Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 126
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    ( pasi qe juridiksionin ne te gjithe boten per orthodhokset e ka Fanari ) ..
    Nuk eshte se dua te merrem me ty, por, pasi e tregon vete ne menyre te vazhdueshme se ti nuk di se per cfare flet, jam i detyruar te te korrigjoj kuoten.
    Ne fakt, ne te gjithe postimin tend gjigand, ti shpreh njohurite e tua per ortodoksine vetem brenda kllapave te asaj kuote dhe ne kete fjali te vemte ti keput nje GAFE.

Mesoje se juridiksionin ne te gjithe boten per ortodokset nuk e ka aspak Fanari.

Gjate gjithe kesaj kohe, ky eshte problemi im me ty, se ti NUK E NJEH besimin ortodoks, e kur te korrigjojne te vjen plasja.

Mesoje njehere mire besimin e mbase nje dite do arrish te gjykosh me me realizem.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga Bizantin Lexo Postimin
    dallimi kryesor i tė krishterit nga katekumeni ėshtė se katekumeni nuk ėshtė i pagėzuar. pra katolikėve nuk u njoh as pagėzimin as ndonjė sakrament. nqs ajo familja e di ēfarė ėshtė filioque dhe beson tek Krishti nė atė mėnyrė ėshtė heretike. nqs jo ėshtė katekumene.

ps, e di historinė e mbishkrimit. mbishkrime tė tilla quhen καρκινική (pra, gaforeje). gabimi ėshtė tek ήτα-t.

Bizantin,

1. Se pari kjo, pra konsiderimi i tyre katikumen, s'eshte menyra se si Kisha Lindore e ka konfrontuar realitetin e krishterimit latin.

2. Nqs filiokue e ben dike automatikisht, ne varesi te ndergjegjes mbi te, ose heretik ose ne rastin me te mire katikumen, atehere dalim ne kontradikte me ate se ka shume shekuj te nje historie te perbashket, kur filiokue nuk perbente automatikisht herezi.
    Qe nga Agustini e deri ne shek 11, Kisha Lindore ka qene vazhdimisht ne komunion me te krishteret perendimore packa se dihej se keta mbanin filiokuen.

Filiokue ka dale si problem vetem atehere kur nevojitej si KUNDRAPESHE apo kundra sulm karshi ambicjeve te Romes kundrejt K/pojes.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Por unė mendoj se bindjet e mia janė mė biblike se tė tuat. Unė nuk kam njė mentalitet individual, ashtu siē mund tė mendosh ti, pėrkundrazi, unė mendoj se thellėsitė e Krishtit nuk mund tė eksplorohen si individ, por bashkė me bashkėbesimtarė tė tjerė, pra me kishėn.

Marcus1, mendimet e tua jo vetem qe s'jane me biblike se te miat, por une do thosha per me teper se mendimet e tua (qe jane mendime evangjeliste) nuk jane as Biblike.
    Une, larg qofte, nuk shkruaj si individ, packa se shprehem si nje individ. Ka nje plejade te tere njerezish qe kane keto mendime.
    Asgje qe une kam thene ne kete teme nuk bie ndesh me Kishen Ortodokse. Doktrinat e "mija" jane ato te Kishes Ortodokse.

Une te kam shkrojtur boll se pse mendimet e tua jane jo-biblike. Do deshiroja qe ti te reflektoje vete mbi to. Fjalet e tejzgjatura do ishin fukarallek.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Toni,

edhe ty ta kam then se te duhet te njejtesohesh me shume me Kishen Katolike.

Me shume se sa nje i krishtere qe gjendet brenda Kishes Katolike te duhet te jesh e mendosh si Katolik.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Shumher jam akuzuar nga disa anėtar te ketij forumi, por edhe nė jeten e perditshme nga miq - te krishter sepse unė nuk i akuzoj dhe unė i pranoj te krishterėt pa dallime kishtare nėse shoh se e ka Krishtin dhe e don Perendinė me zemer.

Psh, unė shoh ma shumė Krisht tek marcus1, apo te Deshmuesi, apo te Matrix etj... se sa tek disa katolik se s'po them ortodoks sepse nuk dua tė gjykoj ata jasht Kishes katolike.

Psh, keta qe i ceka ma naltė, ata nuk jan katolik, por unė ne ata shoh Krishtin dhe shumher marr dhe frymzohna me zemer te Krishtit nga keta persona, andaj si ka mundesi qe ata njerez apo ato familje te akuzohen si heretike? jo aspak, por te Krishtit dhe vetem tė Krishtit janė dhe i kam vėllezer.

E kam fjalen per kete kuote, Toni.

Duhet te kuptosh se te jesh i krishtere jo patjeter duhet me pa te tjeret Krishtin ne ty.
    Se pari, VARET shume se cfare kuptohet me te parit e Krishtit tek tjetri.

Duhet po ashtu te kuptosh se eshte tipar i SEKTEVE heretike qe te paraqiten si te dashuruar pas Krishtit, ne nje kohe qe s'kane lene doktrine te Kishes se Krishtit pa cenuar.
    Nqs ti me te pamit e Krishtit tek tjetri kupton se ky tjetri i referohet vazhdimisht vetem e vetem Krishtit gjithe diten e naten, ti ndoshta ke me arrit me pa me shume Krisht edhe te dehmitari i jehoves Coptic se sa tek shume katolike e ortodokse.

Ne Kishat ortodokse e katolike te pamit e Krishtit tek tjetri ka tjeter dimension, mentalitet.

Gjithsesi, nuk ka nevoje te sfrocohesh me pa Krishtin tek psh Marcus1. Bej te kunderten, shife Krishtin sic e ke ne Kishe Katolike, doktrine e Sakramente.

Masanej gjyko, a e sheh Marcus1 ne ate Krisht?

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    E kisha nji pytje per ty Seminarist!?

Mbasi sipas orthodokseve kisha katolike qenka heretike a kan me e shellbu shpirtin edhe katoliket?

Si eshte qendrimi i orthodoksise ne kete aspekt?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    E hapa kėt temė me qėllim qė me diskutu pėr krishtėrimin se pse kisha krishtere nė vitin 1053 u nda nė krishter tė lindjes dhe tė perėndimit cila ishte arsyeja dhe cfar dallime e ngjashmėrish ka nė mes tė kėtyre dy besimeve sepse un nuk shoh asnjė fakt qė Apostujt apo nė libra tė shejtė qė permendet kjo ndarje pra a duhet jemi ordhodoks apo katolik i vetmi fakt qė ekziston ėshtė dėshmia e krishtit... apo vet emri krishter.... pastaj jam i interesuar edhe dallimet nė veshjen e etėrve,stili dhe arkitektura e kishave dallojn etjetj

pres pėrgjigje
    Ne vitin 1054 ndarja u be zyrtare.

i/e regjistruar Maska e I KTHYERI
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85
    Si pergjigje per Kronikė

Mbasi sipas orthodokseve kisha katolike qenka heretike a kan me e shellbu shpirtin edhe katoliket?

Kisha kohe pa shkruar ne kete Forum, por po i drejtohem Seminaristit te jete me i kujdesshem me ato qe thote. Kisha Orthodhokse nuk e ka cilesuar asnjehere Kishen Romano Katolike si Heretike. Asnje Ate i Kishes, dhe asnje SINOD nuk eshte shprehur per kete gje. A ekziston nje dallim midis Orthodhokseve dhe Romano Katolikeve PO, por ato qe na bashkojne jane shume me teper se ato qe na ndajne. Nqs do te duam te flasim korekt perpara se te shohim se cfare na dallojne, le te shohim se cfare na bashkon. Sepse ai qe ndan dhe shkateron eshte vetem i Paudhi qe nuk con askend ne rruge, por ne qorsokak. A do te shpetohen Romanokatoliket? Une do te te pergjigjesha me pergjigjen qe Shen Serafimi i Sarovit u pergjigj kur i bene te njejten pyetje? Shume lart po me ngre o vella, une mekatari qe po perpiqem qe Perendia te me me meshiroje dhe ti po me ngre aq lart dhe po me ben gjykates. Qendrimi Orthodhoks persa i perket se kush do te shpetoje dhe kush jo eshte i qarte dhe i prere se vete Perendia eshte Ai qe do te Gjykoje cdonjerin sipas veprave te tija, dhe kriterin te gjithe e dime le te lexojme Ungjillin dhe gjithcka eshte e qarte "Shikoni ne fytyren e cdo njeriu Krishtin" dhe ndihmojeni Krishtin e perulur te xhveshur, te uritur, te etur, te semure dhe ne mundime, beni kete dhe do te shpetoni.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga I KTHYERI : 31-01-2010 mė 07:48

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI Lexo Postimin
    Si pergjigje per Kronikė

Kisha kohe pa shkruar ne kete Forum, por po i drejtohem Seminaristit te jete me i kujdesshem me ato qe thote. Kisha Orthodhokse nuk e ka cilesuar asnjehere Kishen Romano Katolike si Heretike. Asnje Ate i Kishes, dhe asnje SINOD nuk eshte shprehur per kete gje.
    Me sa duket nuk i ke lexuar me vėmendje postimet e mėsipėrme. Seminaristi thote pikėrisht atė qė thua ti, se katolikėt nuk janė heretikė.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI
    Une do te te pergjigjesha me pergjigjen qe Shen Serafimi i Sarovit u pergjigj kur i bene te njejten pyetje? Shume lart po me ngre o vella, une mekatari qe po perpiqem qe Perendia te me me meshiroje dhe ti po me ngre aq lart dhe po me ben gjykates.
    Shume fjale me vend keto te Shen Serafimit.
    Kjo eshte perulesia qe duhet te kene te krishteret. Pa harruar dhe lutjet per shpetimin e te gjitheve, madje dhe te atyre qe mendon se jane heretike!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 31-01-2010 mė 08:52
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dallimet ne mes te Kuranit dhe Bibles
    Nga imaas nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-05-2013, 15:53
  2. Te suksesshmit dhe deshtaket si dallohen
    Nga Letersia 76 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 08-11-2009, 10:05
  3. Dallimet mes Evropės dhe Amerikės
    Nga Andrra e Jetes nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 03:27
  4. Cilat jane dallimet midis rinise se Kosoves dhe Shqiperise?
    Nga Arjeta nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 27-01-2003, 00:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •