Close
Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 158
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    "Je ende pak i ri ne kete forum qe te krijosh pershtypje per mua. S'i ke as 4 muaj, e une i kam 3 vjet (kam qene edhe me heret anetar)."
    "Halli im mer trim"

Un qenkam mashtrues e manipulues? Po ne pyetje merret vesh se sa shume koherent qe jane njerezit po nesje. Nqs ti nuk e kutpon kete gje nuk di cte them. Erdhe me autoritetin se ke vite ketu, kjo sdo te thote ndonje gje te madhe hic po nesje, nuk jam duke e zgjatur. Pashe fjalen trim, dhe po largohem... argumentat mua nuk me kane shteruar, ne kete moment ato me thone qe nuk ja vlen me te postosh... dhe une e lej kete teme.... te bastardohet si cdo teme tjeter xhanem... nuk eshte gje e re qe shpifet dhe shahet per "minorancen shqiptare"(fene)...

Cdo te mire

PS:
    -vete e bere pyetjen per Shqiperine te dhashe pergjigje... tani thua sme intereson hic. Per cdo gje me shume shiko Kryetemen e KE.
    - forumi nuk eshte realitet indipendent nga jeta qe jetojm. secili nga ne shpreh bindjet e tija dhe formon nje identitet ketu qe eshte dhe shembellim i identitetit ne jete. Prandaj jo 3 vjet po edhe 30 te kesh pak rendesi ka.
    - Un nuk akuzoj Musliman e nuk i kam akuzuar ndonjehere, akuzoj terrorista qe nen petkun e fese mundohen te behen te rendesishem e te krijojm peshtjellime ne civilizimin e sotshem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 04-04-2004 mė 03:56
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    "Je ende pak i ri ne kete forum qe te krijosh pershtypje per mua. S'i ke as 4 muaj, e une i kam 3 vjet (kam qene edhe me heret anetar)."
    "Halli im mer trim"

Un qenkam mashtrues e manipulues? Po ne pyetje merret vesh se sa shume koherent qe jane njerezit po nesje. Nqs ti nuk e kutpon kete gje nuk di cte them. Erdhe me autoritetin se ke vite ketu, kjo sdo te thote ndonje gje te madhe hic po nesje, nuk jam duke e zgjatur. Pashe fjalen trim, dhe po largohem... argumentat mua nuk me kane shteruar, ne kete moment ato me thone qe nuk ja vlen me te postosh... dhe une e lej kete teme.... te bastardohet si cdo teme tjeter xhanem... nuk eshte gje e re qe shpifet dhe shahet per "minorancen shqiptare"(fene)...

Cdo te mire
    Jo po, meqe une jam vrastar e i persekutuar e utopist... ti mos u prek nese te them "halli im mer trim". Trim nuk eshte fjale e keqe. Ne fakt, ai eshte emri im i vertete. Trim apo Trimi. Mos te te bie pika qe te thashe keshtu, e as mos u terheq nga bisedat per nje fjale qe nuk e ka asnje gje te keqe. Ty te pelqen te kundershtosh e etiketosh, po kur te kundershtojne ty, mos u prek. Keshtu nuk shkon debati.

Shpifet? Shahet? Une nuk po shoh asgje aty te rrejshme apo sharje. Eshte sharje kur them se serbet jane prej stepave e se jane majmune e monstruoze? Ndoshta ata kane per cka te preken e te thone se po i shaj, po une ty s'po te shaj. Prandaj merre me shtrute, se nuk po ndajme tokat e Ali Babes qe na i la ne kohe te Perandorise. Po bisedojme per nje teme, dhe vetem kaq. As e nderrojme dot, as e ndalojme.

PS:
    -vete e bere pyetjen per Shqiperine te dhashe pergjigje... tani thua sme intereson hic. Per cdo gje me shume shiko Kryetemen e KE.
    - forumi nuk eshte realitet indipendent nga jeta qe jetojm. secili nga ne shpreh bindjet e tija dhe formon nje identitet ketu qe eshte dhe shembellim i identitetit ne jete. Prandaj jo 3 vjet po edhe 30 te kesh pak rendesi ka.
    - Pyetja ime ishte: se pse nuk i investon diku tjeter ne Shqiperi, e jo se cka thone gazetat per te, e a e quajne grek a vllah a cka. Nese arsyeja e mos-investimit te tij (s'po them qe nuk investohet) jane dy-tre kalemxhinj ne pamflete te vete-quajtura gazeta, nuk qenka edhe kushedi se cfare arsye e forte. S'me intereson se a i thone grek, bullgar, turk, a cka. E me intereson se ku ka investuar, e pse jo. Dy koncepte te ndryshme.

- Per te krijuar bindje per dike, besoj, te duhet te lexosh pak me shume shkrime nga ai anetar. C'te them une ty qe pas 2 shkrimeve te mia ne nje teme me bere baraz me utopistet e ne kllapa the "vrani e masakroni"? Se e ke qelluar realitetin? Se ke bindje te verteta per mua? Mos ngjit etiketa ballit te njerezve, bazuar nga dy tri shkrime qe i lexon diku ne forum. Se sa kam predikuar une barazine fetare e tolerancen, ti as qe e di, e as qe ke per ta ditur. Nuk ke qene ne forum ato kohe, prandaj normal qe s'e di. Dhe ja ku hin ne efekt puna e kohes qe ta permenda, e qe te preku fort, e u terhoqe.

p.s. nese koha e pjesemarrjes qe ta permenda, te preku, e terheq ate fjali. s'e kisha me kuptimin qe meqe je me i ri, s'mund te debatosh, por me nje kuptim tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AsgjėSikurDielli : 04-04-2004 mė 04:18

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Utopist un e them ne kuptimin e mire po ti nuk me ke marr vesht dhe po kapesh me nje fjalen time. Un vrastar nuk i kam thene njeriut po ngaterrohesh me replikimet qe i ke bere antareve te tjere me duket. Vrastar un i them ati qe vret ati qe vret dhe perdor argumentin e shenjte per keto gjera, neperkemb fete e ndryshme etj etj. Un pashe disa postime te tua dhe shume te tjereve tek tema e ushtareve te masakruar, dhe mu duken si postime te njerezve qe jane shume idealist... mbase te kam kutpuar une keq nuk je idealist..... te kam ofenduar gje qe te paskam pare si idealist ?

Opinionet formohen ASD, ne takimin e pare ne shkrimin e pare ne shkembimin e pare te fjaleve e keshtu me rradhe, njerez jemi te gjithe. Edhe ajo peshorja e vogel aty poshte ka nje fare domethenie, ai aprovimi apo mosaprovimi, pasi njerez jemi dhe kemi instikt te formojm opinione. Nqs un kam formuar nje opnion se ti dhe te tjere jeni idealist, dhe ti e merr si ofendim... un te kerkova falje disa postime me pare me duket... gjithashtu nga ana tjeter nuk them se te paskam vene nje "etikete" te keqe.

Un nuk prekem hic, argumentat e mia jane te shkruajtura. Vetem pse perendimi qe ka derdhur parate e dynjase ka vendosur mos jape nuk do te thote se askush nuk mund te jape perfshi dhe Janullatosin. Si kryetar i KOASH-it ai perforcon e theksoj perforcon rrolin e shqiptareve per dicka pozitive dhe jo si na kane pershkruar medjat boterore mbas ngarjeve te fundit ne mitrovice. Gjesti i tij me duket thjesht nje menyre qe na erdhi neve Shqiptareve rradha te japim nje kontribut, dhe jam i sigurte qe edhe komunitete te tjera fetare do ta bejn kete gje te tille. Esht pozitive qe ai dhuron leke e kushdo tjeter, pasi eshte prove mirebesimi per punen qe po zhvillohet aty dhe nje konfirmim per ate administrate ne fuqi.

kaq po them une... nderkohe qimja po behet tra e kaluar tra

Cdo te mire

PS: ti nuk i ke qef greket e serbet nje here ndersa un nuk i kam qef 100 here per ate pune.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Citim Postuar mė parė nga kolombi
    Nuk do i futem as do marr mundimin te shreh mendimin tim sa e drejte apo e padrejte eshte ndihma e KOASH-it,per rindertimin e kishave apo xhamive ne Kosove,se i thate te tera ,ajo qe me cudit eshte se ne shqiptaret c'do vendim qew merret edhe nese ai eshte nisur nga nje qellim miresie ,shihet me medyshje ,paragjykohet.
    Deri kur?
    Deri kur kryepeshkopi i Shqipėrisė tė jetė shqiptar nga gjaku e nga gjuha!
    E drejta vonon, por nuk harron!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Sa per sqarimin tend pantere vlore, vertet qe Kisha Ortodokse e ka titulin autoqefale shqiptare, por, gjithsesi, kjo gje duhet shpjeguar qarte brezave te rinj, sidomos atyre jo ortodoks, te cileve u pelqen te fusin me teper hundet ne kete fe, duke patur para sysh shembellin e mire diktatorial qe e kane mesuar dekadave te fundit.

Sqarimi eshte, shkurtimisht:

Perderisa ka shtet te njohur nderkombetarisht si Shqiperi, ka edhe, sipas kanoneve kishtare (jo nacionale) edhe Kishe Autoqefale te kesaj Shqiperie.

Gjithsesi, e pare mire, termi i te qenit shqiptar, eshte nje term relativ, persa i perket identitetit nacional, pasi Shqiperia nuk perjashtohet as sesi nga vorbulla e perzierjeve multinacionale rajonale.

Vete ata qe forumuan Autoqefaline shqiptare ishin jo ne pakice faktikisht Vllehe apo te origjinave te ndryshme, te pakten te perziera, ne mos te plota jo shqiptare. Per kete qe te mos lodhem une lexoni shkrimet qe jua ka sjelle Shendellia tek feja edhe kombi, mbi kontributin e Vlleheve ne ortodoksine e kulturen shqiptare.

Pra, fillimisht e mbi te gjitha Kisha ne Shqiperi eshte Ortodokse e me pas vjen titulli autoqefale e aq me pas shqiptare. Kisha nuk eshte ortodokse per hir te te qenit shqiptare, por per hir te te qenit ne vetvete ortodokse.
    Po mirė njė gjė nuk kuptoj unė: kam lexuar se sipas kanoneve tė Kishės Ortodokse Autoqefale Shqiptare Kryepeshkopi i Shqipėrisė duhet tė jetė shqiptar nga gjaku dhe nga gjuha. Si nuk u zbatua ky rregull?

Nacionalizmi, sidomos ai primitiv qe eshte shfaqur se fundmi nder shume "filozofa konfuziane" nuk ka se si ti imoponoje asnje vlere titullit te mirefillte eklisiastik Autoqefal, perndryshe, autoqefalia do prekte jo vetem ortodokset, por edhe katoliket apo perdorimin e arabishtes ne fene muslimane.
    Po shovinizmi ose ekspansionizmi a mund ta beje nje gjė tė tillė? Kisha greke p.sh a ėshtė Autoqefale apo varet nga Kisha p.sh ruse apo bullgare, apo serbe?

Shpirt i Lirė
    Anėtarėsuar
    15-04-2002
    Postime
    898

Rindėrtimi i objekteve fetare tė Kosovės

Anastasi, arqipeshkopi i Shqipėrisė ka njoftuar njė donacion prej 495,000 euro pėr rindėrtimin e njė kishe dhe tė njė xhamie tė shkatėrruar gjatė dy ditėve tė pėrleshjeve nė Kosovė.[AFP]

(Burime tė ndryshme -- 23/03/04 - 01/04/04)

Arqidoqeza ortodokse e Tiranės ka bėrė thirrje pėr tolerancė fetare dhe bashkėekzistencė paqėsore pas dhunės sė mesit tė marsit nė krahinė.

Anastasi, arqipeshkopi i Tiranės, Durrėsit dhe gjithė Shqipėrisė ka njoftuar njė donacion prej 495,000 euro pėr rindėrtimin e njė kishe dhe tė njė xhamie tė shkatėrruar gjatė dy ditėve tė pėrleshjeve, "ose ndėrtimin e njė qendre rinore atje qė do tė nxisė bashkėjetesėn paqėsore". Shuma, tha ai nė njė deklaratė tė premten (26 mars), erdhi nga fondet e ngritura pėr ndėrtimin e katedrales ortodokse nė Tiranė.

Dhuna e cila shpėrtheu nė Mitrovicė nė 17 mars dhe u pėrhap nė tė gjithė krahinėn, la 19 tė vdekur, 11 shqiptarė dhe tetė serbė dhe mbi 900 tė plagosur, duke pėrfshirė 65 policė ndėrkombėtarė dhe 58 lokalė. Deri nė 800 shtėpi serbe, 29 kisha dhe manastire dhe 150 makina u shkatėrruan apo dogjėn.

Duke dėnuar shkatėrrimin e objekteve fetare, Anastasi bėri thirrje qė shenjtėria e vendeve tė kultit tė respektohet nė tė gjitha kohrat.

"Djegja e kishave dhe xhamive nuk nxit drejtėsinė dhe paqen dhe sigurisht as edhe pėrparimin," tha arqipeshkopi. "Pėrkundrazi, ėshtė njė kthim nė kohra e praktika qė e lanė Ballkanin nė stanjacion, ndarje e tragjedi."

Qeveria e Kosovės ka hequr 5 milion euro pėr rindėrtimin e shtėpive serbe, kishave dhe trashėgimisė kulturore tė shkatėrruar gjatė trazirave.

"Deklarata e qeverisė sė Kosovės pėr tė rindėrtuar shtėpitė dhe kishat serbe ėshtė njė hap serioz kundėr sė keqes," vuri nė dukje shkrimtari shqiptar Ismail Kadare nė njė editorial pas dhunės. "Por ky nuk ėshtė njė hap i mjaftueshėm. Riparimet duhet tė shkojnė mė thellė, nė rrėnjėt e sė keqes. Nė Ballkan, si kudo gjetkė, e keqja ėshtė e riparueshme. Ballkani nuk ėshtė njė pjesė fatalisht e mallkuar e Europės."

Njė Kosovė pa serbė ėshtė e pamendueshme, siē ishte vizioni i njė Kosove pa shqiptarė i Slobodan Millosheviēit, tha Kadare.

Gjatė njė takimi me peshkopin Artemije, kreu i Kishės Ortodokse Serbe nė Kosovė, kreu i UNMIK-ut Harri Holkeri premtoi se do tė pėrpiqet tė gjejė ndihmė ndėrkombėtare pėr rindėrtimin e kishave tė shkatėrruara dhe objekteve tė fesė.

Drejtori i pėrgjithshėm i UNESKO-s, Koiēiro Matsura, ndėrkohė shprehu keqardhjen pėr shkatėrrimin e monumenteve kulturore dhe kishave. Ai bėri me dije se do tė dėrgojė njė mision nė krahinė pėr tė vlerėsuar dėmin dhe ndihmėn e mundshme tė organizatės sė tij pėr rindėrtimin.

© 1999 - 2003 Southeast European Times. Tė gjitha tė drejtat tė rezervuara
    Sic behet e ditur dhe nga lajmet e mesiperme ndihma qe Kreu i KOASH ka ofruar per ndertimin e nje kishe, nje xhamije apo nje shtepie rinore ne Kosove, nuk mban vetem firmen e tij. Por dhe institucione te tjera, si ato brenda per brenda Kosoves, sic eshte rasti i ndihmes zyrtare qe vete qeveria shqiptare e Kosoves ka ndermare, po ashtu dhe jashte Kosoves, si ato nderkombetare jane vene ne levizje per grumbullim ndihmash financiare apo akordim fondesh per rindertimin e objekteve te kultit, qofshin keto te krishtera apo myslimane.

Shpirt i Lirė
    Anėtarėsuar
    15-04-2002
    Postime
    898
    Citim Postuar mė parė nga AsgjėSikurDielli
    Ne postimin tim te pare e kam bere nje pyetje, qe nuk po e shoh se dikush dha nje pergjigje adekuate per te. Po ta shtroj edhe ty:

Pse jo ne Shqiperi te mos investohen ato pare, diku ka ka nevoje me shume, ne ndonje shkolle, spital, ne ndonje rruge ne fshat diku, po ne kisha serbe?
    ASD,

ne komentin tim qe mban Nr.22, ta kam dhene pergjigjen e kesaj pyetjeje duke te postuar punen e investimet qe ka bere KOASH deri me 2001 (pamundesia e disponimit te te dhenave te reja me kushtezon te ndalem ne 2001, por puna rindertuese dhe financuese e KOASH nuk ka pushuar ende).
    Prandaj, boll me pyetje qe iu eshte dhene pergjigja me kohe.
    Me pergjigje adeguate une nuk e di se c'kupton, kur ne pergjigje te jane dhene statistika konkrete. Me shume c'kerkon?

Kosova te duket se s'po ka nevoje per investim parash?
    Ato pare nuk po investohen vetem per kisha serbe, por te eshte shkruar e zeza mbi te bardhe se do jene si per 1 kishe si dhe per 1 xhami apo per 1 shtepi rinore ne Kosove.
    Une nuk kam lexuar a degjuar gjekundi qe qeveria e Kosoves, si institucion zyrtar aty, te kete kundershtuar planin e ndertimit te kishes e xhamise nga ana e Kreut te KOASH, vetem ti a disa te tjere ketu po e kundershtoni ne emer te fese, duke nxjerre se ne mendjet tuaja ekzistojne ende epitetimet i krishtere=armik, mysliman=mik.
    Problemi i rindertimit e rimekembjes se Kosoves nuk eshte problem fetar, prandaj mos na e ktheni Kosoven si Iraku a Afganistani, ku te "pafete" shihen e epitetizohen si demone.
    Kush mundet te ndihmoje ne ate vend duhet te konsiderohet si i mirepritur e jo te shahet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Dialog shurdhėsh dhe "langue de bois".
    Mė mirė tė mbyllej kjo temė.
    "Dhe mos shikoni kisha e xhamija, feja e shqiptari ėshtė shqiptaria".

Ia kalofshi mirė.

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    nga postimi #1 ne kete teme

Pas leximit tė njė deklarate nė shqip, nga at Jan Trebicka, ku dėnohej djegia e objekteve fetare, (disa kisha u dogjėn gjatė revoltės sė 17 marsit nė Kosovė dhe shumė xhami janė djegur nė 1999), kryepeshkopi i Tiranės, Durrėsit dhe i gjithė Shqipėrisė, Anastasi, ka lėshuar mesazhe paqeje nė greqisht.

Kjo fjali permban thelbin e realitetit te kishes ortodokse ne Shqiperi.

TURP per ortodokset shqiptare!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Nqs nuk eshte problem fetar rindertimi i Kosoves, le te rrine jashte tij institucionet fetare. Qe perkon 100% me ate qe po them une. Apo nuk eshte KOASH institucion fetar?

Askund tjeter perpos ne forum nuk e lexova kete "lajmin" e ndihmes prej $600,000, prandaj ka shume mundesi te jete shitje mjegullash me shume, se ndihme e vertete. E sa per muslimanet e te krishteret; kur te fillosh ta shohesh Boten nga priza afetare dhe e viktimes fetare, atehere flasim. S'me pelqejne debatet ku vajtohet me lote krokodilli.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AsgjėSikurDielli : 05-04-2004 mė 12:42

Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fenomeni ''At'' Nikolla Marku
    Nga Fenomeni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 424
    Postimi i Fundit: 07-04-2012, 09:35
  2. Ēėshtja e varrezave greke nė Shqipėri
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 296
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 10:08
  3. Kryepeshkopi Anastas ende pret nėnshtetėsinė shqiptare
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Kryepeshkopi Janullatos prononcohet per tolerancen fetare
    Nga Agim Bardhi nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-09-2004, 05:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •