Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 109
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Une nuk po te kuptoj s'pari cfar po thu? Cfar idhuj kam une? Ku e din qe kam idhuj une? Cilin idhull e kam t'jetes? Mo mo mos fol kur s'din se s'duhet, jo qe dicka po ty s'te kam pa ksajde qe moti e po ndokesh si antar i ri e kur s'e njeh dikend mos fol, se gabohesh ne mendimet e tua s'pari, e s'dyti ne njeriun qe nuk e njef.

Une dhe te tjeret ne kete bote prej fillesave te njeriut e deri me tash gjith e kemi kete problem, kjo jo vetem per ata qe nuk e besojn ZOTIN por edhe per ata qe e Besojn Zotin e kan problem. Jan disa gjera te paspjegueshme edhe ne ditet e sotme, qe nuk dhejne fryt ndaj ekzistences se ZOTIT. Kjo le ne pikepytje e gjithe njerzimin, qe s'eshte ende asgje e sigurt.

Tre idet ose pytjet qe i shtron ti mundesh ti gjesh ne Filozofi por duhet qe ti kuptosh ndjesit Shqisore te botes ne Realitet se ku gjindesh dhe cfar kupton me Racionalizmin tend ne te shprehur si Nihilizem, por perderisa nuk i shtjellon ndoshta ne menyren me te mire Filozofia atehere eshte e pamundur qe ti shpjegoj Dogmatizmi Fetar, sepse Dogmatizmi Fetar mirret me qeshtjen drejtperdrejt nga Hyjnira, kurse Filozofia i shqyrton ne menyra te ndara dhe Humane, dhe jo si te ardhura nga Hyjnia tek njeriu. Ne qoftese deshiron pergjigje per pytjet qe i ke shtruar nuk mundesh ti gjesh dot ne FE. Kjo e tregon jo efikasitetin e te shpjeguarit Feja. Kurse ne Filozofi hulumto, por ki me pas shum ndryshime t'mdhaja ndaj asaj Fetare. Sa qe ti ki me fillu me pas dyshime tek mendimet qe i ke perceptu dej me tash.

Filozofet per kete me pelqejn se mundohen qe ti japin opinionet e veta ne Njerzimin, por problemi eshte qe ti qe je Fetar dhe e ke ndonje Fe. Vet qajo Feja jote eshte qe e ka ndal njeriut ne te filozofuarit dhe ne mendimin e liris. Pra Filozofia eshte Gjithcka edhe ti po mundohesh me pranu qe Filozofia dhe Filozofet e kohes se Ilumunizmit jan nder njerzit me te mdhaj dhe me te mencur qe e kan ndryshu gjith rrjedhat e njerzimit prej Fejes dhe Zotit deri tek Filozofia Ateiste. Sa qe kjo Filozofi i ka tund Temelet e Feve si Krishterimi e Islami. Mundohu me gjet Zotin ne menyr te Filozofis se me Dogmat Fetare je i mposhtur qe tani qe po shkruaj une. Ne qoftese i bjen n'fije t'pakten atyre kunderthenjeve qe i kam postu me lart atehere do te kishte qen ide e mir, por s'ma merr mendja qe mundesh me i ra, se ka teper gabime.

Zoti ose Perendia qe e quan ti dhe qe mendon qe Ekziston Filozofet kan shtjellu shum probleme Dogmatike qe s'ja ka vlejt me u mirr hiq me to, por per me e shiku Fejen me nje kend me te mire u dasht me Filozofi, por ti ne qoftese e ki mendjen tek Filozofia atehere Zoti dhe Ekzistenca e tij kan me qen shum me te ndryshme sa qe e ke menduar me spjegimin e Feve. Vetem nje shtjellim t'vogel qe po mendon qe Zoti e ka kriju Universin s'mundet me qen e vertet...Universi si Universi i krijuar prej Materializmit nuk ka t'bej me asnje krijes jasht saj, se Materia eshte vet proces i shperthimit te madh, dhe s'ka perberje transcedentale prej askujt, por prej vetvetiut, kjo e ben kauzalitetin dhe krijon mbrenda kohes dhe hapesire. Qysh thote edhe Filozofi Panteist Baruch De Spinoza: Natyra e Krijuar, Natyra Krijon. Pra kjo eshte nje mendim shum i mir prej Filozofave se Universi eshte baz e Materializmit, dhe Materia s'ka veqori prej jasht vetes se vet, por mbrenda vetes se vet. E kurse ne Bibel e Kuran hasim se: Universi u Krijua nga asgjeja, kjo e humb efikasitetin se prej asgjes nuk e di une qe behet gjithcka, e kjo nja jep edhe nje shtytje tjeter qe bota dhe Natyra jan form e Materializmit dhe jo e Asgjes ne Gjithcka. T'lutem gabim je.

Kur po thua qe te shikojm lart eshte mjaft interesant, se kjo eshte nje gje interesante qe prej Botes tone qe jetojm ne eshte vertet nalt. Por kur thua per Universin gjigant qe e kena, bota nuk eshte as lart e as posht, por eshte ne qendrueshmeri te pasfundmes (infinit) qe nuk dihet se ku eshte posht dhe ku eshte lart, kjo eshte ne menyren e Filozofit, por ne Fe dhe fjalet e kota te njerzve mujna me has gjithcka qe mundohen me e pas besimin sa me te mire ndaj Zotit. E me kete kuptojm qe deri sa shikojm lart, ne jemi posht. Por pse ma mir nuk e tham ne kete menyren time: Ju shikoni lart sepse jeni posht, kurse une shikoj posht sepse jam lart (Fridrih Nice). Me kete qe e thash me kete thenje arrihet Mbinjeriu qe duhet te tejkalohet njeriu prej kesaj kalojm Mbinjeri qe Zoti hudhet posht, e ne vend te tij vjen Mbinjeriu une, ti dhe te tjeret.

Kot lodhen edhe Fet per me e arrit Supremacin ne kete bote ne Besimet e veta. Sepse deri sa eshte Feja s'ka as t'vertet, se prej nje Libri s'mundet me u gjet e verteta, por duhet me lexu shum libra per me gjet te verteten.

Edhe une deshta me e jap pytjen e njejt si ti: Kush eshte Zoti i Vertet?

Une me ato postimet dhe kontradiktat ne Bibel nuk po e shoh si te vertet. Pra mir eshte qe t'ja hedhim nje sy nga kontradiktat e Kuranit? Ndoshta mujna ta gjejm te verteten. Si thu a?

Sa ka zgjatur Pėrmbytja ?

Pėrmbytja zgjati 40 dite [Zanafilla 7:17]

Apo zgjati 150 dite [Zanafilla 7:24]

Gati njė vit, nga viti 600 i Noas [Zanafilla 7:11] deri ne vitin e 601 te Noas [Zanafilla 8:13]

Kur u “kryqėzua” Jezusi ?

Pas ngrėnies se pashkės [Marku 15:15]

Para ngrėnies se pashkės[Gjonit 13:1-2; 18:28; 19:14,17].

Kush e inspiroj Davidin qė tė bėjė regjistrimin e Izraelit?

Zoti (2.Samuel 24:1)

Satanai (1.Kronikave 21:1)

Davidi duhej tė zgjedhe nė mes tri formave te dėnimit. Njėra prej tyre ishte , qė Zoti pėr njė Kohė tė caktuar t`ju dėrgoj uri mbi atė vend. Sa vite ishte kjo kohe ?

Shtate vite (2.Samuel 24:13)

Tre vite (1.Kronikave 21:12)

Sa stalla kuajsh kishte Solomoni?

Dyzet mijė stalla (1.Mbreterve 4:26)

Katėr mijė stalla (2.Kronikave 9:25)
    Revolution 1848

Ja edhe disa pika per meditim

PIKA 1.
    BIBLA FLET PER KRIJIMIN E UNIVERSIT , NE FILLIM NE LIBRIN E PARE , ZANAFILLA KAPITULLI I PARE ,DHE THOTE SE ZOTI E KRIJOJ QIELLIN DHE TOKEN NE 6 DITE DHE FLET PER MENGJESIN DHE MBREMJEN DUKE JU REFERUAR NJE DITE 24 ORESHE.
    SOT SHKENCTARET NA TREGOJNE SE UNIVERSI NNUK KA MUNDUR TE KRIJOHET NE NJE PERJUDHE 24 ORESHE PER 6 DITE.
    KUR`ANI POASHTU FLET PER 6 "EJJAM" .FJALA ARABE NE NJEJES ESHTE "JEUM" NDERSA SHUMESI "EJJAM" .
    MUND TE KETE KUPTIMIN NJE DITE 24 ORESHE , OSE NJE PERJUDHE SHUME E GJATE ,EPOKE .
    SHKENCTARET THONE SE NUK KANE ASNJE KUNDERSHTIM QE TE PAJTOHEN ME ATE SE UNIVERSI ESHTE KRIJUAR NE 6 PERJUDHA SHUME TE GJATA.

PIKA 2.
    NE BIBEL ZANAFILLA ,KAP 1 ,VERS,3-5 : "DRITA ISHTE KRIJUAR NE DITEN E PARE" , NDERSA THUHET NE ZANAFILLEN ,KAP 1 ,VER. 14-19 "SE SHKAKTARI I DRITES, YJET DHE DJELLI JANE KRIJUAR NE DITEN E KATERT".
    SI ESHTE E MUNDUR QE SHKAKU I DRITES TE JETE KRIJUAR NE DITEN E KATERT , ME VONE SE ARDHJA E DRITES NE EKZISTENCE ??
    ESHTE JO SHKENCORE

PIKA 3.
    THUHET NE BIBEL : (ZANAFILLA 1:9-13 ) "SE TOKA ISHTE KRIJUAR NE DITEN E TRETE" . SI MUND TE KESH NATE DHE DITE PA TOKE?? DITA VARET NE RROTULLIMIN E TOKES. PA QENE TOKA E KRIJUAR SI MUND TE KETE DITE DHE NATE ??

PIKA 4.
    (ZANAFILLA 1:9-13 ) THUHET SE TOKA ISHTE KRIJUAR NE DITEN E TRETE . NDRSA THUHET NE PO TE NJEJTIN KAPITULL , VERSETIN 14-19 SE DIELLI DHE HENA JAN KRIJUAR NE DITEN E KATERT.
    SOT SHKENCA NA TREGON SE "TOKA ESHTE PJESE E TRUPIT PRIND...DIELLIT"
    NUK MUND TE VIJ NE JETE PARA DIELLIT- ESHTE JOSHKENCORE.

PIKA 5.
    (ZANAFILLA 1:11-13 ) SE VEGJETACIONI,BARISHTET DHE DRUNJET JANE KRIJUAR NE DITEN E TRETE.
    NDERSA DIELLI SIPAS (ZANAFILLA 1:14-19 ) ISHTE KRIJUAR NE DITEN E KATERT . SI MUNDET VEGJETACIONI TE VIJ NE EKZISTENCE PA DRITEN E DIELLIT??

PIKA 6.
    (ZANAFILLA 1:16 ) SE ZOTI I KRIJOJ DY DRITA ,DRITEN E MADHE, DIELLIN PER DITEN DHE DRITEN E VOGEL ,HENEN PER NATEN .
    PERKTHIMI NESE I REFEROHEMI TEKSTIT HEBRAIK , ESHTE "LLAMBE","FENER"...LLAMBA QE KAN DRITEN E TYRE. DHE PER TA KUPTUAR ME MIRE NESE I LEXONI TE DY VERSETET , (ZANAFILLA 1:16-17 ) , VER. 17 THOTE : "ZOTI I VENDOSI NE KUPEN E QIELLIT QE TE NDRICONIN MBI TOKE"
    DUKE TREGUAR SE DIELLI DHE HENA E KAN DRITEN E TYRE, E CILA ESHTE NE KUNDERSHTIM ME SHKENCEN.

KA DISA NJEREZ TE CILET PROVOJNE QE TE BEJNE BASHKIM MES SHKENCES DHE BIBLES DUKE THENE SE 6 DITET E PERMENDURA I REFEROHEN EPOKAVE JO GJASHTE DITEVE ,24 ORESHE.ESHTE JO LLOGJIKE NE BIBEL SHKRUAN MBREMJE ,MENGJES. QARTESISHT SHIHET SE ESHTE FJALA PER 24 ORE.
    MIREPO EDHE NESE E PERDORIM QASJEN HARMONIKA – S`KA PROBLEM. PAJTOHEM ME ARGUMENTIN TUAJ JOLLOGJIK, MIREPO EDHE KJO DO TE ZGJIDHE VETEM GABIMIN E PARE SHKENCOR TE GJASHTE DITEVE TE KRIJIMIT DHE TE DYTIN TE KRIJIMIT TE DRITES NE DRITEN E PARE DHE TOKES NE TE TRETEN.KATER TE MBETURAT ENDE NUK MUND TE ZGJIDHEN.
    DISA THONE : “NESE ESHTE NJE PERJUDHE 24 ORESHE, PSE NUK MUNDET VEGJETACIONI TE MBIJETOJE 24 ORE PA DRITEN E DIELLIT?”
    UNE THEM : “MIRE – NESE THUANI SE VEGJETACIONI ESHTE KRIJUAR PARA DIELLIT,DHE MUND TE MBIJETOJE PER 24 ORE, NUK KAM ASNJE KUNDERSHTIM .MIREPO NUK MUND TE THUASH SE DITEN E PERMENDURA JAN 24 ORESHE DHE POASHTU EDHE EPOKA”. NUK MUND TA MBASH TORTEN E TA HASHE ATE PO ASHTU.NESE THUANI SE ESHTE PERJUDHE E GJATE , E ZGJIDHNI PIKEN E PARE DHE TE TRETE ,NDERSA KATER TE TJERAT MBESIN.NESE THUA SE DITET JAN 24 ORESHE , E ZGJIDHNI PIKEN E 5, NDERSA PESE TE TJERAT MBESIN.BEHET JOSHKENCORE.
    PO JUA LEME JUVE NE DORE TE NA THONI SE ESHTE PERJUDHE E GJATE DHE SE JANE VETEM 4 GABIME SHKENCORE ,APO ESHTE PERJUDHE 24 ORESHE DHE JANE VETEM 5 GABIME SHKENCORE NE PERSHKRIMIN E KRIJIMIT TE UNIVERSIT.
    Revolution 1848

SHTYLLAT E QIELLIT

Jobi: 26,11 “Tė kupės qiellore tmerrshėm trand SHTYLLAKĖT, prej frikės dridhen nė qortimin e tij.”

SHTYLLAT E TOKES DHE GJENDJA STATIKE E SAJ!!!

1 e Samuelit: 2,8…”Sepse tė Zotit janė SHTYLLAT E TOKĖS mbi to e vendosi botėn.”

Jobi: 9,6 “ērregull tokėn nga vendi e luan, tranden tė gjithė SHTYLLAKĖT e saj.”

Psalmet: 75,4 “Nė dashtė, le tė lėkundet toka me tė gjithė banorėt e vet, unė jam ai qė ia kam forcuar SHTYLLAT.”

Psalmet 82:5 Ata nuk dinė asgjė dhe nuk kuptojnė asgjė, dhe ecin nė terr; tė gjitha THEMELET e tokės po luajnė.

Psalmet 104:5 Ai e ka krijuar tokėn mbi THEMELET E SAJ; kjo NUK DO TĖ LUAJĖ KURRĖ PĖRJETĖ.

1 Kronikat 16:30 dridhuni para tij, o banorė tė tė gjithė tokės! Po, BOTA ĖSHTĖ E QĖNDRUESHME DHE NUK DO TĖ TUNDET.

Psalmet 24:1 Zotit i pėrket toka dhe tė gjitha gjėrat qė janė mbi tė, bota dhe banorėt e saj.

24:2 Sepse ai e ka THEMELUAR MBI DETET DHE E KA VENDOSUR MBI LUMENJTĖ.

Psalmet 136:6 atė qė ka SHTRIRĖ TOKĖN MBI UJĖRAT, sepse mirėsia e tij vazhdon pėrjetė.

Po ashtu thot se Toka eshte edhe me skaje, dmth e rafshet, jo ne forme veze sic shprehet Kur’ani.

Isaia 41:5 Ishujt e shohin dhe i ka zėnė frika, SKAJET E TOKĖS dridhen; po afrohen, po arrijnė.

Dmth, afrohesh te skaji dhe bjen poshte!

Nese toka eshte keshtu me skaje, ti je gati per te ra poshte sipas kesaj llogjike !

Per nje trup qiellor, 4 gabime te renda:

1- E VENDOSUR MBI SHTYLLA
    2- E VENDOSUR MBI UJE
    3- NUK LUAN VENDI
    4- DHE ME SKAJE
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    E lexova kejt edhe e gjitha fakt eshte dhe nje falcititet ne Bibel. Njeri normal me logjik te shnosh s'mundet me e besu kete, por nese dikush deshiron vetes t'ja bej rrafsh dhe ta besoj ne menyren e verber dhe ta bej veten budall pa kurfar argumenti atehere eshte deshira e tij jo Logjike. Por njeriu me logjik te shendosh qe ju duhet vetem pak mendim menjeher do te heq dore prej Bibles. Pse heq dore? Sepse nese krijimi ose zanafilla ose fillimi qysh do quajeni nuk eshte e sakt, atehere si mundet nje ZOT i Gjithedijshem te gaboj? Kjo eshte absurde qe e besojn njerzit kete gje siq thote edhe Anatole France: "Nėse 50 milionė njerėz besojnė njė absurditet, prapė absurditet mbetet."

Une e pashe ate tek Universi se per 6 dite krijohet Universi dhe ne diten e 7 interesant i ra ndermend Zotit te pushoj, phiii cfar ideje Zoti me pushu? Hiq s'po ma rrok qetu interesante. Nejse ku mbetem te Universi...Universi si shkak i madh ose gjeja me e madhe e te gjitha gjerave Natyrore nuk ka dite qe te jete e krijuar por ka miliarda vite per arritjen e ekzistences dhe jetes neper planete. E pra Ditet jane ne planete qe rrotullohet rreth yllit te tij pra Diellit. E kurse Universi s'ka dite sepse dita ne toke s'mundet me u llogarit me kete makrokozmos sepse eshte teper i madh dhe gjerat jan te ndryshme ne Univers dhe ne Toke. Pra me nje logjik te shendosh keto njeri s'mundet me i besu. Kur s'din nje ZOT me dhan shpjegimin per ekzistencen e te gjithe njerzve atehere cfar duhet ta besojm se me te vertet eshte ZOT i vertet?

Ne Filozofi ose ne njerzit shkenctar me te ndriqshem qe ka pas Historia e Njerzimit s'ka pas kesi katastrofa me fol, e kur i gjejm me nje Liber qe thuhet ''I Shenjt'' e sheh ksi mos spjegime te mira atehere duhet te heqim dore nga ky ZOT. Verberia e njeriut vjen nga ZOTAT.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Sa ka zgjatur Pėrmbytja ?

Pėrmbytja zgjati 40 dite [Zanafilla 7:17]

Apo zgjati 150 dite [Zanafilla 7:24]
    Nuk do merrem me te gjitha pyetjet e tua. Ne fakt, as qe jam marrur me kete teme(me sa me kujtohet), por per te mos len te jetosh ne dyshime dhe injorantizem, desha te te ndihmoj ty dhe lexuesit lidhur me permbytjen.

Pembytja ka zgjatur 150 dite.
    Renja e shiut ka ndodhur per 40 dite. Kuptove?

Zanafilla 7:17 Dhe pėrmbytja ra mbi tokė pėr dyzet ditė me radhė; dhe ujėrat u rritėn dhe e ngritėn arkėn lart mbi tokė.
    Kur thuhet "ra", behet fjale per vazhdueshmerin e renjes se shiut. Pra u deshen 40 dite per te ren shi dhe mbuluar token dhe Himalajet. Kuptove?
    Per nje dite nuk mbulohen Himalejet!

Ja ne anglisht:
    17 For forty days the flood kept coming on the earth, and as the waters increased they lifted the ark high above the earth.

Zanafilla 7:24 Dhe ujėrat mbuluan tokėn pėr njėqind e pesėdhjetė ditė.

Besoj se nga anglishtja eshte me e thjesht per mendjet e cekura per ta kuptuar te verteten.

I vetmi leber qe u ka bere balle megasulmeve per mijera vite, eshte Bibla.
    Ne fakt per mijera vite shume injoranter jan munduar ta nxjerrin si leber te deshtuar, por te gjithe kan vdekur dhe ajo vazhdon te sjell ndryshim ne jetet e njerezve me mendje te hapur. Lavdi Zotit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gregu : 01-02-2011 mė 13:24
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nga 100 citate zgjodhe me te pershtatshmin per ta shpjeguar..! Ja po ta besojme edhe ne kete

Po 99 te tjerat ? Apo mjafton kjo per tu besuar e gjitha
    Une nuk zgjodha gje. Une ta vertetova dhe zbulova te verteten qe ti nuk ke aftesi mendore ta besh.

Te thash se kete teme nuk e vizitoj. Dhe jo vetem kete teme por XXXX tema se nuk kan ndonje gje te vertet dhe nuk meson njeriu gje ne to. Ashtu sikur ne kete teme qe jane vetem ca postime batakesh qe mundohen te shtremberojn realitetin.

Pastaj, kur hapa kete teme, ishte postimi yt i pari(pra postimi 101) dhe sapo fillova te lexoj ti shkruan per permbytjen dhe nuk kisha nevoje te shkoja me teje. Pra qe ne dy rreshtat e pare pash se ketu behet fjale per ca perpjekje per te njollosur te verteten. Dhe nuk shohe ndonje arsye te merrem me pyetjet tjera apo argumentet sic i quan ti.
    Per ty edhe puna e permbytjes ishte argument apo jo?!

Vazhdo me temen ti se ndoshta ca islamik te japin ndonje reputacion dhe ndonje duartrokitje se po iu ben qejfin per gabueshmerin e bibles.
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    nje ndihme per te interesuarit, kushdo do te sqarohet, mund te shkoje te kjo faqe:

http://www.answering-islam.org/shqip/libraria.html

dhe te shkarkoje ne shqip ne formatin PDF pergjigjen Kristiane ne lidhje me keto te ashtuquajtura 101 "kontradita Biblike", eshte e dyta. Keto pyetje jane bere dhe sqaruar me kohe, mos e lodhni shume mendjen, po te doni lexoni aty i keni.
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

i/e regjistruar Maska e Spy Agent
    Anėtarėsuar
    08-01-2008
    Postime
    36

Cool

Lexova shume gjera te shkruara me larte ne kete artikull dhe vura re se shume njerez duan te hedhin balte mbi Bliblen dhe besimin e Krishtere duke u kapun ne argumente dhe pika te vogla te shkeputura sa aty ketu qe po ti mbledhesh mund te sajosh me to lloj lloj kuptimesh.

Nese themi se Bibla ka gabime trashanike duhet te mendojme sa perqind e saj eshte gabim. Kam lexuar se me pak se 1 % e Bibles mendohet se eshte gabim pokeshtu nje studjues arin te kuptoje vetem 50 % te Bibles nese e studjon ate per te pakten 20 vjet ( Kete e kane thene studjues te Krishtere Profesore dhe Historjane ).

Edhe shume vite me pare Bibla intpretohej gabim dhe kete mund ta shohim ne histori sado qe teksti eshte i njejte me kete te sotmin dhe kjo do te thote qe njerezit e kishin gabim dhe ku i dihet ndoshta mbas shume e shume vitesh pasardhesit tane do te thone te njejten gje per ne.

Domethene nese mblidhen disa njerez dokudo dhe analizojne nje liber te tille duke thene se zbuluan mashtrimin e madh vetem se mendojne se disa fjale apo numra nuk perputhen sipas mendimit te tyre kjo ska vlere.

Tere ju eksperta qe keni shkruajtur me siper me thoni sinqerisht sa here e keni lexuar kete liber? Une e kam lexuar dy here dhe heren e pare thashe me vete ky liber svlen nje lek, heren e dyte qe e lexova kur mu desh te gjeja dicka ne te u habita se sa shume gjera ishin shkruar aty qe mund te me sherbenin per punen qe beja dhe sa injorant ishim qe spo i kuptonim.

Me pak fjale vetem me nje lexim te cunguar qe une i kam bere Bibles mundem tju hedh poshte gjysmen e atyre pretendimeve tuaja shkencore artistike matematike e ku te di une sa cfare. Ndaj mos u mundoni me kote qe te mbuloni diellin me shosh.

E dini si me dukeni si ajo barsoleta, ku milingonave jua kishte bere borxh ariu duke u bere hije mbi fole, dhe u mblodhen te tera nje dite ta vrisnin duke e sulmuar pa meshire te gjitha bashke. Ariu sa nuk vdiq nga te qeshurit se aq shume po e dugulisnin te varfrat. Po kur ariut ju mbush kupa u fut ne uje dhe milingonat me gjithe trimerine e tyre i mori lumi duke mbetur thjeshte ne histori si nje barsolete qesharake.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Spy Agent : 10-03-2011 mė 05:40

Citim Postuar mė parė nga Spy Agent Lexo Postimin
    Lexova shume gjera te shkruara me larte ne kete artikull dhe vura re se shume njerez duan te hedhin balte mbi Bliblen dhe besimin e Krishtere duke u kapun ne argumente dhe pika te vogla te shkeputura sa aty ketu qe po ti mbledhesh mund te sajosh me to lloj lloj kuptimesh.
    Pa he njehere te shohim ty se kisha kohe pa hyr ketu...

Nese themi se Bibla ka gabime trashanike duhet te mendojme sa perqind e saj eshte gabim. Kam lexuar se me pak se 1 % e Bibles mendohet se eshte gabim pokeshtu nje studjues arin te kuptoje vetem 50 % te Bibles nese e studjon ate per te pakten 20 vjet ( Kete e kane thene studjues te Krishtere Profesore dhe Historjane ).
    Me pak se 1% eshte gabim ? Dhe thua qe nje studiues i mirfillte mund te kuptoje 50% te bibles ! D.m.th 1% te ati 50% se ai 50% tjeter nuk eshte per tu kuptuar por eshte thjeshte per te shtuar madhesin e faqeve te bibles qe te duket liber me vlera....

ps: 2000 vjet dhe akoma 50% e bibles mund te kuptohet nga studiues te vecante qe e lexojne per 20 vjet ! Po populli sa % kupton ne te ?

Edhe shume vite me pare Bibla intpretohej gabim dhe kete mund ta shohim ne histori sado qe teksti eshte i njejte me kete te sotmin dhe kjo do te thote qe njerezit e kishin gabim dhe ku i dihet ndoshta mbas shume e shume vitesh pasardhesit tane do te thone te njejten gje per ne.
    Perfundimisht del qe eshte gabim, se nuk ka se si te jet ndryshe perderisa thua qe edhe para shum vitesh kuptohej gabim dhe pas shum vitesh do thojne qe e kemi gabim. Kur kuptohej gabim qe ne fillese , mendo pak kur vitet largohen !

Domethene nese mblidhen disa njerez dokudo dhe analizojne nje liber te tille duke thene se zbuluan mashtrimin e madh vetem se mendojne se disa fjale apo numra nuk perputhen sipas mendimit te tyre kjo ska vlere.
    Jo more ! Po ky liber erdhi per njerzit mbare, apo vetem per "shkenctare" pah sa i kompikuar qe eshte ky Zoti edhe nje shkrim qe solli na duen njerez te vecante per te na i shpjeguar, jo per gje po 99% e popullsise duhet te jete injorante dhe vetem 1% pasi e ka lexuar per 20 vjet mund te na thote 50% e bibles

Tere ju eksperta qe keni shkruajtur me siper me thoni sinqerisht sa here e keni lexuar kete liber? Une e kam lexuar dy here dhe heren e pare thashe me vete ky liber svlen nje lek, heren e dyte qe e lexova kur mu desh te gjeja dicka ne te u habita se sa shume gjera ishin shkruar aty qe mund te me sherbenin per punen qe beja dhe sa injorant ishim qe spo i kuptonim.
    Per punen qe ben ? hahhaa duhet te jesh prift

Me pak fjale vetem me nje lexim te cunguar qe une i kam bere Bibles mundem tju hedh poshte gjysmen e atyre pretendimeve tuaja shkencore artistike matematike e ku te di une sa cfare. Ndaj mos u mundoni me kote qe te mbuloni diellin me shosh.
    Pa he i here te shohim si i hedh poshte me ate leximin tend gjysmak qe i ke ber bibles....E di pse them keshtu ? Sepse ketu nuk kan hyre ato qe e kan lexuar te gjith ( se nuk ua mban te zbulojn te verteten qe ata jan budallej qe besojn budallaleqe dhe duan te ngelin sic jane) e jo me ti me leximin tend gjysmak. Nejse po pres te na ndricosh

E dini si me dukeni si ajo barsoleta, ku milingonave jua kishte bere borxh ariu duke u bere hije mbi fole, dhe u mblodhen te tera nje dite ta vrisnin duke e sulmuar pa meshire te gjitha bashke. Ariu sa nuk vdiq nga te qeshurit se aq shume po e dugulisnin te varfrat. Po kur ariut ju mbush kupa u fut ne uje dhe milingonat me gjithe trimerine e tyre i mori lumi duke mbetur thjeshte ne histori si nje barsolete qesharake.
    po po me keto barcaletat ju nuk i keni len gje mangut bibles dhe kuranit
    Revolution 1848

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •