Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 69
    Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga Jona
    Si Refugjate Qe Jemi, A Do Ishte E Drejte Qe Te Lidhim Jeten Per Nje Interes? Po Sikur Interesi Te Ishte Aq I Madh Sa Kuptimi I Jetes Te Varej Prej Tij?
    No per mua nuk eshte e drejte te martohesh per interes. Ne kete menyr humbet kuptimin dhe vleren e duhur martesa. Une sikur te isha pa dokumenta, me mire te kthehesha ne Shqiperi se sa te martohesha per interes. (dmth interes per dokumenta sepse ka lloj lloj interesi...)

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Veshtruse mire qe ti, une apo ajo tjetra nuk e bejme nje lidhje me interes duhet qe ti perbuzim Shqiptaret e tjere qe veprojne ndrryshe? Ti bejme moral 'jo pse martohesh vetem per letra me mire te ktheheshe ne Shqiperi, te pakten ne kete menyre je i paster moralisht'.

Elisabet shembulli qe solle eshte nje sakrifice qe dikush e ka menduar perpara se ta beje. Sakrifikone sot qe te gezoj mot.
    Ne si vajza e kemi me te veshtire te bejme dicka te tille sepse i ndiejme me shume moralet, por neqoftese nje individ ka kurajo atehere ta beje se per te miren e saj/tij eshte.
    Sakrifica per nje jete me te mire e ben c'do kush. Sot pershembull une po sakrifikoj gjumin per te mesuar. Neser mund te sakrifikoj kohe te lire me familjen per te qene ne pune. Keshtu e ka jeta.

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga Eliona
    Veshtruse mire qe ti, une apo ajo tjetra nuk e bejme nje lidhje me interes duhet qe ti perbuzim Shqiptaret e tjere qe veprojne ndrryshe? Ti bejme moral 'jo pse martohesh vetem per letra me mire te ktheheshe ne Shqiperi, te pakten ne kete menyre je i paster moralisht'.
    Eliona:

Une edhe sikur te doja nuk mund te imponoja dot njeri (apo te perbuzja njeri) qe te vepronte ashtu si do te doja une...Thjesht kam shprehur nje mendim qe une perkrah.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Veshtruese e lexova mendimin tend se c'do beje te ishe ne hallin e atyre pa dokumenta. Por faktikish me duket se nuk je e perfshire ketu, prandaj te pyeta se c'fare mendon per ata qe e bejne kete lidhje. Disa forumista jane shprehur keq ndaj tyre, harrojne qe dhe ata pa dokumenta po mundohen te permiresojne jetesen sic njerezve qe shkojne ne shkolle per tu pergatitur per nje te ardhme me te leverditshme.

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga Eliona
    Veshtruese e lexova mendimin tend se c'do beje te ishe ne hallin e atyre pa dokumenta. Por faktikish me duket se nuk je e perfshire ketu, prandaj te pyeta se c'fare mendon per ata qe e bejne kete lidhje. Disa forumista jane shprehur keq ndaj tyre, harrojne qe dhe ata pa dokumenta po mundohen te permiresojne jetesen sic njerezve qe shkojne ne shkolle per tu pergatitur per nje te ardhme me te leverditshme.
    Ajo qe shpreha une ishte ultimatumi i fundit. Dmth, ne qoftese une nuk do arrija dot ti beja dokumentat ne menyr te ndershme dhe ligjore, atehere sigurisht qe do kthehesha ne Shqiperi (apo ne ndo nje vend tjeter).

Nuk kam dyshim se ka plot njerez qe vine me qellime te mira ne Amerike apo ku do te tjeter jashte Shqiperise ashtu si per studime, por kjo nuk do te thot se meqense kan qellime te mira mund te (me fal per shprehjen) bastardojn martesen. Mund te punojn, mund te zen avukat, mund te shkollohen, dhe mund te fitojn dokumentat sipas ligjit dhe jo sipas nje lidhje thjesht per interes.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Nese interesi eshte i bere ne menyre qe te dy palet perpuqen atehere nuk shoh asnje te keqe. Shembull, nje mesuese e imja ne shkollen e mesme beri letra martese me nje shokun e saj nga Kolombia sepse i erdhi keq per te. Pasi pajiset me letra ai, merr gruan dhe femijen e tij te jetoj ne USA. C'te keqe ka ketu. Ajo qe beri mesuesja eshte nje nder per keto Kolumbese, jo shume veta e bejne kete.
    Nuk e shoh si bastardim martese kete mesiper.
    Te gjithe punojne se pa pune nuk jetohet, me avokat nuk behet gje veshtruese, munden te shkollohen sigurisht qe munden por e kane me shume veshtiresi sesa ne qe kemi perkrahrjen e prinderve. Dhe duhet te paguajne dyfishin e klasave, qe une i marre me burse nga shteti, dhe nuk kane te drejte te marrin loans.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-12-2002
    Vendndodhja
    united kingdom [london]
    Postime
    30

hi

Po jap edhe un mendimin tim per kete teme kaq te bukur dhe qe kurre sdo kete nje konsensus nga te gjithe.Un mendoj se ne disa aspekte njeriu duhet te martohet per arsye personale[sic jan documentat ne kete rast] perse thoji ju?Ne kohen qe kam ndetur kete ne UK pa documenta edhe un e kam menduar nje gja te tille por jo me shqipatere por me te huaj,por zoti deshi edhe me dha documentat edhe nuk do te me vinte mire qe dikush[femer kuptohet lol] do te me perdorte per te marre nje document.Por realiteti edhe dicka ne dukje e pse jo mos te martohen per nje jete me te mire behet gjithcka.Para nje jave isha ne Shqiperi edhe e pashe jeten andej ishte e kote pa pike prespektive.Disa thojne qe jo sduhet te martohen vetem per Documenta se jan pajisur vet me te tilla.Po te vine veten ne poziten e atyre qe nuk kan documenta sdo te flisni keshtu besoj.Uroj qe nje dite edhe vendi yne[Shqiperia ta kaloj kete tranzicion qe eshte edhe te mos ndodhe nje gje e tille.E mire nuk eshte kjo gje por do ecim simbas kohes edhe rrethanave.Kalofshi nje dite te mbare.

VlonjaT Maska e BlEdIi
    Anëtarësuar
    11-10-2002
    Vendndodhja
    Nj
    Postime
    418
    Citim Postuar më parë nga Jona
    Si Refugjate Qe Jemi, A Do Ishte E Drejte Qe Te Lidhim Jeten Per Nje Interes? Po Sikur Interesi Te Ishte Aq I Madh Sa Kuptimi I Jetes Te Varej Prej Tij?
    Nese e quajm veten refugjat hajt te qendrojm si te till.
    Kush eshte interesi me i madh ne jet,te kesh dokumenta?Apo te jesh e/ lumtur me nje njeri qe e ke mar pa interes?
    Halli hallit nuk i ngjan,po ama nuk shitet zemra dhe jeta per nje pal dokumenta.Nuk mbyllet nje sy e nje vesh vetem pse vajza/djali ka dokumenta.
    Ketu ku jam njof disa...po dy qe jan te fejuar sot i njof mir...biles kete vajzen qe ky djal u fejua e kishte shoku i ngusht i tij.....e shum e shum tjer qe nuk arrij dot ta mendoi se si keta njerez e bazojn jeten e tyre ne nje dokument!!???

Halli dhe vuajtjet Shqiptarin duhet ta bejn me te fort,jo te arrij te shitet per nje cop leter.
    Me mir ne shqiperi duke shit banane sesa te mar dike per lerta (shyqyr zotit i kam )
    "O bindu o permendu o merr malet e cemendu"

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    tani kjo varet...una te shumten e shoqerise e kam ne kete gjendje...po e filloj me nje shoqe qe eshte ne lidhje me 1 djal shqiptare,ai eshte i rregulluar nga ana e statusit...edhe ai ka thene,edhe nqfse ne ndahemi edhe puna jote nga shteti del keq un jam gati te te ndihmoj ty,dmth te martohemi thjeshte per Doc.Kjo gjendje eshte ne 1 lidhje shqiptare,ka disa meshkuj te rralle qe e bejne kete.Po ashtu mund te shtoj qe ka edhe femra/meshkuj te huaj qe e bejne keto ku ndjenjat nuk duhet te luajne rol fare.Dmth thjeshte martese per Doc, edhe jo lidhje midis 2 paleve.Kam 2 shoke qe para disa muajsh sapo kan ardhur nga shqiperia ku bene martesen me femra te huaja.Ato jane marezisht ne dashuri me gf qe kane...por mund te them qe qellimi i tyre per kete lidhje ne fillim ka qene thjershte per doc.Tani ato po mendojne te blejne shpi etj etj dmth te krijojne familje.Po e them kete qe mbase ne fillim nisesh per ate qellim por me vone perfundon mire e gjitha kjo.
    Por nqfse se po martohesh me dike strickly per doc edhe ai/ajo nuk eshte ne dieni edhe sidomos me qene shqiptare ...hmmm do mendoja 2 here per kete.E para do mendoj qe mos eshte valle ndonje rruge zgjidhje tjeter,shum refugjate jane martuar me kushot e tyre vetem qe mos te mbesin ne ate gjendje...(kuptohet martese per doc).Nqfse una do kisha ngelur me ket me qene mundesia e fundit edhe duke e ditur sesa shum jam lodhur per tu bere dikushi ketu...do e beja edhe ate sakrifice..qe te mbijetoja ketu.....e di qe sucks...por me mire tia filloshe nga fillimi ne shqiperi???
    Sic thashe mesiper do shikoja te gjitha mundesite...athere do e shikoja qe a eshte kjo e vetmja mundesi...
    mluq pluq bunny
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Impossible is nothing! Maska e Cool_Durrsak
    Anëtarësuar
    29-03-2004
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    44
    Teme interesante ne fakt por pak si acaruese me duket! pasi ne thelb dashje pa dashje prek ca persona qe mund ene ta kene bo ate pune(lidhje per doc.) fenomen i cili ne fakt eshte absurd ne disa vende te tjera ose as qe u shkon nermen robve(te atyre vendeve) se ekziston psh!nejse..per cdo rast po i jap te drejte veshtrueses..me pelqen kendveshtrimi i saj...kurse ate gocen(smaj ment se si e qunin tashi) qe perkrahte mendimin e kundert as qe du ta komentoj fare. un pervete kam qene i martuar me i goc angleze per pune dokumentash ne mosh madje fare te re(18 vjec) ,mirpo e bona pasi e njihja(e kisha shoqe klase ne gjymnaz[dhe te dashur kuptohet]) dhe paraprakisht i thash se per ca probemi e boj dhe ajo ra dakort! ndryshe nuk do ta boja kurre!dmth me i femer qe sme pelqen zdo martohesha sikur ene shtetsi marsiane te me jepshin.nejse..shume teme e komplikume kjo!madje do ju kshilloja ta mbyllnit fare..!
    I like ur pants around ur feet, I like the dirt that's on ur knees, I like the way u still say please while ur looking up at me, ur like my favorite damn disease...!!!

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 11:38
  3. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35
  4. Pozita e femres ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 17-01-2003, 14:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •