Po tema e ka titullin Film kunder Realitet:
Ne rregull, te gjithe e dime qe egzistojne ndryshime te shumta (ose per disa mund te jene te pakta) ndermjet botes se filmave dhe botes reale...
Besoj se do te ishte diskutim interesant nqs do shprehnim mendimet tona ne lidhje me cfare nuk eshte e njejte ndermjet ketyre dy "botesh" pra filmat dhe realitetit... dhenia e shembujve eshte shume e mire pritur... s'besoj se do diskutojme shume per filma fantastiko-shkencore, me nje fjale e kam qellimin ne lidhje me filma me histori me afer reales (pa efekte speciale a ku di une)...
Po e filloj une me disa ndryshime:
1. Ne shumicen e filmave ka nje happy end / (ose) dicka te percaktuar sesi ngjarja mbyllet...
persa i perket botes reale, jo gjithmone (per te mos thene ne ne shumicen e rasteve) nuk ka happy end / ngjarja shtjellohet gjithmone ne vazhdimesi...
2. Ne filma fiton pothuajse gjithmone heroi pozitiv (me perjashtim te dy a tre filmave - [per t'u konsideruar, jo horror a gjera te tilla] - me sa di une)...
Ne boten reale nuk mund te thuash as kush eshte heroi pozitiv (ne disa raste), plus qe mbase negativi fiton me shpesh...
3. Ne filma ne shumicen e rasteve, nqs regjisori nuk eshte regjisore, figurat e personazheve femra jane pak a shume te shtremberuara, ne kuptimin qe nuk permbajne sens ne vetvete, por shpesh shikohen thjesht si element zbukurimi, pa patur nje vertetesi ose origjinalitet si ne boten reale...
ok, pres reagimet,
Juaji
MtrX
Krijoni Kontakt