MENYRA DESHIRORE
Koha e tashme: une paca, ti pac, ai/ajo paste, ne pacim, ju paci, ata/ato pacin
Koha e kryer: une paca patur, ti pac patur, ai/ajo paste patur, ne pacim patur, ju paci patur, ata/ato pacin patur
MENYRA DESHIRORE
Koha e tashme: une paca, ti pac, ai/ajo paste, ne pacim, ju paci, ata/ato pacin
Koha e kryer: une paca patur, ti pac patur, ai/ajo paste patur, ne pacim patur, ju paci patur, ata/ato pacin patur
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
MENYRA URDHERORE
Koha e tashme
ti ki, ju kini
Shenim: Menyra urdherore ka vetem kohen e tashme, dhe ne kete kohe folja mund te zgjedhohet vetem ne veten e dyte njejes dhe veten e dyte shumes, dmth. vetem me peremrat 'ti' dhe 'ju'.
Meqe Wolfi te kishte thene ty ALBA te zgjedhoje foljen "vras' ne urdherore, per shembull ai duhet te te kishte kerkuar ne kohen e tashme te kesaj menyre.
Kjo folje zgjedhohet thjesht vetem keshtu:
ti vrit
ju vritni
(Se mos e merrni me gjithe mend ore...)
Ndryshuar për herë të fundit nga AsgjëSikurDielli : 04-04-2004 më 03:45
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Angel dust mos ke lujt gje te filmi "rritsja e patave" ti?
Na shqepe me pata.. lol.
Postuar më parë nga angeldust
Postuar shume ore me pare :
Postuar më parë nga DeuS
Ne me duket se po bejme muhabet "pijanecash". Dmth " Te gjithe duan te flasin dhe askush nuk e degjon/lexon tjetrin "
Une se kam problem edhe sikur te ngel ne klase .
Tek e fundit ja kam marre doren
Prandaj nuk do harxhoj kohe duke zhbiruar libra e faqe interneti...lol
Dusti i angelit , nuk te kam ndonje borxh ma merr mendja !
Me ler rehat pra dreqin ,se kam tere diten qe po vdes nga lemza...
( se mos e merr seriozisht -me gjithe mend- ore...?! )
PS: Pranoj gabimin qe kam bere , duke mos ja kerkuar ne kohen e tashme. Harrova ta sqaroj qe "Urdherorja" eshte menyre dhe jo kohe. Mos na lente ZOTI pa miq qe na ndreqin gabimet se mjere ne pastaj lol
Ndryshuar për herë të fundit nga DeuS : 04-04-2004 më 08:23
Deus dhe Angeldust,mos keni lozur ju te dy tek filmi "Mesonjtorja"?
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
DeuS.
Vura re nje gabim qe eshte perseritur disa here ne shkrimet e tua (i njejti gabim) dhe ky eshte, mungesa e perdorimit te aposotrofes. Me teper i referohem fjaleve "ti" dhe "se". Kur "ti" eshte peremer vetor, pra kur i drejtohesh dikujt p.sh: " Ti shko se do te rri une", atehere nuk nevojitet apostrofe, por kur "ti" eshte trajte e shkurter e bashkuar si p.sh: "Dua t'i them qe te vije ne oren 4" atehere GJITHMONE me apostrofe.
Po ashtu dhe fjala "se". Kur "se" perdoret si shkurtim i parafjales "sepse" atehere nuk perdoret apostrofa, p.sh: "Nuk vij se jam i zene", ndersa kur perdoret si pjesez mohuese ne vend te "nuk" atehere edhe kjo GJITHMONE me apostrofe.
Ndryshuar për herë të fundit nga Jonian : 04-04-2004 më 15:34
Trimi i mirë me shoqe shumë
Brari,
jo "rritsja e patave", po "Rritesja e patave" lol
Kolombi, jo lozur por luajtur.
Deusi, shih se mos mbytesh nga lemza, po s'e ka njeri me ty.... vetem parimet, parimet qe s'na lene rehat. eheheh
Hajt tung tash.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga angeldust : 04-04-2004 më 19:46
_________________________Postuar më parë nga angeldust
9. E ardhmja e së shkuarës: (do të vija,vije,vinte,vinim,vinit,vinin).
10. E ardhmja e përparme e së shkuarës:( do të kisha larë; do të kishe larë, etj.)
Ndryshuar për herë të fundit nga lum lumi : 04-04-2004 më 20:19
Edhe DeuS gabon gjatë zgjedhimit të foljes "vras" në kohën e pakryer, mënyra dëftore.Postuar më parë nga DeuS
Lexo Deus:
unë vritja
ti vritje
ai(ajo) vriste
ne vritnim
ju vritnit
ata(ato) vritnin
Në vetën e parë dhe të dytë , njëjës dhe shumës dhe në vetën e tretë shumës, folja "vras" merr bashkëtingëlloren "t" në mbarim të temës. Në vetën e tretë njëjës në temë merr mbaresën "s".
Ndryshuar për herë të fundit nga lum lumi : 05-04-2004 më 05:40
Lum lumi pershendetje,Postuar më parë nga lum lumi
keto kohe s'i kam degjuar ndonjehere, por ne kete forme sic i ke permendur ti, une i kam hasur vetem ne kohen e tashme dhe te kryer te menyres kushtore si tek posti qe kam bere me lart:
Postuar më parë nga angeldust
Krijoni Kontakt