Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

Anoreksia dhe Bulemia

Ca vajza adoleshente behen anoreksik ose bulemik (keshtu shkruhet ne shqipe?) Sepse mendojn qe jan te shendosha, dhe s'para mendojn sa te rrezikshme jan keto semundje, dhe qe ne kete moshe trupi ndryshon. Ca vajza do jene te gezuar per keto ndryshime, por ca mund te stresohen, dhe do duan qe ta ken trupin si me perpara ose me ndryshe. Neqoftese kjo gje ndodhet tek femija juaj... c'fare do benit?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 04-04-2004 mė 18:50
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Per nje moment pa lexuar postin, vetem nga titulli thashe paska ana probleme me peshen , po jo nuk qenka ashtu... hehehe
    sa i perket ketyre dy semundjeve, me sa di une, keto shkaktohen nga gjendja emocionale e femijeve, dhe stresi ndikon shume, problemet gjate rritjes, brengat e femijerise, flirtet e para, ndonjehere arrijne sa e kthejne kete semundje fatkeqesisht edhe ne tragjike...
    e mira eshte qe ketyre femijeve te ndjeshem, t'u rrihet prane, pa iu imponuar se tepermi, po edhe duke i dhene zemer ne cdo rast, pasi kane nevoje per ndihme, jo thjesht te rriten me zor...
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    lol jo une Edush... por thash te shkruaj nje teme, meqe po bej nje projekt ne Adoleshent psikologji per "eating disorders."

Faleminderit per pergjigjen, jam dakort me ty.
    Neqoftese femija nuk do te ha? C'fare do benit? Do ta detyronit me dhune per te ngrene? Un per vete neqoftese kisha nje vajze ose djale do mundohesha ti thoshja per keto semundje, dhe neqoftese prap do deshnin te humbni ca kile, do ti detyroja te hanin sesben

^ Peek-a-boo ^ Maska e Sirena_E_Vogel
    Anėtarėsuar
    07-06-2003
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    565
    Teme interesante Ana. Kam kaluar vete disa kohe te tilla. Para 2 vjetesh merresha me shume sporte, dhe haja, po ajo qe haja tretej shume shpejt, dhe me kalimin e kohes nuk ndihesha e uritur. Zgjohesha ne mengjes (mendo te zgjohesh ne oren 5, nuk ke uri), haja me zor (i njihni ju nenat shqipetare) kur shkoja ne shkolle, me duhej te shkoja shpesh ne restroom, pasi nuk ma pranonte ushqimin stomaku. Kjo vazhdonte gjithe diten, ose me mire te them, sa here haja ndonjegje. (Dua ta bej te qarte se une nuk desha te me ndodhte nje gje e tille, nuk e bera se doja te dobesohesha, po mbase ndodhi pasi nuk kisha nje orar te rregullt per te ngrene). Mami me ndaloi sportin dhe kercimin deri sa mora veten, dhe tani jam me mire....
    Sic tha edhe MtrX, jo te gjtiheve i ndodh pasi duan te dobesohen, por edhe emotional problems, ose familja, shoqeria e gjera te tjera qe te rrethojne. Menyra me e mire eshte te kesh nje orar se ngreni (eating schedule), pak nga pak se nuk haet shume kur ke nje semundje te tille. Po te kisha femijen tim qe do vuante nga nje gje e tille do e detyroja te hante sic ka bere mami im me mua.
    Sirena
    Cuteness !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga Sirena_E_Vogel
    Teme interesante Ana. Kam kaluar vete disa kohe te tilla. Para 2 vjetesh merresha me shume sporte, dhe haja, po ajo qe haja tretej shume shpejt, dhe me kalimin e kohes nuk ndihesha e uritur. Zgjohesha ne mengjes (mendo te zgjohesh ne oren 5, nuk ke uri), haja me zor (i njihni ju nenat shqipetare) kur shkoja ne shkolle, me duhej te shkoja shpesh ne restroom, pasi nuk ma pranonte ushqimin stomaku. Kjo vazhdonte gjithe diten, ose me mire te them, sa here haja ndonjegje. (Dua ta bej te qarte se une nuk desha te me ndodhte nje gje e tille, nuk e bera se doja te dobesohesha, po mbase ndodhi pasi nuk kisha nje orar te rregullt per te ngrene). Mami me ndaloi sportin dhe kercimin deri sa mora veten, dhe tani jam me mire....
    Sic tha edhe MtrX, jo te gjtiheve i ndodh pasi duan te dobesohen, por edhe emotional problems, ose familja, shoqeria e gjera te tjera qe te rrethojne. Menyra me e mire eshte te kesh nje orar se ngreni (eating schedule), pak nga pak se nuk haet shume kur ke nje semundje te tille. Po te kisha femijen tim qe do vuante nga nje gje e tille do e detyroja te hante sic ka bere mami im me mua.
    Sirena
    Sirena faleminderit per pergjigjen motra,
    Kam lexuar qe femijt qe merren me sporte do develop anoreksia, even when they don't. Njerzit qe behen anoreksik ose bulimik ka te bej shume sic the ti me MtrX, emotional problems, psychological problems, genetics, media etje. Bulimia eshte me e rezikshme besoj sepse kur ha dhe forcon veten ta nxjeres ushqimin tend nga goja, te ndemton esofagus... nejse besoj se ka femij qe kan probleme me te ngrene, por ata qe shkojn to extreme, duhet ndihmuar nga familja, shoqeria, psychologist etje. Un per vete kur isha 12 vjece, erdha ketu ne amerike, dhe fillova mos te haja shume, isha e stressuar nga shkolla, meqe nuk dija anglisht, and different factors played the part. Nejse humba ca kile, prinderit me detyruan te haja, dhe fillova te haja perseri, now i am in stable weight... thanks to my parents.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~*
    c'fare do benit?
    Une kam kaluar nja dy liposuctions, e them t'u nenshtrohem ca nderhyrjeve te tjera. Me shendetin nuk do luaja kurre, ndersa per nderhyrjet surgjikale jam mese dakort. Madje them (u rekomandoj) qe t'i kryeni pa anestezi; eshte kenaqesi te ndjesh gudulisjen e thikes se doktorit tek te can kofshet

...........
    Anėtarėsuar
    24-12-2002
    Vendndodhja
    home
    Postime
    678
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~*
    Ca vajza adoleshente behen anoreksik ose bulemik (keshtu shkruhet ne shqipe?) Sepse mendojn qe jan te shendosha, dhe s'para mendojn sa te rrezikshme jan keto semundje, dhe qe ne kete moshe trupi ndryshon. Ca vajza do jene te gezuar per keto ndryshime, por ca mund te stresohen, dhe do duan qe ta ken trupin si me perpara ose me ndryshe. Neqoftese kjo gje ndodhet tek femija juaj... c'fare do benit?
    Te them te drejten nuk e di se cdo beja, jam vete ne nje periudh te till tani per tani dhe sdi cte them, thjesht do u mundohesha qe te merja ndihme nga doktore me te mir ta ndihmoja.

Mendoj se ato femi qe ndihen ashtu kan nevoj ti jepet kurajo dhe duhet te jesh prinder i qet e durushem per te ndihmuar femin ne kte lloj problemi.
    What we do does not define who we are. What defines who we are, is how we rise when we fall!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Ke shume te drejte Angelgirl. Duhen te marrin ndihme nga doktoret, dhe kurajo nga prinderit.

ps: shpresoj te dalesh nga kjo perjudhe, lexo sa me shume per anorexia dhe bulemia... ne kete moshe duhesh te hash healthy and stay fit, se do te japin probleme me vone when you get older!

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anėtarėsuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Ketu ne Amerike njehere shume vajza jane either anoreksik ose bulemik vetem se nga ana psikologjike mendojne se jane shume te shendosha nje gje qe te ul self-esteem. Te pakten deri ne moshen 18 vjec duhet te hash sa me healthy se je ne perjudhen e rritjes dhe te zhvillimit. Prandaj mendjen ne koke ju goca se shkaterroni organizmin komplet
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

BluEyEsS * AnGel Maska e KoTeLja_VL
    Anėtarėsuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Kam pare shume emisione perreth... anorexis .
    Sado te mundohet prindi... me ushqime , duke te vizituar tek
    mjeku, ect ..nqs personit i mungon deshira vullnetare vashdon duke bere te njejten gje.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Informacione te nevojshme rreth shendetit
    Nga RaPSouL nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 20:17
  2. Lajme nga mjekesia
    Nga Asteroid nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 11-05-2007, 01:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •