Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 107
    gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Une do te permend ketu nje film qe "te lashtet" e forumit (si puna ime) mund ta mbajne mend : "Njeriu qe qesh", film francez, pak i frikshem per femije (siç kam qene atehere kur e kam pare).

Fliste per nje njeri qe i kishte buzet e prera dhe te tmerronte neper ca rrugica te kalldremta pariziane te asaj kohe (diku nga shekujt e revolucioneve, kush e mban mend aman), i cili bie ne dashuri me nje çupe te bukur me emrin Dea, por... kjo ishte e verber. Dhe fundi i filmit, eshte ne nje varke ne det ku ky burri arrin t'i mbledhe buzet dhe ia thote kete Deas qe ishte me te, dhe kesaj nga gezimi i vijne syte, dhe ketu keputen qe te dy ! Me duket se jam bere romantik qysh atehere
    s'e dija qe eshte edhe film.....po liber eshte shume i bukur, e ka qare Hygoi

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga helene
    s'e dija qe eshte edhe film.....po liber eshte shume i bukur, e ka qare Hygoi
    Atehere i bie qe ti te kerkosh filmin dhe une librin, dhe me kaq "Happy End"

Filmi ishte i vjeter, pa ngjyra, ndoshta ngaqe atehere kisha nje TV "Iliria" pa ngjyra , po nejse, s'kam s'i them qe ishte me ngjyra, dhe e mbaj mend shume mire ate burrin buzeprere, si sot e mbaj mend : i kam parasysh te gjitha skenat ne shtepi ku strukesha dikund dhe ktheja koken anash per te mos e pare . Ka qene me seri (6 ka qene moda atehere) dhe kam filluar ta ndjek me nga afer kur me siguruan mire e mire qe ai burri ka filluar t'i mbledh buzet dhe nuk te frikeson dhe aq. Por ke te drejte : shume shume i prekshem !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    C'na kujtuat per "Njeriun qe qesh". I lumte atij qe e permendi dhe te tjereve qe e komentuan

Ky ishte film i vitit 1928, qe Dulla na e jepte ne televizor sepse e kishte pare vete ne France kur shkonte ne sinema me dashnorkat e veta (kini parasysh qe ka qene i regjistruar ne Monpelje per kater vjet e s'ka dhene asnje provim - pastaj thoshte qe Zogu ia preu bursen me te padrejte - c't'i bente Zogu veshgjatit?).

http://www.cote.azur.fr/film_l-homme-qui-rit_2509.htm

Nejse, i bera nje perkthim te shpejte per ata qe s'dine frengjisht.

Ne Angli, ne fund te shekullit te XVII, mbreti Zhak zhduk armikun e tij, Lordin Klancarli, dhe ia shet te birin, Guinplenin, trafikanteve te femijeve, te cilet e shfytyrojne. Djali arratiset prej tyre dhe shpeton nga i ftohti nje foshnje te verber, Dean. Qe te dy priten ne shtepi nga Ursus, nje cirkmbajtes ambulant. Guimpleni, i pagezuar, "Njeriu qe qesh", behet nje komediant ambulant i famshem. Bufoni Barkilfedro zbulon prejardhen fisnike te Guimplenit dhe ia thote mbretereshes Ane, e cila merr fronin pas mbretit Zhak.

En Angleterre, à la fin du XVIIe siècle, le roi Jacques se débarrasse de son ennemi, le Lord Clancharlie, et vend son jeune fils, Gwynplaine, aux trafiquants d'enfants qui le défigurent. Le garçon s'enfuit et sauve du froid un bébé aveugle, Dea.Tous les deux sont recueillis par Ursus, un forain. Gwynplaine, baptisé "L'Homme qui rit", devient un célèbre comédien ambulant. Le bouffon Barkilphedro découvre son ascendance noble et la dévoile à la reine Anne, qui a succédé au roi Jacques.

Me vjen mire qe mbani mend filma te tille sepse ky eshte klasik dhe s'do harrohet kurre. Francezet as e kane idene kush eshte, po shqipot s'falin dhe e kujtuan.

Filmi kujton idene e te bukures dhe bishes, dhe ndoshta per kete eshte romantik: te kujton qe femrat nuk e vrasin shume mendjen per fytyra te bukura po duan mbi te gjitha ca muskuj te forte dhe ze te trashe, personalitet e karakter te qendrueshem, kujdes, buke, djathe, qepe e shpi te madhe.

Kurse meshkujt duan nje qorre qe te mos e dije sa e bukur eshte sepse nuk e sheh dot veten ne pasqyre.

Kombinimi eshte fantastik, funksionon e eshte i qendrueshem. Ben te enderrojne edhe burrat edhe grate. Une e kisha shume qejf filmin kur isha i vogel.

Derisa filmi eshte me romantiku, atehere edhe romani eshte me romantiku. Hygoi pastaj eshte mjeshtri i te gjitheve, mesuesi i mesuesve, perendia e pendes.
    Ignore List: Den Bossi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    Si ka mundesi nuk ke lexuar librin me romantik te koherave!!!
    Mos ler te te kaloje asnje sekonde, nuk eshte me teper se 15 faqe.
    Gjithashtu, pres pergjigje, e di ti

Te tjere filma qe m'u kujtuan jane "Hirushja" "Borebardha" versionet turke.

Hem, versionet turke te Borebardhes, simfonira turqisht te asaj balenes qe i kendonte xhuxhave? Shume i zhgenjyer dola nga kinemaja.

Se si mund te besh krahasime mes Hirushes dhe Madame Bovary-se pastaj vetem ti e di Manulake.
    Ignore List: Den Bossi

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    "Tre Shoket" nuk eshte liber romantik, po romanca e pershkruar eshte shume "intense".

Nje liber qe pershkruan nje romance, ose disa, te sterzgjatura te komplikuara...vecse te lodh.
    ose me mire te them: me lodh.

Citim Postuar mė parė nga Ihti
    "Tre Shoket" nuk eshte liber romantik, po romanca e pershkruar eshte shume "intense".

Nje liber qe pershkruan nje romance, ose disa, te sterzgjatura te komplikuara...vecse te lodh.
    ose me mire te them: me lodh.
    Liber vertet i mrekullueshem. Remarku eshte i paarritshem

Me kujtove "Harku i triumfit" i shkruar me te njejten fryme, nga i njejti gjeni.
    Filma te tjere: "Up close and personal" "Strictly ballroom" "Forever young" (Mel Gibson...apapapapaaa ma heq trurin fare ) "Ghost" "Pretty Woman" "Dirty dancing" (ah Patrick, Patrick...)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 27-10-2005 mė 22:17
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Citim Postuar mė parė nga Zombie
    Hem, versionet turke te Borebardhes, simfonira turqisht te asaj balenes qe i kendonte xhuxhave? Shume i zhgenjyer dola nga kinemaja.

Se si mund te besh krahasime mes Hirushes dhe Madame Bovary-se pastaj vetem ti e di Manulake.

Femijeria eshte gje e madhe Zombie. Keto filma me kane ngelur ne mendje qysh femije keshtu qe nuk mund t'u heq vizen thjesht sepse ti mbete i zhgenjyer!
    Tjeter, liber qe me ka lene mbresa te thella eshte "Shigjeta e zeze" qe ishte dhe filme dhe mua me pelqente jashte mase shume. Personazhet kryesore Xhoana dhe Dik Shelton. Ah mesjeta good romantic times
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    oh...nuk pata kurre durimin ta mbaroj Harkun e Triumfit!

Remarku eshte i paarritshem, dhe i pakorrigjueshem.
    I zhytur aq thelle ne depresion, saqe as gjeniu brenda tij nuk e ndihmoi dot
    (ti shkeputej depresionit dmth)

i kam patur gjithmone frike librat shume voluminoze.

....pervec Shvejkut

gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Kurse meshkujt duan nje qorre qe te mos e dije sa e bukur eshte sepse nuk e sheh dot veten ne pasqyre
    e paske kap thelbin qe ja ke luajtur fene

Derisa filmi eshte me romantiku, atehere edhe romani eshte me romantiku.
    une zakonisht s'kam qejf te shikoj filmat pasi lexoj librin, me prishin bukurine e detajeve dhe imagjinates qe me jep libri

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2005
    Postime
    2

Thumbs up Nje milion eruo

Tung Tung !
    a mos e ka padikush ket film ! nje milion euro!? shum sen i mir po thoj qe esht aa?
    deri me tani kish pas 8000 shikues vetem ne prishtin aa. tung

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dhe une pyes veten ! Ku humben romantiket ???
    Nga Pratolini nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 11:04
  2. Ēasti mė Romantik?
    Nga all4u nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 08:47
  3. A ka me romantik?
    Nga romeoOOO nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 25-02-2006, 18:41
  4. Mali i Shenjtė i Tomorrit
    Nga ATMAN nė forumin Komuniteti bektashi
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 04:59
  5. Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 28-08-2004, 23:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •