Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 69
    i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Dokumenti eshte nga ato pak gjera ne jete qe nuk ka vlere monetare. Sado te harxhosh per te, je i sigurt qe do i nxjeresh dy, tre, kater e pse jo dhe dyqind e treqindfish. Shume veta marin dhe japin jete per dokument, te martohesh per te (perfshi ketu bindjen e partneres se po e ben per dashuri) eshte nje cmim shume i vogel per te siguruar nje "vegel" qe jo vetem ndryshon por dhe garanton te ardhmen tende.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

ecchime..... Maska e Pidocchio
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220

Elna Durresi

Per fatin tuaj te keq Zvicrra sben pjese ne vendet shengen... dhe as ne monedhen e perbashket ( BE) ja pse ju kthyen mbrapsht.. Jo pse jeni shqiptare.
    por per sa i perket kesaj teme e thash timen ( nga halli robi ha dhe kumlla te tharta) .

Ps: Mos harro bota eshte gjith hipokrizi...... dhe sidomos tek ne shqiptaret hipokrizia dhe tengalliku skan fillim dhe fund.
    :jSorridi alla vita la vita ti sorride....

ecchime..... Maska e Pidocchio
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220
    Citim Postuar më parë nga R2T
    Dokumenti eshte nga ato pak gjera ne jete qe nuk ka vlere monetare. Sado te harxhosh per te, je i sigurt qe do i nxjeresh dy, tre, kater e pse jo dhe dyqind e treqindfish. Shume veta marin dhe japin jete per dokument, te martohesh per te (perfshi ketu bindjen e partneres se po e ben per dashuri) eshte nje cmim shume i vogel per te siguruar nje "vegel" qe jo vetem ndryshon por dhe garanton te ardhmen tende.

Pak banale dhe shqeto.... por e drejte. ( edhe pse e ardhmja duhet ndertuar vete)
    :jSorridi alla vita la vita ti sorride....

Perjashtuar Maska e korcaprincess
    Anëtarësuar
    24-10-2002
    Vendndodhja
    Detroit MI
    Postime
    510
    Tani qe kjo gje nuk esht e drejt, e di dhe bufi,por te rrim shtrember dhe te flasim drejt, ndodh dhe ndodh SHUM ky fenomen! personalisht nuk do bazohesha KURRE ne interes kur vjen puna per te lidhur jeten me dike.......esht absurditeti me i madh.

Citim Postuar më parë nga Pidocchio
    Per fatin tuaj te keq Zvicrra sben pjese ne vendet shengen... dhe as ne monedhen e perbashket ( BE) ja pse ju kthyen mbrapsht.. Jo pse jeni shqiptare.
    por per sa i perket kesaj teme e thash timen ( nga halli robi ha dhe kumlla te tharta) .

Ps: Mos harro bota eshte gjith hipokrizi...... dhe sidomos tek ne shqiptaret hipokrizia dhe tengalliku skan fillim dhe fund.
    Të kisha patur pashaportën zvicereane s'më kishin ndaluar në kufi , edhe pse zvicra nuk bën pjesë në shengen. S'ka lidhje me pjesëmarrjen në shengen apo ajo nga ana e zvicrës që zvicereanët të kalojnë weekendet ku i duan. Mua më kthyen mbrapsht sepse nuk kisha vizë shengen ne pashaportën time shqiptare. Pra sepse Shqipëria nuk bën pjesë në shengen.
    Dhe kësaj i thonë kurajo dhe 3 vjet sa të vijë radha tek pashaporta zvicereane , sepse Shqipëria në shengen kushe di kur futet.

Elna.

kokeforte Maska e elisabet
    Anëtarësuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Martesa per dokumenta eshte nje metode e krijuar nga njeriu sepse ka nevoje per kete gje.
    Dihet qe nuk e ben nga qejfi po nga nevoja.
    Pra, jemi ne shekullin e 21-te dhe me shume vlen nje cope karte se vete njeriu.
    Per te ardhur keq apo jo???
    Ç'eshte e verteta me vjen keq per ate qe e ben.
    Sa per ate qe kishte pasaporten amerikane, i them ta shtrengoje fort ate pasaporte se ndoshta i nxjerr ndonje cike qumesht.
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga elisabet
    Pra, jemi ne shekullin e 21-te dhe me shume vlen nje cope karte se vete njeriu.
    Jo moj elisabet nuk eshte copa kartes qe vlen me shume. Eshte ai person qe do jetese me te mire per veten e tij qe vlen me teper.

kokeforte Maska e elisabet
    Anëtarësuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Citim Postuar më parë nga Eliona
    Jo moj elisabet nuk eshte copa kartes qe vlen me shume. Eshte ai person qe do jetese me te mire per veten e tij qe vlen me teper.

Personalisht mendoj njesoj si ty, por siç e shohim realiteti eshte ndryshe.
    Si thua ti kush vlen me shume per nje vajze apo djale qe martohet me nje qe ka moshe shume me te madhe se ai/ajo.
    Une them qe ky person ia ka vene vizen vetes per nje fare kohe,(derisa te ndahet) thjesht per te patur nje dokument qe me vone i ndyshon jeten.
    Me duket nje sakrifice shume e nadhe per nje njeri, qe te jetoje me dike qe nuk ka asgje te perbashket me te.
    Te fleje me te duke menduar te dashuren qe mund te kete lene ne vendin e vet, dhe qe shpreson qe nje dite do te jene bashke.
    Per mua eshte e shume e dhimbshme.
    Dikush me lart e tha: Qellimi justifikon mjetin.
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

Citim Postuar më parë nga Jona
    Si Refugjate Qe Jemi, A Do Ishte E Drejte Qe Te Lidhim Jeten Per Nje Interes? Po Sikur Interesi Te Ishte Aq I Madh Sa Kuptimi I Jetes Te Varej Prej Tij?

per mendimin tim nuk eshte nevoja te dramatizohen gjerat kaq shume sepse ajo eshte nje marreveshje mbi kushte te caktuara te pranuara dhe dihet qe eshte per interes dypalesh.

dipl-ing
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    105

Jo vetem neve kemi halle

Une kam te fresket nje rast tjeter.
    Nje e njohura ime gjermane ra ne dashuri me nje boshnjak dhe u martua me te. Rreth 2 vjet mbas martese dhe pasi kishin edhe nje femije, gjithcka u permbys, boshnjaku u tjetersua. Pasi mori letrat gjermane ai u shnderrua ne nje maço (patriarkal?) te vertete. Megjithse jetonin vetem me nje rroge, ai i dergonte te holla familjes se tij ne bosnje qe atyre te mos u mungonte gje. Shkonte cdo 6 muaj ne bosnje megjithse nuk i kishin kushtet ekonomike per gjera te tilla. Nese me perpara nuk kishte shfaqur kurre shenja fanatizmi, papritur gruaja e tij s'duhej te shkonte me ne universitet sepse aty kishte djem. Dikur e njohura ime nuk duroi dot me dhe kerkoi divorcin. Tashme ajo eshte me nje vajze 3 vjece vetem per te cilen boshnjaku sdo t'ja dije fare. Boshnjaku tashme ka marre nje arabe me shami ne koke e cila i bindet lepe peqe.
    E njohura ime eshte tashme ne nje situate teper te veshtire. Ajo nuk mund te punoje pasi nuk ka ku ta leje femijen. Mbas dy muajsh mbaron shkollen per mjekesi dhe ne mjekesi duhet te punosh heret ne oren 7 te mengjesit, nderkohe qe kopeshti hap ne oren 8. Babysiteri kerkon rreth 9 euro/ore per gjithe diten, dmth rreth 10 ore ne te zeze, qe do te thote qe gjermania te punoje per bebisiterin. Sic e shikoni, jeta e kesaj vajze eshte shkaterruar. Ajo eshte vetem 28 vjece.
    Vereni veten ne pozicionin e saj dhe gjykoni nese martesa per letra kur pala tjeter nuk e di eshte e drejte apo jo?

ciao
    studentja
    Rruga me e shkurter midis dy personave eshte nje buzeqeshje

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 11:38
  3. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35
  4. Pozita e femres ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 17-01-2003, 14:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •