Bashkohem me mendimin e Albos, te shpetosh nuk do te thote te trashegosh pasurite e Atit, por te behesh si Ati....
Bashkohem me mendimin e Albos, te shpetosh nuk do te thote te trashegosh pasurite e Atit, por te behesh si Ati....
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Ju pershendes Albo dhe Matrix, per kontributin tuaj te vlefshem ne kete teme. Me pelqen tregimi juaj Albo, prandaj desha te te pyesja ne lidhje me femijet e Plakut, te cilet trasheguan shtepine. Dua te di: Cfare pejse te SHTEPISE NDETUAN Femijet e plakut, apo e trasheguan ate FALAS sepse ishin BIJ te plakut, pa Punet dhe investimin e tyre ne NDERTIM te shtepise?
Le te vazhdojme me poshte.
- Perse Besa ne Krisht, eshte e vetmja menyre per Shpetimin tone?
Mendoj se ky eshte dhe thelbi i gjithe kesaj teme. Kur ne Besojme tek Krishti, duke e pranuar ate si Zot e Shpetimtar te jetes tone, ne se pari kemi marre ne menyre te plote FALJEN E MEKATIT. Se dyti kemi arritur te PAGUAJME plotesisht BORXHIN tone. Dhe se treti, kemi arritur perfundimisht ne DREJTESINE e Perendise, duke qene te drejte dhe shenjtore para Tij. Pra te gjitha keto, behen te mundura prej nesh, vetem ne saje te Krishtit, pasi vetem Ai mundi te kryeje per ne, VEPREN e SHPETIMIT TONE PREJ MEKATIT DHE VDEKJES SE PERJETSHME.
- Cfare rol fondamental luan BESIMI ne jeten e Besimtarit te krishtere?
"Permes BESIMIT te Perendise, ne lidhemi perjete me Krishtin Jezus".
Por pyejta ne vazhdim eshte: a mund te te lidhe perjete me Krishtin cfardo lloj besmi? Jakobi ne letren e tij na tregon se, vetem BESIMI i Perendise, ben te mundur qe i krishteri te lidhet perjete me Krishtin. Jakobi ne letren e tij na deshmon se, ka dy lloj besimesh: besimi i vdekur, te cilit i mungojne veprat, dhe Besimi i gjalle, i cili deshmon gjallerine e tij permes vepres se Perendise.
Besimi i vdekur.
Besimi i vdekur eshte nje besim qe vjen prej njeriut, te cilit i mungon e Verteta, Zoti Krisht. Prandaj ky lloj besimi nuk te sjell dot ne Paqje me Perendine. Ky besim me teper te mban te skllaveruar ne nje fare fetarizmi, ku fanatizmi dhe ndjekja e nje sere regullash religjionoze, jane qendra dhe themeli ne te cilin ky besim eshte ndertuar. JEzusi kete gje, e shpreh qarte tek shembelltyra e dy ndertuesve, ku njeri prej tyre ndertoi ndertesen e tij mbi RERE. "Rera" ne bibel shepshhere simbolizon kombet. Pra me kete simbol Jezusi na tregon se, te gjithe ata qe kane ndertuar besimin e tyre mbi "Rere", kane ne brendesi te tyre nje besim te mbeshtetur mbi njerzoren, pra ne besim te vdekur. Kete lloj besimi te vdekur, Jezusi naj tregon edhe tek 5virgjereshat budallaqe, te cilat nuk munden te njohin dhe te njihen per asnje cast prej Dhendrit. Edhe pse ato jetuan se bashku me 5Virgjeresaht e mencuar, edhe pse priten se bashku ardhjen e Dhendrit, ato nuk munden te hyjne ne Dasmen e Dhendrit. Pra Jezusi na tregon se, besimtare te tille, kane ne vetvete nje besim te vdekur, i cili nuk te con dhe nuk te lidh perjete me Krishtin.
Besimi i gjalle.
Besimi i gjalle, burimin e ka prej Perendise. Fryma e Shejnte permes frutave te Tij, i jep te Krishterit edhe kete Besim te gjalle, ne menyre qe i krishteri te mare se pari Shpetimin, se dyti te Ndjeke Krishtin, dhe se treti te beje Vullnetin e Krishtit duke qendruar ne Fjalen e Tij.
Persa i perket Besimit dhe Shpetimit te besimtarit te Krishtere, midis te krishteresh ka mjaft mesime, te cilat ne disa raste nuk japin nje mesazh te qarte. Disa pranojne se Shpetimi vjen vetem permes Beses ne Krishtin , pa veprat e njeriut. Ndersa disa pranojne se shpetimi nuk vjen vetem prej Bese ne Krishtit, por duhen dhe veprat e njeriut, te cilat plotesojne marjen e Shpetimit prej besimtarit te krishtere. Gjithsesi per kete gje, do te flas ne vazhdim kesaj teme.
Deshmuesi
Pasuria e vertete e Plakut nuk ishte SHTEPIA, por AFTESIA PER TA NDERTUAR ATE SHTEPI!!!Postuar më parë nga deshmuesi
Kete nuk arriten dot ta marrin "bijte"...
(Ndaj dhe bijte e bijve ngelen pa shtepi.....)
Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 11-05-2004 më 06:56
Se pari duhet pare se, cilet jane ata te krishtere qe kerkojne permes veprave te tyre , te marin shpetimin e Perendise?
Per kete ceshtje eshte diskutuar shume here ne kete forum, por une po e risjell ate jo per te bere polemike apo diskutime te kota, por per te mesuar faktin e vertete mbi shpetimin e te krishterit.
Zakonisht ata te krishtere, te cilet nuk e vleresojne fjalen profetike te bibles si fjale dhe mesim te Perendise, jane perkrahes te forte te shpetimit permes Veprave. Shpetimi permes Veprave, kundershton dhe mohon Hirin e Perendise. Nese kerkoj te drejtesohem permes Veprave, thote Pali tek Romaket, kam rene poshte nga HIRI dhe kam ber te kote Gjakun e Krishtit. Pra pasuria e Hirit qendron ne Gjakun e Krishtit. Por le te vazhdojme me poshte.
Ne thame se BESA e GJALLE ne thelb te vet ka VEPRIM. Pra ky BESIM e ben te krishterin te PRANOJE, te NDJEKE dhe te BEJE VULLNETIN e Krishtit. Pali ne letren e tij drejtuar Efesianeve:2:8-10, na tregon se i krishteri eshte i SHPETUAR, ne saje te HIRIT te Perendise, permes BESES ne Krishtin, perjashtuar cdo veper te njeriut. Pra nese nje i krishtere pranon, ndjek dhe ben vullnetin e Krishtit, kjo gje tregon se, ai ke ne zemer te vet BESEN e Krishtit, dmth, Besen e gjalle. Cdo veper e ketij te krishteri, te cilat karakterizohen nga ndjekja dhe berja e vullnetit te Krishtit, nuk jane dhe nuk burojne prej aftesise se tij. Nese Pali , apsotujt dhe te gjithe martiret e krishtere, kane bere shumellojshemeri veprash te fuqishme ne Perendine, mos valle ky fakt nuk tregon se, ata i kryen keto vepra si nje MJET per te merituar shpetimin. Lexoni me kujdes deshmite e Palit, i cili deklaron fuqishem dhe thote:
" Une u kryqezova se bashku me Krishtin, dhe nuk rroj me une, por Krishti rron ne mua. Dhe jete qe tani jetoj ne mish, e jetoj ne Besimine Birt te Perendise , qe me deshi dhe dha veten e tij per mua."
Ketu kemi te bejme me nje te Krishtere te sheptuar, dhe jo qe pret te beje vepra per tu sheptuar. Tek Gal:2:16, Pali na jep edhe nje deshmi tjeter ku thote: "njeriu nuk del i DREJTE me ane te VEPRAVE te Ligjit, por me ane te BESIMT ne Krishtin.."
Shumekush mendon se, ketu behet fjale vetem per Izrailitet, pasi ata kishin ligjin e Mojsiut. Kutponi nje gje. Te jesh i DREJTE para Perendise, do te thote: te mos shkelesh ligjin e Perendie ne asnje pike, qofsh jude apo johebre. Kjo, sepse mekati eshte shkelja i Ligjit. Pra kushdo qe mekaton( qofte jude apo joheber) ka shkelur Ligjin e Perendise, dhe te shkelesh Ligjin do te thote: te jesh i PADREJTE simbas DREJTESISE se Perendise. Kur Pali thote se, Drejtesia e Perendsie nuk vjen permes veprave te ligjit, nuk ka prasysh vetem judenjte, por ka parasysh NJERIUN NEN MEKAT.
-Permes VEPRES dhe permes HIRIT.
Tek Rom:4:2. Pali na jep nje deshmi per Abrahamin, ku thote:
" Sepse ne doli i DREJTE Abrahami prej PUNEVE , ka ne cfare te mburet, por jo para Perendise."
Te njejten gje na deshmon edhe Jakobi ne letrene tij. Jak:2:21.
" Abrahami , ati yne, a nuk doli i DREJTE prej punve, kur pruri birin e tij Isakun, ne altar?"
Ky eshte nje perkthim simbas origjinalit Grek. Ne biblat tona , ne vend te fjales DREJTESUAR, eshte vendosru fjala sHFAJSIM. Perkethimi jo korekt i kesaj fjale, sjell shume konfizion tek te krishteret. Te shfjasohesh permes veprave, do te thote, te kryhesh vete me punet e tua, larjen e mekateve. Por Pali dhe Jakobi ne letrtat e tyre, nuk jane duke na treguar konkretisht kete lloj shfajsimi. Le ta shpjegoj kete fakt , pasi ka rendesi shume te madhe. Se pari duhet te them se, ne origjinalin Grek, fjala e perdorur eshte:" edikaiothi", qe do te thote i drejtesuar.
Qe ta kutpojme plotesisht se cdo te thote te dalesh i drejtesuar para Perendise, duhet me patjeter qe te shohim deshmine baze qe Pali dhe Jakobi, na japin rreth Abrahamit. Ata na japin nje deshmi baze, rreth pozites dhe mardhenies se Abrahamit me Perendine. Si dhe, si ishte ai para syrit te Perendise. Ne vargun 3 Pali thote:
Edhe Abrahmi i BESOI Perendise, dhe kjo ju numurua atij, DREJTESI.
Pra ky eshte FAKTI BAZE. Qysh ne kete moment qe Perendia Abrahamit ja numuroi BESEN DREJTESI, ai para syrit te Perendise ishte i DREJTE. Por si? Jo prej VEPRES, por prej BESES, pasi VEPRA erdhi me pas. Eshte tjeter gje te dalesh i DREJTE, dhe tjeter gje te te DREJTESOJNE. Meqense ishte Perendia, Ai qe e DREJTESOI Abarahmin permes BESES qe ai kishte ne Perendine, atehere permes VEPRAVE te tij, Abrahami DOLI i DREJTE( jo u drejtesua). Perse? Sepse ishte i DREJTESUAR prej Perendise ,qysh me perpara se ai te kryente veprat. Psh. Kur Abrahami pruri Isakun ne altar per sakrifice, ai ishte i DREJTEUSAR prej Perendise. PRa nuk ishte VEPRA ( shpenia e Isaktu ne altar) qe do ta DREJTESONTE ate. Vepra deshmoi Drejtesine e Abrahamit , e cila vinte prej BESES ne Perendine. Nese Abrahami nuk do te ishte DREJTESUAR prej Perendise qysh me perpara, ai nuk do te mund te ofronte birin e tij te vetem ne kryq. Perse? Kjo, sepse i padrejti nuk mund te beje vepra te drejta. Pra Abrahami duke bere kete VEPER te DREJTE, VERTETOi se ishte i DREJTESUAR, prandaj dhe DOLI i Drejte. Por si? Me ane te BESES , thote Pali dhe Jakobi. Te kutpuarit drejt te ketij fakti, ka nje rendesi shume fondamentale per besimtarin e krishtere.
Le te vijme te vetja jone. Edhe per ne, Besa ne Krishtin na eshte numuruar DREJTESI. Te besosh ne Krishtin do te thote te PRANOSH DREJTESINE, sepse Krishti u be per ne DREJTESI 1Kor:1:30. Pra qysh nga ky moment ne jemi te DREJTE para Perndise, jo nga VPERAT tona, por nga Krishti, sepse Ai eshte DREJTESIA jone. Para syrit te Perendsie, ne jemi te drejte. Por a mjafton kjo vetem me fjale, apo duhet vertetuar? Kur ne arrijme te bejme vepra te Drejta, ky fakt na tregon , se, ne jemi DREJTESUAR ne Krishtin. Pra permes verpave tona te drejta, ne TREGOJME se jemi drejtesuar prej Perendise me ane te Krishtit 1Tim:2:20-21.).
DREJTESIMI yne u mundesua vetem permes Krishtit ne kryq. Ai kreu per ne VEPREN e DREJTESISE. Prandaj dhe Pali thote: Une u kryqezova bashke me Krishtin , dhe nuk roj me une por Krishti. Te roje Krishti ne ne, do te thote: DREJTEISA e Pererndise ne ne, pasi ai eshte Drejtesi per ne 1Kor:1:30. Dhe si rejedhim del se, ky njeri i ri, i rikrijuar simbas Krishtit, eshte ne thelb i DREJTE, dhe do te beje vepra te drejta, ashtu sic beri dhe Abrahami, i cili me parpara u drejtesua, dhe me pas beri veprat e drejtesise, dhe keshtu DOLI i Drejte.
Po te vereni Palin ne deshmine e dhene per Abrahamin, ai thote se, Abrahami mund te mburet ne vete te tij, por jo para Perendise. Perse Abrahami nuk mund te mburej para Perendise? Ne vargun kater tek Rom:2: Pali e sqaron fare qarte , ku thote;
" Dhe atij qe PUNON( kryen vepra) PAGA nuk i numurohet si HIR, por si DETYRE." Te gjitha Veprat e Abrahamit dhe te mbare te krishtereve, nuk ju numurohen atyre merite, por ju numurohen DETYRE. Ne jemi thirur te BEJME VEPREN e Perendsie Vep:9:15. Nese Abrahami do te DREJTESOHEJ me ane te VEPRAVE qe kreu, atehere ai kishte se perse te mburej para Perendise. Kjo sepse ai e arriti VETE Drejtesimin para Perendise, permes vepra te tij. Por Pali thote se, Abrahami dhe cdo njeri tjeter, nuk mund te mburet para Perendise, sepse eshte Perendia Ai qe na Drejteson, permess vepres qe Krishti krey ne kryq. Le ti ktheheimi thenies se Palit tek Efes:2:8-10.
" Sepse me Hir jemi te shpetuar , me ane te BESES, edhe kjo nuk eshte prej JUSH, por eshte DHURATA e Perndise. Jo prej PUNERAVE qe te mos MBURET ASKUSH."
Edhe ketu Pali na tregon se, askush nuk mud te mburet para Perendise per VEPRAT e tij. Kjo, sepse eshte Perendia Ai qe na dha Shpetimin, dhurate prej Hirit. Fjala DHRUAT, menjanon cfardo lloj PUNESH, qofshin keto edhe te shenjta edhe te persosura. Psh, rroga qe mer nje puntor nuk eshte dhurat, por eshte paga e nje pune te kryer. NEse shpetimi do te ishte rezultat i VPERAVe tona, atehere ne kemi me se te mburemi para Perendise, dhe kjo tregon se ai nuk eshte me nje DHURITAE, por eshte MERITE.
Ecja ne HIR.
Ecje ne Hir ben vetem nje i shpetuar. Te ecesh ne Hirin e Perendise, do te thote te jesh BIR. Vetem biri ka te drejte te mare HIRIN dhe te ece ne te. Perse Perendia pati Hir per ne? Kjo fillon se pari me te qenit tone nen mekat. NESe Perendia nuk do te kishte HIR, do te ishte e pamundur Thirja jone ne paqe te Perendise, kjo, pasi Perendia eshte i papajtueshem me mekatin. Por Hiri qe dha Perendia, i dha mundesi njeriut te afrohet drejt shpetimit nga mekati dhe vdekja. Hiri jepet gjithmone atje ke ka mekat, ne menyre qe mekatari te KTHEHET tek Perendia. Nese Ati nuk do te kishte dhene HIR pre Djalin e tij plangprishes, ky djale nuk do te mund te kthehej asnjehere ne shtepi, per faktin se kishte humbur te gjithe pasurine nen mekat. Pra ishte fajtor para atit. Por Hiri, qe buron prej Atit per birin e tij te humbur, dha mundesine qe Djali te shpetohet, dhe Drejtesia te viihet ne vend, duke permbushru plotesisht KTHIMIN e birit ne gji te atit. Per atin nuk kishte rendesi "pasuria" qe biri humbi, por kishte rendesi shpetimi i Djalit te humbur.
Vazhdon.
Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 13-05-2004 më 00:38
Morali i asaj qe shkruajta me lart eshte shume i thjeshte dhe shume real per Krishterimin sot. Jane me mijra dominacione apo sekte brenda Krishterimit dhe te gjitha keto kane ngritur te vertetat e tyre. Kjo eshte me e dukshme se kudo ne degen protestante te Krishterimit dhe kjo teme e pasqyron kete realitet.
Kur pyet nje besimtar protestant se cfare perfaqeson "shpetimi ne Krisht", ai do te filloje te filozoje e interpretoje ate qe AI MENDON se eshte e vertete.
E pyet nje besimtar orthodhoks se cfare perfaqeson shpetimi, ai hap librat e shenjtoreve dhe eterve te Kishes per te mesuar mesimet e tyre mbi Shpetimin.
Pra ne kete bote ka pleq te heshtur ashtu sic ka edhe te rinj qe kujtojne se dine gjithcka. Ka te rinj qe i perbuzin pleqte, ashtu sic ka te rinj qe ua degjojne fjalen.
"Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"
Une mendoj se konfuzioni i koheve te fundit eshte profetizuar nga Zoti yne, kur thuhet se ne kohet e fundit, do thuhet se Krishti eshte aty apo ketu, ne shkretetire, apo ne ate dhome, sepse do dalin krishter te rreme dhe profete te rreme, qe do mashtrojne shume njerez.
Le te imagjinojme per nje cast sikur kthehemi prapa ne kohe.
Do filloje te ndodhe nje fenomen shume i cuditeshem. Numri i kishave dhe i ndarjeve kristiane do vije duke u zvogeluar sa me shume i afrohemi Origjines.
Kjo na verteton se ne fillim ka qene vetem nje Kishe, e cila ka pasur nje besim te vetem mbi shpetimin.
Pra thenia: Nuk ka rendesi ne c'kishe shkon, mjafton te pranosh Jezusin dhe te besosh Biblen, eshte nje shpikje shume e vonshme qe nuk ka ekzistuar ne fjalorin e vellezerve apo motrave te shekujve te pare.
Ne fillim ishte NJE KISHE, le ta gjejme pra kete Kishe. Ajo Kishe nuk ka vdekur sepse eshte E PAVDEKSHME...
Por nqs e gjejme, duhet te kemi forcen, per te hequr dore nga teorite tona mbi shpetimin dhe nga interpretimet vetjake te Shkrimit te Shenjte....
Albo gabohesh ne nje pike, kjo pasi te mungon njohuria. I Krishteri ka vetem nje liber, ne te cilin Fryma e Perendise e meson ate mbi shpetimin dhe mbi Krishtin, dhe ky liber eshte Bibla e Perendise. Une kam sjelle pikerisht mesimin e ketij libri, dhe aspak filozofine time apo ate te protestanteve. Sa per mendimin qe jep per orthodhoksit, mbase ke te drejte.Postuar më parë nga Albo
Ps. Albo kam edhe dicka tjeter: Ata shejntoret, nga e moren mesimin mbi shpetimin?
Deshmuesi
Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 13-05-2004 më 16:53
Si gjithmone Matrix, je i paqrte ne mendim dhe konfuz ne gjerat qe gjykon. Ti periqesh te kundershtosh, dhe kete e ben me nje varg qe te del perpara nga bibla, ( te cilin ti nuk e pranon si fjale te Perendise.)Postuar më parë nga Matrix
Ju MAtrix gjithmone perpiqeni te gjeni nje kundershtim ne te gjithe shkrimet e mia. Por une te kam thene se, nese ke kundershtim dhe gjithshka tjeter, perpiqu te argumentosh ate me fjalen e Perendise. Ajo qe kam shkrojtur per Albon vlen edhe per ty e kedo tjeter qe mendon si ju.
Ja se sa percart( me fal qe ta them) ke shkrojtur ti ne pergjigjen me siper ku thua: "Te sheptohesh nuk do te thote qe te trashgosh pasurine e Atit Perendi..". Cfare duhet te mendoj une per ju? Bibla na deshmon se, ne do te TRASHEGOJME mbreterine e Atit tone Qiellor. Tani gjeje ti vete arsyen se perse ti shkruan keshtu. Kjo, pasi qellimi tend eshte, te luftosh nje protestant, dhe pak rendesi ka se cfare xhevahire nxjer nga goja. Te lutem Matrix, ndrysho menyre se nuk nderton, por prish.
Gjeja me e lehte eshte te gjykohsh, por eshte gjeja me me pasoje per ju.
Deshmuesi
Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 13-05-2004 më 17:09
Nese Bibla apo 10 urdherimet e Zotit per Moisiun do te mjaftonin qe njerezit te njihnin shpetim, atehere cdo njeri do te njihte shpetim dhe Jezu Krishti nuk kish perse te zbriste ne toke. Nese Bibla permban gjithcka qe njerezit kane nevoje per te ecur ne rrugen e drejte, atehere perse Jezu Krishti duhet te zgjidhte 12 apostuj?!Albo gabohesh ne nje pike, kjo pasi te mungon njohuria. I Krishteri ka vetem nje liber, ne te cilin Fryma e Perendise e meson ate mbi shpetimin dhe mbi Krishtin, dhe ky liber eshte Bibla e Perendise. Une kam sjelle pikerisht mesimin e ketij libri, dhe aspak filozofine time apo ate te protestanteve. Sa per mendimin qe jep per orthodhoksit, mbase ke te drejte.
Ps. Albo kam edhe dicka tjeter: Ata shejntoret, nga e moren mesimin mbi shpetimin?
Deshmuesi
Sikur shpetimi te vinte me fjale, te gjithe njerezit e kesaj bote do te njihnin shpetim.
"Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"
Albo me vjen keq , se je komplet jashte teme. Nuk e kutpoj se cfare do te thuash me 10 urdheresat e tjer. Nese Shkrimi nuk nevoitej, Perndia nuk kishte se perse tja jepte kishes se tij.
Me lejo tju bej nje peytej te drejtperdrejte: Cfare mendon rreth ketyre fjaleve te Jezusit: gjon:8:31-32.
"Nese do te qendroni ne fjalen time, jeni me te vertete dishepujt e mij. "
Tani pyetja ime eshte: Cila eshte fjala ne te cilen duhet te qendroje dishepulli i Krishtit? Te qendrosh ne fjalen e Krishtit, do te thote ti perkushtohesh cdo dite mesimit te fjales profetike ( bibles) te Perendise, duke e pranuar dhe vepruar ate ne jeten tende si i krishtere. Tani te pyes: ti konkretisht ne cilen fjale te Krishtit qendron?
Sic e sheh, eshte Krishti Ai qe porosit te krishteret qe te qendrojne ne fjalen e Tij. Pra nese ti e ben te pavlefshme fjalen e Krishtit ne bibel, atehere bej kujdes se, qendresa ne te, eshte kushti per te qene dishepull i Krishtit.
Bibla nuk eshte thjesht 10 urdhrimet, ky liber mban mesimin e vertete rreth Krishtit dhe shpetimit te Krishtit. Me trego ti nje rruge apo menyre tjeter, ( pervec bibles) ku njeriu mund te njohe Krishtin, si dhe te mare mesimin e tij??
Pergjigje: Shpetimi nuk njihet thjesht nga leximi, por nga pranimi i asaj qe lexon ne fjalen e Perndise.
Pergjigje: Apsotujt u perzgjodhen pikerisht per te shpallur Krishtin, dhe ungjillin e shpetimit, te cilin e kemi ne bibel. Vete fjala apsotull do te thote: i derguar me mision. Nuk mund te shperndash Krisht, pa mesimin e tij, fjalen e shkrojtur.
Pergjigje: Sheptimi nuk vjen me fjale, por me Bese ne Krishtin, por pa njohur fjalen ne te cilen Krishti na porosit te qendrojme, nuk njeh as shpetimin e as shpetimtarin.
Albo qe te diskutoash per nje doktrine te caktuar, se pari duhet ta njohesh ate. Duhet te njohesh biblen qe te flasesh per te. Mos haro se bibla i bashkon te krishteret, ndersa religjioni e tradita e ndarjes fetare , i ndan. Te ftoj dhe ty Albo miqesisht , qe te na tregosh mbi shpetimin tend.
Deshmuesi
Krijoni Kontakt