Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 51
    Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

Prindi gjithmonë ka dobësi për njërin nga fëmijët. Pse?

A eshte e sakte ajo qe shpreh ne teme dhe pse ndodh? Ka lidhje me kombinimin zodiakal te shenjave?

Prinderit mendoj se I duan te gjithe femijet njesoj. Per te kujdesur ose ndihmuar mund te bejn me shume per nje nga femijet duke patur parasysh se aii/ajo mund te kete me shume nevoje per ta ne nje form a ne nje tjeter
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Une them kjo varet nga personi. Gjyshja ime p.sh e ben teper te dukshme ne bisedat e saj se njeren nga vajzat e do me shume se tjetra. E njejta gje me niperit dhe mbesat. Kurse tek mami im se kam vene re kurre qe ajo te beje dallime mides mua dhe vellait.

nenat ngandonjehere ndihen fajtore kur njeri prej femijeve ecen me shume ne jete, dhe shpesh here thone ah sikur ta kishe bere te njejten gje edhe per kete apo ate, pamvarsisht se ajo mund te kete vepruar ne te njejten menyre me te dy apo tre.

Nga eksperienca ime mund te them varet nga prinderit, niveli kulturoar, arsimor dhe eksperiencat e jetes.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,265
    Postimet në Bllog
    22
    Prindi i do te gjithe femijet njesoj, por pret arritje te ndryshme nga cdo femije. Cdo femije rritet dhe gjen rrugen e vet, dhe kjo rruge mund ti pelqeje apo jo prindit. Prindi gjithmone preferon femijen qe i permbush me se miri planet e prindit per te.

Te kesh femije eshte gezim, te shikosh qe femijet e tu jane te sukseseshem dhe po ecin ne rrugen e duhur eshte lumturi.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Albo për postimin:

sirena_adria (04-10-2021)

durrsake flakte Maska e Serenity
    Anëtarësuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    ju es ej
    Postime
    19
    Babai im thote; kedo gisht te dores te presesh te dhemb njesoj, dhe e njejte eshte dhe dashuria per femijet...asnjerin me shume apo me pak!

Ka prinder qe edhe pa dashur, u kushtojne me shume vemendje njerit femije...psh atij qe ka vuajtur nga shendeti ose eshte me mire me mesime!
    Pavaresisht nga keto qe permenda, nuk e konceptoj dot se si mund te duhet njeri femije me shume se tjetri!
    Dashuria e prindit eshte e pakufishme, e pakushtezuar e s'duhet vene ne kandar!
    ...in the end...we all walk alone!

me nder qofsh
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    ne fluturim e siper
    Postime
    810
    dhe ime me po ta pyes me thot "te gjithe gishtat kur ti presin te dhembin njesoj" po di ti qe nga njehere ajo ben dallime midis 4 femive qe ka. nganjehere duket sikur vellain e do me shume ngaqe eshte me i vogli dhe erdhi pas 3 vajzash. motra e vogel me vellain thon se mami na do mua e lilken me shume se jemi femijte e pare. eh se di nese eshte e veretete me ne te dyja po ne pergjethsi me sa kam pare nena ka gjithmone nje lidhje me te forte me femijne e pare.
    kurse gjyshja e di qe me do mua me shume.
    Memory is a kind
    of accomplishment
    a sort of renewal
    even
    an initiation

ashtu mendon ti katke
    Who am I to judge a vowel more alluring than the words it generates ?

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Ju lutem lexoni me vemendje temen! Une shprehem qarte, nuk them qe prindi do me shume por ka dobesi me shume.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e Inconstant Moon
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    44
    Mendoj se shpesh prindi ka pak me shume debulese per ate femije i/e cila i ngjan me teper ne karakter. Cdo prind thelle-thelle ka ate deshiren 'egoiste' qe femija e tij/saj t'i ngjaje e te lene pas nje 'miniature' te tyren ne rritje e siper si ato vete. Nga ana tjeter, kam vene re se ka nga ato prinder te cilet duan te permbushin tek femija ate qe atyre u ka munguar (mund te jete mesimi i nje vegle muzikore, vazhdimi i shkolles per mjeksi, etj.).
    Persa i perket 'teorise' se nena ka me teper debulese per djalin e babai per vajzen, ne duket pak si shume e pergjithesuar.
    I started a landslide in my ego
    Look from the outside
    To the world I left behind
    U2

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Eshte shume e vertete,qe prindi ka dobesi per njerin nga femijet,pasi eshte akoma me e vertete,qe femija ka dobesi per nje nga prinderit.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Je ti si kjo grua ?
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 25-08-2009, 07:27
  2. Dashuria ndalohet
    Nga Shën Albani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 10-06-2005, 03:09
  3. Tragjedia, vret dy fëmijët dhe veten
    Nga Living in Vain në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-09-2003, 05:12
  4. Kujdesi ndaj femijeve
    Nga london_girl_02 në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 31-07-2003, 08:13
  5. Femijet, gjuetia e madhe e pirateve?
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-09-2002, 17:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •