Ke te drejte Pogradecari ! Nje mentalitet fshataresk eshte ngulitur tek shqipot lodhur me kafshet. Shpresoj qe me kalimin e kohes te ndryshoje pak ky mentalitet. Edhe Deusin e kuptoj dhe i jape te drejte per reagimin e tij.
Une ne Shqiperi kam nje qen rraca Labrador . E kam rrit brenda ne shtepi ne izolim te plote dhe mu be shume i eger dreqi. Si duket ngaqe nuk kish kontakt me njerezit . Mbaj mend qe kur ishte 2 muajsh , me kafshoi nje mik qe me kish ardh ne shtepi .Nuk kish faj , pasi miku qe kish ardh e kapi prej veshi ...dhe ai ia nguli dhembet .Shyqyr qe kish dhembe te vegjel...
Nje rast tjeter Riki ishte 2 vjec e me thone ca shoke hajde ta mesojme
te rrije ne kolibe. Per 2-3 dite i beme nje super kolibe te madhe dhe te bukur .Erdhi dhe dita e proves .Pasi i dhashe darken e lidha me dopio zinxhir tek kolibja . Kur ika filloi me te qare i shkreti se nuk ish mesuar pa mua. Po nejse...thashe keshtu do mesohet ..
Te nesermen jam ngrit ne 6 mengjesit e me vrap kam shkuar tek ata shoket . Ca te shifja ! E kishte bere koliben cope-cope....Aq i inatosur ishte , ngaqe e kisha lene vetem...
Nje keshille do i jepja te gjitheve. Mos e tradhetoni asnjehere mikun tuaj , se ai jep jeten per ju...
Ketu ne Itali kam marre nje rrace malteze , Miki e quajne ..Deri sa mbushi 1 vjec i kam bere te gjithe vaksinat.Ka edhe pasaporten dhe librezen e tij .Doja ta mesoja te flinte ne ''koliben'' e tij ..eh...aq shume e dua saqe me mua fle ...Historite e tij duhen faqe te tera ti tregosh...nje here tjeter...
Ne foto Miki , rraca malteze..
Krijoni Kontakt