Close

Rezultati i Sondazhit: Politika minoritare e Shqiperise;

Votues
42. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Mendoni se ky ligj eshte ne kundershtim me interesat kombetare;

28 66.67%
  • Eshte nje ligj qe duhej te vihej qe me perpara;

1 2.38%
  • Besoni se poltika minoritare e qeverise vjen ne kundershtim me interesat tona kombetare

8 19.05%
  • Politika minoritare e Shqiperise eshte e drejte;

5 11.90%
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 112
    Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar më parë nga gabriel

Clausssss......., NJE TAS DHALLE, PAK MUHALEBI DHE NJE DORE CAUNTRY STRIKE DO ISHIN PER TY ZGJIDHJA IDEALE.
    nje argument serioz, i forte,shprehur qarte, mbeshtetur ne llogjike te pathyeshme dhe pa asnje gabim orthografik. me jep shume te kuptoj me ke flas dhe per se flet.
    per ty cfare do te ishte? nje tabele-sepate qe nxjerr flake , raso e zeze , dhe kapele alla Abdul-hamit ??

dhe sa per Brazilin qe na shkruajte, shkruaj edhe te tjerat mos shkruaj vetem ato qe te interesojne. shkruaj qe ka edhe 140 milione banore, qe e bejne tregun me te fuqishem ne Am.Lat., shkruaj edhe qe ka shume lende naturale, shkruaj edhe qe investimet amerikane e perendimore jane kush e di sa milliarde,e shume shume te tjera. kur shikon monedhat, shiko edhe anen tjeter jo vetem anen qe te "bie" ty. peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Citim Postuar më parë nga Orku
    Nese mendoni se mbroni nacionalizmin apo patriotizmin duke u mohuar nje te drejte themelore 1/50 se shtetasve shqiptare me falni por kjo tregon vetem injorance dhe verberi.
    Problemi ketu nuk eshte tek tabelat ne zonen e minoritetit, problemi eshte se keto tabela ka shume te ngjare qe vorio-epirotet t'i vendosin ne nje zone shume me te gjere, ne gjithe Shqiperine e jugut, e te thone se ky eshte minoritet grek. Sikur te mos ekzistonin qarqet Vorio-epirote, Nichalos Gage-ët e Fatos Nanot nuk do te kishte patur asnje problem dhe nuk do te ishin pare me sy te dyshimte. Problemi eshte se historia ka treguar se Greqia i ka instrumentalizuar keto gjera per t'i shkeputur copa toke Shqiperise.
    Megjithate nese keto tabela permbahen brenda zones se minoritetit, atehere OK s'ka asnje problem. Por une per vete nuk kam besim se kjo do te ndodh keshtu. Sepse nuk eshte hera e pare qe Greqia perpiqet t'i jape pamje helene Shqiperise se jugut: kujtoni Himaren me ulje-ngritjet e flamurit, kujtoni presionin mbi shqiptaret qe keta te ndryshojne emrat ne Greqi e t'i kthejne ne emra greke, kujtoni daren ekonomike greke qe po mblidhet gjithnje e me shume mbi Shqiperine e jugut, kujtoni influencen teper te madhe te Greqise mbi klasen politike te Tiranes saqe e detyron ta ktheje mbrapsht edhe nje projekt-rezolute per Camerine. Ja ky eshte konteksti shqetesues i vendosjes se tabelave.
    Per mua puna e tabelave eshte nje hap konkret i kolonizimit grek te Shqiperise se jugut.
    Nuk eshte problemi ketu as per te qene patriot, as per te qene jopatriot. Kush ka sy e shikon.
    Vetem ai qe nuk do te shikoje nuk e shikon.
    Faktet jane fakte dhe kur ja bejne muuuuu kot sa t'i diskutosh. Ajo qe duhet eshte te veprosh kunder ketij kolonizimi te bute.

PS. Orku, 1/50 e shtetasve shqiptare i bie 60 000 - BE-ja thote se ka 30 000 minoritare? Kë të besojmë?
    E drejta vonon, por nuk harron!

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986

tabelat nuk jane per fshataret minoritare

Une jam nga Gjirokastra dhe mendoj se qe cdo gje qe kerkojn grekeri, e drejt apo jo ne duhet tja japim e nuk duhet as te diskutojme per te duke krijuar nje precedent e duke motivuar ata te kerkojne cdo gje.Duke qene nga Gjirokastra e duke njohur shume grek atje e di qe kerkesat e tilla e shume te tjera si keto nuk vijne nga minoriteti po nga qarqe te caktuara ne greqi qe i shtyjne keto probleme.Keto tabela i vene jo me teper per te ditur banoret grek te dropullit 'se ku eshte fshati i tyre' se ata nuk jane aq antikapat por per te thene se ketu eshte greqi e me teper jane jo ne rrugen e fshatit po ne ate kombetare.Kjo tabel qe ti vure sot nuk eshte per fshatarin po eshte nje reklam qe do hap telashe e do krijoj probleme neser.Me kete ne mbeshtesim politiken e hapur greke te vorio epirit.Kjo politik shterp pa te ardhme eshte nje politik per destabilizimin e ballkanit dhe e ben nje vend i BE si greqia.Dhe ne po ju perulem kesaj politike kemi investuar per destabilizimin e ballkanit dhe po qendruam e kundershtojm investojm per stabilitetin e tij.Me greqine duhet te kemi parimin e reciprocitetit tu japim minoritetit aq te drejta sac ju jep dhe greqia minoriteteve.Te pyesim para a ka greqia nje ligj te tille qe eshte edhe ne BE per minoritetet e saj.Kur nje njeri te sulmon pervoja ka treguar se duhet te qendrosh e rezistosh po ike me vrap ti je i mbaruar.Greqia nje politik te tille konfliktuale ka me gjith vendet e rajonit.Ajo na kujton ne shqiptareve kushe eshte greqia e na mban gjalle nacionalizmin e ne plan afatgjat jo vetem nuk do fitoj po githe ky investim ne kushte te tjera ne nje te ardhshme do ti kthehet kundra saj.Bota eshte e rrumbullakt ca bere do presesh.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Tabelat informuese shkruhen ne gjuhen zyrtare te nje shteti.

Ne rastin e Shqiperise mesa di une gjuhe zyrtare eshte SHqipja. SI rrjedhim tabelat informuese duhet te shkruhen ne gjuhe shqipe.

Ne raste te vecanta si PIKA KUFITARE, DOGANA, AEROPORTE, PORTE, mund te perdoren dhe tabela ku pervec gjuhes zyrtare te perdoren dhe gjuhet nderkombetare, ANGLISHT /FRENGJISHT/ARABISHT/RUSISHT/dhe nje lloj gjuhe(per momentin nuk me kujtohet)por po e shqipteroj, KINEZCE, nuk e di me duket se kam harruar dhe nje gjuhe tjeter.

Nuk e kuptoj se kush i fryen nje budalliku te tille ne shqiperi por besoj se ajo gazete qe e ka publikuar ose ka marre nje pagese te majme, ose po ja qan hallin shqiperise.

Para disa koheve degjova qe ne shqiperi do te behej copy-paste(kopjo-dhe ngjite) nje ligj Italian. Mendoj qe shume parrulla dhe tabela sikurse dhe ligje duhet te shkruhen dhe ne gjuhen Italiane.

Mjere ai vend eshte bere si hostel ,

Nderimet e mia

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar më parë nga bledi gjokaj
    Duke qene nga Gjirokastra e duke njohur shume grek atje e di qe kerkesat e tilla e shume te tjera si keto nuk vijne nga minoriteti po nga qarqe te caktuara ne greqi qe i shtyjne keto probleme.Keto tabela i vene jo me teper per te ditur banoret grek te dropullit 'se ku eshte fshati i tyre' se ata nuk jane aq antikapat por per te thene se ketu eshte greqi e me teper jane jo ne rrugen e fshatit po ne ate kombetare.
    ...............

Ej tani jo vetem gereqisht por do fillojne edhe kinezqen se keshtu eshte kur nuk kemi shtet. Po keshtu jemi disa nga në shqiptart shkojme me ate qe eshte me i fort gjithhere, dhe vrasim veten me doren tone.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Po mendohem me veten : A thua ka me teper minoritare grek qe jetojne ne Shqiperia sesa shqiptare qe jetojne ne Greqi ?

Si do reagonte shteti grek nese ne do kerkonim te njejten gje ndaj atyre ?

Ku ti gjej fjalet une tani qe ta peshtyj fort grekun , anti-shqiptaret qe me shtiren si patriote dhe politikanet tane qe pervec se fryrjes se xhepit nuk u intereson asgje tjeter...

Grek , turk , serb ... a nuk i keni thirr akoma mendjes qe keto jane faktoret qe pengojne ne ecurine e Shqiperise ?

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Citim Postuar më parë nga karaburuni
    kujtoni presionin mbi shqiptaret qe keta te ndryshojne emrat ne Greqi e t'i kthejne ne emra greke,
    Po pyet pak gjysherit dhe stergjysherit e tu,pse i ndryshuan emrat,nga Gjergj dhe Gjon,ne Muharrem dhe Nexhip,duke marre nga mbrapa edhe ofiqet e tipit efendi.
    Ta thashe edhe me lart ,te gjithe ata qe u detyruan te nderrojne emra e bene per te mbijetuar ne nje shtet ku ndihet ashper fryma e racizmit.Per tu siguruar femijve te tyre nje te ardhme me te mire ,qofte edhe permes dhembjes.
    Mos harro edhe ata qe nderronin emrat per nje kostum pagezimi dhe nje kryq floriri,dhe besome jane te shumte.
    Nje shprehje e vjeter thote "Ne Rome ,bej sic bejne romaket".
    Keshtu pra mos kerko vetem presionet e grekeve ndaj emigranteve per ndryshimin e emrave ,po hidhi nje sy edhe se kaluares kur nga nje vend kristian ,na bene osmanet te kthejme jo vetem emrat por edhe FENE.
    Apo e harruam Turqine ,apo do puthemi me ta se helbete eshte armiku me i madh i grekeve.Kot nuk thone"Armiku i armikut tim eshte miku im"
    Si nuk u lodhet me planet e tipit Enver,ku nuk na linte te shikonim se po na e fuste ai vete ,por na mbante ne vigjilence nga armiku i jashtem imagjinar.
    Nuk na e ka fajin i huaji jo,e kane ata qe votoni neper zgjedhje e duartrokisni neper tribuna.
    Po hodhet nje valle me grekerit ,do ikin dasmoret e Perendimit,dhe krushqit e Lindjes se Mesme ,rastin presin,dhe do mbushet Rinasi me carcafe te bardhe,dhe nusen mbi kale.
    Politike dhe llogjike primitive te diskutosh akoma pune kufish kur Evropa ,duam apo jo ne po behet pa tela me gjemba sic kishim ne ,pa gardhe me gjitonet sic i thone popullorce.
    Lerini greket ti bihen fyellit te tyre ,se ata kurre nuk duan Evrope(me teper i futi qeveria sesa donte populli),e te dalim nga kjo mizerja ballkanike sa nuk eshte vone.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 03-04-2004 më 02:53
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Vënia e tabelave në rrugë së pari është bërë në mënyrë të jashtëligjshme sepse ato janë vënë një javë para se të miratohej ligji.
    Pastaj, mendoj se është dashur dhe duhet reagimi i zonës sepse nuk duhet që të lejohen njerëz nga vende tjera të vijnë dhe vëjnë tabela në rrugët tona.
    Nëse minoriteti (ata shqiptar të shitur të Dropullit) duan tabela edhe në greqisht le t'i vënë ato në rrugët e tyre e jo në rrugët e shqiptarëve. Pra, nuk duhet të lejohen tabelat edhe në greqisht në rrugët kombëtare.
    Ajo partia e të drejtave të njeriut duhet të luftojë edhe për të drejtat e çamëve dhe shqiptarëve autokton e emigrant në Çamëri e gjithë Greqinë nëse me të vërtetë është parti e të drejtave të njeriut, përndryshe le ta ndërroj emrin e saj sepse nuk duhet gënjyer opinioni me atë emër por t'ia vëj emrin i cili më së mirë e pasqyron veprimtarinë e saj të deritashme "Partia e shitjes së kombësise shqiptare grekëve". Edhe ata grek sa primitiv janë, unë ende nuk kam hasur asnjë komb që mundohet të blej kombësinë e kombasve të ndonjë kombësie tjetër.
    Tung
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Citim Postuar më parë nga kolombi
    Po pyet pak gjysherit dhe stergjysherit e tu,pse i ndryshuan emrat,nga Gjergj dhe Gjon,ne Muharrem dhe Nexhip,duke marre nga mbrapa edhe ofiqet e tipit efendi.
    Ta thashe edhe me lart ,te gjithe ata qe u detyruan te nderrojne emra e bene per te mbijetuar ne nje shtet ku ndihet ashper fryma e racizmit.Per tu siguruar femijve te tyre nje te ardhme me te mire ,qofte edhe permes dhembjes.
    E para njëherë gjyshrit dhe stërgjyshrit e mi nuk i ndryshuan emrat, por mbajtën emra shqiptarë. E dyta nuk po flas për emigrantët që për të siguruar bukën e gojës detyrohen të ndryshojnë emrin. Por po flas për SHTETIN GREK që nëpërmjet poltikës së tij i detyron ata që ta bëjnë këtë duke patur qëllime shoviniste dhe ekspansioniste ndaj Shqipërisë.

Apo e harruam Turqine ,apo do puthemi me ta se helbete eshte armiku me i madh i grekeve.Kot nuk thone"Armiku i armikut tim eshte miku im"
    Mua më intereson Shqipëria z. eksplorator nuk më intereson as Turqia dhe as Greqia.
    Pse kërkon të më atribuosh një gjë që nuk e kam? Jo or jo grekut do ia vëmë pushkën vetë ne nuk kemi nevojë për asnjë tjetër. E ka provuar greku me shqiptarët me luftë dhe s'i ka dalë mirë. Por tani po na e punon me dredhi.

Lerini greket ti bihen fyellit te tyre ,se ata kurre nuk duan Evrope(me teper i futi qeveria sesa donte populli),e te dalim nga kjo mizerja ballkanike sa nuk eshte vone.
    Jo more, ta lemë grekun të bëjë ç'të dojë me tokat shqiptare! Se po u jep ca e cave ca euro-dhrahmi të qelbura. Në atë krah flini.
    E drejta vonon, por nuk harron!

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29
  4. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06
  5. Zgjidhja e Krizes Presidenciale
    Nga alumni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 12-07-2002, 16:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •