Un nuk po biesedoj hic per ty... nqs shef te kam drejtuar nje pyetje poshte... ato ne fillim jane pershtypjet e mia qe po kthehen ne bindje avash avash mbas kaq muajsh bisedime me shume njerez ketu... po nesje. Nqs te kam thene utopist dhe e ke marre per ters sdi cte them, mua do me beheshe zemra mal te me thoshte dikush keshtu. Fundia fundit bota ka nevoje per te tille njerez.Postuar mė parė nga AsgjėSikurDielli
Tani...Jo i shqetesuar. As nuk them se e refuzoj ndihmen. Ne postimin tim te pare kam thene "Ndihma eshte ndihme: ajo pranohet." Mua po me shqeteson fakti se pse nje Kishe apo nje Kryepeshkop jashte territorit te Kosoves, po mirret me ceshtje qe i takojne Qeverise dhe institucioneve te Kosoves. Po te dilte nje Hoxhe arab, edhe atehere do shqetesohesha qe po nderhynte ai ne kete kohe. Dhe nuk doli asnje, as per xhami e as per kishe. Gjithashtu shqetesohem kur ne cdo gje futen arabet, sikur te ishin ata fajtore kujdestare, dhe se pse thuhet se Janullatosi meqe qenka Kryepeshkop i Shqiperise, paska te drejte te ndertoje kisha e xhami neper Kosove.
Ne postimin tim te pare e kam bere nje pyetje, qe nuk po e shoh se dikush dha nje pergjigje adekuate per te. Po ta shtroj edhe ty:
Pse jo ne Shqiperi te mos investohen ato pare, diku ka ka nevoje me shume, ne ndonje shkolle, spital, ne ndonje rruge ne fshat diku, po ne kisha serbe? Jo te gjitha kishat ne Kosove jane ilire. Sa per xhami, per ato duhej te ishte menduar shume me heret, me 1999 psh, kur u shkaterruan e dogjen 700-800 xhami, apo prej 1912-1999, kur xhamite tona u bene baraka ("kazerma") te ushtrise serbe, WC publike, e shtepi publike. Tani eshte pak vone per to me duket.
- Ndoshta komplekset e tua prej minoriteti fetar, qe cohet ne "mbrojtje" te krishterimit (ortodoksise, me sakte) - (kur ai nuk sulmohet assesi!) te lejojne te mendosh per lloj-lloj skemash e vendesh e c'vendesh te krishtereve ne Kosove... po ato nuk te lejojne te futesh hunden ne pune te shumices muslimane dhe pakices krishtere ne Kosove, per te vetmen arsye se: nuk di asgje per rrethanat sociale-fetare atje, dhe me e rendesishmja, nisesh nga pozita e te "krishteres se viktimizuar", nga ana e shumices muslimane, ne nje ambient ku: as je qytetare e Kosoves, as nuk je demtuar/prekur/perfituar direkt apo indirekt nga ngjarjet ne Kosove, apo kur nuk i takon as muslimaneve te Kosoves, e as ortodokseve serbe te Kosoves. Besoj se i takon atyre dy komuniteteve atje te bisedojne e t'i zgjidhin problemet e tyre, e as ty, as KOASH, as kishes Anglikane, as asaj te Vatikanit, as ndonje Myftiu jashte territorit te Kosoves, ndonje hoxhe arab, kleriku indian, apo Ministrit te Feve ne Turqi.
==== ASD POSTIMI NUMER 24
95% e atij territori jane muslimane, Kryetari + Kryeministri + Kryetari i Kuvendit jane muslimane, rreth 100 nga 120 deputete ne Kuvend jane muslimane, prandaj ti nuk mund te gjykosh te drejten e muslimaneve te atij territori per t'e gjykuar kete deshire, se ata e gjykojne, qe edhe habitesh ti bile se si po e gjykojne
==== ASD POSTIMI NUMER 32
Per te drejten, folem me lart. Ate kaos, jo pa qellim, e shkaktuan ortodokset e "anes tjeter". Vellezerit e Janullatosit me nje fjale. Aleatet e shtetit te tij. Kasapet e Ballkanit. Servilet e stepave te Rusise. Vrasesit e femijeve dhe grave. Gjakpiresit
==== ASD POSTIMI NUMER 32
Pse, mos ka klasa, e kategori te ortodokseve? Nese te kujtohet periudha e historise 1912-1999, kupton se protagonistet kryesore te masakrimit, gjenocidit, dhe kolonizimit jane serbet. E ata muslimane jo, po ortodokse jane. Nga stepat ruse. Majmunet e Rusise, pravosllavet monstruoze.
==== ASD POSTIMI NUMER 47
===========
PERSA I PERKET PYETJES SE NGRITUR
Pesa i perket pyetjes , ne Shqiperi te bej Janullatosi projekte sdo rri gazete pa e rrokanisur... jo Nano greku jo ky greku kshu ky greku ashtu. Pra do kemi nje teme tjeter ne forum... tema se Greqia po mundohet te na ckombetarizoj. Ne Shqiperi ka dhe nje problem tjeter te madh qe lidhet me ate qe dhashe siper. Nqs Janullatosi do vendosi te bej dicka do ta bej ai vete dhe jo te japi pare qeverise se superkorruptuar qe ekziston ne ate vend pasi do i vjedhin te gjitha. Fakti qe ai i dhuron me mirebesim para Kosoves eshte nje hap me shume drejt njohjes se ati shteti drejt KONFIRMIMIT te asaj administrate aty e keshtu me rradhe. Ne Shqiperi Janullatosi nuk mund te dhuroj leke qe ti vjedhin ata pushtetare, ai duhet te detyrohet ti bej vete punet (gjithmone po e lane)... mirepo kjo do te thote qe ne te flasim tani se si "greku" mund te bej cte doj etj etj... nje rreth vicioz pa fund.
PERSA I PERKET SHKRIMEVE TE LARTPERMENDURA
Menyra se si shprehesh per ortodokset duke i vllazeruar te gjithe dhe duke i identifikuar me serbet me duket dicka e patolerushme nga ana jote. Problemi ku qendro qe Shqiperia fut hundet apo qe kisha ortodokse shqiptare fut hundet ?
Mos harron gje valle se te gjithe ato njerez qe u debuan nga Serbi jetuan ne Shqiperi, qe familje te tera qe dhe un njoh kane mbajtur Kosovare ne shtepi. Nuk po e marr vesh ku e ke hallin ti. Nqs ke inate personale me Janullatosin atehere ke inate personale me ate dhe mos u hiq si asnjeanes. Nqs problemi qendron se nje Kryetar i nje KISHE SHQIPTARE mundohet te bej dicka aty, te japi shembullin e mire aty, dhe ti nuk e aprovon nje gje te tille dhe nuk te pelqen atehre nuk di cte them me un ty si Shqiptar qe jam... vec se paskam patur mendim te GABUAR per nje Shqiperi te madhe ne te ardhmen... qenkam une per te quajtur utopist e jo ti ... te kerkoj falje dhe nje here per supozimet qe kam bere.
Cdo te mire
Krijoni Kontakt