Kryepeshkopata Ortodokse e Tiranės deklaroi dje se do tė jepte 600 mijė dollarė pėr restaurimin e njė kishe dhe tė njė xhamie, ose pėr ngritjen e njė qendre rinore qė do tė nxisė bashkekzistencėn nė Kosovė. Pas leximit tė njė deklarate nė shqip, nga at Jan Trebicka, ku dėnohej djegia e objekteve fetare, (disa kisha u dogjėn gjatė revoltės sė 17 marsit nė Kosovė dhe shumė xhami janė djegur nė 1999), kryepeshkopi i Tiranės, Durrėsit dhe i gjithė Shqipėrisė, Anastasi, ka lėshuar mesazhe paqeje nė greqisht.
Si gjithnje, problemi me juve qendron gjetke...!
Ngado qe te rrotullohet situata, njerez si juve nuk do lene gje pa bere per te perbaltur Janullatosin.
Nje gje e tille edhe e ka burimin shpirterisht tek drejtuesi e yshtesi i juaj shpirteror - DJALLI, gjithsesi, ne nje analize njerezore, shkaqet e gjejne zanafillen eksluzivisht ne AMBICJEN, PADITURINE, MOSKULTUREN, LIGESINE qe ju karakterizon gjithesisht.
Ta zeme se Janullatosi ze e flet greqisht (dicka natyrale per ate qe eshte grek), mos valle a ka te krahasuar ky fakt, po te jete i tille, me vepren e tij ne ndihme te ortodoksise ne Shqiperi?
Janullatosi po nderton falas ne nje kohe kur ndertuesat shqiptare po ua krypin koken shqiptareve me cmimet stratosferike e pagat e uleta per punetoret.
Me thoni juve kush eshte me i mire?
Ata shqiptare qe shkaterruan Kishat, apo greku Janullatos qe i rindertoi?
Ata shqiptare qe ekzekutuan edhe persekutuan klerin, apo greku Janullatos qe ngrejti nje brez te tere klerikesh shqiptare?
Jeni ne vete juve?
Megjithate, sic e kam theksuar ne citimin tim te mesiperm, per Kishen Ortodokse, deklarata zyrtare eshte bere nga At Jani Trebicka ne shqip, qe eshte edhe perfaqesuesi i Sinodit te Kishes Autoqefale. Mos valle Janullatosi nuk paska as te drejte ne forma private te flase greqisht!
Ju keshilloj me mire qe mos te lodheni me ne kete forum te perflisni Janullatosin.
Une e kam te qarte, fatkeqsisht, se per shume vete menyra e vetme per te mesuar eshte duke bere me pare gabime e gafa te llahtarshme - deri ne faje. Po ashtu, te gjitha keto debate mbi personalitetin e Janullatosit kane vepruar ne dy ane. Kane nxjerre ne pah nivelin, fakteqsisht, rinor te shume veteve, edhe po ashtu, shpresoj, qe gjithsesi te kene arritur te mesojne sado pak, qe edhe pse merrni pjese kot neper internet, duke shfryre te gjitha kompleksitetet e moshes suaj, te keni arritur se fundmi (pas disa vitesh debati ne Net) qe te keni mesuar sado pak qe te mos fusni hundet aty ku nuk ju takon. Te degjoni e mesoni me teper se sa ti jepni gojes vend e pa vend. Te dini te respektoni dike, qe ne fund te fundit as qe e njihni personalisht.
Janullatosi, doni nuk doni shume nga ju, kushdo qofshi, per mendimin tim personal e ka perjetesuar vepren e vet e bashke me te edhe emrin e tij per ate qe ka bere ne Shqiperi e gjate gjithe jetes se tij. Ky perjetesim atij i jepet nga Zoti, te Cilit i takon edhe Shqiperia. Juve po ditet ta pranoni, vecse do tregoni se paska ende shpresa qe ne ate vend te zere vend civilizimi, qyteterimi, toleranca e perparimi, ndryshe me c'shoh une...ne ate vend do mbisundojne vetem njerezit alla-Enver Hoxha...
Gezuar Pashket!
Krijoni Kontakt