Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755

Film vs. Realitet

Po tema e ka titullin Film kunder Realitet:
    Ne rregull, te gjithe e dime qe egzistojne ndryshime te shumta (ose per disa mund te jene te pakta ) ndermjet botes se filmave dhe botes reale...
    Besoj se do te ishte diskutim interesant nqs do shprehnim mendimet tona ne lidhje me cfare nuk eshte e njejte ndermjet ketyre dy "botesh" pra filmat dhe realitetit... dhenia e shembujve eshte shume e mire pritur... s'besoj se do diskutojme shume per filma fantastiko-shkencore, me nje fjale e kam qellimin ne lidhje me filma me histori me afer reales (pa efekte speciale a ku di une)...

Po e filloj une me disa ndryshime:

1. Ne shumicen e filmave ka nje happy end / (ose) dicka te percaktuar sesi ngjarja mbyllet...
    persa i perket botes reale, jo gjithmone (per te mos thene ne ne shumicen e rasteve) nuk ka happy end / ngjarja shtjellohet gjithmone ne vazhdimesi...

2. Ne filma fiton pothuajse gjithmone heroi pozitiv (me perjashtim te dy a tre filmave - [per t'u konsideruar, jo horror a gjera te tilla] - me sa di une)...
    Ne boten reale nuk mund te thuash as kush eshte heroi pozitiv (ne disa raste), plus qe mbase negativi fiton me shpesh...

3. Ne filma ne shumicen e rasteve, nqs regjisori nuk eshte regjisore, figurat e personazheve femra jane pak a shume te shtremberuara, ne kuptimin qe nuk permbajne sens ne vetvete, por shpesh shikohen thjesht si element zbukurimi, pa patur nje vertetesi ose origjinalitet si ne boten reale...

ok, pres reagimet,
    Juaji
    MtrX
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    teme shume interesante... ke shkruajtur ca pika qe jam dakort... dua te them dicka tjeter, qe kur shoh nje film mendoj ca budallek eshte qe gjithmone policija vin pasi "viktima vrau personin e keq ose kur personi i keq vrau viktimen" ... ne c'do film this happens

dhe the dicka per vajzat qe
    Ne filma ne shumicen e rasteve, nqs regjisori nuk eshte regjisore, figurat e personazheve femra jane pak a shume te shtremberuara, ne kuptimin qe nuk permbajne sens ne vetvete, por shpesh shikohen thjesht si element zbukurimi, pa patur nje vertetesi ose origjinalitet si ne boten reale...
    jam shume dakort, dje ne klasen e psikolgjis pam nje video per "eating disorders" arsyja qe e pam ishte sepse shume adoleshente duan te duken si modelet ose aktoret qe shikojn ne magazines, movies etje. Tek filmi "Pretty Woman" ne nje pjes tregon trupin e Julia Roberts, por ne fakt ishte trupi i nje tjetres... dhe kur bejn reklama tregojn different parts of a woman't body, ne fakt tregojn shume parts te vajzave te ndryshme, pshm njera mund te ket kembet me te bukura, tjetra gjokset etje, dhe i bashkojn te tera qe te duket si kur ehste trupi i asaj vajzes qe ka fytyren me te bukur.... nje gje tjeter qe na tregoj ne klasen e psykologjis ishte qe ne magazine tregontenje fotomodele qe nuk EKZISTON, ata qe jan ekspert me kompjutera, kishte/kishin marr vetullat e nje tjetres, syte e nje vajze tjeter, unden etje.... anyways sic the shume ndryshe nga realiteti

anyway, nice topics
    bye
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 14-04-2004 mė 13:34
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Tema tė Ngjashme

1. Bota e Publicisteve Musliman - Shtypi !!
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 12:33
  2. Ēfarė ėshtė virtualizmi?
    Nga KACAKU nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 24-08-2008, 18:46
  3. Miti si realitet dhe si gėnjeshtėr, PROF.DR. ARTAN FUGA
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-05-2006, 17:43
  4. Teknologjia Matrix po bėhet realitet?
    Nga Tini- nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-07-2004, 09:20
  5. Si bėhet ėndrra realitet?
    Nga Io_e_Te nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 14-07-2003, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •