Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

Shqipëria... a është më e jona?

Te gjithe duam te largohemi nga vendi yne. Perse?
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

carpe diem Maska e drini_në_TR
    Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Jo të gjithë duan të largohen. Unë do të kthehem këtë Verë

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Kuptohet qe te gjithe ne ose shumica, pak a shume jemi larguar per te njejtat arsye.
    S`besoj te kete gje me te keqe, qe te ben te mendosh dhe shume her te pyesesh veten "pse na ndodh vetem ne qe jemi larguar me vite" domethene emigrimi na ka ndjekur nga pas me dekada.

Ikem te gjithe kush, per shkoll, kush per arsye ekonomike, dhe ndonje per arsye tjeter.

Per shkollimin - Atje asnjeher nuk do ipen te drejtat sic jane ne evrope,ku studentet trajtohen njelloj, dhe jo si ne Shqiperi ku "po mos ti ipje profesores ose profesorit lek para provimit" nuk do kaloje.

Shumica e rejpur deri ne sholle te kepuces, dhe ata qe kane fuqine ne dore e aduzojne duke i thene studentit "ose kafe ose ngelje". Me sa shok dhe te njoftur qe kam biseduar neper telefona qe tashme nodhen jashte te gjithe thone se atje nuk cahesh per te mesuar, dhe jo me per te jetuar.

Neise se e zgjata shum,ishalla vjen nje dite ku te gjithe kthehemi..!

Gjithe te mirat!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Sipas statistikave të INSTAT kanë emigruar diku rreth 20 përqind e popullsisë gjatë këtyre viteve të vështira të tranzicionit. Por ka edhe shqiptarë nga vendet e huaja që kanë ardhur në Shqipëri brenda këtyre viteve e edhe të huaj. Poashtu edhe një pjesë e mirë e këtyre që kanë emigruar tani do të kthehen më vonë.

Neve duhet ta kemi një gjë parasysh se gjithmonë do të kemi dyndje të popullsisë dmth. disa do të shkojnë e disa do të vijnë, dhe jo vetëm në vendin tonë kështu por edhe në çdo vend tjetër të botës.

Mendoj se në të ardhmen do të kemi më shumë të huaj që do të vijnë në Shqipëri se shqiptarë që do të dalin prej Shqipërisë, sidomos me hyrjen e Shqipërisë në BE.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Duam te largohemi pasi nuk kemi kondita sadisfaksionuese ne Shqiperi, dhe kjo ne kuptimin e gjere te fjales, qe nga kushtet me elementare (uje/drite) e deri tek korrupsioni qe eshte ne permasa eksponenciale duke filluar nga administrata deri tek lideret lart. Pa u bere protagonist i ketij korrupsioni eshte e pothuajse e pamundur per te care perpara.
    Per te mare shembullin me medioker, shkollimin. Sa e sa miq te mi kan dale me rrezultate te shkelqyera nga bankat e gjimnazit dhe kane studiuar nate e dite me qiri te koka per konkursin universitar dhe gjithsesi kan perfunduar tek rezervat..e perse? sepse ose nuk kishin takat financiar per te kapur mik ose ishin aq naiv sa mendonin qe mund t'ja dilnin dhe pa mik. Heh!! Shuplakat me fantastike ne jete qe ha rinia shqiptare jane po nga qeveria shqiptare. E si perfundim asnje nuk eshte ne Shqiperi po te tere jane shperndare si zogjt e korbit sa ne Angli, Itali apo gjetke ku te munden.
    Pastaj duke ditur qe jashte shtetit mundesia per te ecur perpara dhe per te realizuar aspiratat personale eshte me e madhe se ne Shqiperi, atehere sigurisht dhe kjo do sherbeje si faktor shtytes per tu larguar.
    Meqe me lart u permend dhe kthimi doja te shtoja qe kur njeriu fillon te asimilohet me jeten e re jashte shtetit, kur fillon te rikonstruktoje jeten e tij si me pune, shkolle, shoqeri dhe familje atehere idea e kthimit vjen e venitet, pasi tashme jeta tij ka filluar te mari formen e duhur, flas subjektivisht.
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    ... nderkohe une po bej listen e anetareve te forumit qe dua t'i shoh ne vere ne Tirane.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Shqiperia.......... a eshte me e jona?Fatkeqsisht JO,ajo eshte shendrruar ne kazino,ku Fatoset me kompani lozin poker me fatet e saj,dhe na detyrojne NE,te marrim rruget e botes per te kerkuar atdheun "njerke" per te bere realitet endrrat dhe deshirat se atdheu MEME,eshte i rraskapitur,dhe i fryre nga lotet kur sheh karvanin e shqiptareve,me djem e vajza te reja ,me burra e gra,akoma dhe me pleq e plaka,ne kerkim te nje ITAKE te re.
    Per kthim,pak e veshtire ndonese do e deshiroja dhe do uroja per te gjithe.....,nese do donim te pakten eshtrat te na prehen ne atdhe,ehhhhhhhh,na duhet nje "gjeneral" i ri i ushtrise se emigruar.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anëtarësuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Kur nje njeri largohet nga vendi i tij sdo te thote qe se do me ate . Une per veten time sado qe kam ikur e vogel nga Shqiperia prape koken andej e kam. Gurri gjithmone peshon ne vendin e vete, se sa do mire te jesh jashte shtetit prape i huaj je.
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

Tema të Ngjashme

1. Lufta ballkanike dhe Shqipëria
    Nga Albin në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-07-2014, 07:05
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Përgjigje: 500
    Postimi i Fundit: 16-10-2009, 14:46
  4. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  5. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •