O Jonida tregoja ketyre te ingranuarve qe na dalin me teori moderne...
ketyre mbrojtesve te te drejtave te "bimeve dhe te kafsheve".... evropianeve bizantine....
Mendoni se ky ligj eshte ne kundershtim me interesat kombetare;
Eshte nje ligj qe duhej te vihej qe me perpara;
Besoni se poltika minoritare e qeverise vjen ne kundershtim me interesat tona kombetare
Politika minoritare e Shqiperise eshte e drejte;
O Jonida tregoja ketyre te ingranuarve qe na dalin me teori moderne...
ketyre mbrojtesve te te drejtave te "bimeve dhe te kafsheve".... evropianeve bizantine....
Ditët e njeriut janë si bari;
ai lulëzon si lulja e fushës;
në qoftë se era i kalon sipër,
ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
për ata që kanë frikë prej tij,
dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
për t`i zbatuar në praktikë.
Psalmi 103
Le Te Dali Nje Trim E T'ju Vendosi Nje Bombe Aty Tek Kuvendi Popullor Qe Te Shpetojme Nje Here E Mire Prej Tyre ! Por Te Kete Kujdes Kur Te Jete Dhe Sala Me Berishen Brenda
Po Dridhem Nga Inati Megjithese Piva Nje Gote Uthull.
Harrova Te Theksoja : Bomba Per Politikanet....
Amerikës do t'i duhej që tabelat t'i shkruante në 380 gjuhë të ndryshme.
E megjithëse është vendi më demokratik në botë me rekord për të drejtat e njeriut, kjo gjë nuk ngjet.
Tani nuk duhet të habitemi kur në Peqin, Rroskovec, Berat e Korçë të viheshin tabelat në gjuhë rome (arixhinisht).
Për të gjitha trojet Shqiptare nën një tërësi Shtetërore Shqiptare, t'i shkrijmë çdo energji!
O karaburun
Une kam degjuar shpesh ne greqi kenge ne gjuhen arvanitase, te cilet madje kishin shoqata te tyre. Kam ne shtepi nje shkrim nga nje gazetat me te medha greke, I Kathimerini, e cila kerkon mbrojtjen e kesaj gjuhe. ( a po flas majftueshem qarte per ty?)
Megjithate eshte e padiskutueshme se politika e qeverive greke ka qene shume e eger dhe primitive ne pergjithesi dhe ndaj Shqiperise ne vecanti.
Por kjo s'do te thote se modeli grek te jete pasqyre per partite tona. Ne fund te fundit, ne nuk jemi as ne kushtet e pershtatshme per te hyre ne nje tjeter "lufte te ftohte" me shtetin komshi.
Po te perseris ca me ndryshe ate qe thashe me siper, ne menyre qe te perceptohet edhe nga shqisat e tua paksa te veshtira: vertet eshte gje e mire dhe e dobishme te dish gjuhe te huaja, por eshte e llahtarshme menyra se si dhe per cfare arsye shqiptaret e mesuan greqishten. Ekonomia e ben ligjin sot.
Ne keto kushte, krenaria kombetare e atyre qe japin alarmin per dy-tre apo dyqind tabela qe jane shkruar edhe ne Greqisht ne zonat kufitare me Greqine, i ngjan me shume ngritjes se bishtit tek ajo historia me dhine e zgjebosur.
Eshte e hatashme vija logjike (nese mund ta quajme keshtu) qe ndjek ti per te arritur ne perfundimin se "atehere le te shkruajme edhe ne tabela ne finlandisht apo frengjisht"...
Po a e di ti se sa urrejtje dhe percmim ushqejne anglezet ndaj frengeve? Luftrat mes njeri - tjetrit kane patur natyrisht shume me teper viktima se sa konfliktet tona me greket. Po ashtu mes gjermaneve dhe frengeve, etj...
Te jesh i sigurte se asnje popull nuk e ka harruar historine e vet. Megjithate nuk ka ndonje te keqe nese ne kohe paqjeje minoritetet, vizitoret dhe udhetaret e nje vendi fqinj respektohen.
Pellazgu, ndoshta pellazget dhe ndonje prej trashegimtareve te tyre,bashkekombes imi, e ka per sport te kaloj nga njeri ekstrem ne tjetrin. Por nuk vazhdohet keshtu. A ka ne SHBA tabela plot me emra, fraza, tituj dhe parrulla ne gjuhe hispanike apo kineze apo jane vetem ne anglisht? Nejse, une te dhashe shembullin e Londres ku ndoshta edhe mund te perdoren ne rruge 380 a me shume gjuhe te ndryshme, e megjithate asnje hata nuk ka ndodhur.
jetoj jeten time, vetem sot
nga Reporter
Ne keto kushte, krenaria kombetare e atyre qe japin alarmin per dy-tre apo dyqind tabela qe jane shkruar edhe ne Greqisht ne zonat kufitare me Greqine, i ngjan me shume ngritjes se bishtit tek ajo historia me dhine e zgjebosur.
Le te nisemi se nuk ka te beje me krenari kombetare kjo pune Reporter.
Duke qene se nxjerr ne pah si faktor themelor aspektin ekonomik, atehere le te perdorim logjike ekonomie dhe biznesi per trajtimin e ceshtjes se tabelave.
Trajtojme ceshtjen e dy subjekteve qe kane detyrime ndaj njeri-tjetrit (Shqiperia ka minoritet grek dhe Greqia ka minoritet shqiptar) dhe veprojne me njeri-tjetrin ne pika te ndryshme kohore. Ne piken kohore t=1 subjekti i pare (Shqiperia), duke u nisur nga nje kerkese e subjektit te dyte Greqise (psh., venia e tabelave per minoritaret greke) ben dicka qe i vjen ne favor partnerit te vet. Nderkohe partneri nuk jep asgje ne shkembim per favorin e bere, perkundrazi vazhdon te shtoje detyrimet ndaj te parit (vazhdon t’i keqtrajtoje shqiptaret qe jetojne ne Greqi, si ata te hershmit, te cileve u mohon te drejten e deklarimit si shqiptare, qe do ta detyronte shtetin grek te njihte minoritetin etnik shqiptar, ashtu dhe te ardhurit si emigrante, duke mos i pajisur me dokumentat qe iu takojne). Ne piken kohore t= 2 subjekti i pare ne vend qe te veje mend nga ajo qe ndodhi ne piken kohore t=1, vepron po njesoj e keshtu me radhe ne pikat e tjera kohore te periudhes se marre ne shqyrtim.
Ne rast shqyrtimi marredheniesh ekonomike/te biznesit nga eksperte te fushes, subjekti i pari (Shqiperia) do te quhej BUDALLA (apo IDIOT NOTERIK sic cilesohej Shvejku). Subjekti i dyte e kushdo tjeter do te uronte qe ta kishte perhera nje partner te tille ne biznes/ne marredhenie ekonomike, qe vetem pranon te pesoje e nuk kerkon gje ne shkembim.
Reciprociteti eshte baze ne shkembimet ekonomike/te biznesit. Nuk shoh ndonje shenje qe te deshmoje per reciprocitet ne marredheniet shqiptaro-greke.
Permbledhur: ne kendveshtrim ekonomik shteti shqiptar ne sjelljen e vet karshi grekeve mund te klasifikohet pa frike tek budallenjte (nese ky cilesim lejohet dhe ne trajtat mbareshoqerore).
Ndryshuar për herë të fundit nga Dita : 30-03-2004 më 16:13
pika kohore t=0 jane 500.000 a mos me shume shqiptare ne greqi, emigrante ekonomik , qe sjell qe dt || t1->t2 te shkoje drejt infinitit duke logjikuar matematikisht. keshtu qe une personalisht duke shtuar kete faktor jam dakord me shkrimin tend. pa e shtuar me duket si shume optimist. peace
You were meant for me. Perhaps as a punishment.
Po mire o mik i nderuar ajo gruaja plake dhe analfabete,kishte brenda saj racizem urrejtje per ne shqiptaret,po ti si i ri dhe i ditur a nuk shpalos te tilla ndjenja racizmi per ta.Postuar më parë nga Jesushaus
Aty ku mbaron llogjika e ftohte ,fillon e perhapet urrejtja.
Vertet thashe qe kam njerez familjare ,miq e shoke,te cilet tashme jane ingranuar ne jeten e perditshme,disa vertet duke ndryshuar edhe emrat,duke pertypur dhembjen,per nje arsye te vetme MBIJETESEN,per tu siguruar femijve te tyre nje jete me te mire,qofte edhe permes dhimbjes.
Por a ke kuroja i dashur mik ti pyesesh ata emigrante ne sy,perse moren rruget e hidhura te nje kurbeti qe neper shekuj populli yne i vajtoi ,nuk i kendoi.Mendoj se jo.Sepse prej shpirtit te tyre do flaknin mallkime per lumezinjte qe qeverisen kete popull.Per ata qe mallkuan Ameriken,Evropen,me pas miqte e tyre lindore por edhe vete Zotin duke nenshkruar keshtu fatin e zi te shqiptareve.Nje fat te zi qe ende nuk po zbardhet,se sheiket e rinj,nuk jane majmur akoma,e populli andej pa drita pa uje po fle ne hije te fikut ,kurse keta po ngrejne keshtjella.
Mos i paragjyko njerzit,qe mundohen te mbijetojne ne dhe te huaj me te gjitha menyrat.
Paragjyko te gjitha ata qe na bene te marrim rruget e botes ,qe na ndan nga nene e babe.Lere grekun ,se po mendove e veprore si ai ,do jesh i vetem,ashtu sic jane ata,me miq te paket e te kalbur,RUSI,SERBI.
Nuk jemi epiqendra e botes .As patriotet e medhenj ne forumistat qe na kane rene e po zgjidhim hallet e vatanit nga Evropa dhe Amerika vezulluese .Patriotet e vertete ,ngelen ne histori me jo vetem me fjale por edhe me vepra.
Le ta leme mizerjen menjane ,inatet ,zilite,se keto na kane lene edhe ne rruget e modernizuara te botes te varfer ne ndjenja,pa deshire per te mbeshtetur njerzit tane me te afte,per ti ngritur ne detyra ,qe neser ne te ardhmen te kemi nje ZE te forte mes mijerave zerave tane ne dobi te atdheut tone te varfer ,por kaq te shtrenjte.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Ketu Me Kenaqesi Dhe Keqardhje Ne Te Njejten Kohe Konstatoj Qe Shume Postime Mbartin Doza Naiviteti.
Nga Njera Ane Tregon Se Kemi Nje Rini Pa Komplekse Por Kjo S'do Te Thote Se Kjo Gje Eshte Me E Mira Qe Mund Te Bejme Per Veten Tone.
Shpesh Here Ne, Jemi Tregu Me Katolik Se Papa. Shpesh Here Kur Na Kane Goditur Me Shpulle Nga Njera Ane Kemi Kthyer Dhe Anen Tjeter.
Dhe Ajo Qe Kemi Fitu Eshte Se Kemi Ngrene Shpull Dhe Ne Faqen Tjeter.
Me Vjen Keq Qe Shume Njerez, (disa Naive, Te Tjere Me Dashje) Kete Gje E Quajne Vlere, Emancipim,rrugen Drejt Europes,civilizim,tranzicion,progres,zhvillim,etj. .......
Nderkohe Qe Kjo Eshte Vetem Nje Barre Shume E Rende Qe Ne I Leme Brezave Qe Do Te Vijne Pas Nesh Dhe Qe Do Ti Duhet Te Zhbejne Kete Corbe Qe Te Gjithe Ne, Me Veprimet Apo Mos Veprimet Tona Po Gatuajme Ne Kurriz Te Interesave Tona Kombetare.
Turp...
Kolombi Me Vjen Keq Qe Mendon Dhe Llogjikon Ne Kete Menyre !
Mos Kujto Se Nqs Ne Do Vem Mbishkrime Greqisht Ne Jug, Greket Do Ndryshojne Udhen Dhe Taktiken E Ndjekur Kaq Vite. Per Sa Kohe Ata Do Mbeshtesin Se Gjirokastra-tepelena-korca U Perkasin Dhe Deshirojne Nje Dite Ti Marrin Mardheniet Tona Politike Nuk Do Te Ndryshojne Kurre. Dhe Nqs Ua Japim Tokat E Deshiruara Perseri Do Kerkojne Dhe Te Tjera. Ata Me Fryme Te Tille Jane Brumosur. Ne Te Njejten Kohe Ne Vertet Jemi Nevojtare Perderisa Vazhdojme Te Banojme Ketu Po Ceshtja Eshte Shume Me E Thelle Se Sa Duket Dhe Nqs Neve Shkruajme Greqisht Ne Ato Rruge Nuk Na Kushton Gje Tani Per Tani Po Per Disa Vite Ky Akt Do Na "bjeri Ne Koken Tone"
Ne Kur Diskutojme Keto Tema Nuk I Drejtohemi Apo Referohemi Popullit Grek Qe Vuan Per Mbijetese Por Asaj Pjese Qe Mbeshtesin Politiken E Jashtme Greke Kunder Atdheut Tone.
Mos Kujto Se Une "cirrem" Tere Diten E Dites Duke Hedhur Parrulla Kunder Kesaj Politike Dhe Kam Urrejtje Per Popullin Grek. Te Informoj Se Nga 20 Shoket Qe Kam Per Fat Te Mire Ose Te Keq 15 Jane Grek Qe I Cmoj Dhe Me Respektojne Ndare Nga Besimet Politike Apo Fetare.
Mizerjen E Kemi Lene Menjane Por Nuk Mund Te Vazhdoi Gjithmone Kjo Situate Qe Na Tregon Si Shtet I Dobet & Njerez Te Paafte Te Mbrojne Te Drejtat E Tyre.
Me Respekt
Jona
Krijoni Kontakt