Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 170
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Matrix

Ndersa per Kusarin ne Kryq, Ai e mori shpetimin ne menyre te njejte me Etiopianin.Ishte Kisha ajo qe i tregoi Filipit Krishtin, dhe ky me pas, ne emer te po kesaj Kishe, ia tregoi Ate Etiopianit. Pra Etiopiani e njohu Krishtin ne menyre te njejte me kusarin. Kisha vazhdon ne Toke, punen e Krishtit!
    Je shume i pakuptueshm dhe konfuz. Kur Krimineli mori shpetimin , te cilin ja dhe Krishti sepse ai eshte Shpetimi, Kisha ende nuk kishte filluar veprimtarine.
    Pyetja eshte aq e qarte sa qe nuk e kutpoj se si mund te me japesh nje shembull, i cili nuk ka lidhje aspak me pyetjen time.
    Krimineli ne kryq mori sheptim, ky eshte fakt. Tani une per te saten here te pyes: cila kishe ja dha atij Shpetimin? Edhe persa i perket Enukut, Filipi ( si pjese e kishes) i SHPALLI Atij shpetimin ne emer te Krishtit. Te " SHPALLESH" dhe te "JAPESH" jane dy gjera qe ndryshojne ne sens. Nuk e kuptoj por me shume se kaq..., cfare te te shkoqis?
    Dua pergjigje te drejtperdrejte ne lidhje me kriminelin ne kryq dhe shpetimin e tij.
    Sa per data se kur ka filluar ky religjion apo ai tjetri, nuk me intereson, pasi VERTETESIA e kishes nuk varet nga datat, por nga BESA ne Krisht. Nuk ka kishe te "re" dhe kishe te vjeter", pasi kisha e Krishtit eshte e perejtshme dhe eprejtesia nuk ka moshe.
    Miqesisht deshmeusi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Deshmues,

per tju ndihmuar po ju jap dy shembuj....

Pali u thote korintsave se ai i kish lindur ato ne Krishtin, dmth qe korintianet Kishin ardhur tek Krishti, Shpetimi, nepermjet Kishes, qe ne kete rast perfaqesohet nga Pali. A nuk u erdhi atyre shpetimi nepermjet Kishes.
    Seminarist ji serioz ne biseden qe po zhvillojme. Ju perpiqeni te beni lojra fjalesh dhe nuk jeni hic serioz. Une kam sjelle argument ku plotesisht permes bibles ju deshmoj se ,Kisha nuk ka pushtet dhe autrotet te jape Shpetim, dmth ti thote te krishterit: ne emer te kishes je i shpetuar. Tani ti tregohesh ose jo serioz, ose nuk kupton ate qe thua. Pali i lindi ata me ane te ungjillit. Ky eshte mesimi baze i besimt te krishtere, te cilin une e kam sjelle ne shkrimet e meparshme. Te lindesh dike ne Krisht, do te thote: ti shpallesh Ungjillin dhe ta sjellesh ate tek Krishti, ne menyre qe ky njeri te MARE FALJEN e mekateve, dhe SHPETIMIN prej Krishtit. Nuke eshte Pali ai qe ju DHA SHPETIM ( falje te mekatit dhe jete te perjetshme) korinthasve, por ai i solli ata ne Krishti, duke ju sherbyer me besnikeri dhe dashuri.
    Si ta kuptoj vargun tend: " a nuk ju erdhi atyre shpetimi nepermejt kishes"?
    Nuk e di qe te kem kundershtuar nje gje te tille. Perkundrazi une deshmoj se Shpetimi SHPALLET permes Kishes, por vjen nga Krishti. Ndersa ju deklaroni se Shpetimin e JEP kisha. Ne nuk po diskutojem rrugen permes kujt shpallet Shpetimi, por po diskutojme se, a ka kisha pushtet te jape Shetpim? Dmeth, te thote: ne emer te kishes je i sheptuar. Pra po flasim ne kete sens. Te lutem mos e denigro biseden.
    Miqesisht deshmuesi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Deshmues,

Cfare do te thote se cfare te lidhni juve mbi dhe do te jete lidhur edhe ne qiell etj?

Sic shohim qarte kemi nje unitet veprimi te qiellit edhe tokes (Kishes), ku ne fakt paresine e ka Kisha, sepse nuk thuhet se cfare te lidhet ne qiell do lidhet edhe ne toke, por e anasjellta.

Pse?

Sepse Kisha si trup i Zotit ka te njejtin autoritet brenda autoritetit te Krishtit kuptohet.
    Si mendon ti: Nese nje kishe do te lidhe nje marveshje per te luftuar dhe perndjekur nje pjese tjeter te krishteresh ( dhe raste ka sa te duash), atehere Krishti do te lidhe ne qiell?
    Simbas mendimit tend duhete te lidhet, sepse perparesine e ka kisha.
    Cfare na tregon JEzusi me nje fakt te tille?
    Nga vete fjalet e Krishtit duket se, Kisha eshte e VARUR nga Krishti dhe jo anasjelltash. Se kisha eshte nen urdher te KRishtit, dhe jo Krishti nen urdher te kishes. Krishti do te lidhe ne qiej, vetem kur kisha lidh nje marveshje qe eshte brenda VULLNETIT te Perendise. Pra ti nuk kupton pasazhin prandaj edhe gabon.
    Por pak me poshte ti pohon ne te kundert me mednimin e pare dhe thua:Sepse kisha ka te njejtin autoritet brenda autoritetit te Krishtit. Pra autoritet BRENDA AUTORITETIT, CKA TREGON SE NUK JANE TE NJEJTE , DHE NJERI ESHTE I VARUR NGA TJETRI DHE BURON PREJ TIJ. Qe ta kuptosh mer per shembull Burrin dhe Gruan. Pali thote se Burri eshte pushteti i gruas, dhe prerfudnimisht Gruaja duhet ti bindet burrit. PRa pare ne kete konteks del se, Gruaja do te ece simbas vullnetit te Burrit, sepse vetem ai eshte pushteti mbi te. Ju ngatroni pushtetet dhe me fjalen, kisha eshte nje me Krishtin, neperkembni pushtetet. Perendia i ka dhene kishes nje sere pushtete, por jo qe TRUPI te jete KOKE dhe anasjelltash. Nese ju mesoni gjera te tilla, keto jane te rrezikshme dhe vijne vetem prej atyre qe nuk njohin konkretisht Perendine.
    Shiko organizmin tend se si ai funksionon. Mendon ti se ekzsiton mundesia qe , "melcia" te kryeje funksionin e "trurit"? Te gjtiha organet brenda truptit tone punojne, por pushteti dhe drejtimi i mbare organizmit tone, eshte vetem koka.
    Miqesisht deshmuesi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    E keqja me ty Albo eshte se , ti mendon se je pergjigjuar, edhe pse ke sjelle citime te miaj. Por te siguroj se ti ben nje pergjithesim te shkriemve, dhe i vesh ato me shkrime jo te qarta doktrinisht.
    1- Ne fillim na mesoje se, te krishterit i duhen veprat per shpetim , ndersa sot na jep te kunderten. Shembullin e femijes ne familje ta kam dhene une me pare, dhe te kam pyetur: Me trego se cfare veper ben nje femije, ne menyre qe ai te MERITOJE per te qene bir i atit. Tani del e flet kunder asaj qe ke thene muaj me pare.
    2- Shpetmi nuk eshte nje kontribut kolektiv, nuk duhet mare kuptimi ashtu sic ti perpiqsh ta interpretosh. Une nuk jam kunder kishes se vertete te Krishtit( meqense ju mezi prisni te me ngarkoni me te tilla gjera) e cila eshte nje kolekitv te SHPETUARISH. Une jam me mesimin me themeltar te KRishtit, i ci deklaron se, Lidhja midis te krishterit dhe Krishtit eshte PERSONALE, ku i krishteri duhet te vije PERSONALISHT para Krishtit, te pendohet PERSONALSIHT; te pranoje PERSONALISHT; te besoje PERSONALISHT dhe te ndjeke Krishtin PERSONALISHT. Nese ti nuk e kupton sensin e diskutimit, nuk eshte turp te pyesesh.
    Shpetimi kolektiv, rjedh prej doktrines ku ju besoni dhe thoni se: " meqense une jam orthodhoks, po keshtu jam anetar emeror i kishes orthodhokse, pasi vetem kjo eshte kisha e vertete, atehere si rjedhim i ketij kolektiviteti jam i shpetuar. Pra bibla nuk meson nje shpetim te tille kolektiv, ku te kundershtohet, lidhja personale me e te krishtirt me Krishtitn. Cdo person eshte pergjegjes para Perendise per vete jeten e tij. Jezusi na treogn se, duhet personalisht te maresh kryqin e te ndjekesh JEzusin. Djalit palngprishes, i duhej personalisht te bente te gjitha veprimet, te cilat e cuan ate ne paqe me atin tij. Te gjithe ata qe personalisht jane lidhur me Krishtin , perbejne kolektivin e sheptuar (Kishen), te cilin ti e keqinterpreton.
    Albo ti dhe kushdo tjeter, mesoni nje te vertete qe fjala e Krishtit na deshmon.
    Kisha e Krishtit perbehet vetem nga Bijte , dhe bijte jane te Shpetuar. Pa u shpetuar nuk mund te kesh pjese ne trupin e tij. Kisha ne brendesi numerike ka "10virgjeresha" por pjeset e gjalla te Trupi te Krishtit jane vetem "PESE VIRGJERESHAT E MENCURA".
    Miqesisht deshmuesi
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 30-05-2004 më 01:13

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    "Nje dite Filipi pa nje liber qe quhej Bibla. I mahnitur dhe kurioz ai filloi te shfletonte faqet e saj. Aty ai njohu Jezusin. Jeta e tij ndryshoi rrenjesisht. Ai e kuptoi se kishte kaluar nga vdekja ne jete dhe se si Jezusi kishte vdekur ne kryq per te. Ai ne Bibel pa dhe urdhrin qe Ai u kishte dhene nxenesve te Tij per te perhapur Ungjillin ne mbare boten. Ai ne moment e kuptoi se ky i urdher i drejtohej atij personalisht. Aty ai e kuptoi se Jezusi po i kerkonte te dilte dhe te predikonte Ungjillin neper bote dhe keshtu vendosi t'u fliste te gjithe njerezve qe takonte lidhur me Jezusin dhe se si Ai i kishte ndryshuar atij jeten.
    Nje dite te bukur, duke ecur rruges ai pa nje karroce dhe brenda saj nje etiopian. Ai e shfrytezoi kete rast per t'i shpallur atij Jezusin. Hyri ne karroce dhe kur pa se etiopiani po lexonte nga profeti Isaia, Filipi filloi t'i tregonte atij se ne fakt Isaia fliste per Jezusin. Filipi e kishte zbuluar kete pas nje studimi te hollesishem te Dhjates se Vjeter. Po keshtu, ai kishte gjetur se dhe shume profeci te tjera flisnin per Jezusin, psh lindja e Tij prej Virgjereshes, lindja ne Betlehem, kryqezimi midis dy kusaresh, ringjallja prej te vdekurve, tradhetia me 30 monedha argjendi, hedhja e parave te tradhetise ne aren e pocarit e shume te tjera. Ai po keshtu kuptoi se shume psalme te Davidit benin fjale pikerisht per Mesian. Psalmi 22 ishte shkruar posacerisht per Te. Ai psalm ne fakt citonte fjalet e Jezusit para vdekjes, te cilat Filipi i kishte gjetur ne ungjillin e Mateut, kapitulli 27, vargu 46.
    Filipi nxorri Biblen nga xhepi dhe i tregoi se Psalmi 22:1 ishin profeci per Mateu 27:46. Etiopiani i mahnitur per kete zbulim, vendosi ne ate moment te pranoje Jezusin.
    Filipi hapi Biblen e i tregoi Mateu 28:19. Aty Jezusi urdheronte se ata qe pranojne Jezusin duhet te pagezohen.
    Etiopiani pyet se cfare eshte pagezimi dhe si te pagezohej dhe kush ta pagezonte. Filipi u zu pak ngushte se ne Bibel nuk jepeshin keto detaje. Por ai doli nga situata duke i thene se keto detaje nuk jane dhe aq te rendesishme. E rendesishme ishte qe ai kishte pranuar Jezusin.
    Filipi hapi Biblen dhe pa se Gjoni i pagezonte njerezit me uje ne lumin Jordan, ndaj dicka te ngjashme duhej te bente dhe ai.
    Aty afer ishte nje pellg me uje dhe aty e pagezoi ate.
    Etiopiani i kerkoi Filipit t'i dergonte nje kopje te Bibles, ne menyre qe ai te mesonte me shume mbi Jezusin. Filipi mbajti shenim adresen e shtepise se tij dhe i tha se shume shpejt dhe ai do kishte kopjen e vet te Bibles, ne menyre qe ai ta studionte ate personalisht.
    Etiopiani i gezuar vazhdoi rrugen per ne shtepi..."

Si mendoni, a ndodhi ndonjehere kjo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 30-05-2004 më 02:34
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E keqja me protestantet a ungjilloret, e Deshmuesi eshte nje "misherim" perfekt i logjikes se tyre, eshte se per ta ceshtjet e besimit jane "ose...ose", te thjeshtezuara ne kuptime konfuze personale, te cilat ata i ngrejne vete.

Ceshtja ne diksutim eshte Kisha edhe Shpetimi:

A eshte duke thene ndonje ortodoks se Vepra Shpetimtare filloi edhe u krye prej Kishes, edhe jepet si pasoje e ketij roli qe ajo ka?

JO!

A po thuhet nga ungjilloret ketu se Kisha nuk eshte kanal i Shpetimit per boten, edhe administratorja e saje?

PO!

Pikerisht ketu rrihen pikat.

Ne, ortodokset, themi se Kisha, si Trup i Zotit, e themeluar ne pagabueshmeri, qe as dyert e ferrit se mundin dot, si e tille - eshte percuesja, kanali edhe administratorja e Besimit edhe Shpetimit per boten.

Ketu, ne dnryshim me logjiken e percare te Deshmuesit, neve nuk shohim asnje kontradikte, sepse te thuash qe Kisha eshte e pagabueshme -> do te thote njerkohesisht se ajo eshte e tille per shkak te Krishtit, e jo sepse, ndoshta sic mund te mendoje Deshmuesi, se ne besojme se ia kemi marre pagabueshmerine Krishtit!

Te thuash qe Kisha eshte administratorja e besimit edhe shpetimit per boten edhe anetaret e saje -> do te thote per ne ortodokset se ajo eshte e tille per pikerisht se eshte Trup i Krishtit, te ciles Ai i tha qe ta percojne Lajmin e mire ne gjithe boten e koherat.
    Pra Kisha eshte percuese e besimit e shpetimit pikerisht sepse Kreu i saje eshte Krishti, e jo sepse neve po ia marrim Krishtit rolin e Tij.

Deshmuesi gabon rende kur thote:

Si mendon ti: Nese nje kishe do te lidhe nje marveshje per te luftuar dhe perndjekur nje pjese tjeter te krishteresh ( dhe raste ka sa te duash), atehere Krishti do te lidhe ne qiell?
    Simbas mendimit tend duhete te lidhet, sepse perparesine e ka kisha.

Nje mendim i tille tregon se Deshmuesi e ben genjeshtar premtimin e Krishtit qe dyert e ferrit nuk e mundin dot Kishen, dmth e genjeshtra, e paverteta, mashtrimi etj nuk mund ta cenojne Kishen.

Pra edhe nje here ungjilloret nuk e besojne praktikisht Biblen ne ato qe thote.

Kisha kur vepron si e tera, Ekumenike, eshte e pagabueshme. o te mos besonin nje gje te tille, Kisha nuk do te grumbullohej ne Jerusalem per te diskutuar se cfare duhej bere per paganet edhe ligjin, sic thuhet tek Veprat e Apostojvet.

Thuhet qarte se Kisha fal mekatet edhe se lidh gjera -> dy funksione te qarta se ajo eshte administratore e fese mbi toke.

Shmbelltyrat e Administratorit te pabese flasin pikerisht per kete rol te individeve qe drejtojne Kishen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 30-05-2004 më 08:50

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kusari ne Kryq nuk e fitoi shpetimin jashte Kishes..., pasi ai u konvertua nga Vete Kryeapostolli edhe Kreu i saje, Krishtit. Besimi i kusarit e ben ate pjesemarresh ne premtimin qe iu be Pjetrit.
    Themelimi i Kishes nuk eshte nje veprim burokratik qe hapet me seanca mbledhjesh.

Mos valle Fryma e Shenjte nuk kishte zbritur me perpara qe u duhej zbritur ne Pentikost?

Ne fakt Kisha ka qene gjithnje prezente, ne nje kuptim me te thelle te saje. Nuk mund te kete Mbret pa nje mbreteri, si atehere do te mund te vinte Mbreti i botes e te ish pa mbreteri ne ndonje kohe te jetes se Tij?

Edeni, Izraeli me profetet e besniket, ndjekesit e Krishtit ka perbere gjithnje Kishen e Krishtit. Veem forma ndryshon ashtu sikurse Dhiata.

Jashte Izraelit nuk kishte premtim per Shpetim, e Shpetimi u vinte popujve nepermjet Izraelit edhe ne Izrael, ashtu sikurse sot nepermjet Kishes edhe ne te, jo jashte saje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 30-05-2004 më 09:05

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    .

Pra te thuash se Kisha jep Shpetimin, nuk do te thote aspak se Krishti nuk vepron.
    Krishti vepron, dhe vepron vetem ne Kishe!

Lexoje Seminarist.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ju pershendes te gjitheve,

Kur them se Shpetimin e jep Kisha, s'po them gje tjeter vecse Krishtin e jep Trupi i Krishtit!

!
    Lexoje Seminarist.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    [QUOTE=Seminarist]Madje edhe shkrimi i Astritit flet pikerisht se si shpetimi vjen nepermjet Kishes, pervec nje gabimi qe ai ben kur thote se Kisha nuk fal mekatet, ne nje kohe kur vargu se "kujt tua falni mekatet ne toke, u jane falur edhe ne qiell"...eshte i famshem

QUOTE]
    Ku eshte ky varg?!?!

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Shpetimi.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 194
    Postimi i Fundit: 07-12-2005, 15:36
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •