Kompleksiteti qe ne ket rast edhe nje supozim veprues po na verbon dukshem sensin llogjik.Postuar mė parė nga DeuS
Nuk eshte fare e veshtire te kuptohet pikesynimi i USA.
Nuk nevojiten ushtrimet e Ajnshtajnit per te kuptuar se cili eshte qellimi i USA.
Qellimi i USA eshte dhe ka qene gjithmone kontrolli mbi rajonin dhe ruajtja e interesave izraelite.
Objektivi i USA nuk eshte terrorizmi por sic pohova me lart kontrolli mbi rajonin dhe ruajtja e interesave izraelite.njerez po vriten ...
Ja naften arriten ta pervetsojne...
Ja territorin Irakien dhe Afganistanez e pervetsuan , gjithashtu...
Sadamin e shfarosen...
Israeli nga ana tjeter po i arrin qellimet e tij...
Terroristet po i luftojne nga te gjitha drejtimet...
Ore , a thua valle te jete ky objektivi kryesor i USA ?! ...apo ka me puna pune ?!
Ketu vazhdojne perseri te shfaqen shenjat e kompleksitetit.se kam pershtypjen une qe Lindja e Mesme eshte vetem karremi qe po perdor USA per te kapur peshkun qe kerkon kaq shume?! Pse me duket mua qe kjo lufte ka qellime me te thella sesa naftat , terroristat apo ku di une ?!
Gjerat nuk jane me aq ngjyra sa mund te supozojne disa.
Sa shume here u mundova ta analizoj kete postin tend dhe nuk shoh asgje tjeter vecse nje bredhje gardhit rreth e rrotull.Amerikes i intereson lufta. I intereson kaosi. I intereson terrorismi. Kjo superfuqi boterore eshte shume me e fuqishme sesa e imagjinojme ne. Vendet e Lindjes se Mesme jane thjesht nje guxhulisje per te. Ama ato jane me te rendesishmit , sepse jane vendet ne te cilat diplomacia zhvillohet me pak se kudo. Jane vende me temperamet impulsiv , me seder te semure , me injorance te theksuar .....dhe ne kete lloj pozite i zgjuari dhe i fuqishmi arrin shume shpejt qellimet e veta , duke e sulmuar ne pikat e dobta , te cilat jane me shumice ne keto shtete.
Thjesht mendoj se qellimi i USA eshte diku me tej sesa ajo qe mendojme ne.
Ndoshta ne nje te ardhme te afert do fillojme ti ndjejme shenjat e para ...
Per momentin nuk me ngelet qe tjeter te them, pervec se , Zoti na ruajte kokat , shyqyr qe jemi jashte hartes "Danger" ...dhe mjere ato qe jane brenda saj!
Dmth te njejtat fjali te interpretuara ndryshe , pa baze dhe pa arsyetim konkret por thjesht hidh gurin mos ta kapin.
USA eshte verte nje superfuqi boterore por a nuk mendon se po ekzagjeron ne vleresimin qe po i ben?
Krijoni Kontakt