lol Me behet qefi qe paska akoma egzemplar qe mbrojne kryqezatat.
Dmth ti thua qe do ta merrnin mbrapsht varrin e Jezu Krishtit me lufte...gje qe Krishti vdiq per ta kundershtuar?
Dhe thua qe me shum rendesi kishte varri i tij...(qe ketu kthehet konflikti nga fetar ne territorial)...dhe ne te cilin varr sipas kristianizmit nuk kishte trup fare, sesa mesimet qe ai u mundua deri ne fund te jetes te jipte, si psh "fali Zot se nuk dine se c'bejne"?
Un kam kaq kohe qe them qe lufta momentale e Amerikes kunder vendeve arabe eshte lufte LAIKE.
Posti im i mesiperm ishte vetem rezultati i insistimit tuaj qe ti ndani botet ne Islame dhe Kristiane dhe ti jepni kete drite kesaj lufte.
Tani e zbatueshme Cyclo dmth qe bota perendimore nuk ka e ka zbatuar asnjehere kristianizmin sipas mesimeve paqesore te Krishtit...bile nuk e ka zbatuar asnjehere kristianizmin dhe pike...sepse mesimet e kristianizmit jane vetem utopira te pa-adoptueshme me jeten reale.
Kurse e moderueshme dmth qe e vetmja gje qe ka bere Kisha gjate historise se saj (pervec copetimit ne sekte), ka qene kerkimi i faljes per gabime te shkuara (si kryqezatat) dhe modernizimi sipas kohes...(pranimi i prifteve homoseksuale etj).
Tani ekskluziviteti i Kishes ne perendim eshte reduktuar vetem te kundershtimi i klonimit...po jam i sigurte qe Papet e epokave te ardhshme do dalin te kerkojne falje edhe per kete. lol
Gjith te mirat!
Krijoni Kontakt