Edhe psenuk eshte tema se kush eshte Jezusi. Edhe pse Eshte debatuar shume her ne kete forum lidhur me kete pytje. Edhe pse ju nuk jeni te interesuar per ta takuar te verteten hyjnore lidhur me Jezusin, por, shkrimet e jauaja kan me shume karakter provukues. Edhe pse jam I vetedieshem se njerez te cilet nuk I shohin gjerat me syrin shpirteror por…! Edhe pse Krishti porositė: Mos u jepni qenve ē`ėshtė e shenjtė dhe mos i hidhni margaritarėt tuaj para derrave, qė tė mos i shkelin me kėmbė dhe tė kthehen kundėr jush dhe t`ju shqyejnė. Edhe pse e besoj se para qe te pytesh e din pergjigjen time dhe secilit tė krishteri lidhur me ato qe ke pytė. Prap,...
Jezusi eshte Zot dhe Njeri. Kjo eshte e verteta dhe s’ka tjeter Zot te vertete. Hyjnite e tjera jane hyjni te vdekshme dhe te rrejshme. I lum ai qe e beson. Pra edhe niher, Krishti eshte Zot dhe Njeri.
Hyji ėshtė shpirt!
Te njejtin besim dhe mendim lidhur me Jezusin e paten edhe ata qe e akuazuan dhe kerkuan vdekjen e Krishtit ne Kryq. Per te sēaruar lidhur me ate qe shkruan ti, po I psotoj disa citime: “Ēka lind prej mishit, mish ėshtė, e ēka lind prej Shpirtit, shpirt ėshtė.”. “Era fryn nė drejtimin qė do; ia dėgjon ushtimėn e nuk di nga vjen e kah shkon.”
Jezusi i tha: “Mė beso mua, o grua, po vjen koha, kur nuk do ta adhuroni Atin as nė kėtė mal as nė Jerusalem. Ju adhuroni atė qė s’e njihni, ne adhurojmė atė qė e njohim, sepse shėlbimi vjen prej judenjve. Por po vjen koha e tani ėshtė! kur adhuruesit e vėrtetė do ta adhurojnė Atin nė shpirt e nė tė vėrtetė, sepse Ati kėrkon tamam adhurues tė tillė. Hyji ėshtė shpirt, dhe ata qė e adhurojnė duhet ta adhurojnė nė shpirt e nė tė vėrtetė.”
"Dhe, sikurse Ati e ka jetėn nė vetvete, po ashtu i dha zotėsinė edhe Birit ta ketė jetėn nė vetvete".
Un kuptoj qe ju u mungon te pamit shpirtėror, derisa u mungon tė pamit shpirtėror u mungon njohja e Hyjnisė sė Krishtit Zot dhe Njeri. Ky eshte edhe problemi.
“Nė tė gjashtin muaj, Hyji e dėrgoi engjėllin Gabriel nė njė qytet tė Galilesė, qė quhet Nazaret, te njė virgjėr, qė ishte e fejuar me njė njeri, qė quhej Jozef, prej fisit tė Davidit. Virgjėra quhej Mari.
Por engjėlli i tha:
“Mos ki frikė, o Mari, sepse ke gjetur hir para Hyjit!
Ja, do tė mbetesh shtatzėnė e do tė nxjerrėsh nė dritė njė djalė e ngjitja emrin Jezus. Ky do tė jetė i madh dhe do tė quhet Biri i Hyjit tejet tė lartė. Zoti Hyj do t’ia japė fronin e Davidit, atit tė tij. Ai do tė mbretėrojė pėrgjithmonė mbi shtėpinė e Jakobit dhe mbretėria e tij s’do tė ketė mbarim.”
Atėherė Maria i tha engjėllit:
“Si do tė mund tė ndodhė kjo, ndėrsa unė jam virgjėr?”
Engjėlli iu pėrgjigj:
“Shpirti Shenjt do tė zbresė nė ty e fuqia e Hyjit tė tejetlartė do tė tė mbulojė me hijen e vet; prandaj ky Fėmijė do tė jetė i shenjtė Biri i Hyjit.
“Jo ai qe thote o Zot o Zot, por ai qe e zbaton Fjalen e Zotit”
“Mos u tremb! Unė jam i Pari dhe i Fundit, i Gjalli! Isha i vdekur dhe, ja, jam i gjallė pėr shekuj tė shekujve dhe unė i kam ēelėsat e Vdekjes dhe tė Nėntokės!(Zbul.1;17-18).
Krishti ėshtė ZOT dhe NJERI. Por duhet tė kemi parasyshė dhe nė mendjet tona se nuk arrihet dhe nuk mjafton vetėm ta pranojmė intelektualisht qė Jezui ėshtė Biri i Hyjit dhe se Ai vdiq nė kryq pėr ne; nuk mjafton as pėrjetimi emocional. Por duhet ta pranojmė Atė pėrmes besimit, si vepėr tė vullnetit personal.
Krijoni Kontakt