Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    i/e regjistruar Maska e NORTONI
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Postime
    116
    Mendoj se java nuk perdoret aq shume sa c++ por te jep mundesi me te mira per te programuar.
    Gjuha jone sa e mir',
    sa e embel sa e dlir......

i/e larguar Maska e klodj
    Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    Faleminderit Prometeo. Ishte nje krahasim qe me dha te kuptoj me shume nga c'prisja.

i/e larguar Maska e klodj
    Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    Ajo qe me intereson me shume faktikisht eshte krahasimi i dy programeve te krijuar njeri ne Java dhe tjetri ne .Net. Pra jo gjuhet e programimit por tashme kemi dy programe dhe duam te zgjedhim njerin prej tyre.

Cilin duhet te favorizojme me shume ne si perdorues (jo programues) programin e krijuar ne Java apo ate te krijuar ne .Net apo VB.

Them se duhet te kete perparesi nje program i krijuar ne Java per te gjitha aresyet me siper apo nuk ndikon te zgjedhja e nje perdoruesi i cili per te njejten pune ka perpara dy programe dhe duhet te zgjedhi te bleje vetem njeren ???

Pra sa ndikon gjuha e programimit ne perzgjedhjen e nje perdoruesi te thjeshte?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar më parë nga klodj Lexo Postimin

Cilin duhet te favorizojme me shume ne si perdorues (jo programues) programin e krijuar ne Java apo ate te krijuar ne .Net apo VB.

Them se duhet te kete perparesi nje program i krijuar ne Java per te gjitha aresyet me siper apo nuk ndikon te zgjedhja e nje perdoruesi i cili per te njejten pune ka perpara dy programe dhe duhet te zgjedhi te bleje vetem njeren ???
    Kjo pyetje si dhe vet tema nuk ka pergjigje te sakt apo te gabuar (me perjashtim te disa postimeve te meparshme qe nuk kan lidhje me realitetin). Per te gjetur pergjigjen e sakt per situate konkrete duhet filluar nga lista e kerkesave dhe prioriteteve si psh:

1. Ne cfare skenari do te perdoret programi, nje perdorues, shum perdorues ne rrjetin lokal, shum perdorues ne rrjetin e gjere etj

2. A i ipet rendesi "vendor lock in", pra kur behesh plotesisht i varur nga nje furnizues software-i (psh MS)

Neqoftese programi do te jet per nje shfrytezues atehere java do te konsiderohet si opcion me pak i pelqyer dhe vb do te duhej te konsiderohet si zgjidhje me e mire

Ne rastin tjeter te dy platformat kan opcione valide (kryesisht te bazuara ne SOA). Perkunder disa postimeve te mehershme (plotesisht te gabuara btw) qe e konsiderojne vb si gjuhe per afarizem ndersa java si gjuhe per shkence (hajt po thoshin fortrani ose c/c++, po java???), java eshte shume prezente ne aplikacione afariste. Prodhues te medhenj e bazojne tere "application stack" ne java si psh IBM, SUN, RedHat, Oracle etj per "enterprise solutions"

Dikush me heret e permendi garbage collector si cilesi te java-es duke e lene anash faktin se edhe .NET e implementon nje gje te tille (madje me disa tipare qe i mungojne java-se).

Edhe nje gje qe shton konfuzionin eshte kualifikimi i programuesve si VB Developer, nese ky term perdoret per vb.net atehere ne rregull, por nuk mund te perdoret per VB6 ose VBA (access, i cili duke gjykuar nga numri i pyetjeve konsiderohet si mjet adekuat per aplikacione afariste e qe nuk ka lidhje me realitet).

Se fundi pagesa kurre nuk mvaret nga gjuha programuese po nga aftesia qe te krijosh programe te mirrefillta

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-03-2005
    Postime
    68
    Citim Postuar më parë nga Uke Topalli Lexo Postimin
    ...
    Neqoftese programi do te jet per nje shfrytezues atehere java do te konsiderohet si opcion me pak i pelqyer dhe vb do te duhej te konsiderohet si zgjidhje me e mire
    ..
    A mund te argumentosh, pse VB qenka zgjedhje më e mirë? Unë si përdorues çdoher do të favorizoja programet në java, meqenëse me to jam i pamvarur nga platforma (mund t'i përdorë edhe në linux apo mac)..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Citim Postuar më parë nga programuesi Lexo Postimin
    Per programuesit kisha nje pyetje te shkurter.
    Si mendoni me mire te merresh me java apo me visual basic?

faleminderit
    Nese do te synosh platformen Windows, une te sygjeroj t'i futesh .Net (harroje VB), perndryshe merru me Java-n.

Megjithate, nese je akoma fillestar, te sygjeroj te shpenzosh ca kohe e te mesosh C/C++. Benefiti kryesor eshte qe do te mesosh koncepte baze qe Java dhe .Net i perdorin por i fshehin, keshtu qe s'do te jesh ne gjendje t'i kuptosh ne thelb nese nuk ke nje fillim me C/C++.

Hajt suksese.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •