Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 51
    El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    nuk mendoj se prindi e do njerin femije me pak e tjetrin me shume.
    eshte pamundesi , ndoshta edhe brenda gjakut te krijosh nje marredhenie jo te njejte me te gjithe femijet( ne rastin kur kemi dy femije ndoshta eshte disi me e thjeshte kjo marredhenie te mos bier ne sy si e ndryshme , si ne rastin e Estelles.) por kur kemi me shume se 3 femije me mosha te ndryshme.
    Ndikojne edhe moshat ne dobsi. Mosha e te dyja paleve. prinderve dhe femijes.Ne disa raste kjo dobsi vihet re tek marredhia me e mire midis prindit dhe femijes se madh, pra atij me te afert ne vite, ashtu sic ndodh edhe e kunderta krijohen marredhenie me te forta qe duken shenja dobsie ne thellimin e diferences se moshave prind femije, konkretiksht femija i vogel.
    Nese babai ishte shume me i afert me mua se me vellezerit , kjo nuk me ben te mendoj e aq me pak te besoj se me donte mua me shume. Thjesht ka qene nje dobsi... dhe qe mua me eshte dukur se ne bindjen e tij i ngjaja me shume se vellezerit. Mbase ka ndikuar edhe te qenit vajze.
    Megjitheate dua te theksoj, se dashuria eshte e njejte per te gjithe femijet, ajo qe eshte ndryshe eshte thjeshte dobsi, qe mund te vij nga disa faktor, per secilin prind-femije te vecante ka rast e arsye te vecant dobsish.

Me falni per mendimin e pa kualifikuar psikologjikisht.
    Megjitheate perfitova nga rasti dhe thashe ndoshta pa mundur te flas drejte.
    macia blu.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Me perpara kisha degjuar,se prindi ato,qe nuk ka pasur vete,pra i kane munguar ne femijerine e tij,nuk do,qe ti kete as femija.Kete nuk e besoja shume,por sot isha takuar me nje cift,qe kishin prane nje goce te vogel,rreth 6 vjec dhe nje moment femija i kerkoi nenes ti blinte dicka,por mori nje pellembe te forte dhe nena e justifikoi,qe kur ajo ishte e vogel,zgjasnin duart vetem atehere kur i jepnin leje prinderit dhe vetem atehere merrnin ne duar prej prinderve,nje grusht sheqer dhe nje cope buke dhe ushqeheshin.
    Me beri pak pershtypje dhe mendova vuajtjen,qe kane kaluar ata,por me beri edhe te besoj pak a shume, ate qe them me siper,qe prindi mendon dhe krahason femijerine e tij me femijerine e bijeve te vete.

P.S Kjo nuk ka te beje me dashurine,qe ka prindi per femijen,e cila per mua eshte e patundur.

MiStReCe^BR Maska e KaMeLaaa
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    FoRuM hihihi ;)
    Postime
    184
    Une them se tema qe ke hap Mina eshte e vertet. Nuk e di por une kete e shikoj tek prinderit e mi. Ndoshta ata na duan te dyja njesoj, si mua edhe motren time, por babi sikur e shpreh dashurine me shume tek mua dhe mami tek motra ime. Gjithmone baballaret i duan me shume gocat e vogla, jo duan por me mire te them "perkedhelin". Persa i perket kombinimit zodiakal te shenjave hmmm... se besoj se ka te beje me te. Te pakten ky eshte mendimi im

Po, dhe Hana do t'a dije
    Edhe Dielli do t'ket pa
    Se per qark ksaj rrokullije
    Si Shqypnija 'I vend nuk ka

Mina,

eshte e vertete qe ndonjehere prindi ka dobesi me teper per njerin nga femijet edhe ne rastin tim e time motre, pridnerit sikur bejne me shume mbas meje. kjo gje nuk me pelqen aspak perkundrazi me ben te ndihem fajtore edhe e shikoj edhe vete ndonjehere qe sillem kastile keq. kete gje e ve re shume mire edhe motra, madje edhe ne adoleshnce te vone motra kishte endrra qe e shprehnin qarte kete fakt. tani kjo dobesi mund te vi nga fakti qe une mbase jam femija i pare apo ngaqe shumicen e femijerise kam qene e semure edhe kam qene tip i urte. dilja me mire me mesime etj. po tani qe jam 20 keto gjerat e mesiperme kane ndryshuar edhe perseri nuk di pse ime me sillet po njesoj.
    edhe mqs ke bere pyetje per shenjat zoodiakale kjo nuk ka aspak te beje sepse une me time me i kemi shenjat te kunderta, por 99% te kohes kemi raport te shkelqyer.

mina ti me duket se ke femije vete edhe nqs kete pyetje e ke per vete atehere e vetmja keshille qe mund te jap eshte te kesh jashtezakonisht shume kujdes.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se sa njohuria
    Einstein

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Une kam femije por kurre nuk kam guxuar te shfaq dobesi vetem per njerin. Cdo gje eshte e barabarte midis tyre! Dhe kjo sjellje i sherben dashurise midis vellezerve. Nese ben diferencime, femija i lene pas dore, distancohet nga te tjeret vetvetiu. Edhe nese nuk e shfaq shqetesimin, e akumulon.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e Tomorri
    Anëtarësuar
    04-09-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    3
    Per mendimin tim vecanerisht kur ne familje ka dy femije me sekse te ndryshme(moter-vella).
    Babai ka me shume dobesi per vajzen kurse nena per çuni.

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Une njoh shume njerez qe bejne dallime mes femijeve. Mad=je kam degjuar nje nene qe thoshte te bijes :- une vetem per ty jetoj, te gjithe te tjeret le te vdesin" . Sa per info, kjo nene ka 5 femije dhe ende nuk e kam kuptuar se cfare e lidh aq shume me ate vajze. Nuk e di.
    Ka dhe raste te tjera dhe kjo eshte e pashmangshme. Ndoshta gjendja ekonomike mund te ndikoje, ndoshta injoranca apo padija e prindit per ti trajtuar femijet te gjithe njesoj.

Sa per ate teorine e 5 gishtave, ajo nuk ma mbush mendjen fare sepse jo te gjithe gishtat kane te njejtin funksion. Gishti i vogel psh ka vetem funskion estetik, tregusi ka me shume rol!!!!!!
    Tingujt e heshtjes së mendimeve te pathëna
    perplasen në detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmët keqaz mbulojnë
    U mpiksën tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Gishtat dhembin te gjithe njesoj, pavaresisht nga funksioni!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Ndoshta
    Tingujt e heshtjes së mendimeve te pathëna
    perplasen në detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmët keqaz mbulojnë
    U mpiksën tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Prindi ka dobesi per nje nga femijet ashtu si dhe femija ka dobesi per nje nga prindit...Kjo sigurisht nuk do te thote qe femija apo prindi e do me shume njerin se tjetrin... eshte thjesht nje fare kujdesi qe tregon ndaj femijes qe eshte me pak inferior ose qe eshte me pak i shkathet se tjetri. D.m.th prindi ka dobesi per femijen qe e ka pak me te "veshtire" jeten...

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Je ti si kjo grua ?
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 25-08-2009, 07:27
  2. Dashuria ndalohet
    Nga Shën Albani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 10-06-2005, 03:09
  3. Tragjedia, vret dy fëmijët dhe veten
    Nga Living in Vain në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-09-2003, 05:12
  4. Kujdesi ndaj femijeve
    Nga london_girl_02 në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 31-07-2003, 08:13
  5. Femijet, gjuetia e madhe e pirateve?
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-09-2002, 17:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •