Myrteza Sadaj rrëfen nga spitali atë që ndodhi në shtëpinë e tij dhe pohon që do marrë gjakun e djalit të vrarë
“Nuk mund ti fal vrasësit e tim biri”
“Floriani ka hyrë në dhomën e gjumit dhe ka qëlluar mua dhe time shoqe. Ai pukiani ka vrarë tim bir”
Lindita Çela
TIRANË- Hatixhe Sadaj, megjithëse ende ka mbi trup plagët e plumbave ka lënë spitalin për të pritur vizitat në shtëpinë e saj. Të afërmit e familjes ku pak netë më parë ndodhi tragjedia thonë se Hatixheja ka kaluar në depresion të plotë ndërkohë që ka dashur ta përcillte në banesën e fundit të birin e saj 22- vjeçar, Gencin. Në familjen Sadaj hyjnë e dalin njerëz për mort, ndërsa Myrtezai për shkak të plagëve qëndron ende i shtruar në Spitalin Ushtarak. Fakti që nuk ka mundur të përcjellë të birin, që nuk ka mundur ta shohë për herë të fundit fytyrën e tij, edhe pse pa jetë, janë dy pengjet më të mëdha të burrit 46-vjeçar. Mjafton që të kujtojë që Gencin nuk do të mund ta shohë më kurrë që Myrtezai të përlotet dhe ndjenja e hakmarrjes është aq e madhe sa vetëm vdekja e gjaksit mund ta ngushëllojë disi. “Vetëm vdekja e Florianit mund të na pajtojë familjet tona megjithëse njihemi prej vitesh”,-thotë Myrtezai duke reaguar pas kërkesës për falje të bërë nga familja e Florian Muçës. Ka vendosur të presë që shteti të thotë fjalën e tij e më pas me zakonet e Kanunit të çojë gjakun e të birit në vend. Ai akuzon Florian Muçën si njeriun që ka plagosur atë dhe të shoqen ndërsa Arlind Hysenin si njeriun që kreu vrasjen e të birit.
Zoti Sadaj familja e djalit që dhunoi shtëpinë tuaj ka kërkuar falje, e pranoni atë?
Po t’ju ndodhte ju a do të bënit një gjë të tillë… Si mund të fal unë gjakun e Gencit tim. Si mund të fal unë një njeri i cili ka goditur tre vetë brenda një nate ku të gjithë ne ishim në hallin tonë. As që e mendoj një fakt të tillë. Ky problem zgjidhet vetëm me gjak.
Po familjen e Florianit, do ta falni?
Me njerëzit e tjerë të kësaj familjeje nuk kam punë, unë dua vetëm kokën e atij që na erdhi dhe na vrau në shtëpi. Do të pres deri sa shteti të thotë fjalën e tij dhe nëse shteti nuk e vret do të jem unë ai që do ta bëj një gjë të tillë. Nuk do të lë as djalin tjetër që të merret vetëm me këtë punë por do ta vras vetë, edhe nëse del nga burgu pas 10 vjetësh. Ai njeri duhet vrarë sepse ka vrarë tre vete në shtëpinë time. Unë tani nuk kam më grua, sepse edhe ajo thuajse ka vdekur jo nga plagët por për shkak të humbjes së të birit, Gencit tim. Edhe unë, ju nuk e dini po pyesni këto që janë këtu, nuk jam më njeri, megjithatë Zoti më la pak frymë sa për të marrë hakun e tim biri.
Mendoni se kështu do të nxisni gjakmarrjen?
Ç’farë gjakmarrje po nxis unë kur ky njeri më erdhi në shtëpi. Ishte ai që na vrau dhe jo unë. Shteti duhet ta dënojë me vdekje këtë njeri që të bëhet shëmbull edhe për të tjerë kriminelë që të mos guxojnë të prekin shtëpitë e njerëzve të thjeshtë. Në të kundërt një ditë do ta bëj unë. Më thoni ju çfarë babai jam unë që qëndroj i shtrirë këtu ku nuk mundta të përcjell në banesën e fundit tim bir. Nuk munda ta shohë as për herë të fundit dhe ju më thoni ta fal. Mezi i kam rritur fëmijët e mi. Ndërsa sot më vjen në shtëpi një kriminel me merr dritën e syve të mi dhe tani flitet për falje.
Familja e Florianit ka shprehur dëshirën për të ardhur tek ju për ngushëllime. A do ta pranonit një gjë të tillë?
Jo kurrën e kurrës. Ata nuk kanë punë në derën time sepse nuk mund të fal ato që më vranë tim bir. Nesë ata të të vrasin kriminelin e tyre, ta varrosin atëherë unë mund të pranoj ngushëllimet e kësaj familjeje. Më pas do t’ju shkoj edhe unë për mort. Në të kundërtën nuk kanë punë në derën time. Përse nuk shkoi im bir të vristë familjen Muça por ishte biri i tyre që erdhi tek unë. Kam punuar me Kaloshin, kemi patur shoqëri por faj ka edhe ai që nuk ka ditur të edukojë fëmijën e tij.
Floriani ishte ai që ju qëlloi?
Po. Me pistoletë në dhomën e gjumit ka hyrë Floriani. Ishte ai që më goditi në korridor mua dhe gruan time. Ndërsa tim bir e vrau ai pukiani.
Pse e dini kush ishte bashkautori tjetër i Florianit?
Po, por me atë do t’i laj hesapet ndryshe. Le të fshihet tani por një ditë do të dalë. Është po i njëjti djalë që pak muaj më parë ka hyrë në shtëpinë time për të vjedhur, megjithatë po pres që shteti të thotë fjalën e tij. Më pas, e kam unë radhën.
une mendoj qe pavaresisht nga dhimbja qe ka kjo familje, ketij personi i duhet bere e qarte se nese do te perdori kanunin, do te denohet rende, e pakta te mbyllet mbrenda pa afat.
Krijoni Kontakt