Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Ekonomist
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    144
    O Rezo

Po ktyne i ka dhen ajo qeveri e ndyre nganje burse e na e lavderojne.E me paret e burses,ne vend te thajne trute e te mesojne,shkruajne elozhe atyre qe i dhane bursen e harxhojne kohen

Fjala atdhe o Rezo,perbehet nga:at-dhe.Pra dheu i atit.
    E ket dhe te atit,Fatos nano e shqiptarfolesit e huaj te tjere qe sot kane uzurpuar pushtetin ia kane dhene grekut.

Atdheu per mua eshte vendi ku kam hedhur rrenje e askush nuk te mohon rrenjet e tua.

Rri ne Gjermani o Rez se je mire.Je ne vendin me te mrekullueshem te botes.Une pata rastin ta vizitoj para nje muaji dhe me pelqeu shume.

Me vjen keq qe Hitleri nuk fitoi.Po te kish fituar,sot nuk do te ishim ne kete derexhe!
    SHQIPNIA E SHQIPTARVE.................

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    bertiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......... kujdes!!!!!!!!!!!!!!..........
    po i thua shqiptarit rri dhe vdis ne dhe te huaj.
    po thua te fitonte hitleri.
    je ne vete mo djale????????????
    PAUCA SED MATURA

i/e regjistruar Maska e sirena
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    6
    E dini si eshte puna o shoke,dhe une tani jam larg Shqiperise e qe ta dini ju kam ardhur per te studiuar,po ja me thoni ju se ne fund kur te marr diplomen te cilen nuk e di ne do ta marr ne kohen e duhur e kjo nuk ka te beje vetem per te studiuarit por dhe per problemet e ndryshme qe ne kemi ketu qe besoj shumica prej jush i di,keshtu qe nuk po zgjatem shume,e po te isha ne Shqiperi as qe do tja beja kete pyetje vetes,duke pare konkurrencen qe ehste ketu midis italianeve a do te gjej nje pune ashtu si dua une?Eshte shume e veshtire dhe pse nuk i dihet,por ne fund te fundit ketu je gjithmone i huaj e nuk mund te arrish asnjehere ate qe ti kerkon.Ne kete rast une kerkoj te jem dikushi por e di qe ketu nuk do te jem asnjehere keshtu qe menjehere pasi te diplomohem une do te kthehem pastaj nqs do te me jepet mundesia qe karrieren ta vazhdoj ne nje vend tjeter do te ishte diēka shume fantastike.

Guri i rende peshon vetem ne vend in e tij.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Per mendimin tim kthimi ne Shqiperi eshte regres.

P.S. Une nuk dua te vij me ju.......
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    sirena, mos harro se do te te duhet te japesh edhe disa provime te tjera kur te shkosh ne Shqiperi....hajt me krahe te lehta!

i/e regjistruar Maska e sirena
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    6
    E di qe eshte e veshtire dhe kthimi ne Shqiperi di68 po di qe jeta eshte plot me provime keshtu qe po arrita te kaloj keto qe kam tani,besoj te arrij te kaloj dhe provimet qe do te kem ne Shqiperi.me krahe te lehta apo te renda une e di qe vetem atje do te ec perpara ashtu siē dua une.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Pac fat!

Esprit libre Maska e Calvero
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Shpella e Ariut, Pilur - Vlorė
    Postime
    100
    Tung tė gjithėve,

Unė mendoj se kjo ėshtė ēėshtje personale por megjithatė mund tė veēojmė disa karakteristika tė pėrbashkėta tė kombit tonė. Emigrantė dhe njerėz qė ikin nga atdheu tyre ka nga gjithė bota bile dhe nga vendet e pasura. Ne shqipėtarėt kemi emigruar kryesisht pėr arsye politike dhe ekonomike. Arsyeja politike nuk ekziston mė tani edhe ajo ekonomike me kalimin e kohės (le tė themi pas 10 vjetėsh) nuk do tė ekzistojė mė. Mos vallė ne do t'a ndėrpresim emigrimin ? Sigurisht qė do t'a zvogėlojmė por asnjėherė nuk do t'a zhdukim. Unė mendoj se ne jemi shumė ambiciozė ne nuk na mjafton vendi ynė i vogėl. Ne kėrkojmė hapsira tė mėdha vende tė mėdhaja. Po tė shohėsh dhe historinė tonė ne kemi nxjerrė disa perandorė romakė, bizantinė dhe me dhjetra kryeministra tė Turqisė. Shqipėtarėt preferonin mė mirė t'i shėrbenin njė perandorie gjigante se sa vendit tė tyre tė vogėl sepse kėshtu dhe lavdia do tė ishte mė e madhe.
    Shqipėtarėt kudo qė shkojnė integrohen shpejt nė krahasim me emigrantėt e tjerė. Brezit tė parė i duhen afėrsisht 10-15 vjet ndėrsa pėr brezin e dytė (ata qė lindin jashtė Shqipėrisė) asqė bėhet fjalė fare sepse ata janė pothuajse si vendasit. Fakti qė ne integrohemi shpejt nė vendet e huaja na bėn tė mos kthehemi mė nė vendin tonė sepse ēfarė do tė gjejmė mė tepėr nė vendin tonė kur gjithēka e kemi nė vendin e huaj. Po qe se e zotėron shumė mirė gjuhėn e huaj ke shokė e shoqe tė huaj ke njė pozitė nė shoqėri je dikushi pra dhe njerėzit tė respektojnė pse duhet tė kthehesh nė Shqipėri ? Po pate mundėsi me i marr dhe prindėrit me vehte atėhere do tė tė ngelen shumė pak arsye pėr t'u kthyer nė Shqipėri. Pėr mendimin tim ata qė kthehen i mungon diēka nuk janė integruar aq sa duhet nė vendet e huaja se unė nuk i besoj shumė ndjenjave patriotike me thenė tė drejtėn. Sigurisht nqs dikush lan halet nė kurbet ndėrkohė qė nė Shqipėri ka qėnė inxhinier apo profesor ka shumė arsye pėr t'u kthyer. Por po tė jesh dhe kurbet profesor nuk ke pėr t'u kthyer mė nė Shqipėri.

Pėrshėndetje Calvero
    Anthroopos egenou kai to dustukhes biou ekeithen ellabes

i regjistruar Maska e rezi_Mynihut
    Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    Munich, Germany
    Postime
    367
    Bravo Calvero!

Me kete pene qe me ke e meritove pa hezitim voten time te pare.
    Cdo gje qe permende me siper qendron, per mendimin tim.
    Po te shikojme New Yorkun eshte atdheu i qindra kombeve te botes.
    Per mendimin tim ata qe bertasin te kthehemi ne Shqiperi e dine qe statistika eshte ndryshee shume po ikin sesa kthehen se ndryshe nuk do bertasin.
    Mos u merakosni se Shqiperia nuk ngelet vetem se as nuk ka ngelur ne historine e saj dhe as do te ngelet ndonjehere.
    Mijera kuadro diplomohen ne ate vend dhe jo te gjithe do ikin.
    Cdo gje duhet pare si nderrimi i vendit te punes.
    Top manageri iken ne pune te re ku ka me shume shansa si nga leku ashtu edhe nga prespektiva e ngritjes. I ngre rreckat dhe familjen e femijte e tij dhe shperngulet diku tjeter.
    Shoket gjenden kudo. Zoti e ka bere njeriun te pershtatet.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  3. Bashkim Gazidede prononcohet nė media pėr ish-detyrėn si kreu i SHIK
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 13:17
  4. Koha pėr tė formuar tė majtėn reale
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-09-2005, 04:05
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •