Libri me romantik: Njeriu qe qesh
filmi filmi filmi......" The house of flying daggers" nga keto qe kam pare se fundmi![]()
Libri me romantik: Njeriu qe qesh
filmi filmi filmi......" The house of flying daggers" nga keto qe kam pare se fundmi![]()
"Romance ne trenin orient ekspres" - filmi me romantik
"Kenga e kengeve" nga Bibla- Libri me romantik!![]()
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Shume zgjedhje te bukura. Madje me ka bere pershtypje qe nje mashkull do vinte keto tituj ne liste; prej jush prisja vetem AROME GRUAJE dhe asgje tjeter. Kur kam pare PACIENTI ANGLEZ, me ka shkuar nje pike loti kur qante pasi nxorri gruan e vdekur nga shpella. U mek i shkreti, u mek... ndersa rrobat e saj valeviteshin ne eren e shkretetires. Eh...Postuar mė parė nga Cyclotomic
Manuli, mua s'po me bie rradha te lexoj SONG OF SONGS te Solomonit. Kam kaq vite qe behem per ta lexuar e nuk mundem.
P.S.: Per ju qe e shihni si liber romantik, ku eshte romantizmi tek MADAME BOVARY?
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
ju kujtohet ai filmi (i kohes se babaqemos) Poli Dhe Virxhinia? turbull me kujtohet, por mbaj mend qe ish i bukur.
Mos mi kujtoni Lulet e Molles![]()
Summertime, and the livin' is easy...
Per mua filmi me romantik eshte CASABLANCA...ndersa per libra ka shume ... libri qe do shkruaj vete ka per te qene me romantiku
![]()
Si ka mundesi nuk ke lexuar librin me romantik te koherave!!!Postuar mė parė nga Leila
Mos ler te te kaloje asnje sekonde, nuk eshte me teper se 15 faqe.
Gjithashtu, pres pergjigje, e di ti
Te tjere filma qe m'u kujtuan jane "Hirushja" "Borebardha" versionet turke.![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 27-10-2005 mė 15:05
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Manulkeeeeee, Kenget E Solomonit nuk jane romantike por erotike. Mos na i luaj menc gocat keshtuPostuar mė parė nga Manulaki
![]()
![]()
Summertime, and the livin' is easy...
Tung zemerushke! Ne fakt varet si e shikon. Per mua romantizmi dhe erotizmi jane nje familje. Romantizmi eshte aq shpirteror sa eshte erotizmi fizik, nderkohe ne kete liber te dyja nderthuren ne menyre te persosur dhe teper te rrjedhshme. Si te thuash ne kete liber jane nderthurur persosmeria e te dyjave duke dhene nje dashuri krejt te paster dhe te pacenuar. Romantizmi dhe erotika e ketij libri kane si perfundim gezimin dhe lumturine, ndryshe nga romantizmi dhe erotika e zakonshme qe kane si karakteristike trishtimin dhe luajtjen e mendjesPostuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
Gjithesesi, ky eshte mendimi im i perulur dhe idealist.
Une do te permend ketu nje film qe "te lashtet" e forumit (si puna ime) mund ta mbajne mend : "Njeriu qe qesh", film francez, pak i frikshem per femije (siē kam qene atehere kur e kam pare).
Fliste per nje njeri qe i kishte buzet e prera dhe te tmerronte neper ca rrugica te kalldremta pariziane te asaj kohe (diku nga shekujt e revolucioneve, kush e mban mend aman), i cili bie ne dashuri me nje ēupe te bukur me emrin Dea, por... kjo ishte e verber. Dhe fundi i filmit, eshte ne nje varke ne det ku ky burri arrin t'i mbledhe buzet dhe ia thote kete Deas qe ishte me te, dhe kesaj nga gezimi i vijne syte, dhe ketu keputen qe te dy ! Me duket se jam bere romantik qysh atehere![]()
Kurse per liber, nuk di ē'te them, por eshte nje tregim i shkurter i O'Henry qe flet per dy te rinj (jane vella e moter apo te dashuruar, kete e kam harruar sepse ka shume kohe), ku per krishtlindje me duket (le te me fale i ndjeri nqs ia fus kot), kjo ēupa shkoi dhe shiti floket e vet per te blere nje zinxhir te bukur per oren e ketij ēunit dhe ky ēuni shkoi dhe shiti oren per t'i blere kesaj ēupes nje kordele te bukur qe te mbante floket![]()
E di qe keto nuk ecin me, por ja qe ketu eshte mbrujtur romantizmi im (oiseau en vol, n'est-ce pas ?)
Filmi Debbie Does Dallas!
Libri nuk lexoj shume, i urrej shkronjat.....
Goodbye DEBUG, hello reboot...
Krijoni Kontakt