Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    SIGURISHT QE ESHTE E DOBISHME TE FLASESH ME DIKE QE JO VETEM TE KUPTON POR EDHE QE TE DO ;

ne fakt askush nuk te kupton dhe nuk ta heq brengen e shpitrit po neve na duket sikur ckirohemi per pak dhe ndjehemi te lehtesuar nga pesha e merzitjes monotonise apo dhimbjes kushdo qofte ajo ;

njoh njerez qe jane shume te mbylur dhe nuk flasin kurre dhe pas mjaft kohesh i sheh te bejne gjera jo te kendshme vetes se tyre dhe te tjereve ;

pra edhe nese kjo kurre nuk mund te jete origjinale te pakten mund te jete artificiale dhe eshte e domosdoshme ;

Gone Maska e MiLaNiStE
    Anėtarėsuar
    19-05-2003
    Vendndodhja
    dónde ustedes no me puede ver
    Postime
    1,770
    per mua personalisht eshte sh e veshtir te hapem me njerez
    deri tani vetem me 2 personave mund ti kthehem kur dua tflas me njeri

Po te kishte nje zgjidhje perfekte kjo ceshtja e rrefimit...jeta do te ishte jo vetem shume me e thjeshte por edhe shume me e ndryshme nga si e njohim tani per tani. Pra behet fjale per nje shperngulje tonen ne dimensione te tjera, te pajetuara, te pashkelura, te pamundura per t'u konceptuar. Shperngulje ne raporte krejt te ndryshme midis njerezish-me esenca/trajta dominuese te tjera nga egoja personale, mediokriteti...etj. Rrefim pa cmim nuk ka. Para se te rrefehesh diku duhet t'i kesh bere llogarite mire.

Jam me mendimin e gurl:

Rrefimet e shpirtit jane si rreth vicioz sepse mund tia thuash vetem vetes sepse e di qe te tjeret mund te te keqkuptojne ose gjykojne, por nga ana tjeter a mund te te japi vetja ngushellim dhe prehje per ato qe ka bere vete ajo?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 14-07-2005 mė 12:48

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Provova dhe une nje here te rrefehesha ne kishe .... po s'ishte gje dhe ajo pune ,,, u be prifti shume kurioz .. qe nga ajo dite me shikon ndryshe (lol )

Nejse Gurl e ka thene tamam , vetem vetes bej sikur i rrefehem !
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Kur vendos te rrefehem shkoj tek mama ime : ) , kuptohet ka gjana qe sja them dot po ka ca gjera te tjera qe kur ja them , sikur clirohem vete dhe marr keshilla te mira nga ajo ...thone qe njeriu me i shtrenjte ne jeten e nje njeriu eshte nena , mbase nuk kemi nje lidhje aq te forte ... por gjithmone vetem miresi kam marr nga ajo ...
    I Love You Mama !!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Prototype : 14-07-2005 mė 13:31

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Thone,qe dikur edhe Cehovi,e kishte nje brenge,dhe donte te rrefehej................
    Mirepo asnjeri nuk kishte nge,ta degjonte.Ca nxitonin,ca indiferente,ca egoiste.
    Atehere kur Cehovi, u zhgenjye nga njerzit,vendosi ti rrefehej,kalit ne katua.
    Dhe kali,goditi token tre here,dhe tha "Destur".Shtoi njerzit e mire ne kete bote!
    E kish fjalen per Cehovin turbekuloz,qe ish katandisur 40 kile burre.

PS Kur i rrefehesh dikujt,ka ca tipa qe ta presin e te thone,mos u bej qaraman dhe meskin.
    Eshte tjeter gje te rrefehesh,e tjeter te ankohesh...............
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 30-01-2006 mė 00:57
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    ah po kam thene une, kur ti fillon te ligjerosh, me dukesh si dhespot (lol)

Shume bukur e ke thene: tjeter gje eshte te rrefehesh, e tjeter gje te ankohesh. Sigurisht qe rrefimi nuk eshte gje e lehte. Te rralle jane ata qe te degjojne, dhe aq me te rralle ata qe te kuptojne. Ja pse une shpeshhere flas me vete (ne me ka degjuar njeri, me siguri ka kujtuar se kam rrjedhur).
    Summertime, and the livin' is easy...

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

..................pershendetje te gjithve.........

[QUOTE=kolombi]Shpesh njeriu ka deshire te rrefehet.
    Ndoshta kjo eshte nje nevoje e brendshme e shpirtit te njeriut ,per tu c'liruar,nga dhembja.

Ne nje bote ku te gjithe nxitojne,,a eshte e lehte te gjesh dike per ti rrefyer brengat e shpirtit?[/QUOTE]++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++
    ...............e let eshte per ta gjetur dike, por e veshtir eshte, qe ky dikush, te jet nji shok i vertet, apo te kuptoj krejtsisht. nese dikush e gjej dike qe mund te shprehet krejtsisht e ka gjetur nji pasuri qe nuk blehet me as gje. NJI SHOK I VERTET KA VLER TE MADHE.
    Kalofeshi mir shoqeri e nderuar.
    "Dashuria e vertetė dhe e sinqertė nuk shuhėt kurrė"

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Rushajet (Pentekosti) - Zbritja e Shpirtit tė Shenjtė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 10-06-2025, 00:00
  2. Kisha ėshtė Njė
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Njė vėshtrim i shkurtėr historik rreth debatit mbi filoque
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 07:52
  4. Agjiologjia
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-07-2006, 00:12
  5. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •