dhene nje shembull ty personalisht, pasi ti ngulje kembe se, te krishterit per te mare shpetimin i duhen edhe veprat. Lidhur me kete gje une te kam pyetur: Me trego se cfare veper ben femija per te mertiuar te qenit Bir atit te tij? Dhe ti me ke kundershtuar (si gjithmone). Por tani per cudi, ti vjen plotesisht ne ate qe une te kam thene dikur, me shembullin e femijes dhe prindit.
    Sa per Shpetmin, ti e kerkonon brenda kishes apsotolike, ky eshte mendimi dhe perzgjedhja jote, ndersa gabon kur me gjykon mua rreth perzgjedhjes qe une kam. Shpetimi nuk eshte nje kontribut kolektiv, si dhe nuk jepet ne menrye kolektive. Nese do te ec simbas mendimit tend( pa te gjykuar) me duhe te te pyes: A ka pushtet kisha te jape Sheptim? A i eshte ngarkuar kishes nje detyre e tille? Jezusi para se te ngjitej ne qiejj , i urdheroi apsotujt duke ju thene: shkoni ne mbare boten dhe PREDIKONI UNGJILLIN E SHEPTIMIT, dhe ai ( individ) qe beson ( ne kush ne kisha apo ne Krishtinin) dhe eshte pagezuar, do te jete i shpetuar. Tani ti kerkon sheptimin ne kisha, kjo eshte perzgjedhja jote, dhe une nuk te gjykoj.
    Miqesisht deshmnuesi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Matrix, te them te drejten nuk te kuptoj se perse je duke folur. Ardhja e njeriut ne kete jete, vjen permes procesit mashkull e femer. Pepriqu te kutposh sensin e bisedes. Nuk po them kush te krijoi, por po them regullin qe vete Perendia ka vendosur per te sjelle njeriun ne kete jete. Dhe kur rregull eshte nga nje numur i kufizuar "gjerash". Menyra jote e te pergjigjurit, eshte gjithmone provokuese, dhe aspak me paqe. Ti perpiqesh (po ta them per qinten here) te interpretosh gjerat qe nuk jane ne shkrim. Nuk te kutpoj se ku do te dalesh. Vazhdo vazhdimin.
    Miqesisht deshumesi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I Drejtesuari permes Beses ne Krisht, do te dale i drejte ne cdo veper te tij.
    Nuk ka asnje menyre per te treguar te qenit i DREJTESUAR, pervecse permes veprave qe ne kryejme si besimtare te krishtere. Veprat tregojne dhe deshmojne DREJTEISNE qe vepron konkretisht ne jeten tone te krishtere. Jakobi dhe Pali thone se, Abrahami permes veprave DOLI i Drejte. Pra ai deshmoi permes veprash, Drejteisne e Perendise ne zemer te tij. Ai mori Isakun, dhe e coi ne altar per sakrifice ndaj Perendise. Mos valle kjo ishte deshrie e Abrahamit? Ketu nuk kemi te bejme me deshira dhe perzgjedhje njerzore. Ishte Perendia, Ai i cili e urdheroi Abrahamin qe te bente nje veprim te tille. Cfare lipsej prej Abrahamit? Se pari lipsej Besim tek Perendia, sepse Perendia di plotesisht ate qe thote. Dhe se dyti: Bindje dhe Zbatim ndaj urdherit te Tij, sepse Besa deshmon gjallerine e vet , permes Veprimit. A e permbushi Abrahami kete urdher te Perendise? Mos valle permbushja e urdherit te Perendise, te cilen Abarahami e kreu permes veprave, solli drejteismin e tij? Kryerja e veprave te Abrahmait ndaj permbushjes qe ai i beri urdherit te Perendsie, vertetoi se Abrahami ISHTE i DRETJESUAR prandja dhe doli i drejte. Cdo besimtar permes veprave qe kryen, do te mund te shohe konkretisht nese eshte i drejtesuar permes Beses ne Krishtitn Jezus, apo permes drejtesise se vet. Shikoni Izraelin. Ai nuk e pranoi dhe nuk besoi ne Krishtin. Ky mospranim beri qe ata te mos pranojne drejtesimin e tyre, i cili erdhi me ane te Krishtit. Por cfare solli kjo tek ata? Ata duke mos pranuar drejtesimin e tyre me ane te Krishtit, ngriten lart drejteisne e tyre, dhe Pali thote se, Izraeli nuk arrit dot ne drejtesine e Perendise. Pra cdo veper e cila nuk fillon dhe perfundon prej Perendise, nuk na con dot ne drejtesine e Perendise.
    Akti i pare i permbushjes se drejtesise se Perenedise, fillon me Shlyerjen qe njeriu duhet ti beje borxhit te mekatit. Kjo gje eshte e pamundur per njeriun, per shkak te dobesise ne mish te tij. Atehere cduhet bere? Meqense Krishti e kreu vete kete VEPER SHLYERJE ( jo per veten e tij por per ne), atehere ky akt i drejtesise eshte permbushur para Perendise. Pikerisht permes beses ne Krisht, cdo njeri ka permbushur me ne fund, Drejtesine e Perendise.
    Besa e Perendise na lidh perjete me Krishtin. Nepermjet beses se Perendise ne Krisht, ne njehesojme veten tone me Krishtin, duke u bere pjestare ne Vdekjen dhe Ringjalljen e Tij. Vetem pasi kemi kryer kete Akt se bashku me Krishtin, ne kemi mare Drejteismin e Tij, duke qene te gatshem per te bere Veprat e Perendise. Ashtu si Abrahami , i cili pasi Besoi ne Perendine dhe ky Besim ju numurua atij Drejtesi, filloi te deshmoje permes verpash se ishte i drejte, jo nga Veprat por nga Besa. Prandaj ne fillim thashe se, i drejtesuari permes beses ne Krishtitn do te dale i drejte.
    Deshmeusi

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ajo c'ka une thashe eshte se vete Jeta, (Krishti) nuk mund te kufizohet me "disa gjera" qe ne duhet te bejme.

Ti me thua se Jeta nuk kufizohet, por Vajtja ne Jete eshte e kufizuar nga nje liste gjerash.Ti thua se njeriu vjen ne jete nga nje "rregull" i vendosur nga Perendia, (dhe ky na qenka Akti Seksual?????)

Kjo llogjike aplikon te njejten gje dhe per Jeten e Perjeteshme.
    "Bej keto kater gjera", "Kater rregullat shpirterore", "Si ta njohim Perendine", etj... Keto jane vetem titujt e fletushkave te mjerimit protestant.
    Ky mjerim nuk e sheh Krishtin si Jeta, e cila duhet marre dhe perthithur brenda teje.

Ne rast se do te dish, Krishti eshte Ringjallja dhe Jeta, Ai vete eshte Jeta e Perjeteshme.Ai jep Jete, sepse eshte vete Jeta. Ai jep ringjallje sepse vete eshte Ringjallja, Ta quash Krishtin Ringjallje, nuk eshte nje thirrje emocionale, por tregon natyren e Krishtit. Ashtu si Ai quhet Dashuri, Jete, Bekim, Dhurate, Ushqim, Strehe, Shpetim, Paqe etj...

Protestantizimi ne thelb ka nje mentalitet hajduti, dhe pyetjet qe ngre jane tamam pyetjet e dikujt qe ka vjedhur Stoline dhe mundohet t'i mbushe mendjen vetes se keto Stoli i takojne atij, dhe jo Personit qe ja vodhi
    Ja pyetjet qe ngrene:

Si te shpetohemi?
    Si te njohim Biblen pa pasur Kishe?
    A merret shpetimi ne Kishe?
    A jam i shpetuar?

Por si nuk lexon valle ne Bibel se Krishti la pas vetes nje Kishe ne toke, Kishe e cila do bente ate Pagezim, per te cilin t'i flet?

Nuk arrij dot te kuptoj se si mund te besosh ne Krishti dhe jo ne Kisha?
    Po Kush eshte Kisha valle, skllavja, prostituta, apo Nusja e Krishtit?

Si mund te dashurosh Dhendrrin dhe te urresh Nusen?Dhe pastaj me flet per mungese paqeje dhe provokime.

Kisha jep Shpetimin (pra Kisha te jep Krishtin i Cili eshte Shpetimi), perderisa Ajo eshte Trupi i Krishtit, dhe Instrumenti i Vetem, me ane se cilit Krishti vepron.
    Krishti eshte Shpetimi, dhe Ai jepet vetem ne Kishe(Trupin e Tij).

Ashtu si ti nuk vepron jashte trupit tend, ashtu dhe Krishti nuk vepron jashte Kishes!

Ashtu si njeriu, ikona hyjnore, eshte nje unitet psiko-somatik, ashtu eshte dhe Krishti dhe Kisha.
    Dallimi i vetem eshte se ky unitet tek njeriu prishet me vdekjen, ndersa ne qenien Krisht-Kishe, kjo nuk ndodh, sepse Vdekja eshte mundur aty.

Pra te thuash se Kisha jep Shpetimin, nuk do te thote aspak se Krishti nuk vepron.
    Krishti vepron, dhe vepron vetem ne Kishe!

Ai vepron dhe jashte Kishes, por ne keto raste Ai i terheq njerezit ne Kishe, dhe jo anasjelltas
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 26-05-2004 më 07:39
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    Kisha jep Shpetimin (pra Kisha te jep Krishtin i Cili eshte Shpetimi), perderisa Ajo eshte Trupi i Krishtit, dhe Instrumenti i Vetem, me ane se cilit Krishti vepron.
    Krishti eshte Shpetimi, dhe Ai jepet vetem ne Kishe(Trupin e Tij).
    Mbase nuk dua te humbas paqen duke u mare me inatet tende religjionoze, por me terhoqi dicka vemendjen. Pikerisht ky varg, dhe per kete te bej nje peyejte: Krimineli ne kryq, ne cilen kishe e mori shpetimin?
    Matrix je teper i trazuar dhe pa paqe. Qellimi yt eshte te luftosh dhe urresh protestantet, thua eshte nje interpretim i Krishtit ne zemren tende? Kur te fillosh te ndejsh DASHURI , atehere dhe goja jote do ta deshmoje ate ne cdo shkrim. Sepse zemra flet perems gojes. dhe goja qet cfare zemra ka.
    Ps.Nuk e di se cmendon Livein.
    Miqesisht deshmuesi.

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Shpetimi.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 194
    Postimi i Fundit: 07-12-2005, 15:36
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •