Ndoshta per paraardhesit e tyre flitet.
Ne kuran flitet me shume per popujt me te njohur te asaj kohe. Flitet per romaket dhe perset.
Ndoshta per paraardhesit e tyre flitet.
Ne kuran flitet me shume per popujt me te njohur te asaj kohe. Flitet per romaket dhe perset.
Ne kohen e profetit Muhamed as perset i munden romaket. E cila nuk ishte ndonje ngjarje per tu habitur pasi perset ishin me te forte.
Nderkohe ne Meke vinin shume karvane per tregti dhe sillnin lajme dhe diskutonin me njeri tjetrin. Nderkohe e pyesin edhe profetin per kete. Ne ate kohe i zbret shpallja, dhe pikerisht vargjet e para te sures Rum (Romaket). Aty tregohet se vertete romaket i munden perset. Por pas pak vitesh ata (romaket) do ti mundin perset. Dhe kjo ishte dicka e papritur: mundja e perseve. Por ketu mund te shikojme edhe mrekulline e Kuranit.
30.Suretu Er Rrum
Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!
1. Elif, Lamė, Mimė.
2. Bizantinėt (rumėt) u mundėn,
3. nė tokėn mė afėr (tokės arabe), po pas disfatės sė tyre, ata do tė ngadhėnjejnė,
4. brenda pak viteve. Ēėshtja ėshtė vendim i All-llahut, fillim e mbarim (pėr disfatė dhe pėr fitore). E atė ditė (kur do tė fitojnė bizantinėt) besimtarėt do tė gėzohen,
Ne lidhje me popujt e zhdukur nga zemerimi i Allahut.
Mundohem te pranoj theniet e Kuranit apo te Bibles,per mua te gjithe librat e Zotit jane nje,qe Zoti na do,na ka bijte e tij.Por si mund te pranoj qe Zoti,Ati yne merr shume zemerim apo urrejtje deri sa dergon nje VDEKJE te madhe qe zhduk nje qyteterim te tere????
Asnjehere nuk kam arritur ta pranoj kete,edhe kur kam qene nje cupeline e vogel ,(mendja nuk arrinte te analizonte,por zemra po),qe Ati qe te krijoi,qe te rriti,te seliti,verbohet nga nje urrejtje e pallogjikshme dhe te zhduk nga faqja e dheut.
Lexova pak me larte qe Allahu i zhduk popujt qe nuk i binden ,per tu bere shembull per brezat e tjere.
Dhe pak me poshte Ai na do shume,apo ne Bible....Perendia eshte DASHURI.
Mendja ime eshte teper e vogel per te nxjerre nje perfundim rreth Perendise.Mua me pelqen ose me mire per te qene ne paqe me veten(me vdekjen e padiskutueshme) ,me vjen per shtat te kem nje Zot.E dua me se s'ben nje Zot,nuk jam ateiste,por gjuha qe gjej neper librat fetare me ngaterroh here-here,nuk gjej dot nje qartesi ne keto fjale.
elsa vrana
Labeat,akoma ti me idene FIKSE se vetem izraelitet jane ne bote????
une vete i kam stergjysherit cifute te ardhur nga Spanja ne shek 16.
elsa vrana
ju lutem me sqaroni historin e populit alban te cilet 300 vjet p.e.r dhe 560 vjet ne e.r.kan jetuar ne kavkazin e verijut.ne vtin 560 jan debuar nga kafkazi prej fiseve hun,e.Ku popul a ka lidhje me popullsin e sotshme shqiptare?
Krijoni Kontakt