Kisha nje pyetje. Per prinderit e rinj ose per ata qe do te behen ne te ardhmen.Cfare dialekti duhet t`u mesojne femijve, gjuhen letrare apo dialektin ku e zones ku ata jetojne?
Kisha nje pyetje. Per prinderit e rinj ose per ata qe do te behen ne te ardhmen.Cfare dialekti duhet t`u mesojne femijve, gjuhen letrare apo dialektin ku e zones ku ata jetojne?
po ta dinin gjuhen letrare e flisnin dhe vet ata (prinderit) yllo..
femies i mesohet gjuha e zones ku jeton...po te jesh korcar dhe te jetosh ne korce do ti flasesh si korcar se dhe po te duash si flet dot ndryshe....kjo ishte pyetja apo ishte me domethenje me te thell dhe se kapa mire une?
Kjo ishte. Faleminderit pe pergjigjen
Padyshim qe femijet e mi do te flasin gjuhen qe flas une....
Une me ty pata fillu
vec ta bej tjetrin xheloz,
e tash me ty jam dashuru,
...kjo pune me ben nervoz....
Letraren, patjeter!
Ata do flasin gjuhen letrare, por do mesojne edhe dialektet e tjera... qe te mos mbeten "jashte" bisedave te te tjereve qe s'flasin gjuhen letrare.
Pastaj, prinderit e mij flasin si Elbasanllinj edhe pse e dine letraren. Une flas letraren edhe pse e di si flasin Elbasanllijte. S'ben ajo teoria se po ta dinin gjuhen letrare, do i flisnin femijes ashtu. Shqiptari ka krenarine e qytetit ku ka lindur... aq te ndare jane sa edhe Tiranasit ndajne lagjet e tyre... Kombinati... Ali Demi... go figure! Prej krenarise, do i mesoje femijes gjuhen e qytetit te tij.
Une s'mbaj ane![]()
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
dale te gjejme njehere njeriun tone...
pastaj te shikojme ne na perputhen karakteret...
pastaj te shikojme ne do fejohemi... ne do martohemi dhe pastaj femijet
ketu nuk kemi arritur ne fazen e pare e ti me thua per dialektin e femijeve?
ncncncncnc
per mendimin tim duhet ti dije qe te dyja - edhe letrarin edhe ate te vendlindjes![]()
_Mos thuaj <<te dua>> pa e ndjere se kur ta ndjesh cfare do thuash?
-jeta eshte nje rrote qe gjithmone rrotullohet e i sjell gjerat sic duhen per te mbajtur ekuiliber.prandaj kujdes!!!
E JETO C'DO CAST TE JETES SE NUK KTHEHEN PRAPA. ;) :P
di gje un
femit e mi
as qe nuk do ta din fare se ku bie shqiperija jo me ca dialekti ti mesosh
deri atere kur te ken femi un se dim do jewm gjall apo jo
po p ote i sha ne shqiperi do ti mesoja shqipen e paster pa dialekt
%*He HoLDs ME WHeN I STArT 2 CrY
MAKeS ME SMILE WITH JusT His EYeS.
SHAREZ MY HOpeS DREAmS FREARS.
wiPES AwaY ALL mY TeaRS
i LOv HiM WItH OUT REgrET.
I JUsT HaVEn'T FOunD HIM YeT.******%%%
Femija flet gjuhen qe flasin prinderit e vet. Sigurisht qe do jete dialekt..ne Shqiperi ka shume pak zona qe mund te thuhet se flasin gjuhe letrare. Sipas jush cfare do bejme me zonat qe nuk flasin gjuhe letrare? T'i zhdukim nga harta?
Sigurisht qe jo. Dialektet jane pasuri e gjuhes.
E rendesishme eshte qe femija te shkruaje ne menyre sakte e ne menyre letrare, dhe jo te mundohet qe t'i shkruaje fjalet ashtu sic i thote ne dialekt, sic shikojme ketu ne forum.Duhet te sforcohesh shume qe te arrish te kuptosh ate qe ka dashur te thote.
*Sweet* chicka*: Gjuha eshte pasaporta qe te jep vendi yt kur je larg tij. Duhet ta ruash e ta flasesh ku je jashte Shqiperise, pasi ne Shqiperi do apo nuk do nuk s'ke zgjidhje tjeter dhe do flasesh shqip.
O bote, o dreq
une linda te te ndreq
Po bota u shthur
per te mos u ndrequr me kurre.
:^Globi
.............Postuar mė parė nga FierAlda143
![]()
Where does a thought go when it's forgotten?
Postuar mė parė nga *Sweet*chicka*
![]()
![]()
![]()
Si s'e paskam pare kete une??
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Krijoni Kontakt