Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 69

Aj, aj, aj.

Citim Postuar më parë nga Jona
    Si Refugjate Qe Jemi, A Do Ishte E Drejte Qe Te Lidhim Jeten Per Nje Interes? Po Sikur Interesi Te Ishte Aq I Madh Sa Kuptimi I Jetes Te Varej Prej Tij?
    Jona

Ke hapur një temë shumë delikate , ku dhe shumica janë përgjigjur me filozofinë që duhet të jetohet normalisht jeta dhe jo me kushtet e shqiptarit që jeton jetën.
    Kjo gjë është bërë , bëhet dhe do të bëhet deri ditën që pashaporta shqiptare të lejohet të kalojë kufinjtë pa problem.
    Do ti një shembull , ja :
    - Para dy javësh së bashku me tim bir u nisa për në Milano. Me tren e kam 4 orë larg nga Gjeneva . Kam kaluar me dhjetra herë dhe s'më kanë nxjerrë problem, por ja që kësaj radhe më ndaluan në kufi , dhe edhe pse isha me leje të rregullt qëndrimi në Zvicër , edhe pse isha me kontrat pune fiks , me banesë fiks prej kaq e kaq vitesh etj, etj, më thanë një Më vjen keq italisht dhe nuk na lanë të kalonim. Pra u detyrova së bashku me tim bir të rikthehm në Gjenevë në mes të natës, thjesht sepse kisha pashaportë shqiptare dhe nuk kisha vizë shengen.
    Atë natë kur isha në doganën e Domodosolës më vlonte gjaku nga revolta, sepse isha e dënuar të mos kaloja kufirin thjesht se isha Shqiptare , asgjë tjetër. Imagjino ti dikë tjetër që duhet të sigurojë ekzistencën???!!!.
    Pra unë po ta them se nëse mua do më binte halli i ekzistencës , ja perëndimi ja Shqipëria , në kushtet e mia për të siguar jetesën time dhe atë të tim biri do bëja një martesë për dokumenta pa mu dridhur qerpiku fare , se ja ky qe fati ynë. Shqipëria ekzistencën fatkeqësisht nuk na e siguron dot. ATËHERË....................?!

Ky është mendimi im.
    Me respekt Elna.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pershendetje Elina,
    Me terhoqi postimi juaj dhe desha te shtoja dicka per temen pasi me duket se eshte thjeshtuar disi.

Para nje viti me ka rastisur te takoj me nje shokun tim nje person qe merresh me sajimin e Martesave per letra, dhe merrte nje pjese te konsiderueshme parashe, pasi dihet pjesa me e madhe i shkon asaj cupkes apo djalit qe "ofrohet vullnetar.

Po para nje viti kam bere nje perkthim te gjate dokumentash martese per nje motren shokun tim qe jeton ne NY. Para disa javesh u interesova per nje shokun tim ne Michigan mos e rregulloja, por cfar ndodh. Fakti eshte qe Martesa per letra eshte bere jashtzakonisht STRIKT, dhe me sa morra vesh te duhet nje fotografi te pakten 1 apo 2 vjet e vjeter me ate qe do martohesh, mbas marteses do kesh "kontrolle" ose me sakte do jesh e monitoruar per nje fare periudhe etj etj.
    Problemi eshte qe ne keto kushte as qe nuk e merr mundimin njeri te rri 2 apo 3 vjet me ty qe ti te kesh dokumenta, ose shifra do jete marramendese, pasi nuk te fal njeri 2 apo 3 vjet keshtu.

Problemi qendron qe e vetmja alternative mbetet mashtrimi si te thuash, pra a do mashtroje ne kushtet e tua pa tu dridhur qerpiku ? Them se pergjigja eshte pak me ndryshe tani pasi po luajm me ndjenjat e dikujt.

Cdo te mire
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Në jetë edhe në dashuritë më të madha ka patur kompromise, e jo më në një moment ekzistence.
    Tani më shtron një pyetje të cilës i përgjigjem në mënyrë fiktive pasi nuk jam në ato kushte, por them se vërtet nëse duhet të siguroja jetën time dhe të tim biri, do bëja një kompromis të tillë, ndoshta në këtë mënyrë jo pa mu dridhur qerpiku, por me një dhimbje të madhe në shpirt që vëndi im , shteti im nuk mèe kanë krijuar mundësitë e ekzistencës dhe që unë do duhej të bëja një mashtrim të tillë. Por ja , që jeta ime dhe sidomos ajoe tim biri qënkan më të shtrenjta se çdo vlerë tjetër morale.
    Fatkeqësisht ky është realitet që ka ndodhur , ndodh dhe do vazhdojë të ndodhë.
    Unë këtu njoh me qindra persona që bëjnë një jetë të tillë, por që realitetit i hedhin hi syve dhe e kalojnë si një histori pasionante dashurie. Tani varet kush gjykohet. Ai që thotë e bëj apo ai që të citon një libër të tërë filizofie dhe jeton me këtë realitet.

Elna.

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Si Refugjate Qe Jemi, A Do Ishte E Drejte Qe Te Lidhim Jeten Per Nje Interes? Po Sikur Interesi Te Ishte Aq I Madh Sa Kuptimi I Jetes Te Varej Prej Tij?
    Sigurisht nuk do ishte e drejte nje martese e tille , por halli i ben Shqiptaret te bejne nje gje te tille .
    Halli i ben shqiptaret te martohen me kusherinjt e tyre vetem per te bere dekumenta ne boten e huaj .
    Halli i ben shqiptaret te nderrojn dhe emrat e tyre .
    Halli i ben Shqiptaret dhe te marin rruge ilegale te mbyten me gomone .
    Halli i ben Shqiptaret te jemi slleverit e botes etj etj , qe nuk u mbarruan kurre keto hallet e Shqiptareve .
    Dhe per te gjitha keto halle eshte fajtor shteti yne , i cili po i detyron njerzit te lejn atdheun e tyre , dhe te hapen neper bote si zogj jetim , per te mbijetuar .

Per mendimin tim Martesa ka vetem nje interes DASHURIN . Po nuk qe dashuria mes nje cifti , nuk quhet martese , por quhet Interes .

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Elna Durrësi
    Tani varet kush gjykohet. Ai që thotë e bëj apo ai që të citon një libër të tërë filizofie dhe jeton me këtë realitet.
    Elna me kete fjali permblodhe mendimin tim.
    E marr me mend sa veshtire ishte qe nuk te lane drejte kalimi vetem se je Shqiptare por serisht une nuk e di si ndiheshe. Duhet ta perjetosh qe ta dish.

MJAFT me gjykime sepse nuk jetoni me kete halle. Nuk qani nate e dite qe te vdiqen prinderit e nuk mundet te shkonit as per varrim sepse NUK keni dokumenta. NUK jeni ju qe e mbani kete brenge ne shpirt. Kjo eshte me kuptim te plote se fjales 'ndarje se gjalli nga familja'.
    Prandaj mos i paragjykoni kot njerezit kur nuk keni qene ne kepucet e tyre!
    Duan te martohen per dokumenta, atehere martese te mbare dhe ishalla i behen dokumentat.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    po eshte e drejte martesa per dokumenta ,nese nuk e ke keto dokumenta nuk ke te drejta elementare ne bote ,per fat te keq

i/e larguar
    Anëtarësuar
    06-10-2002
    Vendndodhja
    France
    Postime
    35

Eh, sa "shume" filozofi !!!

Eshte nje realitet per ne shqiptaret kjo lloj martese, duam apo jo ne qe ta pranojme si te tille.
    Jemi popull pa shtet, me nje shtet pa dinjitet, jemi popull bujar te denuar te udhehiqemi nga "kusaret e politikes" qe po behen bosa !

Mbijetesa gjen rrugezgjidhjet e veta ne shume e shume forma dhe nje nga keto forma eshte edhe martesa per dokumentat.
    Po te pyeteshin sot ata dhe ato qe jane mbytur ne Otranto, se pse u "martuan me detin", imagjinojeni sado pak pergjigjen klithme te tyre !!!

Djem e vajza, mos ju rente e keqja ne koke juve, sepse si dihet se c'fare kushte edhe me te renda do pranonit se sa nje martese per dokumenta.

Sa e sa djem e vajza sot po ulerijne akoma edhe ne keto momente ne Shqiperi qe te syrgjynosen nga syte kembet, vetem e vetem te ikin nga skamja e vendit te tyre, pa nami te behet per me tutje !!!

Me respekt - Fenwick.

Mendimtari Maska e Telis
    Anëtarësuar
    31-03-2004
    Postime
    10

Thumbs up

[QUOTE=ALBA]Sigurisht nuk do ishte e drejte nje martese e tille , por halli i ben Shqiptaret te bejne nje gje te tille .
    Halli i ben shqiptaret te martohen me kusherinjt e tyre vetem per te bere dekumenta ne boten e huaj .[SIZE=2]Sa do imadh qe ky hall do ishte do pranoja vdekjen perpara se te beja dicka tetille[/SIZE]
    Halli i ben shqiptaret te nderrojn dhe emrat e tyre .
    Halli i ben Shqiptaret dhe te marin rruge ilegale te mbyten me gomone .
    Halli i ben Shqiptaret te jemi slleverit e botes etj etj , qe nuk u mbarruan kurre
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Te gjthe ju po flisni per martese per dokmenta. A eshte mire apo keq.
    Per mendimin tim martesa per dokumenta nuk ka ndonje gje te keqe n.q.se ne kete martese ka harmoni. Ku eshte ndryshimi midis kesaj lloj martese dhe marteses me mbleseri.

Eshte e vertete qe halli i ben shqiptaret qe te martohen per dokumenta.
    Njeri ka thene: "Halle - halle kjo dynja halli - hallit nuk i ngja"
    Dhe tjetri iu pergjigj: "Ti dini ju hallet e mia do harronit hallet e juaja".
    Kjo gje eshte e vertete qe njeri pa halle nuk ka por sa do qe i rende halli te jete
    shqiptari nuk duhet te uli kurre figuren e tij perpara dikujt tjeter dhe sidomos te huajit duke iu servilosur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Telis : 13-04-2004 më 09:04

"innocent child" Maska e strawberrygirl_
    Anëtarësuar
    09-10-2003
    Vendndodhja
    in my dreams
    Postime
    128

Jo nuk eshte e drejte qe te martohesh me dike vetem per dokumenta, dhe sidomos kur njeri e di dhe tjetri mendon se do jete per dashuri. Eshte dicka absurde sepse po perdor dicka per te perfituar per vete. Une jam me pashaportizim amerikan dhe nqse do me ndodhte dicka e tille do beje te pa munduren qe ai person te deportohet dhe mos shkele me ketu.
    Ky eshte mendimi im, ndoshta duket pak i ashper por kam pare shume raste ketu qe kane perfunduar keq.
    Love is like fog -- there is no mountain on which it does not rest
    ....makes the impossible possible
    ....rules without rules.

Jo nuk eshte e drejte qe te martohesh me dike vetem per dokumenta, dhe sidomos kur njeri e di dhe tjetri mendon se do jete per dashuri. Eshte dicka absurde sepse po perdor dicka per te perfituar per vete. Une jam me pashaportizim amerikan dhe nqse do me ndodhte dicka e tille do beje te pa munduren qe ai person te deportohet dhe mos shkele me ketu.
    Ky eshte mendimi im, ndoshta duket pak i ashper por kam pare shume raste ketu qe kane perfunduar keq.
    Je kaluar moj , xhane ndaj përgjigjesh ashtu. Do doja të dija përgjigjen tënde të ishe në vendin e atyre qindrave djem e vajza që shrytëzohen ekonomikisht nga patronët e tyre thjesht sepse nuk kanë dokumenta. Apo në vendin e atyre të tjerë që siç e kishte cituar dikush më sipër i vdes nëna e babai e nuk vete dot ta varrosë.
    Thonë që në luftë dhe në dashuri gjithçka falet. Pra , për shqiptarët në të tërë botën ekzistenca është = luftë edhe pse nuk nuk shihen armët.
    Ndaj mos jini aq të rreptë në gjykim , por thoni mjerë kujt i bie një hall i tillë.
    Hidhni shikimin disa metra më larg se hija juaj, e do shihni se jo të gjithë shohin me të njëjtin këndvështrim.

Elna.

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 11:38
  3. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35
  4. Pozita e femres ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 17-01-2003, 14:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •