Close
Faqja 15 prej 43 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 427
    gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Debatin e pashe tani.Ka te drejte elisabet.Te ajo fjalia me lart "te çon" ndahet ne "te" dhe "çon",nuk eshte menyra lidhore,por deftore.

Une çoj Nuk e di nese forma shqip eshte SHPIE dhe jo çon
    Ti çon
    Ai çon

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    Citim Postuar më parë nga helene
    Debatin e pashe tani.Ka te drejte elisabet.Te ajo fjalia me lart "te çon" ndahet ne "te" dhe "çon",nuk eshte menyra lidhore,por deftore.

Une çoj Nuk e di nese forma shqip eshte SHPIE dhe jo çon
    Ti çon
    Ai çon
    Argument qesharak!!!!!

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Argument qesharak!!!!!
    Dikush me lart kishte pyetur elisabet ,si zgjedhohet folja,keshtu qe nuk ishte argument per ate qe thashe.Argumente ka dhene elisabet plot,s'ka nevoje per perseritje,kush do i kupton(edhe kush di).
    Nejse,rendesi ka qe ti qeshe!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    Mos ndryshoni kontekst!

Fjala është për këtë fjali:

" I ngjitem monopatit që të con në qender të fshatit tim të lindjes"

Argumenti "qesharak" është zbulimi se folja "të con" ndahet në "të" dhe "con"( cfarë risie!!!). Cila folje e lidhores nuk ndahet sipas kërsaj logjike?!!

"" në këtë rast është pjesëz, ndërsa fjala "con" është folje. Foljeve në lidhore u paraprinë pjesëza trajtëformuese "të" në të gjitha rastet. Nese foljes "con", në fjalinë "I ngjitem monopatit...." nuk i paraprinë pjesëza "", atëherë do kishte drejtë edhe Elisabet dhe tranzistori me nickun Helene. Në një rast, Elizabet thotë se fjala "" është nyjëz e lidhores. Sa e di unë, nuk ka "nyjëz të lidhores", por ka nyje të përparme (i,e,të)që vendosen para një emri, mbiemri, përemri dhe numërori në rasën gjinore. Kur fjala "" vendoset para një folje , atëherë fjala "" është pjesë e pandryshueshme e ligjeratës që quhët pjesëz.
    Ndryshuar për herë të fundit nga lum lumi : 17-04-2004 më 20:31

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Me fal! Une nuk e di nga je ti,po me duket se ke probleme me kuptimin e gjuhes shqipe,te pakten te asaj qe flas une.Nese do patjeter te kapesh diku per te debatuar,vazhdo fol,vetem kujdes,se gjej une njezet gabime te fjalimi yt me lart.
    Ne fund,meqenese qellimi im nuk eshte ky qe thashe,po te sqaroj te fjala NDAHET qe une kam perdorur do te thote "jane te pavarura nga njera tjetra",kete nuk marr merita ta kem zbuluar une.
    Ndoshta ke te drejte vetem per nje gje:duhet te flas me fjale me te kuptueshme,se mund te lexoj gjithkush.Do e kem parasysh.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Citim Postuar më parë nga helene
    Me fal! Une nuk e di nga je ti,po me duket se ke probleme me kuptimin e gjuhes shqipe,te pakten te asaj qe flas une.Nese do patjeter te kapesh diku per te debatuar,vazhdo fol,vetem kujdes,se gjej une njezet gabime te fjalimi yt me lart.
    Ne fund,meqenese qellimi im nuk eshte ky qe thashe,po te sqaroj te fjala NDAHET qe une kam perdorur do te thote "jane te pavarura nga njera tjetra",kete nuk marr merita ta kem zbuluar une.
    Ndoshta ke te drejte vetem per nje gje:duhet te flas me fjale me te kuptueshme,se mund te lexoj gjithkush.Do e kem parasysh.
    Ne rradhe te pare nje gabim i tej-perseritur qe po verej ne ky shkrim eshte se pas shenjave te pikesimit nuk perdoret nje hapesire bosh, si ajo qe ndan fjalet qe s'kane shenja pikesimi ne mes. P.sh.:
    Me fal! Une nuk e di nga je ti, po me duket se ke probleme me kuptimin e gjuhes shqipe, te pakten te asaj qe flas une. Nese......
    Perdoren fjali te bashkuara gabim qe ose duhet te bashkohen me lidhez, ose te ndahen fare e te fillohet pjesa tjeter si fjali e re me shkronje te madhe. P.sh.:
    Ne fund,meqenese qellimi im nuk eshte ky qe thashe,po te sqaroj te fjala NDAHET qe une kam perdorur. Do te thote "jane te pavarura nga njera tjetra". Kete nuk marr merita ta kem zbuluar une.
    Si edhe firma e postueses:

"Nese do te jesh pjese e botes time.
    mendohu mire,ndoshta rrotullohet shume shpejt per mendjen tende... "

...duhet te jete:
    Nese do te jesh pjese e botes time, mendohu mire. Ndoshta rrotullohet shume shpejt per mendjen tende...

Shendet nga angeldust!

P.S.: Mund te lexoje gjithkush.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

kokeforte Maska e elisabet
    Anëtarësuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Ti ke shume te drejte pasi ne postimin e fundit e paskam shkruar "nyjez", ndoshta nga shpejtesia. Megjte ke shume postime te miat me larte qe e kane quajtur "pjezes te lidhores". Mendoj se nuk perfitojme asgje duke u kapur me gabime shpejtesie.
    Persa i perket asaj qe e kam thene e sterthene nuk kam ndermend te vazhdoj me. Une kur bej gabime e pranoj, kurse ti, mesa shoh, jo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga lum lumi : 23-05-2004 më 11:09
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

kokeforte Maska e elisabet
    Anëtarësuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Mgjte po te jap nje ushtrim te thjeshte
    Zgjedho foljen "punoj" ose "çoj" ne rastin tone, ne kohen e tashme te menyres lidhore ne te gjitha vetat.
    Me pas,bej te njejten gje ne menyren deftore.
    Ndoshta keshtu e ve re me mire ndryshimin.
    Si gjithmone jam duke pritur pergjigjen tende.
    Ndryshuar për herë të fundit nga elisabet : 19-04-2004 më 08:05
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    hahahahahhahahahahahahahahahahahahahahaha!

angeldust shpresoj qe ato vendet bosh gabim te mos kene ndryshuar kuptimin :P

Pas Mendohu mire vihet !!!!!!! :P

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Epo tani ty mund te te pelqejne shume gjera, se edhe nga pamja e jashtme qeflie po na dukesh mashalla, por hop.... hop-hop..... fikun... fikun moj... S'e kap dot kaq shpejt me duket.

He u rritsh xhan, ok?
    Me te mira.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Faqja 15 prej 43 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  2. Ali Riza Ulqinaku (1855-1913)
    Nga Marsel në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 07-11-2006, 13:23
  3. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20
  4. A ekzistojne tabu ne shoqerine tone sa i perket gjuhes shqipe?
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Postimi i Fundit: 28-11-2002, 11:14
  5. Konferencë ndërkombëtare për shqipen standarde
    Nga Beqari002 në forumin Gjuha shqipe
    Postimi i Fundit: 15-11-2002, 14:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •