Duke luajtur ne kitare ... kartoline gjermane
Duke luajtur ne kitare ... kartoline gjermane
Aktori shqiptar me fame boterore, Aleksander Moisiu (1879-1935) njihet/j nga te huajt me emrin Alexander Moissi.
Vlen te theksohet qe para se te vdiste kerkoi ti jepej pashaporte shqiptare !
Durresi eshte krenar per kete bir qe u lind ne token e tij ...
Aktori ne nje tjeter kartoline te firmes berlineze Leiser, Gjermani.
Sa kerkon e sa te duhen?
Burrat nga detyra s'druhen,
trimi i mire do t'te jape,
Sot me vrap e neser prape.
Hidhni, hidhni tok dollare,
te mos mbetemi te share.
Mbahu nene mos ki frike,
Se ke djemte ne Amerike.
Bijte e beses Skenderbeut,
qe i dalin zot atdheut!
Do te ndihim pa kursyer,
per ty, nena jone e vyer,
qe me drit' e nder te thuresh,
dhe me bijt' e tu te mburresh. - Fan Noli -
Glaukus
Te pergezoj per fotot e mrekullueshme ,autentike qe ke sjellur ketu ne forum.Une personalisht kam foto shume te rralla te Moisiut por per fat te keq nuk mund ti postoj dot ketu.
Me imresionon gjithmone e me shume me aftesite e tua kerkuese dhe vazhdon ti sjellesh jo vetem ketij forumi por te gjithe botes virtuale shqiptare ndricim mund te them nese lejohet nga ty kuptohet nje kompliment i tille.
Thjesht po shkruaj ketu pasi me beri pershtypje kjo thenia jote e meposhtme.
------------------------------------------------------------------------------------------------------Durresi eshte krenar per kete bir qe u lind ne token e tij
I lutem moderatorit te mos e fshij kete post pasi i permbahet temes sadopak pasi po flasim rreth figures se Aleksander Moisiut.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Me citimin e siperm ,i nderuari Glaukus kerkon te thote qe Aleksander Moisiu eshte faktikisht Durrsak ose me gjak dhe origjine nga Durresi.
Kjo nuk permbahet ne shkrimin e tij por ate nenkupton dmth.
Une jam i lindur ne Tirane i nderuar Glaukus.A me ben kjo mua Tirons????
Nuk po shkruaj ketu nga irritimi por me teper te te ndricoj pak ty ashtu si ti ndricon shume te tjere me fotot e tua shume autentike dhe me vlera kombtare.
Aleksander Moisiu vetem lindi ne Durres, asgje me shume.Ai,djali i Moisi Moisiut ,vjen nga familjet me te famshme te Kavajes dhe per dijenine tende Aleksandri e ka edhe stergjyshin te lindur ne Kavaje.
Sic e dime te gjithe ,Moisiu u rrit ne Itali prandaj nuk ka shume lidhje me Shqiperine dhe Kavajen ku e ke gjakun dhe familjen, pale me Durresin ne te cilin ai u lind rastesisht.
Alfred Moisiu eshte nje prove per te deshmuar ate qe kerkoj te them une ty.Sic e din ti ,Fredi ose Presidenti aktual i vendit i cili ishte Minister i Mbrojtjes ne regjimin komunist eshte nje gjak me Aleksanderin,pra rrjedhin nga e njejta familje.
Babai i tij ,Spiro (Kavaja) Moisiu ishte gjeneral i ushtrise Nacional Clirimtare.
Fredi lindi rastesisht ne Shkoder.A e ben kjo ate shkodran????
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ne vitin 1977- 1979 ,rrethi i Durresit nga i cili varej qyteti i Kavajes ,kundershtoi haptas Ministrine e Arsimit per ndertimin e nje shtepie te vogel muze per veprimtarine e Aleksander Moisiut.
Per te zhdukur gjurmet e shtepise se Moisive ne Kavaje u procedua me shpejtesi rrufe per ndertimin e cerdhes se femijeve ne truallin e Moisive.
Drejtuesit e pushtetit ne Kavaje me injorancen e tyre pranuan kete dhurate dhe urdheruan prishjen e kesaj ndertese.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja dhe shtepia per te cilen behej fjale, e ndertuar nga vete i jati i Aleksanderit, Moisi Moisiu.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Raku : 05-04-2004 mė 14:11
Krijoni Kontakt