Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 54
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Jam kurioz te di a e ka degjuar ndokush bach se vecse komente rreth moxartit dhe bethovenit po lexoj.

A i ka degjuar ndokush prelude and fugue no: 1&2 c minor , fantazia and fugue , toccata ,kommst du nun ( e something se se mbaj mend) etc etc etc , se spo me vijne nder mend , ?
    Keto jane super masterpieces te bach , i cili BTW, mbahet si babai i muzikes klasike.

Pa bach , sdo kishte as moxart as bethoven, as verdi as wagner and so on and so forth.

Mua personalisht me pelqen wagner,puccini , tchaikovski e prokofiev ....mirepo ti ngre keta mbi bach eshte marrezi. Bach eshte simply the foundation of classical music , e pasuar me vone nga pillars of classical music , sic jane moxart,bethoven,strauss,vivaldi,puccini,verdi, chopin etc etc etc.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Jam kurioz te di a e ka degjuar ndokush bach se vecse komente rreth moxartit dhe bethovenit po lexoj.

A i ka degjuar ndokush prelude and fugue no: 1&2 c minor , fantazia and fugue , toccata ,kommst du nun ( e something se se mbaj mend) etc etc etc , se spo me vijne nder mend , ?
    Keto jane super masterpieces te bach , i cili BTW, mbahet si babai i muzikes klasike.

Pa bach , sdo kishte as moxart as bethoven, as verdi as wagner and so on and so forth.

Mua personalisht me pelqen wagner,puccini , tchaikovski e prokofiev ....mirepo ti ngre keta mbi bach eshte marrezi. Bach eshte simply the foundation of classical music , e pasuar me vone nga pillars of classical music , sic jane moxart,bethoven,strauss,vivaldi,puccini,verdi, chopin etc etc etc.
    i kam ndegjue , po ma se tepermi me pelqen ky verzion ..

http://www.youtube.com/watch?v=fFqFYqnwtHk

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Nuk dua te ti thartoj shijet busavata , por gjeja qe urrej me shume eshte kur rockistet e metalaret mundohen te kopjojne gjeni te tille te muzikes klasike.

Nuk ka banke rocku i cili mundet ti afrohet sadopak kryeveprave te muzikes klasike nepermjet versioneve te tyre mediokre.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    nji gja asht e sigurt ti semtho
    t'kishte jetu bach sot do t'kishte ken veē metalar
    ne ate kohe nuk kishte kitarra elektrike....
    cilit zhaner ma shume se metalit i afrohet toccata e fuga p.sh?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga puroshkodran : 20-12-2011 mė 22:30

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Nuk ka genre qe i afrohet asilloj muzike, por nqs paske deshire se sben ta perafersosh me ndonje genre se sben , atehere blues and jazz jane shume here me te peraferta me klasiken sesa metali.

i/e regjistruar Maska e Ke-ler
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Vendndodhja
    Bolonje
    Postime
    243
    Jane te tre me te medhenjte e muzikes.Nqs ju pelqen Mozart-i,nuk e keni gabim...po ashtu Bach-u ose Beethoven-i.Une adhuroj Bach-un por,po ta gjykoj nga pika ku kemi arritur deri sot,Beethoven-i qe ai qe mbylli muziken klasike dhe filloi ate moderne.Per mua,per sa i perket artisteve te te gjitha koherave dhe te te gjitha arteve,Beethoveni eshte i vetmi,per nga madheshtia,i cili mund te krahasohet me Danten.Nejse,ky eshte mendim personal.
    I pafajshmi qe pa Djallin,u mahnit.Fajtori qe pa Zotin,u zhgenjye.

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Beethoven dhe simfonia e 9 jane madheshtore. Duhet te jesh i pasur qe t'i kuptosh dhe une u vonova.............. ndersa kjo:

...dhe ti me thua koka e gjethe....
    Gez!
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Mbylli mer syt ketu e harroje kete bote dhe fluturo lart me shpirt

Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga ARKIA Lexo Postimin
    Beethoven dhe simfonia e 9 jane madheshtore. Duhet te jesh i pasur qe t'i kuptosh dhe une u vonova.............. ndersa kjo:
    http://www.youtube.com/watch?v=IJzQP...eature=related
    ...dhe ti me thua koka e gjethe....
    Gez!
    Ti pelqen tjeter kend pa e ditur

Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin

nuk diskutohet qe bach eshte me i madhi nga te gjithe , muzika e tij kompozohej duke u bazuar mbi koncepte gjeometrike ekam pare ne nje dokumentar kete fakt ,per kete arsye kjo lloj muzike eshte me e mira nga lloji i vet dhe po te ishte gjalle ky gjeni do ishte akoma duke kompozuar muzike

une sa here kam kohe te lire e degjoj kete gjeni te madh

ka edhe te tjere gjeni si hendel,mozarti,vivaldi

por bach ngelet me i miri

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muzika klasike, 101 pjesėt mė tė bukura
    Nga Tannhauser nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 21-10-2023, 16:25
  2. A i ka ikur koha muzikes klasike?
    Nga SUPERSTAR_N1 nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 17-03-2014, 05:44
  3. Lajme nga mjekesia
    Nga Asteroid nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 11-05-2007, 01:02
  4. Ndalesa e muzikės nė islamizėm
    Nga Engelchen nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 22-12-2006, 21:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •