Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 51
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Mina
    Ju lutem lexoni me vemendje temen! Une shprehem qarte, nuk them qe prindi do me shume por ka dobesi me shume.

Besoj se disa prinder sic the vete Mina tregojn me shume dobesi per nje nga femijet e tyre, dhe kjo mund te ndodhet per shume arsye, si pshm femija eshte intelligjent, apo sic the vete ka te njejten shenj (zodiak), apo thjesht ka nje karakter qe e ben prinderin ta preferoj me shume. Por ka prinder qe vec tregojn me shume vemendje per nje nga femijet e tyre nese femija eshte i/e semur, me i/e vogel. Kjo sdo te thote qe ka me shume dobesi per ate femije, por i kushton me shume vemendje.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Rexhine , nga e rremove kete teme ? Viti 2002? lol

Meqe na e solle ja po shkruaj dhe une dy fjale , por jo me shume . lol

Prindi i do femijet te gjithe njelloj . Perderisa ajo nene i ka nxjerre te gjithe nje e nga nje, nje i njeti vend , dhe me te njejtat dhimbje besoj qe duhen njelloj , ska dallime hic as sexi dhe as moshe .
    Por ndonjehere qellon , varet nga situatat qe njeri do kete pak me shume vemendje por kjo sdo te thote qe do duhet me shume . As debulese , as simpati , as dobesi .. por thjesht pak me shume perkushtim.

nejse une po flas ne pergjithesi , por une jam nje nga ato kalamaj qe jam ankuar gjithe jetes . ( mbasi kam qene femija e mesit , as nga babi , as nga mami ...por si perfundim si e persekutume gjoja kam marre vemendjen me te madhe , ndoshta me shume nga ce meritoja , e kuptoj kam bere gabim )
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Larg familjes Maska e lumturi
    Anëtarësuar
    27-08-2005
    Postime
    111
    Citim Postuar më parë nga shigjeta
    Prinderit mendoj se I duan te gjithe femijet njesoj. Per te kujdesur ose ndihmuar mund te bejn me shume per nje nga femijet duke patur parasysh se aii/ajo mund te kete me shume nevoje per ta ne nje form a ne nje tjeter
    Kam te njejtin mendim. Mami im ben me shume per nje nga vellezerit e mi, sesa per mua dhe vellain e vogel. Dhe nje here e pyeta pse e ben kete, dhe pergjigja ishte " ti dhe vellai i vogel nuk keni nevoje per ndihmen time, ju mund ta cani jeten, kurse vellai tjeter ka nevoje per ndihmen time".
    First try to understand, than try to be understood.

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Se di perzoten se nuk e kam provu te kem dy vete akoma qe te dalloj
    dobesite, por dicka ve re te mami ime...kur ne Shqiperi rrin gjithe diten
    duke thane vajza...vajza si i ka hallet andej. Kur vjen kendej rrin gjithe kohes
    tu me thane djali...djali ca po ban si i ka punet i ben kush hysmet etj etj.
    Pra me pak fjale varet nga rrethanat qe krijohen per dobesina te tilla.
    Por ama mos harroni qe ka dhe prind qe bajne dallime hapturazi me femite
    e tyre....dhe prind te tille me ka taku rasti me pa. Ose femi te tille qe nuk
    flasin me prinderit dhe femije tjere qe mbarojne mbas tyre.
    Te dyja palet te bera nga i njejti prind...dmth eshte nje lidhje pak e ngatrruar
    qe ka te beje me messed up people...lol.

Lady Kad Maska e gurl
    Anëtarësuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Per mendimin tim debolesa per nje nga femijet varet nga emoncionet qe kane ndjere prinderit gjate kohes kur e kane lindur dhe rritur ate femije. Psh nese njeri nga femijet ka pasur nje lindje shume te veshtire ose ka kaluar nje femijeri neper spitale atehere prindi instiktivisht mund te jete me i/e lidhur me ate femije. Mbase e ben pa dashje por thjesht rrethanat kane qene te tilla.

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Prindi ka dobesi me shume ndaj femijes qe eshte me i dobet, dhe qe mendojne se do kete me shume veshtiresi per te perballuar problemet ne jete,ose qe ka treguar qe s'eshte ne gjendje ti perballoje ne menyre qe te mos vuaje shume.Kjo s'do te thote qe duan me shume njerin nga femijet,po jane me shume te pranishem per ate femije qe ka me shume nevoje, gje qe eshte shume natyrale mendoj.

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Me marrç te keqen ti moj Helene Mua me duan me shume ata sepse kam qene gjithmone me i miri I kenaqja me ciuciuciu-t e mia... Ne fakt, tani u kujtova mire, ke te drejte ne fakt, keta me te miret jane gjithmone me te dobtit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga shkodrane82
    Se di perzoten se nuk e kam provu te kem dy vete akoma qe te dalloj
    dobesite, por dicka ve re te mami ime...kur ne Shqiperi rrin gjithe diten
    duke thane vajza...vajza si i ka hallet andej. Kur vjen kendej rrin gjithe kohes
    tu me thane djali...djali ca po ban si i ka punet i ben kush hysmet etj etj.
    Pra me pak fjale varet nga rrethanat qe krijohen per dobesina te tilla.
    Por ama mos harroni qe ka dhe prind qe bajne dallime hapturazi me femite
    e tyre....dhe prind te tille me ka taku rasti me pa. Ose femi te tille qe nuk
    flasin me prinderit dhe femije tjere qe mbarojne mbas tyre.
    Te dyja palet te bera nga i njejti prind...dmth eshte nje lidhje pak e ngatrruar
    qe ka te beje me messed up people...lol.
    Them se ne fjaline e theksume shkodranja ka dhene pergjigjen.
    Kur te bahet Brandoni me vlla ose moter eja ne ndriço me mire shkodrane.

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Prinderit ju duan te gjitheve.Mos e veni ne dyshim,ne zemrat e nanes dhe te babes ka dashuri per te gjithe femijet.Duket qe prindi ka dobesi per dike nga femijet ma shume se per tjeret.Por vetem duket sepse jane rrethanat qe e kushtezojne nje gja te tille te bieje ne sy.Por ne te vertet per secilin nga fmijet ka vend ne zemrat e prinderve.(perjashtim rasteve ekstreme qe kam permend ma poshte)

Dashuri e paster e sinqerte e mund them e pakufizuar.Rrethanat bajn te veten e mund duket qe njani apo te dy prindet kane dobesi te vecante per njanin nga fmijet.Nuk ka pse me u ba xheloz ndaj tij.Duhet me e pas ne mend mire qe jane rrethanat qe ua imponojne ket dobesi.

Nji shembull pri familjes time.Nana dhe baba lan kryte mbas motres e kjo per shum arsye.E vetmja vajze ne familje.Ndersa ne tjeret jena tre cuna kshuqe s'para bajn shume dallime haha.Ka qene icik smure kur ka qen ne moshe te vogel dmth ka vujt dhe kjo i ban prinderit te preokupohen shume per te.Plus qe u ka qendru per shume kohe prane duke i ndihmu.

Pra varet nga robi e rrethanat.Por ka ene prinder qe mbajn rezerva karshi fmijve tyne.Keto rezerva jo per kot,por sepse nder njerez ka katile e shpirtekqinj qe s'arrin imagjinata me e shthurur ti perkufizoje.Ka nga ata qe vejne dore mbi prindet,u bertasin,nuk i respektojne,i shkaterrojne shpirterisht i bajn te vujn derisa prindi arrin ne njifare pike saqe e mohon ate femi.

Raste te tilla duhet keni nigju plot.Qe rrihte nanen rrihte baben.E pikerisht keto jan plehnat e shoqerise.Qe nuk meritojne me pas vend ne zemren e kurrkujt.Te ngresh dore ndaj atij e asaj qe te ka ba koken automatikisht je kriminel i paskrupullt.Kundra perendise e kundra njerezimit.Jane keto qe prindit i diferencojne.

Nuk duhet me harru nji gja se per te madhin Perendi nuk ik kush nga kjo bote pa i pagu te tana borxhet nji me nji.Nese je katil e ban syte e nanes e te babes qe te qajn e zemrat e tyne qe te vujn,kan me ta ba fmijet e tu te njajten gja.Prandaj kujdes mos e bani veten qe prinderit te arrijn me ba diferencime per keto gjana.

me te mira
    Ndryshuar për herë të fundit nga FLORIRI : 18-01-2006 më 08:42
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Prindi i drejte, edhe nese ka dobesi ndaj njerit prej femijeve, kete nuk e shfaq ne asnje menyre.
    Tek une gruaja ka dobesi ndaj qunit qe eshte femiu i pare ( i lindur pas 8 vitesh martese), per dallim nga goca qe eshte e lindur 4 vite pas qunit.
    Une mundohem te mos bej asnjefar dallimi, sepse nuk dua qe cilido prej tyre te ndjehet i lene pas dore. Ja shembellin: Ne fillim te vitit shkollore donim te regjistronim qunin ne nje kolegj privat dhe ne Qershor e derguam ne provimin pranues. Une nuk mund te behesha rehat dhe ne Gusht e dergoj edhe gocen ne provim dhe meqe qe te dy e kalojne, i regjistrojme qe te dy ne kolegj edhe pse ishte heret per gocen qe te fillonte aty shkaku i shpenzimeve te medha qe vinin pas, por nuk munda te bej dallimin. Kete e bej une, kurse mamaja ime p.sh ben dallime, sepse me shume e ka afer zemres vellaun tim me te madh ne raport me tre femijet tjere (mua dhe dy motrat e mia), kete e bente edhe babai sa ishte ne jete.
    Definitivisht, femiu i cili ka kaluar neper nje pervoje te tille (per mua te hidhur) nuk do te lejoje kurre qe gabimin e njejt ta perseris kur vet te behet prind.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Je ti si kjo grua ?
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 25-08-2009, 07:27
  2. Dashuria ndalohet
    Nga Shën Albani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 10-06-2005, 03:09
  3. Tragjedia, vret dy fëmijët dhe veten
    Nga Living in Vain në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-09-2003, 05:12
  4. Kujdesi ndaj femijeve
    Nga london_girl_02 në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 31-07-2003, 08:13
  5. Femijet, gjuetia e madhe e pirateve?
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-09-2002, 17:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •