Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7

Ndryshimi midis vajzave

Jam Alisha dhe duke udhetuar shume, duke jetuar ne Tiarne, por udhetuar edhe neper Europe, (dhe jo vetem une, por edhe shumica prej jush) kam vene re se ka nje dallim te madh ndermjet vajzave te Shqiperise dhe shqiptareve qe jetojne ne perendim. Aq me teper i thelle behet ky dallin nese krahasojme vajzat e Tiranes, me te provincave te Shqiperise dhe ato te perendimit. Ndryshimi fillon qe me pamjen e jashtme, menyra e jeteses dhe mentalitetit. A ju duket se ia vlen te diskutohet se ku konsistojne tamam keta ndryshime???Une per vete, ve re se sa here qe jam ne Tirane me pelqen te jetoj si vajzat e kryeqytetit(lokale, kotesi, look interesant), kur jam ne perendim me pelqen sistemi i jeteses aty, sportivitet, angazhim i forte per punen dhe mbi te gjitha jeta pa komplekse. Nuk e di nese ia vlen ta diskutojme bashke. Dhe ..........ju ēuna, ke do preferonit me teper????

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Stili i jeteses nuk ka cka te beje me preferencat e dikujt...merrem mua com deri ne Paris...kot eshte.Ky jam dhe nuk nderroj fare...dua te them qe edhe nese vjen ai francezi apo amerikani ne Tirane...do te sillet njesoj si ne Amerike,dmth edhe ne kur dalim jashte jemi te njejtet...me ose pa veshje te re dhe stil te ri.
    Sa ma kuptuat me kuptuat nese jo...rrofte partia.
    Pershendetje!
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga Alisha
    Jam Alisha dhe duke udhetuar shume, duke jetuar ne Tiarne, por udhetuar edhe neper Europe, (dhe jo vetem une, por edhe shumica prej jush) kam vene re se ka nje dallim te madh ndermjet vajzave te Shqiperise dhe shqiptareve qe jetojne ne perendim. Aq me teper i thelle behet ky dallin nese krahasojme vajzat e Tiranes, me te provincave te Shqiperise dhe ato te perendimit. Ndryshimi fillon qe me pamjen e jashtme, menyra e jeteses dhe mentalitetit. A ju duket se ia vlen te diskutohet se ku konsistojne tamam keta ndryshime???Une per vete, ve re se sa here qe jam ne Tirane me pelqen te jetoj si vajzat e kryeqytetit(lokale, kotesi, look interesant), kur jam ne perendim me pelqen sistemi i jeteses aty, sportivitet, angazhim i forte per punen dhe mbi te gjitha jeta pa komplekse. Nuk e di nese ia vlen ta diskutojme bashke. Dhe ..........ju ēuna, ke do preferonit me teper????
    Teme interesante. Personalisht mendoj se njeriu nuk duhet ta ndryshoj veten thjesht ne baze te ambientit ku jeton. Pra, perse mos te jeme une e njejta dhe te merrem me te njejtat aktivitete qe me intersojn ku do qe te jeme?

gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    ...do te sillet njesoj si ne Amerike,dmth edhe ne kur dalim jashte jemi te njejtet...me ose pa veshje te re dhe stil te ri.
    nje shprehje thote :sipas vendit dhe kuvendi.
    do s'do ti,te detyron vendi te sillesh ashtu.S'besoj qe nje njeri qe eshte mesuar te jetoje ne Shqiperi lokaleve do gjeje te njejten gje kudo qe te shkoje se njeri lokaleve tre ore me nje kafe ketu s'rri.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Alisha te kuptoj pse ndrryshon. Keshtu jame dhe une, kur shkoj ne Elbasan jame me e qete me e gezuar shpirterisht me e cilter, c'do mbasdite ja beja qejfin vetes duke shetitur lart e poshte bulevardit kryesor. Ketu ne USA me duhet ta planifikoj diten qe te bej dicka qejfi, c'do gje me plan eshte ketu. Ndrryshe ne Shqiperi sepse gjerat jane me afer shtepise sheh njerez lart e poshte rruges, nuk ndihesh e izoluar. Eshte ambienti, atmosfera rreth e qark qe te bejne te ndihesh ndrryshe, faktikisht ate gezim qe kame ndjehur ne Elbasan ne nje muaj qe ndejta nuk e kame ndjehur ne Usa prej 6 viteve qe jetoj ketu.
    Imagjino qe edhe nga gjumi zgjohesha gjithe qejf ne Shqiperi, jo me gjerat e tjera.

Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Teme interesante. Personalisht mendoj se njeriu nuk duhet ta ndryshoj veten thjesht ne baze te ambientit ku jeton. Pra, perse mos te jeme une e njejta dhe te merrem me te njejtat aktivitete qe me intersojn ku do qe te jeme?
    Njeriu duhet domosdo te ndrryshoje ne bazen e ambientit ku jeton se nese nuk ambientohet me kulturen dhe ambientin e jeteses, do ti kete me te veshtire/keq punet.
    Sepse ku do qe mund te shkosh nuk ofrohen te njejtat aktivitete.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 17-04-2004 mė 08:40

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga Eliona
    Njeriu duhet domosdo te ndrryshoje ne bazen e ambientit ku jeton se nese nuk ambientohet me kulturen dhe ambientin e jeteses, do ti kete me te veshtire/keq punet.
    Sepse ku do qe mund te shkosh nuk ofrohen te njejtat aktivitete.
    Qe ti ambientohesh ambientit eshte nje gje dhe qe te diktoj ambienti veprat e tua eshte tjeter gje.

Nese une vishem me shalle ne veri dhe me pantallona te shkurtra ne jug, sigurisht duhet ti pershtatem ambientit ne ate menyr. Por nese une nderpes disa aktivitete qe une konsideroj te rendesishme thjesht ne baze te ambientit shoqerore atehere kjo per mua eshte gabim.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Aha ok veshtruese i dhe fjales 'atmosfere' kuptim tjeter.
    atehere jame me ty

("ANDREA" ZEMRA BABIT) Maska e Genti^Itali
    Anėtarėsuar
    19-09-2003
    Vendndodhja
    Itali ''Venezia''
    Postime
    635
    Edhe kafshet i pershtaten natyres ku jetojn jo me njeriu!

Un per vete i pershtatem shum vendit ku jetoi as vet se
    di sesi, por esht nje institk qe shfaqet kur nderoi ambjent.
    LINDI EDHE "ANDREA"

Free will! Maska e WhaleRider
    Anėtarėsuar
    05-01-2004
    Vendndodhja
    NZ
    Postime
    41
    Eshte e vertet se menyra e jetes ndryshon prej nje vendi ne vendin tjeter, e kjo nuk do te thot se edhe ti duhet te "ndryshosh". Une kudo qe t'shkoj do te jem ai qe jam.

Ehh.... sa i perket jetes ne perendim, nje proverb Grek thot: "Nje Dimer ne atdhe eshte me i embel se njeqind pranvera ne dhe te huaj"
    All I got in this world is my balls and my word and I don't break either of 'em for nobody!

Pėr njė Shqipėri tė madhe Maska e ment
    Anėtarėsuar
    14-06-2004
    Postime
    202
    Po qindperqin eshte e vertet se si asht vendi behet edhe kuvendi keshtu qė ne shqiptaret ma merr mendja se jemi aqė tė aft ti pershtatemi qdo vendi tung tung ju pershendes qaoooooooo

Tema tė Ngjashme

1. Kampet verore tė vajzave orthodhokse
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 09-07-2024, 17:23
  2. Vajzat tona punojnė si prostituta nė Itali: na zhgenjyen
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 19-07-2005, 08:29
  3. Pėrdhunuesi i 21 vajzave
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 25-05-2005, 06:52
  4. Mbretėria shqiptare e seksit nė Londėr
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59
  5. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-08-2002, 07:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •